HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Mart 2010 Salı - 00:00

Rahvan Atlı Spor Kulüpleri Federasyonu Menemen’’de

Türkiye’’deki rahvan atçılarını tek çatı altında toplama düşü, Menemen Belediyespor Kulübü yöneticileri ve Menemen Belediyesi’’nin girişimleri sonucu gerçek oldu.’

Rahvan Atlı Spor Kulüpleri Federasyonu Menemen’’de

Türkiye’’deki rahvan atçılarını tek çatı altında toplama düşü, Menemen Belediyespor Kulübü yöneticileri ve Menemen Belediyesi’’nin girişimleri sonucu gerçek oldu.’
          
İZMİR - Türkiye Rahvan Atlı Spor Kulüpleri Federasyonu Menemen’’de kuruldu. Menemen’’deki olağan genel kurul öncesi park içerisinde Ata binen Belediye Başkanı Tahir Şahin ile İl Genel Meclis Başkanı Serdar Değirmenci  ’“Türkiye’’de bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu ve onurunu yaşadıklarını söyleyerek, Menemen’’de bu faaliyetleri görmek bizim için büyük bir onur. Başta emeği geçenler olmak üzere herkesi bu örnek davranışından dolayı kutluyoruz. Bu güzel girişimin gelişerek devam edeceğine inanıyoruz diyerek federasyona desteklerini esirgemeyeceklerini açıkladılar.
 
Kuruluş sonrası ilk olağan genel kurul toplantısını Belediye Kültür Merkezi Erdal İnönü Konferans salonunda gerçekleştiren Türkiye Rahvan Atlı Spor Kulübü Federasyonu Kurucu Başkanı Şerif Ünlü, ’“Federasyonunun kuruluş çalışmalarını tamamlayarak, ilk olağan kongremizi Menemen’’de yapmanın, Rahvan At sevdalılarını Menemen’’de buluşturmanın sevincini ve gururunu yaşıyorum. Başta Belediye Başkanımız Tahir Şahin olmak üzere, Menemen Belediyespor Kulübü yöneticilerine, bizlere destek olan katkılarını esirgemeyen herkese teşekkür ederim’” dedi.
 
Menemen olarak, genelde genel merkezleri Ankara olan Spor Kulüpleri Federasyonları arasında bir ilki yaşatarak Rahvan Atlı Spor Kulüpleri Federasyonunun Menemen’’de kurulmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, ’“geleneksel ata sporlarımızdan Rahvan Atçılığın yaşatılmasına, gelişmesine katkı koyacak bu federasyonun Menemen’’de kurulması ile Türkiye’’nin gözü Menemen’’e çevrilecek. Menemen için bundan daha iyi bir tanıtım olamaz. Tüm bunlar Menemen’’in ne kadar çağdaş, ne kadar demokrat, hukuk devletine bağlı, geçmişine bağlı bir ilçe olduğunu bir kez daha gösteriyor, bunun çabası içerisinde olan bu arkadaşlarımı, Şerif Ünlü’’yü ve kurucu üyeleri kutluyorum’” dedi.
 

 
Yerel yöneticilerin her şeyi bilemeyeceğini, buna da gerek olmadığını söyleyen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, ’“bilinmesi gereken tek şey; bu işi bilenlere, yüreğini ortaya koyanlara destek vermek, Biz de onu yapıyoruz. Bizim spora bakış açımız Menemende, tüm kamuoyunda; ister profesyonel, ister amatör anlamda gençlerin spora kazandırılması yönündeki görüşlerimiz herkesçe bilinir’” dedi.
Belediyenin görevlerinin sadece yol, su, kanal yapmaktan ibaret olmadığını vurgulayan Başkan Şahin, yerel yönetimlerin sosyalleşme anlamında, yönetimindeki kentin insanına hizmet vermesi, onun toplum içerisinde sosyalleşmesi, başarılı olması için çaba göstermesi gerektiğini, Atatürk’’ün kurmuş olduğu Laik Türkiye Cumhuriyetine yaraşır insanlar yetiştirmenin herkesin  hedefi olması gerektiğini, sosyal anlamda bir adım atana on adım atabilmek için kendinle yarıştığını söyledi.
 
Menemende göreve geldiği 1999 yılından itibaren 3-4 yıl Rahvan At yarışlarını tertip ettiklerini, ama daha sonra bunun kesintiye uğradığını anlatan Başkan Şahin, ’“fakat ilçemizde Şerif Ünlü gibi atsever kardeşlerimizin çabası ile bu konuya yeniden el atmamız gerektiğine inandık, çalışmalarımızı bu yöne sevkettik. Federasyonun merkezinin Menemen’’de bulunması sorumluluğumuzu daha da arttırdı. İlk olarak hazineden 40-50 dönüm alan üzerine yer tahsisi yaptırıp, Rahvan at yarışı yapılabilecek bir yarış pisti ve bu işe gönül veren insanların kamyonet üzerinde değil, rahat bir ortamda yarış izlemesi için bir tribün yapılması gerekiyor. Geleneksel Spor Dalları Federasyonundan, Bakanlıktan, Kaymakamlıktan, Belediye bütçesinden aktarılacak belirli miktarlarda kaynaklarla 3-4 yıl içerisinde kafamızda hayal ettiğimiz piste kavuşuruz’” dedi.
 
Menemen Belediye Kültür Merkezindeki olağan genel kurulda Menemen Belediye Başkanı ve Belediyespor Kulübü Onursal Başkanı Tahir Şahin, Belediye Başkan yardımcısı Mehmet Arslan, Menemen Belediyespor Kulübü Başkanı Armağan Öktenoğlu, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri, Köy ve Mahalle muhtarları, Resmi Daire Amirleri, Oda Başkanları, Siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen, Menemen Şoförler Odası Başkanı ve İzmir Esnaf Odaları  Birliği Başkan yardımcısı Hilmi Kurtoğlu’’nun Divan Başkanlığını, Belediye Meclis üyesi Adnan Gökdemir ile Menemen Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Haluk Akgün’’ün divan üyeliğini yaptığı kayıtlı 34 delegeden 28’’inin katıldığı genel kurulda Kurucu Başkan Şerif Ünlü Federasyon Başkanlığına Fatih Yanar, Orhan Karabayık, Erdoğan Yıldız, Sedat Balcı, Erdal Poyraz, Şaban Balcı yönetim kurulu üyeliklerine; Hilmi Kurtoğlu, Oskay Dönmez ve Mithat Çetin Denetleme Kurulu üyeliklerine üç yıl süreyle seçildiler.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çocukların sevgilisi meclis üyesi
Karşıyaka Belediye Meclisi’’nin en genç üyesi Murat Ilgın geçen yıl ...
Balçova'dan Başbakan'a sesleniş
CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok Balçova’’da katıldığı kadınlar ...
10 TL az su faturası ödeyeceğiz
İzmir'de fazla alınan su paralarının iadesine başlandı, İzmirliler ...
 
El emeği göz nuru
Buca Belediyesi el sanatları kursiyerleri, el emeklerini Kadınlar Gününde ...
Bayraklı’’da kadın çalışanlara 20. yıl plaketi
Belediye Başkanı Karabağ hizmette 20 yılı geride bırakan kadın çalışanlarına ...
Mecliste Kocaoğlu’’na engelli isyanı
Büyükşehir Belediye Meclisinde Başkan Aziz Kocaoğlu'nun konuşma ...
 
Başkan Solak ve eşinden Çiğlili kadınlara karanfil’…
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak Çiğli sokaklarında eşi Ayfer Solak ...
35 yıllık hasret 35 günde sona erdi
Konak Belediyesi 35 yıl süren hasrete son vererek Gürçeşme Lale Mahallesi ...
Kadın dostu kent İzmir
Kadınlara yönelik örnek çabalarıyla Türkiye’’ye önder olan İzmir, BM tarafından ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Horus'un Gözü
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Latife Hanım çam devirince!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (3): 'Dans eden ayılar' ve 'Sokak hayvanları'
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva