HABERLER>GÜNCEL
28 Ocak 2012 Cumartesi - 16:03

Türköne’den darbecileri yağlı kazığa oturtalım önerisi

Türkiye’de darbecileri için idam cezasının getirilmesi gerektiğini belirten Prof.Dr. Mümtaz’er Türköne, "Bana sorarsanız ben onlar için ’idam yerine’ eskiden olduğu gibi ’yağlı kazıklara oturtularak’ cezalandırılması taraftarıyım. Bizler, darbecileri cezalandıralım ki bir daha başkası darbe yapmaya yeltenmesin" dedi.

Türköne’den darbecileri yağlı kazığa oturtalım önerisi

ANTALYA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Yönetim Kurulu üyeliğine atanan ve tepkiler nedeniyle istifa eden gazeteci-yazar ve siyaset bilimci Prof. Dr. Mümtaz’er Türköne, Antalya’da Kumluca Belediyesi tarafından kültürel etkinlikler kapsamında düzenlenen ayın söyleşisine konuşmacı olarak katıldı. Belediye Kültür Salonu’nda düzenlenen ayın söyleşisini Kumluca Kaymakamı Salih Işık, Belediye Başkanı Ak Parti’li Hüsamettin Çetinkaya, İlçe Emniyet Müdürü Nail Çetinkaya, CHP Kumluca İlçe Başkanı Dilek Engin, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

"DARBE GASP EYLEMİDİR"
Türkiye’deki askeri darbeleri anlatan Türköne, darbelerin tam anlamıyla bir silahlı gasp eylemi olduğunu söyledi. 12 Eylül ile ilgili yargı yolunun açıldığını belirten Türköne, sonraki nesillerin bu tür olaylarla karşılaşmaması amacıyla kendisinin de bu davaya müdahil olduğunu kaydetti. Silahın üstünlüğünün Türkiye’ye çok şey kaybettirdiğine dikkati çeken Türköne, "Biz bu ülkede silah gölgesinde değil, hukuk çerçevesinde yaşamak istiyoruz. Bu ülke öyle bir yere geldi ki, artık darbeciler tarafından yönetilebilecek bir ülke değil" dedi.
 
DARBECİLER İÇİN İDAM GETİRİLSİN
Darbe yapan veya yapmak isteyenler için idam cezasının geri getirilmesi gerektiğini savunan Türköne, "Darbeciler için idam cezası getirilsin istiyorum. Darbeciler de bunu bilerek darbe yapsınlar. Bana sorarsanız ben onlar için ’idam yerine’ eskiden olduğu gibi ’yağlı kazıklara oturtularak’ cezalandırılması taraftarıyım. Bizler, darbecileri cezalandıralım ki bir daha başkası darbe yapmaya yeltenmesin" diye konuştu.
 
DARBECİLERİN EŞYADAN FARKI YOK
Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde bazı kesimlerin kendisine vatanı korumak için verilen silahı vatandaşa doğrultarak darbe yaptığını ya da darbeye teşebbüs ettiğini kaydeden Türköne, şunları söyledi:
 
"Bunların Kurtuluş Savaşı’nda cepheden kaçarak dağda eşkıyalık yapanlardan farkı yok. Ben de asker çocuğuyum. Annem de, babam da Türk. Yani anlayacağınız gibi ben bu açıklamaları yaparken bir etnik kaygı taşımıyorum. Amacım geçmişle hesaplaşmak değil. Sadece gelecek nesillere bizim yaşadığımız acıları yaşatmamak için üzerime düşen görevi yapmaya çalışıyorum. Yoksa intikam almak gibi bir amaç gütmemiz zaten mümkün değil."
 
"12 EYLÜL DAVASINA MÜDAHİL OLDUM"
12 Eylül iddianamesinin mahkeme tarafından kabul edildiğini hatırlatan Türköne, "12 Eylül davasına ben de müdahil oldum. Bir mağdur olarak, avukatım aracılığı ile davaya müdahil oldum. Mutlaka bu hesabın verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bir daha darbe olmaması için bu davanın görüşülmesi ve hesabının verilmesi gerekiyor. Darbeyi gerçekleştiren Kenan Evren’in ve darbe hazırlığında olduğu iddia edilen Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ’un yargılanıyor olması bile Türkiye’de özgürlükler adına, demokrasi adına, hukuk h?kimiyeti adına ileri bir gelişme olarak değerlendiriyorum" dedi.
 
Programın ardından Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Prof. Dr. Mümtaz’er Türköne’ye bir plaket vererek katılımlarından dolayı teşekkür etti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sivaslı 29 Ocak 2012 Pazar 00:38

asıl seni yağlı kazığa oturtmamız gerekir cumhuriyetin nimetlerinden yararlanarak konşuyorsun nankörlük yapma müslüman adan daha hoş görülü olur

Yorumu oyla      16      6  
Izmirli 28 Ocak 2012 Cumartesi 23:41

Bu Sahis ne okumusda Prof. olmus? Görünce midem bulaniyor.

Yorumu oyla      18      6  
HALK 28 Ocak 2012 Cumartesi 21:01

68DE BOĞAZDA DEMİRLEYEN 6.FİLONUN SOLCULAR TARAFINDAN 6. FİLO DEFOL DERKEN MALESEFKİ BAZI YOBAZLAR YÜZLERİNİ 6.FİLOYA DÖNÜK WAZİYETTE SECDE DURANLARIN SOYLARI BU KİŞİLER KENAN PAŞA ANAYASYI KAÇ OYLA HALKIN İRADESİNDEN ALMIŞTIR ACABA %95 MİYDİ?YANILIYORSAM DOĞRUSUNU SAYIN TÜRKÖNE YAZSIN.

Yorumu oyla      23      6  
osman 28 Ocak 2012 Cumartesi 20:37

BU MEMLEKETİN DEĞERLERİNİ 'BABALAR GİBİ SATANLARI'KAZIGA OTURTMAK YETMEZ..ÖNCE OTURTALIM SONRA ASALIM VATAN HAİNİ ATATÜRK DÜŞMANLARINI BU AKADEMİSYEN VE DİĞERLERİ GİBİ

Yorumu oyla      24      6  
Cengiz Nuri 28 Ocak 2012 Cumartesi 20:32

Aman hocam, etrafımızda cunta sevdalısı, postal yalayıcısı var.

Yorumu oyla      13      17  
AHMET NEVZAT GÜVEN 28 Ocak 2012 Cumartesi 19:55

EMPERYALİZMLE İŞBİRLİĞİ HALİNDE CUMHURİYETİN DEĞERLERİNE SALDIRANLAR VE ÜLKENİN BİRİKİMLERİNİ YABANCILARA PEŞKEŞ ÇEKİP,TÜRK İNSANININ KENDİ ÜLKESİNDE PARYA YAPANLARI,VATAN HAİNLERİNİ,MİLLİ İSTİKLALİMİZİ BORÇLU OLDUĞUMUZ ATATÜRK'E SALDIRANLARI NE YAPALIM?ONLARIDA KAZIĞA OTURTALIM MI?BU MAHLUK ATATÜRK'E DARBECİ DEMİŞTİ.ŞİMDİDE DÖNMÜŞ DARBECİLERİ KAZIĞA OTURTALIM DİYOR.YANİ BU HAKARETİ ASLINDA ATATÜRK'E.AMA BİLSİN Kİ,BU DEVRAN ELBET BİRGÜN DÖNECEK.O ZAMAN NASIL HESAP VERECEK? BUNU DÜŞÜNSÜN.

Yorumu oyla      28      7  
28 Ocak 2012 Cumartesi 19:31

hocaları bunları fazla üflemiş anlaşılan

Yorumu oyla      25      7  
Kerim Gürel 28 Ocak 2012 Cumartesi 17:59

Aman ha hoca etrafta CHP'liler var... Bu CHP tırnak içinde yazılmıştır lakin biz CHP'lileri Ergenekoncu olarak hala kabul edemeyenlerdeniz. Nereden nereyeeee CHP1 Fikri Sağlar da bir zamanlar CHP'deydi dimi? Gürsel teki ve CHP, Fikri Sağlar ve CHP! hangisi doğru CHP? Bu arada kazık yetmez darbecilere

Yorumu oyla      13      20  
saco dayı 28 Ocak 2012 Cumartesi 17:02

atatürk düşmanlarına da aynı cezayı vermek gerek

Yorumu oyla      27      8  
İZMİRLİ... 28 Ocak 2012 Cumartesi 16:43

Birde profösör olacak şu konuşmasının rezilliğine bakın ne kadar saçma, kazığa oturtalım diye bir laf konuşulurmu demekki kendine bunu yakıştırıyor. Tabiki darbelere sonuna kadar karşıyız fakat o zamanın getirdiği şartlar böyle olmasını gerektiriyordu. Kazığa oturtulacak hiçmi insan kalmadı şu anda bile...

Yorumu oyla      26      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dört gün sonra otopsi için mezarı açıldı
Bornova’da, kamyonun çarpması sonucu ölen 48 yaşındaki Safiye Doğan'ın ...
İzmir’de 17 bin kişi çeşitli suçlardan denetim altında
Türk Ceza Kanunu'nun değişmesiyle birlikte ülke çapında kurulan Denetimli ...
Belediyeyi protesto eden pazarcı kendini yaktı!
Adana'da kapalı semt pazarı kurmak isteyen belediyeyi protesto etmek isteyen ...
 
Kanun yasalaşırsa 13 yeni büyükşehir yolda
Nüfusu 750 bini aşan illerin büyükşehir yapılmasına ilişkin kanun tasarısının ...
Ceşme Paşalimanı'na 'orman' şoku!
İzmir'in gözde turizm ilçesi Çeşme'nin Paşalimanı mevkiinde orman şoku ...
Çalışma izni almayan yabancı uyruklu sınırdışı edilecek
Avrupa Birliği’ne (AB) uyum gerekçesiyle alınan, 1 Şubat 2012’de yürürlüğe ...
 
10 ay arayla ikinci kez maganda kurşunuyla vuruldu
Buca’da, sokaktan açılan ateş sonucu geçen yıl kolundan yaralanan 57 yaşındaki ...
Kar artacak, soğuklar donduracak
Hafta sonu kar yağışı hafifleyecek ancak önümüzdeki hafta hem daha şiddetli ...
Bonomo'yu TRT'ye hangi bakanlık önerdi?
Dışişleri Bakanlığı’nın, TRT ile Yahudi açılımı başlattığı öne sürüldü. ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva