HABERLER>POLİTİKA
18 Ocak 2012 Çarşamba - 14:28

CHP İzmir'de tüzük kurultayı tartışması

CHP’de genel merkez muhalifleri tarafından Olağanüstü Tüzük Kurultayı için başlatılan imza kampanyası İzmir’de de yankı buldu.

CHP İzmir de tüzük kurultayı tartışması

EGEDESONSÖZ- Muhalif partililerin, gerekli imza sayısına ulaştıklarını açıklamalarının ardından, parti içi çatlak da derinleşti. Eski ve yeni İl ve İlçe yöneticileri ile bazı belediye başkanları zamanlamanın yanlış olduğunu ifade ederken, bazı eski milletvekilleri ise partililerin demokratik haklarını kullandıklarını savundu. İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, maça 5 dakika kala kural değişmez” dedi. İşte partililerin görüşleri:
 
İzmir Milletvekili ve CHP Parti Meclisi Üyesi Alaattin Yüksel: Genel Başkanımız “Demokratikleştireceğiz. Baştan aşağı yenileyeceğiz” sözü verdi. Demokrasi konusunda ve haklar konusunda partide hızlı bir çalışma var. Maça 5 dakika kala kural değişmez. Yukardan inme hazırlanmış maddelerle Tüzük kurultayı olmaz. En sade üyelerden toplantılar yaparak görüşler alınması ile, bu görüşlerin ilçeler de il başkanlıklarında tartışılması ve düzenlemesi ile olur. Öyle tepeden inme yazdım oldu diyerek hayata geçirilmez. Bu yapılan geçmişe doğru bir gelişme peşinde olanların çalışmasıdır. Yeniden partinin bir yerlerinde kendime yer bulurum çalışmasıdır. Zaten bu konuda bir çalışmamız vardı. İl ve ilçelerden alınan öneriler değerlendirilmesine rağmen yeterli görmüyorduk. Bir araya gelerek bu konuyu tartışarak yenisini yapacağız. Özellikle Cumhuriyet Halk Partisi`ne yoğun saldırıların olduğu bir dönemde bu çalışmanın yapılması doğru değildir.

Rıfat Nalbantoğlu (Parti Meclisi eski üyesi ve İl eski Başkanı):
CHP`nin bir tüzük sorunu olduğu açık. CHP tüzüğü hem CHP`nin hem de Türkiye`nin daha da demokratikleşmesi için değişmelidir. Bu bir gerekliliktir. Bu gereklilik karşısında tüzük kurultayı ile ilgili bir tarih açıklanmışken imza toplanarak bunun öne alınmasını doğru bulmuyorum. Önümüzdeki süreçte yeni tüzük ile seçime girilmelidir. Ama CHP ile ilgili yaşanılanlar ve saldırılar ortadayken böylesi bir imza toplanmasını doğru bulmuyorum. Bu nedenle de il delegesi olmama rağmen imza vermedim.
 
Kemal Karataş (İl eski Başkanı): Tüzük Kurultayı toplanmalıdır. Demokratik taleplerden CHP`liler hiçbir zaman kaçmazlar. İnanıyorum ki bu kez de kaçılmayacak ve yapılacaktır. Zamanlama olayına da katılmıyorum. Ona bakarsanız herkes bir bahane uydurur, kışın soğuk, yazın sıcak diyerek ertelenir. Zamanlamayı bahane bulmak yanlıştır. İmzaların gereği yapılmalıdır.
 
Selçuk Ayhan (Eski Milletvekili ve İl Başkanı): Sayın Kılıçdaroğlu Genel Başkan olduğunda bu konuda söz vermişti Ancak yanında bulunan ve yerini sağlamlaştırmak isteyen şahıslar tarafından öncelikle ön seçim yaptırmayarak milletvekili oldular. Şimdi de tüzük kurultayına karşılık 12. Maddeden üye kaydı yapıyorlar. Tüzükler ne olursa olsun uygulayanların samimiyeti önemlidir. Tüzük`te yer alan 12 maddeyi ruhuna aykırı kullanarak otobüsler ile Ankara`ya adam taşırsanız o zaman tüzüğün anlamı olmaz. Burada yapılmak istenen Türkiye`de iktidar olmak değil, kendi iktidarını korumaktır.
 
Ekrem Bulgun (İl eski Başkanı): Cumhuriyet ve onun değerlerine sahip çıkan öncü kurumlardan olan Cumhuriyet Halk Partisi`ne karşı AKP İktidarının Genel Başkanımız üzerinden ciddi saldırısı var. Bu süreç tüm partililerimizin tek vücut olarak partimizi savunması gereken bir gündür. Bu günde sevsek de sevmesek de partimize ve onun genel başkanına sahip çıkmak adına hep birlikte omuz omuza mücadele etmeliyiz. O nedenle Tüzük Kurultayı için başlatılacak imza kampanyasına destek vermedim ve etik de bulmuyorum. Zamanlaması çok yanlış bir hareket.
 
Bülent Baratalı (Eski Parti Meclisi Üyesi ve Milletvekili): Sayın Genel Başkanımız iki sene önce göreve demokratik tüzük ve demokratik işleyiş ile gelmiştir. Parti içi muhalefet her dönemde vardı. İteklerine ve taleplerine baktım. Demokratik bir işleyiş istemektedirler. Demokratik işleyiş ile il ve ilçe kongrelerini yapmak zorundasınız. Kongre ve Kurultay delegelerini belirlerken demokratik çalışma olması için demokratik tüzük olması gerekiyor. Bu nedenle bence zamanlama sorunu yoktur. CHP Harp yıllarında da kurultay çalışmalarını yapmıştır.
 
Kemal Anadol (Eski Milletvekili ve TBMM Grup eski Başkanvekili): Tüzüğün şimdiye kadar değişmemesi bir hatadır. Siyasi partiler yasası gereği tüzük kurultayının bu imzalar sonrası toplanması gerekiyor. Zamanlama konusuna gelince herkes hakkında fezleke düzenleniyor. Bazen haklı bazen haksız sebeplerden hazırlanıyor. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu ellerine geçtikten sonra istedikleri şekilde kararlar alabiliyorlar. Genel Başkanın bu durumdan korkacak hali yok. Fezleke geldi diye imza toplanmayacak mı?
 
Halil İbrahim Şenol (Gaziemir Belediye Başkanı): Görüşlere saygı duymak lazım. Her şey açık. Yasa belli. Böyle bir sürece girilmişken şahsım olarak hoş karşılamıyorum. Uygun bulmuyorum. Dışarıya karşı yine kavgacı parti CHP imajı vermekten öteye geçmez. Genel Başkanımız farklı sorunlarla uğraşırken bu zamanlama yanlıştır. Genel Başkanım hukuka saygılıdır, gereğini yapacaktır.
 
Aytekin Tunus (Konak ilçe Başkanı): Her şey sürecinde yaşanmalı. Bu konuda yapılan çalışmalar var. Kendi mecrası içerisinde tamamlanmasını doğru buluyorum. Cumhuriyet değerlerine ve onun en önemli savunucusu olan partimiz ve Genel başkanımıza yönelik baskı ve saldırıların yoğun yaşandığı bu dönemde bu çekişme yaşanmamalıydı.
 
Adnan Alabay (Karşıyaka ilçe Başkanı): Tüzük Kurultayı yapılacak. Ama şu an zamanlama yanlış. Seçim süreci başladı. Bu kurultay yapılacak, bunu 2 ay erkene alınmasının anlamı yok. Zaten söz verildi. Ben kurultay olarak imzaya karşıyım 1 Haziran seçimleri bitti hemen ertesi 13 haziran günü Kurultay söylemleri başladı. Yazıktır, günahtır. Arkadaşlarımı partimize bu kadar kötülük yapmasınlar.
 
Elif Becek (Gaziemir İlçe Başkanı): Zamanlaması yanlıştır. Böyle bir şeye ihtiyaç yok. Zaten Genel Başkanımızın verdiği bir söz vardı. Değişeceği belli. Bu konuda çalışmalarımız vardı. Biz kocaman bir aileyiz. İlçe örgütlerimizden görüş alındı. Bu konuda çalışmalar zaten sürüyordu. Yapılmak istenen başka bir şey.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
misafir 18 Ocak 2012 Çarşamba 16:42

Bu partide 4 dönem seçime girip başarı saylayamamış kişilerin halen kurultay istemesi ve onlara destek veren kişileri hayretle izliyorum ,bunların parti ve ülkeiyi düşündüklerini zannetmiyorum.? Sadece koltuk peşinde olan kişilir olarak düşünüyorum.

Yorumu oyla      13      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eyipişiren’den ‘sandık’ uyarısı
CHP Parti Meclisi üyesi Levent Eyipişiren, yaklaşan delege seçimleri öncesi ...
CHP’li Güven kadınlara umut oldu
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, sanki yarın seçim varmış ...
Çıray’dan rakamlarla ‘İzmir cezalandırılıyor’ tezi
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray İzmir yatırımlarının ...
 
İşte CHP'nin mahalle mahalle seçim takvimi
Delege seçimleri için geri sayıma başlayan CHP’de, ilçe ilçe sandık adresleri ...
Ömer Cihat Akay'a 4 dişli rakip
Ak Parti’de İl Başkanlığı yarışı, 5 adayla başladı. Akay’a kendi yönetiminden ...
Bodrum'da CHP'yi karıştıran skandal!
CHP üyesi 5 kişi, "haberleri olmadan sahte dilekçe ve imzalarla partiden ...
 
Bayır, Başbakan’a hakaretten yargılanacak
2011 genel seçimleri öncesindeki propaganda sürecinde, Urla seçim bürosunun ...
CHP'de delege seçim tarihleri belli oldu
CHP İzmir’de Mahalle ve Köy Delege seçimlerinin yapılacağı tarih ve yerler ...
Saadet Partisi il yönetiminden, Vali Kıraç’a ziyaret
Saadet Partisi İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Bayram Sakartepe, ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva