HABERLER>GÜNCEL
23 Ocak 2012 Pazartesi - 21:40

Abdullah Çatlı'nın ölümüyle ilgili ilginç iddia!

Birinci 'Ergenekon' davasının gizli tanığı, Abdullah Çatlı ve Gonca Us'un öldürüldüğünü ve Veli Küçük'ün bunu bildiğini iddia etti.

Abdullah Çatlı nın ölümüyle ilgili ilginç iddia!

İSTANBUL - Birinci 'Ergenekon' davasının 211. duruşmasında, 'Gizli tanık Poyraz' dinlendi.
Tanık, Abdullah Çatlı ile Gonca Us'un Susurluk'taki kazasında değil, boyunları kırılarak öldürüldüğünü ve bunu Veli Küçük'ün bunu bildiğini iddia etti.
İddialar hakkında 'midem bulanıyor' diyen Küçük mahkeme salonunu terk etti.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada dinlenilen ''gizli tanık Poyraz'', savcı Mehmet Ali Pekgüzel'in sorularını yanıtladı.
Pekgüzel'in ''Abdullah Çatlı'yı tanıyor musunuz?'' sorusuna gizli tanık, ''Allah rahmet eylesin, toprağı bol olsun'' diye yanıt verdi. Savcı Pekgüzel'in, tekrar tanıyıp tanımadığını sorduğu gizli tanık, aynı cevabı verdi.
 
"SEDAT PEKER'İN YAŞI YETMEZ"
Pekgüzel'in, ''Sedat Peker de aynı şeyi söylüyor'' sözleri üzerine gizli tanık, ''Sedat Peker onu tanımaz. Çatlı'yı çok iyi tanıyan Drej Ali, Muhsin başkandır. Çatlı'yı eskiler tanır. Peker'in yaşı yetmez'' dedi.
 
"HABERİ İLK VELİ KÜÇÜK ALDI"
Pekgüzel'in Susurluk kazasıyla ilgili bilgisi olup olmadığını sorduğu gizli tanık, ''Kaza haberini ilk alan Veli Küçük'tür'' diyerek, Abdullah Çatlı ve Gonca Us'un kaza nedeniyle değil de 3-4 kişi tarafından boyunları kırılarak öldürüldüğünü iddia etti.
''Gizli tanık Poyraz'', kaza geçiren arabayı arkadan takip eden Sedat Bucak'ın koruması ''Abaza Yalçın''ın eski özel harekatçı olduğunu ifade ederek, ''Kaza yerine anında gelen Abaza Yalçın'dır. Ben Abaza Yalçın ile sohbet ettim. Bana kazadan değil de boyunları kırılarak öldürüldüğünü söyledi. Kaza haberini ilk alan Veli Küçük, boyunlarını kıran 3-4 kişi de biliyor. Bunları açıklasın. Benim çok iyi bilgim var ama ispatım yok'' şeklinde konuştu.
 
"BABALAR ÜSTÜ BABA"
Gizli tanık, Sedat Peker'in yaşının genç, gözü kara ve atak olmasının Veli Küçük'ün dikkatini çektiğini belirterek, ''Veli Küçük tam aradığını bulmuştu. Sedat Peker gibi birini bulduğu için havalara uçuyordu. Küçük önce, Hadi Özcan'a, ardından da Kürşat Yılmaz'a babalar üstü baba olmayı teklif etti. Onlar kabul etmeyince de Sedat Peker'e teklif etti. Bundan sonra Sedat Peker'in etrafına Veli Küçük'ün itirafçıları yerleştirildi'' diye konuştu.
Peker'in arkasındaki gücün Veli Küçük ve Korkut Eken olduğunu söyleyen gizli tanık, ikinci ''Ergenekon'' davasının tutuksuz sanığı Adil Serdar Saçan'ın, Sedat Peker'i gözaltına aldığını belirterek şöyle devam etti: ''Önceleri Adil Serdar Saçan'ın adını duyan fellik fellik kaçıyordu. Peker'in gözaltına alınması ve güzelce bir sorgulanması üzerine Veli Küçük, Saçan'a tehditler yağdırdı. Araya Korkut Eken girdi. Daha sonra da Adil Serdar Saçan korktu, Küçük'ün tarafına geçti.''
Gizli, tanık, ikinci ''Ergenekon'' davasının tutuklu sanığı eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin ile Veli Küçük'ün birebir bağlantısı olduğunu da iddia etti.
 
VELİ KÜÇÜK SALONU TERK ETTİ
Tutuklu sanıklardan Veli Küçük de, gizli tanık kendisiyle ilgili iddialarda bulunduğu sırada, ''Dinlemek istemiyorum. Artık midem bulanıyor'' diyerek salondan ayrılmak istedi. Başkan Özese'nin ''Sizinle ilgili konuşuyor'' sözleri üzerine Küçük, avukatının salonda olduğunu belirterek, ayrıldı.
 
SANIKLAR YİNE DE İZİN ALDI
Bu arada, mahkeme heyeti tarafından ''ara verildiği sırada sanıkların duruşma salonundan çıkabileceklerine'' ilişkin ara karar olmasına rağmen, bazı sanıkların Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese'den izin alarak salondan ayrıldıkları görüldü.
Duruşma yarına ertelendi. (AA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ergenekon davasında yeni şike iddiası
Birinci Ergenekon Davası'nda dinlenen gizli tanık Poyraz, Beşiktaş ile ...
Nedim Şener'den ağlatan soru
Oda TV davasının duruşmasının başlangıcında salona alınan Nedim Şener, ...
Savunmada milli atak
Milli gemi, milli tank, milli piyade tüfeği, milli helikopter ve insansız ...
 
Kordon esnafına mahkeme şoku!
Kordon’da müzik yayını yapan işletmelerden telif hakkı isteyen MESAM ve ...
Belediyedeki hırsızlığının arkasından tefeci borcu çıktı
Menemen Belediyesi binasında bulunan tahsilat servisindeki çelik kasadan ...
'Hurda' diye lüks otomobil parçası kaçakçılığı
İzmir'de jandarmanın düzenlediği operasyonda, Almanya'dan kayıtlarda hurda ...
 
HSYK’dan Poyrazköy hakimine sürpriz atama
Poyrazköy davasının görüldüğü İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nin üye ...
Orduevlerinde kast sistemi sona eriyor
Yıllardır şikayet edilen ama yine yıllardır değişmeyen "orduevlerinde ...
Ergenekon davasında yumruklar konuştu
Sanıklar birbirini yumrukladı, birbirlerinin üzerine yürüdü. Ağır küfürler ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva