HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Mart 2010 Pazartesi - 00:00

Mecliste Kocaoğlu’’na engelli isyanı

Büyükşehir Belediye Meclisinde Başkan Aziz Kocaoğlu'nun konuşma yaptığı sırada Meclis ziyaretçi sıralarından gelen bir ses biranda gerginlik yarattı.’

Mecliste Kocaoğlu’’na engelli isyanı

Büyükşehir Belediye Meclisinde Başkan Aziz Kocaoğlu'nun konuşma yaptığı sırada Meclis ziyaretçi sıralarından gelen bir ses biranda gerginlik yarattı.’
 
Yusuf KIRBİÇ/EgedeSonSöz - İzmir Büyükşehir Belediye meclisinin Mart ayı ilk toplantısında, engelli Şükrü Kaya, serbest ulaşım kartlarının 750 kontörle sınırlandırılmasına tepki gösterdi. Kalp ve hipertansiyon hastası olan Şükrü Kaya meclisin ziyaretçi sıralarından bir anda bağırarak, "Uygulamanızı geri alın. Yoksa İnsan Hakları'na başvuracağız. Aslında size Sayın Başkan dememem gerekiyor" dedi.
 

 
50 yaşındaki engelli Şükrü Kaya, ulaşım kartlarındaki uygulamaya itiraz etmek için "Ben kalp, hipertansiyon ve şeker hastasıyım. Otobüste kriz geçirsem, belediye beni hastaneye götürecek mi? Engelli kartlarının eski haline getirin. Aslında, size Sayın Başkan dememem gerekiyor" deyince, meclis üyeleri tepki gösterdi.
 
Başkan Kocaoğlu, mecliste üyeler dışında kimsenin söz hakkı olmadığını, gerekirse Kaya'yı dışarı attırabileceğini söyledi. Bunun üzerine Şükrü Kaya, "Ben vatandaşım. Konuşurum" diye tepki gösterdi. Kocaoğlu, engelli kartları ve 60 yaş kartlarıyla ilgili 750 kontör sınırlamasının süreceğini, bu konuda kimsenin hakkının yenmediğini belirterek, "Eğer 750 kontör bir engelliye yetmiyorsa, ne iş yaptığını söylesin, bir 500 kontör daha verelim. Yanında bir kişi olmadan seyahat edemeyecek olanlara refakatçi kartı veriyoruz. Ağır engelli, yüzde 70 engelli olması koşulu var. Bu kartlar sadece engelli kartıyla birlikte geçerlidir. Sadece refakatçi kartıyla belediye otobüsünden yararlanılamayacak" dedi. Kocaoğlu, belediye başkanlığının sadece herkese şirin görülecek, sırtı sıvazlanarak yapılacak kamu görevi olmadığını söyledi. Daha sonra, Kocaoğlu, Japon gecesine katılmak üzere ayrıldı. Kocaoğlu'nun yerine Meclise AK Partili Adnan Yaşar Görmez başkanlık etti.
 
Ulaşım uygulaması eleştirildi
Meclis toplantısında dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Partili Gülsüm Satoğlu,  Meclisin muhalefete dayanamadığını öne sürerek, kendisinin sorunlarını aktarmak için meclis salonuna çağırdığı iki engelli annesinin içeri alınmadığını iddia etti. Çocukları işitme engelli olan iki annenin refakatçi kartına getirilen yeni düzenleme nedeniyle çocuklarını okula götüremez hale geldiklerini belirten Satoğlu, "Bu insanlar maddi durumları iyi olmadığı için çocuklarını para verip servise bindiremiyorlar. Bornova'daki okula her gün kart basıp götürecek durumları da yok. Uygulama nedeniyle aileler çocuklarını okula gönderememe tehlikesi ile karşı karşıya kaldı" dedi.
 

 
Aydoğan salonu terk etti
CHP Grup Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, Satoğlu'nun yaptığını sert bir dille eleştirdi. Aydoğan, "Bu milletin yüzde 90'ı fakirse bu milleti bu hale düşürenler utansın. Milleti bu duruma düşürüp sonra filanca bu durumda dersen bu meclis meclis olmaktan çıkar. Kadınlar gününde bir kadına cevap vermek istemezdim" dedi.
 
Aydoğan'ın konuşması üzerine söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakar ise  "Sorunlara çözüm üretmek ya da üretmemek sizin sorumluluğunuzdur. Ama hiç kimse bu mecliste konuşan meclis üyesine haddini bildirmeye kalkamaz. Lütfen birbirinize demokrasi sınırları içinde tahammül edelim. Titreyerek birinin üzerine konuşarak meclisi germeye gerek yok" diye konuştu. Çakar'ın sözlerine sinirlenen Aydoğan kısa süreliğine meclis salonunu terk etti.
 
Öte yandan, Satoğlu'nun meclise alınmadığını öne sürdüğü engelli ailelerinin Kocaoğlu ile meclis salonu çıkışında görüştükleri ve sorunlarını ilettikleri öğrenildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Solak ve eşinden Çiğlili kadınlara karanfil’…
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak Çiğli sokaklarında eşi Ayfer Solak ...
35 yıllık hasret 35 günde sona erdi
Konak Belediyesi 35 yıl süren hasrete son vererek Gürçeşme Lale Mahallesi ...
Kadın dostu kent İzmir
Kadınlara yönelik örnek çabalarıyla Türkiye’’ye önder olan İzmir, BM tarafından ...
 
Konak Belediyesi ’‘ağını’’ genişletti
Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, ilçe sınırlarındaki vergi mükellefi ...
İzmir'e iki yeni arıtma tesisi daha geliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, açılışını gerçekleştirdiği 5 arıtma tesisinin ...
Jeotermal A.Ş’’de ses kaydı müdür yedi!
Vali Cahit Kıraç başkanlığında toplanan şirket yönetim kurulu, Genel Müdür ...
 
Tarihi Pınarbaşı Hamamı can buluyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, metruk durumdaki tarihi Pınarbaşı Hamamı’’nı ...
Torbalı'daki çöplük orman olacak!
Büyükşehir Belediyesi, Torbalı ilçesine bağlı Ayrancılar mahallesindeki ...
KİK bu sefer ilçelere göz dikti
İptal kararlarıyla gündeme gelen KİK, İzmir Büyükşehir Belediyesi’’nden ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Horus'un Gözü
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Latife Hanım çam devirince!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (3): 'Dans eden ayılar' ve 'Sokak hayvanları'
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva