HABERLER>GÜNCEL
28 Ocak 2012 Cumartesi - 12:47

Ceşme Paşalimanı'na 'orman' şoku!

İzmir'in gözde turizm ilçesi Çeşme'nin Paşalimanı mevkiinde orman şoku yaşanıyor. Orman Genel Müdürlüğü, 42 yıl önce merhum Binbaşı Dr. Halis Temel'in satın aldığı 14 bin 203 metrekarelik araziyi bünyesine katmak için girişimlere başladı. Turizmciler ise bölgenin kapanmasının büyük felaket olacağını söylüyor

Ceşme Paşalimanı na  orman  şoku!

İZMİR - Türkiye'nin son yıllarda en popüler turistik ilçelerinden Çeşme'nin Paşalimanı mevkiinde "orman" şoku yaşanıyor. Orman Genel Müdürlüğü 42 yıl önce satın alınmış, 14 bin 203 metrekarelik arazinin orman statüsünde olduğunu belirterek, arazinin tahsisi için davacı oldu. Vekamp, Fontana, Aqua Beach gibi ünlü kamp yeri ve 'beach' kulüpleriyle bilinen, termal turizmin de yapıldığı arazi için Çeşme Asliye Hukuk Mahkemesi, bilirkişi heyeti atadı. Bilirkişi raporuna göre karar verecek mahkeme araziyi Orman Genel Müdürlüğü'ne tahsis ederse, bölgedeki turizm faaliyetleri sona erecek. 2 milyon 320 bin lira rayiç bedel biçilen arazinin kaderi, Nisan ayında yapılacak duruşma ile belli olacak.

DURUŞMA NİSAN'DA
İzmirli merhum Binbaşı Dr. Halis Temel, 1970'lerde Paşalimanı Koyu'nda 120 dönüm arazi satın aldı. 21 taşınmazın bulunduğu alanı ağaçlandırıp içme suyu bularak, 5 kilometreden 2.5 inç borularla su getirdi. Kurduğu "Vekamp" adlı kampla Paşalimanı'nı İzmirlilere tanıtan Temel, mülkiyeti kendi adına kurduğu vakfa devretti. Termal kaynakların da bulunduğu 800 metrelik sahil alanını barındarın arazi, yazları turizmin nabzının attığı bölgeler arasına girdi. Mavi bayraklı vakıf arazilerine 'beach kulüp' denilen ünlü turistik tesisler talip oldu. Temel'in vefatından sonra vakfın işlettiği bölgede yıllar sonra Orman Genel Müdürlüğü'nün açtığı dava, şok etkisi yarattı. Müdürlük, bu alanın 14 bin 203 metrekaresinin "orman" arazisi olduğunu, kendilerine tahsis edilmesi gerektiğini ileri sürdü. Halis Temel Vakfı ise Kadastro Kanunu'na göre devletin bir alan için 10 yıl zarfında hak talep edebileceğini, ancak bu alanın 1970'lerden beri kendi mülkiyetlerinde olduğunu ifade ederek, Anayasa Mahkemesi'ne itiraz etti. İtiraz reddedildi. Dava sürerken Çeşme Asliye Hukuk Mahkemesi, geçtiğimiz günlerde davaya konu olan alanın orman vasfında olup olmadığının belirlenmesi için bilirkişi heyeti atadı. Şimde gözler, heyetin hazırlayacağı rapora göre Nisan ayındaki duruşmada verilecek karara çevrildi.

ATIL DURUMA DÜŞMESİN
Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Veysi Öncel, davanın vakıf lehinde sonuçlanmasını beklediklerini söyledi. Çeşme'de tesis yapabilecek alanın çok sınırlı olduğunu belirten Öncel, "Çeşme planları da çıkıp bölge yatırımcıya açılmadığı için ilçede tesis sıkıntısı var. Söz konusu alan Çeşme'nin en müstesna yerlerinden. Denizi ve etrafı çok kaliteli. Bu bölgenin atıl duruma gelmesini istemiyoruz. Turizme kazandırılması en büyük dileğimiz. Hem sıcak suyu hem doğasıyla turizm için ender bulunan yerlerden. Bir an önce davanın sonuçlanıp bu alanın turizme kazandırılmasını istiyoruz" dedi.

'TAMAMI RUHSATLI MÜLK'
Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu da, "Binbaşı Dr. Halis Temel Vakfı, bölgedeki hisselerin yüzde 51'ini Mehmetçik Vakfı, yüzde 20'sini Çeşme Belediyesi, yüzde 18'ini Alaçatı Belediyesi, yüzde 10'unu kendi ortakları yüzde 1'ini ise Erzincan Belediyesi arasında paylaştırdı. Tamamı ruhsatlı bir mülk. Dava konusunu inceleyeceğiz, ona göre bir yol izleyeceğiz" diye konuştu. (Sezen Özsavrangil/ Egeli Sabah)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hakan 29 Ocak 2012 Pazar 13:34

bu haber yalan haberdir...

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çalışma izni almayan yabancı uyruklu sınırdışı edilecek
Avrupa Birliği’ne (AB) uyum gerekçesiyle alınan, 1 Şubat 2012’de yürürlüğe ...
10 ay arayla ikinci kez maganda kurşunuyla vuruldu
Buca’da, sokaktan açılan ateş sonucu geçen yıl kolundan yaralanan 57 yaşındaki ...
Kar artacak, soğuklar donduracak
Hafta sonu kar yağışı hafifleyecek ancak önümüzdeki hafta hem daha şiddetli ...
 
Bonomo'yu TRT'ye hangi bakanlık önerdi?
Dışişleri Bakanlığı’nın, TRT ile Yahudi açılımı başlattığı öne sürüldü. ...
KCK ana davasında 5 tahliye
Diyarbakır'da görülen KCK ana davasında 5 kişi için tahliye kararı çıktı. ...
Yolcu treninin son vagonu raydan çıktı
Tire’ye giden yolcu treninin son vagonu, Torbalı İlçesi'ndeki Pancar İstasyonu'na ...
 
En stratejik ihalelerden birini Fransızlara verdik!
Fransa Senatosu'nun, inkâr yasasını kabul etmesinin ardından Türkiye'nin ...
Bu filmi seyretmiştik…
Yönetim Kurulu Başkanımız Fahrettin Dokak, son günlerde tartışılan sütteki ...
Odatv davası sanıklarından tahliye talebi
Odatv davası, İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde görülen duruşmayla devam ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva