HABERLER>GÜNCEL
20 Ocak 2012 Cuma - 10:25

Uludere olay yeri incelemesinde skandal

Uludere’de 34 kişinin öldüğü bombardımanın ardından savcıların olay yerini havadan helikopterle gezdiği ve hiçbir şey göremediklerini tutanakla kayda geçirdikleri ortaya çıktı.

Uludere olay yeri incelemesinde skandal

ŞIRNAK - Savaş uçaklarının hava harekâtı sonucunda 34 kişinin yaşamını yitirdiği Uludere’deki katliamla ilgili “olay yeri incelemesi”nin de bir skandala dönüştüğü öne sürüldü.
 
Cumhuriyet Gazetesi'nin ulaştığı Olay Yeri İnceleme-Havadan Keşif Tutanağı”na göre, savcılar katliamın yaşandığı yere “halkın toplanması ve terör bölgesi” olması nedeniyle ayak basmadı, askeri helikopterle “kuş bakışı” keşif yaptı.
 
Havadan yapılan keşif, “... Helikopter hareket halinde iken söz konusu yerlerin tamamının kamera ile görüntülenerek kaydedildiği, patlayıcı madde isabet eden yerlerde ve dağın diğer yerlerinde helikopter içinde bulunmamız nedeniyle çıplak gözle ölü hayvan ya da insanın görünmediği, yine çıplak gözle insan ve hayvan geçtiğine dair iz görülmediği” tümceleriyle tutanağa geçirildi.
 
YAKLAŞIK 35 KİŞİ ÖLMÜŞ
Uludere İlçesi ile Irak arasındaki sınır hattının yakınında “Irak sınırının içerisinde” Kuraniş mevkiinde “yaklaşık 35 kişinin öldürülmesi” olayına ilişkin yürütülen soruşturmada neden olay yerine gidilemediği, 29 Aralık 2011 tarihli Olay Yeri İnceleme-Havadan Keşif Tutanağı’nda “Olay yerinin Irak ülkesi sınırı içinde yer alması, söz konusu yerin bölücü terör örgütünün yoğun olarak faaliyette bulunduğu bir yer olması ve 35 kişinin ölümü nedeniyle ölenlerin yakınlarının ve Gülyazı köyü ile Ortasu köyünde ikamet edenlerin olay yerinde toplandıkları ve infial halinde olduklarının tespit edilmesi nedenleriyle...” tümceleriyle anlatıldı.
 
“Bu durumun aşılabilmesi” için ilçe jandarma komutanlığından olay yerinin “havadan keşfinin yapılabilmesi” için helikopter istendiği belirtildi. Jandarmadan verilen helikopter ile Cumhuriyet Savcıları Ali Türk, Muhammet Sağlam ve fotoğraf çekmesi için görevlendirilen polis memuru Hasan Hüseyin Ekici’den oluşan heyetle olay yerine gidildi.
 
İki savcı ile bir polis fotoğraf bilirkişisinin imzasını taşıyan tutanakta, keşfe ilişkin şu değerlendirme yer aldı:“Olay yerinin Irak ülkesi sınırları içerisinde Kuraniş olarak adlandırılan yerde bulunan yüksek bir dağın yamaçları ve zirvesi olduğu, dağın tamamının karla kaplı olduğu ve dağın yamaç ve zirvelerinde 4 adet bomba patladığını gösterir büyük siyahlık bölgenin bulunduğu, söz konusu bölgelerin tamamen açık olan yerler olduğu ve görüşü zorlaştıracak hiçbir engelin bulunmadığı, helikopter hareket halinde iken söz konusu yerlerin tamamının kamera ile görüntülenerek kaydedildiği, patlayıcı madde isabet eden yerlerde ve dağın diğer yerlerinde helikopter içinde bulunmamız nedeniyle çıplak gözle ölü hayvan ya da insanın görünmediği, yine çıplak gözle insan ve hayvan geçtiğine dair iz görülmediği, bu tespitlerin kaydedilen kamera görüntülerinden tespit edilebileceğinin değerlendirildiği anlaşılmakla, olayların yatışması ve güvenliğin sağlandığı yakın bir günde olay yeri incelemesi yaptırılmasına ve olay yeri görüntülerinin uzman bilirkişilere incelettirilmesine karar verilerek işbu olay yeri inceleme tutanağı hep birlikte imza altına alındı.”
 
Daha sonra da olay yerinde inceleme yapılmadığı, bölgedeki “delil” niteliğindeki bomba parçalarının askerler tarafından toplanarak savcılığa ulaştırıldığı anlaşıldı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
DEMOKRAT 20 Ocak 2012 Cuma 10:49

O Bölge Bizim İçin Savaş Alanıdır.Oraya kimse Elini Kolunu Sallayarak Giremez.Ölenleri de Melek Olarak Tanımlamakta Fazla İyimserlik Olur.Bu İşin Ticaretini Yapanların Aylık kazançlarını Az Çok Herkez biliyor.Bu kişilerin pkk lı köpeklere İLAÇ-GIDA-gibi İhtiyaç Malzemelerini götürmedikleri ne malum!Savcılarımız En mantıklısını yapmış.Araziye İnmiş Olsalardı,LİNÇ Edilmeyeceklerini Kim Garanti Verebilirdi.

Yorumu oyla      19      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TSK'nın düşünce kuruluşu kapatıldı
TSK'nın 'düşünce kuruluşu' Stratejik Araştırma ve Etüt Merkezi'nin geçen ...
İşte hükümetin 3.köprü ısrarının asıl nedeni
Gelecek yıl 40 yaşına girecek Boğaz Köprüsü büyük bir bakıma alınacak. ...
Turizm Müdürlüğü binası yan yattı!
İzmir Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün 1998’den bu yana hizmet binası olarak ...
 
AİHM'de mahkum eden kimlikteki o hane kalkıyor
Türkiye’nin AİHM’de mahkûm olmasına yol açan din hanesinin yeni kimlik ...
Gül'ün görev süresine Meclis son noktayı koydu
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün görev süresini de geçici madde ile 7 yıl ...
Flaş gelişme: ROJ TV'ye büyük darbe!
Roj TV'nin yayınlarını sürdürdüğü uydu şirketi, kanalın kendi uydularındaki ...
 
Ak Parti’li Başkan yaşamını yitirdi
Aydın'ın İncirliova İlçesi'ne bağlı Acarlar Beldesi Belediye Başkanı AK ...
İzmir'de Hrant Dink davası protestosu
İzmir'de, çeşitli sivil toplum örgütü ile bazı siyasi partilerin üyeleri, ...
İzmir Barosu'ndan özel yetkili mahkemelere tepki
İzmir Barosu Başkanı Sema Pekdaş, özel yetkili mahkemelerin, adil yargılanma ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva