HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Mart 2010 Salı - 00:00

Üçyol-Üçkuyular’’da 3 istasyon KİK’’lendi!

Tartışılan kararlarıyla belediyelerin kabusu haline gelen KİK’’e başvuru sayısında patlama yaşandı. Son 4 ayda Büyükşehir’’in 18 ihalesi KİK’’e taşınırken, Üçyol-Üçkuyular’’ın 3 istasyonu da dün KİK’’lendi. ’

Üçyol-Üçkuyular’’da 3 istasyon KİK’’lendi!



İZMİR - Büyükşehir Belediyesi’’nin yaptığı ihaleleri iptal etmesiyle ün yapan Kamu İhale Kurumu (KİK)’’e adeta başvuru yağıyor. Son başvuru Üçyol-Üçkuyular Metro Projesi’’nin Göstepe-Fahrettin Altay arasındaki üç istasyon ihalesi oldu.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi’’nin ihalelerini iptal etme oranı İstanbul ve Ankara’’ya göre çok yüksek olan KİK, ihalelerde kazanamayan firmaların umudu haline geldi. Üçyol-Üçkuyular arasındaki metro tünelleri işini mevzuatın 21 B maddesinden yapan Büyükşehir Belediyesi’’nin ihalesini, hukuksal temelden yoksun bir başvuru ile iptal etmesiyle dikkatleri üzerine çeken KİK, hükümetin İzmir’’i cezalandırma aracı gibi algılandığı kentteki yatırımların üzerine kabus gibi çöktü.
 
İlçe belediyelerin ihalelerini de iptal etmeye başlayan KİK, İzmir konusundaki hassas duruşu nedeniyle ihalelerde kaybeden firmaların umuduna dönüştü. Üçyol-Üçkuyular arasındaki acil metro tünellerinin inşaat ihalesini bile iptale götüren ancak Danıştay’’ın ’‘yürütme durdurma kararıyla’’ sarsılan KİK’’e yapılan son başvuru yine metro inşaatına yönelik oldu.
 
Üçyol-Üçkuyular Metro Tünelleri’’nin yanı sıra Aliağa-Menderes Hafif Raylı Projesi’’nin sinyalizasyon ve tünel inşaatları ve Bornova Metrosu’’nda verdiği iptal kararlarıyla da kentte çok tartışılan KİK’’e 8 Mart 2010’’da yapılan son başvuru yine Üçyol-Üçkuyular metrosunun istasyon yapım işi oldu.
 

 
3 İSTASYON KİK’’LENDİ
Poligon, Göztepe ve Fahrettin Altay istasyonlarının ikmal inşaatı ihalesini KİK’’e götüren birlikte hareket eden iki firma, istasyon, sinyalizasyon ve haberleşme yapım işinin iptalini istedi. 4 bin 200 TL başvuru ücretiyle KİK tarafından kabul edilen başvurunun sahipleri de Büyükşehir Belediyesi tarafından tanıdık çıktı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’’nin Buca’’daki toplu konut inşaatlarını yapan firma olarak bilinen Ermit Mühendislik İnşaat ve birlikte hareket ettiği Çelikler İnşaat’’ın başvurusunu kabul eden KİK, İzmir’’de en çok tartışılan tüneller ihalesini iptal ettiği Kasım ayından bu yana 18 ayrı konuda başvuruyu kabul etti.
 

 
TÜNEL KARARI BAŞVURUYU ARTTIRDI
Üçyol-Üçkuyular arasındaki metronun betonlaması yapılmamış tünellerinin ihalesini acil durum kaydıyla yapmak için ihaleye çıkan Büyükşehir Belediyesi’’nin ihalesini, metronun eski müteahhidi Bozoğlu firmasıyla organik ilişkisi bulunan Makro İnşaat’’ın başvurusuyla iptal eden, yürütmeyi durduran Danıştay’’a da itiraz eden KİK, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından kentin önündeki en büyük engellerden biri olarak tanımlanıyor.
Büyükşehir Yetkilileri, KİK’’in tartışılan kararlarla ihalelerde yeterlilik sağlayamayan firmalara cesaret verdiğini, yapılan başvuruların büyük bölümünü kabul ederek idarenin önünde de ciddi bir engel olduğunu kaydediyor.
 
KAYBEDEN MÜTEAHHİT CESARET KAZANDI
Sadece 2010 yılının iki ayında 8 önemli konuda KİK’’e başvuru yapıldığını hatırlatan yetkililer, ’“Son 4 ayda 18 konuda yaptığımız ihaleler KİK’’e gitmiş durumda. Bu durum KİK’’in İzmir’’den yapılan başvurularda verdiği kararlarla doğru orantılı. Müteahhitler KİK’’in tartışılan duruşu nedeniyle cesaretleniyor. Her konuda KİK’’e gitmeler bu yüzden arttı’” diye konuştular.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rahvan Atlı Spor Kulüpleri Federasyonu Menemen’’de
Türkiye’’deki rahvan atçılarını tek çatı altında toplama düşü, Menemen ...
Çocukların sevgilisi meclis üyesi
Karşıyaka Belediye Meclisi’’nin en genç üyesi Murat Ilgın geçen yıl ...
Balçova'dan Başbakan'a sesleniş
CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok Balçova’’da katıldığı kadınlar ...
 
10 TL az su faturası ödeyeceğiz
İzmir'de fazla alınan su paralarının iadesine başlandı, İzmirliler ...
El emeği göz nuru
Buca Belediyesi el sanatları kursiyerleri, el emeklerini Kadınlar Gününde ...
Bayraklı’’da kadın çalışanlara 20. yıl plaketi
Belediye Başkanı Karabağ hizmette 20 yılı geride bırakan kadın çalışanlarına ...
 
Mecliste Kocaoğlu’’na engelli isyanı
Büyükşehir Belediye Meclisinde Başkan Aziz Kocaoğlu'nun konuşma ...
Başkan Solak ve eşinden Çiğlili kadınlara karanfil’…
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak Çiğli sokaklarında eşi Ayfer Solak ...
35 yıllık hasret 35 günde sona erdi
Konak Belediyesi 35 yıl süren hasrete son vererek Gürçeşme Lale Mahallesi ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Horus'un Gözü
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Latife Hanım çam devirince!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (3): 'Dans eden ayılar' ve 'Sokak hayvanları'
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva