HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
17 Mart 2011 Perşembe - 00:00

Türk Filmleri’’ne Ermeni protestosu

  İzmir Sinema Derneği tarafından Lübnan’’ın başkenti Beyrut’’ta düzenlenen ’“1. Türk Filmleri Festivali’”nin açılışında Ermeniler protesto gösterisi yaptı. ’

Türk Filmleri’’ne Ermeni protestosu

 
İzmir Sinema Derneği tarafından Lübnan’’ın başkenti Beyrut’’ta düzenlenen ’“1. Türk Filmleri Festivali’”nin açılışında Ermeniler protesto gösterisi yaptı. ’
 
Beyrut- Dört gün sürecek festivalin açılış galasında Lübnan Ulusal Ermeni Komitesi’’nin salon içinde bildiri dağıtması ortamı gererken, Lübnan polisi olaya müdahale etti. Olayın ardından sinema salonuna giriş ve çıkışlar tutulurken, geniş güvenlik önlemleri alındı.
 
Başbakanlık Tanıtma Fonu ve Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği tarafından desteklenen festivalin Metropolis Empire Sofil Salonu’’nda Beyrut Büyükelçisi İnan Özyıldız’’ın ev sahipliği yaptığı gecede Lübnan Devlet Bakanı Adnan Kassar’’ın yanı sıra ABD Beyrut Büyükelçisi Maura Connelly, İngiltere Beyrut Büyükelçisi Frances Guy, Lübnan Genelkurmay Başkanı adına ise Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Nezih Barudi’’nin yanı sıra ’‘Takva’’ filminin senaristi Önder Çakar, oyuncu Erkan Can, Settar Tanrıöğen ve Tuna Yılmaz’’ın yanı sıra Beyrut’’ta yaşayan Türkler ve sinemaseverler katıldı.
 
Amaç, Türk sinemasını tanıtmak
Festivalin öncelikli amacının Türkiye’’nin tanıtımına ve son dönemde yükselen lider konumunun pekişmesine katkıda bulunmak amacında olduğunu belirten İzmir Sinema Derneği Başkanı Kayhan Kırmızıgül, ’“Sinemamıza tanıtım yoluyla destek olmak, üretilen filmlerin dünya seyircisiyle buluşturmak istiyoruz. Türk sinemasının uluslar arası platformda daha çok ve daha etkin bir şekilde temsil edilmesine katkı sağlamayı amaçladık’” dedi.
 
Lübnan Beyrut’’ta gerçekleştirilen festivalin hazırlıklarına Kasım 2010’’da başladıklarını belirten Kırmızıgül, ’“Etkinliğin gerçekleşmesi için gerekli mali kaynağın sağlanması konusunda Başbakanlık Tanıtma Fonu Kurulu önemli katkılarda bulunmuştur. Kültür ve Turizm Bakanlığı festival programında yer alan filmlerin temininde ve Beyrut’’ta ulaşmasında önemli katkılar sağladı. Beyrut Büyükelçiliği ise organizasyonun gerçekleşmesi için tam destek vermiş, etkinliğin amacına ulaşabilmesi noktasında Beyrut’’ta duyurulmasında önemli katkılarda bulunmuştur. Metropolis Assocation ile yapılan görüşmeler sonucunda Türk Filmleri Festivali için tam destek vermiş, etkinliğin gerçekleşebilmesi için Lübnan’’daki resmi kurumlarla olan ilişkiler konusunda gerekli olan prosedürleri üstlenmiştir’” dedi.
 
Beyrut Büyükelçisi İnan Özyıldız ise ilk kez düzenlenen festivalin bir hafta boyunca büyük ilgi göreceğini ve geleneksel hale geleceğini belirterek, ’“Dört günlük festival boyunca Türk Filmleri hem Beyrut’’ta yaşayan Türklere, hem de Lübnan halkı için yeni bir heyecanı da beraberinde getiriyor. Türk dizilerinden sonra filmleri de büyük ilgi görecek. Bu organizasyonda emeği geçenleri ve buraya gelen sanatçılarımızı kutluyor ve teşekkür ediyorum’” dedi.
 
Provakasyona izin verilmedi
Kırmızıgül, olayla ilgili olarak Lübnan Ulusal Ermeni Komitesi tarafından dağıtılan bildiride yazılanların gerçekleri yansıtmadığını belirterek, ’“Bildiride, ’‘Lübnanlılar, Osmanlı’’nın yaptığı kötülüklükleri unutmadı. 500 yıl boyunca Osmanlı, Lübnan’’a katliam, açlık ve sefaletten başka bir şey vermedi. Türkler, Arapları siliyor. Türkler kendi tarihi hatalarını saklıyor’’ gibi ifadeler yer alıyor. Bütün bunları sinema salonunda dağıtılmasına izin vermedik ve son anda önledik. Beş, Ermeni’’yi salon dışına polis çıkardı. Bildirileri bu defada çevredeki otomobillerin camlarına yapıştırmışlar. Festivalin açılışına gölge düşürmedi. Hafta boyu yedi filmimizin gösterimini yapacağız’” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cazın sıcak nefesi Souza İzmir’’de
Caz müziğinin dünyaca ünlü solisti Carmen Souza 19 Mart Cumartesi saat: ...
Müzik sektörü ’‘Eyyvah Eyvah’’ dedi
’‘Eyyvah Eyvah 2’’ skandalından sonra Bakanlığın başlattığı sıkı denetim ...
Fransız Konsolosluğu Kültür Merkezi oluyor
Kordon'daki asırlık binanın restorasyonu gerçekleştirilecek. Restarasyon ...
 
Çiğli’’de kuklalar geçidi’…
5. İzmir Kukla Günleri çerçevesinde İzmir’’e gelen ünlü kukla sanatçılarının ...
Vouge'dan Orhan Pamuk sürprizi
Fransa’’nın dünyaca ünlü dergisi Vogue, Mart ayı sayısının kapağına ...
Çınar Ağacı vizyona girmeye hazırlanıyor
İzmirli Ekonomi Üniversitesi öğretim görevlisi İzmirli sanatçı Handan ...
 
Devlet Tiyatroları "27 Mart"ta ücretsiz
Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürlüğü "27 Mart Dünya Tiyatro Günü"nde ...
İtalyanlar Pizzi’’ye ağlıyor’…
İtalyanların dünyaca ünlü San Remo Müzik Festivali'ni kazanan ilk ...
Dünyanın en ünlü kuklaları Çiğli’’de’…
5. İzmir Uluslararası Kukla Günleri kapsamında Çiğli’’ye gelecek Tayvanlı, ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva