HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Mart 2010 Salı - 00:00

Balçova'dan Başbakan'a sesleniş

CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok Balçova’’da katıldığı kadınlar günü etkinliğinde Başbakan’’a çıkıştı, ’“Sanane bizim yapacağımız çocuk sayısından’” dedi.’

Balçova'dan Başbakan'a sesleniş

CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok Balçova’’da katıldığı kadınlar günü etkinliğinde Başbakan’’a çıkıştı, ’“Sanane bizim yapacağımız çocuk sayısından’” dedi.’
 
İZMİR - Balçova Belediyesi’’nin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü nedeniyle düzenlediği etkinlikte iki bin kadın haklarını sonuna kadar savunacaklarını hep bir ağızdan haykırdı. Balçova Termal Tesisleri Kardelen Salonu’’nda düzenlenen etkinlikte CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok ile Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Leyla Tavşanoğlu’’nun konuşmacı olduğu bir panel de düzenlendi. Panelin açılış konuşmasını yapan Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Türkiye’’de aydınlanma devriminin kadınlarla kazanılacağını ifade ederek, ’“Kurtuluş Savaşı’’nda emperyalist güçlere karşı bağımsızlığımızı kazanan kadınlarımız şimdi de gerici güçlere karşı aynı mücadeleyi veriyor. Sizler aydınlık fikirlerinizle bu mücadeleyi kazanacaksınız. Ben ve benim gibi düşünenlerde sizlerin mücadelesine destek vereceğiz. Ama bunu mücadeleyi kazanmak için öncelikle ekonomik ve sosyal haklarınızı elde etmeniz gerekiyor. Biz bu amaçla Semtevleri’’ni açarak sizlerin hizmetine sunduk. Tek amacımız siz şefkatli annelerimizin hayatın içinde hak ettiği yerde olması. Biz ülkeyi yönetenler gibi 'Kadınları saymazsak işsizlik o kadar da çok değil' diyemeyiz. Dünya görüşümüz buna izin vermiyor’” diye konuştu.
 

 
Türkiye’’de kadınların asıl sorunun eğitim olduğunu istatistiklerle anlatan Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Leyla Tavşanoğlu ise, ’“Ülkemizde ne yazık ki nitelikli bir eğitim politikası yok. Kaliteli eğitim için çaba sarfeden Türkan Saylan gibi kadınlarımız ise ne yazık ki terörist muamelesi görüyor. Saylan Hoca gibi diğer eğitim gönüllülerinin tek amacı kız çocuklarımızı okutmak ve ülkeyi düze çıkarmaktır. Kız çocuklarımızın kafalarına taktığı başörtüye kafayı takan ve bugün ülkeyi yönetenlere bir gün hesap sorulacağına inanıyorum. Öyle bir hale geldik ki kadınların sorunları ile ilgilenmesi gereken Kadından ve aileden sorumlu ’‘kadın’’ bakanımız televizyon dizileri ile uğraşmaktan, töre cinayetlerine kurban giden, aile içi şiddete maruz kalan kadınların hakkını savunmak için kılını bile kıpırdatmıyor. Ama unutmayalım kadınların eğitmeyen bir ülke tarih boyunca iki ayağı üzerinde duramadı. Burada kadınlarımıza da bir tek sözüm var. Hak verilmez, alınır’” dedi.
 
Panele Siyasetçi Kadın kimliği ile katılan CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok ise kadınların durumunun her geçen gün kötüye gittiğini istatistiklerle anlattı. Baytok, ’“Türkiye’’deki diğer kadınlar Balçova’’daki kadar mutlu değil. Sizler Semtevleri sayesinde üretime katılarak kendinizi ekonomik ve siyasal anlamda ifade edebiliyorsunuz. Ama ülkenin büyük bölümünde kadınlarımız çok zor durumlarda yaşıyor. Bunun nedeni kadınların hayatın içinde yer almamalarından kaynaklanıyor. Siyasette, sendikalarda, iş hayatında kadınlarımızın sayısı çok az. Bunun için kadınlarımızın eğitilmesi kadar eğitimli olan kadınlarımıza iş olanaklarının bulunması gerekiyor’” dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’’ın ’“Üç çocuk yapın’” sözünü de eleştiren Nesrin Baytok, ’“Ben bu sözden şunu anlıyorum. Kadınlar çocuk yapsın, sonra da otursun o çocuklara baksın, evinden dışarı hiç çıkmasın. Çocuk kaç tane yapılacak biz siyasetçilerin işi değildir. Bu anne ile babanın vereceği bir karardır ’‘Sanane Sayın Başbakan’’ benim yapacağım çocuk sayısından. O çocuğa, eğitimini işini verebilecek misin?’” diye konuştu.
 

 
Panele izleyici olarak katılan CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, Türkiyedeki kadınların dünyadaki bir çok ülkenin kadınından daha önce siyasal ve sosyal haklarına kavuştuğunu hatırlatarak ’”Sizlerin bu haklarınızı elde etmenizi sağlayan Ulu Önder Mustafa Kemal’’e sahip çıkmanızı ve O’’nun bize hediye ettiği Cumhuriyeti koruyup, savunmanızı rica ediyorum’” dedi. Semtevi Kursiyerleri’’nden Özlem Aydoğan da değişen hayatını anlatarak Başkan Çalkaya’’ya teşekkür etti.
 
CHP İl Başkanı Ekrem Bulgun ve CHP Milletvekili Mehmet Ali Susam panelistlere birer plaket ve Balçova Belediyesi Semtevleri kursiyerleri tarafından yapılan birer sandık hediye etti. Etkinliğe katılan kadınlar daha sonra İzmirli Sanatçı Cenk Bosnalı’’nın müziği eşliğinde doyasıya eğlendi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
10 TL az su faturası ödeyeceğiz
İzmir'de fazla alınan su paralarının iadesine başlandı, İzmirliler ...
El emeği göz nuru
Buca Belediyesi el sanatları kursiyerleri, el emeklerini Kadınlar Gününde ...
Bayraklı’’da kadın çalışanlara 20. yıl plaketi
Belediye Başkanı Karabağ hizmette 20 yılı geride bırakan kadın çalışanlarına ...
 
Mecliste Kocaoğlu’’na engelli isyanı
Büyükşehir Belediye Meclisinde Başkan Aziz Kocaoğlu'nun konuşma ...
Başkan Solak ve eşinden Çiğlili kadınlara karanfil’…
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak Çiğli sokaklarında eşi Ayfer Solak ...
35 yıllık hasret 35 günde sona erdi
Konak Belediyesi 35 yıl süren hasrete son vererek Gürçeşme Lale Mahallesi ...
 
Kadın dostu kent İzmir
Kadınlara yönelik örnek çabalarıyla Türkiye’’ye önder olan İzmir, BM tarafından ...
Konak Belediyesi ’‘ağını’’ genişletti
Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, ilçe sınırlarındaki vergi mükellefi ...
İzmir'e iki yeni arıtma tesisi daha geliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, açılışını gerçekleştirdiği 5 arıtma tesisinin ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Horus'un Gözü
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Latife Hanım çam devirince!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (3): 'Dans eden ayılar' ve 'Sokak hayvanları'
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva