HABERLER>EGE
1 Aralık 2010 Çarşamba - 00:00

Ücretsiz muayene gözlerini kör etti!

Gezici araçla yapılan muayenenin ardından aynı gün özel sağlık merkezinde katarakt ameliyatı olan 7 kişi, görme yeteneklerini kaybettikleri gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.’

Ücretsiz muayene gözlerini kör etti!


AFYONKARAHİSAR - Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesine bağlı Hırka ve Emirhisar köylerine gelen özel bir sağlık merkezine ait göz tarama aracı, vatandaşları ücretsiz muayeneden geçirdi.
Yapılan muayene sonucu yaşları 60'ın üzerinde bulunan Hırka köyünden Lütfiye Akkuş, Salih Dalkılınç, Emirhisar köyünden Osman Yıldırım, Ahmet Öztürk, İsmet Öztürk, Kamil Öz, ve Mehmet Macit adlı kişilere 'katarak' teşhisi konuldu.
Konulan teşhisin ardından hastane görevlileri, isterlerse kendi hastanelerinde kendi araçlarıyla getirilip götürülerek, ameliyatlarının yapılabileceğini söylediler.
Bu teklifi kabul eden kişiler, ekim ayının sonlarında söz konusu hastaneye giderek katarak ameliyatı oldular. Aynı gün taburcu edilerek hastane araçlarıyla köylerine bırakılan şahıslar, bir gün sonra kontrol için götürüldüklerinde, 'ağrı ve yanma' şikayetlerinde bulundular.
Hastane görevlileri yapılan şikayetleri dikkate alarak ilaç tedavisine başladılar. Buradan sonuç alamayan kişiler Afyonkarahisar, Denizli, Konya ve Isparta illerindeki çeşitli hastaneler ve göz doktorlarına başvurdular.
BAZI HASTALARIN GÖZLERİ ALINDI
Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesine bağlı Emirhisar köyünde yaşayan 80 yaşındaki Mehmet Macit, köye gelen göz muayene ekiplerini komşuları sayesinde duyduğunu belirterek, yine komşuların yardımıyla muayene ve ameliyat olduğunu söyledi.
Katarak ameliyatı olan gözünü tamamen kaybettiğini belirten Macit, ''Daha sonra gittiğimiz üniversite hastanesindeki doktorlar, gözümün alınmaması halinde ölümle sonuçlanacak bir durumla karşı karşıya kalabileceğimi söylediler'' dedi.
Diğer kişiler gibi gözünü kaybetmemek için ilaç tedavisine devam ettiğini belirten 65 yaşındaki Ahmet Ertük ise ''Hadi ben dikkat etmedim, dayım da dikkat etmedi aynı yerde ameliyat olan 7 kişi de mi dikkat etmeyerek, gözlerini enfeksiyon kaptırdı. Bunun araştırılmasını ve suçluların cezalandırılmasını istiyorum'' diye konuştu.
Konuşmakta zorlanan İsmet Öztürk'ün yaşadıklarını ise eşi Yaşar Öztürk, anlattı. Öztürk, diğer kişilerle birlikte yaşadıkları sıkıntıların aynı olduğunu belirterek, eşinin gözünün görmediğini ancak gözü tamamen kaybetmemek için ilaç tedavisine devam ettiklerini söyledi.
GÖZLERİNİN ALINDIĞINDAN HABERSİZLER
Çocukları tarafından değişik doktorlara götürüldüğünü ifade eden 84 yaşındaki Osman Yıldırım ise bazılarının gözlerinin tamamen alınmasından haberi olmadığını söyledi.
Hırka Köyünde yaşayan 70 yaşındaki Lütfiye Akkuş ise her iki günde bir kontrole gittiğini belirterek gözündeki görme duyusunu tamamen kaybettiğini, göremese de gözünün yerinde kalması için çalıştıklarını söyledi.

Konuşurken oldukça duygulanan ve zaman zaman ağlayan aynı köydeki 75 yaşındaki Salih Dalkılıç ise oğlunun kendisini Konya Selçuk Üniversitesine götürerek tedavisini orada yaptırmaya başladığını, ancak gözünün görmediğini söyledi.
SAĞLIK MERKEZİ SESSİZLİĞİNİ KORUYOR
Gözlerini kaybeden şahıslar avukatları aracılığı ile Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunurken, Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü ise olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlattı.
Özel sağlık merkezi yetkilileri ise soruşturma aşamasında olunduğu için açıklama yapamayacaklarını söylediler.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tekstilin kalbi Denizli'de atacak
Tekstil ve hazırgiyim sektörünün çatı kuruluşu Hazırgiyim Sektör Kurulu ...
İnşaatta feci kaza: 1 ölü!
Manisa'nın Turgutlu ilçesinde yapımı süren 300 yataklı devlet ...
Hemzeminde yürek yakan kaza: 2 genç öldü
İzmir-Ankara seferini yapan İzmir Mavi Treni’’nin çarptığı 19 ve 22 yaşındaki ...
 
Turgutlu’’da feci kaza: 1 ölü
Yolcu otobüsü garaj yakınlarında kontrolsüz bir şekilde yolun karşısına ...
Cadde ortasında ’‘annelerin’’ kavgası!
Kentin en işlek caddesinde kavgaya tutuşan iki kadını çevik kuvvet ekipleri ...
Liseli gençlerin kanlı kavgası!
Balıkesir’’in Ayvalık ilçesinde Endüstri Teknik Meslek Lisesi son sınıf ...
 
Muğla ile Aydın arasında santral krizi
Milas ilçesi Sarıkaya köyü Turgut Tepe mevkiinde Sabaş Elektrik firması ...
100 gün oldu Ayten’’in katili bulanamadı’…
Bodrum'da ortadan kaybolduktan 45 gün sonra ormanlık alanda cesedi ...
Şok belgelerde Erdoğan-Gül çekişmesi
Wikileaks belgeleri içinde yer alan notlar ABD diplomatlarının Ak Parti ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Rilke’den sanat ve yaşam üzerine düşünceler
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva