HABERLER>SAĞLIK
15 Nisan 2011 Cuma - 17:11

Trafik kazasında tedavi devletten

Trafik kazası geçirenlerden sosyal güvenceye sahip olmayanların tedavi giderlerini de devlet karşılayacak.

Trafik kazasında tedavi devletten

ANKARA - Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), çıkarılan torba yasanın ardından, trafik kazalarında yaralıların tedavi giderlerinin karşılanmasına yönelik genelge yayımladı.
 
Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Hasan Çağıl imzasıyla yayınlanan genelgede, daha önce konuyla ilgili yapılan duyuruda, 14 Kasım 2008'den sonra trafik kazası geçiren sigortalılara üniversiteler ile diğer bütün resmi ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarında verilen sağlık hizmetlerine ait incelenmemiş faturaların ilgili sağlık kuruluşuna iade edilmesi, ödenmiş faturaların da iade edilerek tutarın ilgili hastanenin alacaklarından mahsup edilmesinin istendiği hatırlatıldı.
 
Genelgede, 25 Şubatta yürürlüğe giren 6111 sayılı ''Bazı alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun''un 59. maddesi ile 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun yeniden düzenlenen 98'inci maddesinde; ''Trafik kazaları sebebiyle üniversitelere bağlı hastaneler ve diğer bütün resmi ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarının sundukları sağlık hizmet bedelleri, kazazedenin sosyal güvencesi olup olmadığına bakılmaksızın Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanır'' ifadesine yer verildiği belirtildi.
 
NASIL BİR YOL İZLENECEK?
Aynı kanunun geçici 1. maddesinde; ''Bu Kanunun yayımlandığı tarihten önce meydana gelen trafik kazaları nedeniyle sunulan sağlık hizmet bedelleri Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanır'' düzenlemesi yapıldığı kaydedilen genelgede, buna göre; 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nda tanımlanmış trafik kazaları nedeniyle 25 Şubattan sonra sunulan sağlık hizmeti bedellerinin ödenmesinde şu yolun takip edilmesi istendi:
 
''•Trafik kazasının oluş tarihine ve kazazedenin genel sağlık sigortalısı olup olmadığına bakılmaksızın 25 Şubattan itibaren üniversitelere bağlı hastaneler ve diğer bütün resmi ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarınca verilecek tüm sağlık hizmet bedelleri kurumca karşılanacak.
• Genel sağlık sigortalılarının tedavi giderlerinin faturalandırılması için gerekli düzenlemenin yapıldığı MEDULA üzerinden faturalandırma yapılacak.
• Genel sağlık sigortalısı olmayan trafik kazazedelerinin tedavi giderleri ise, MEDULA'da düzenleme yapılıncaya kadar Kuruma elden fatura edilecek.
• Sağlık hizmet sunucuları tüm kazazedeler için tedavi bedellerine ait fatura ekine trafik kazası olduğuna dair kanıtlayıcı belge veya kaza tespit tutanağı ekleyecek.
• Genel sağlık sigortalısı olmayanların tedavi giderlerinin karşılanması trafik kazalarıyla sınırlı olup, bu kişilerin 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununda tanımlanan trafik kazası tarifine uymayan kazalar sonucu oluşacak tedavi giderleri Kurumca karşılanmayacak.
• Kazazedenin sosyal güvencesi olup olmadığına bakılmaksızın 25 Şubattan sonra kullanacağı tıbbi malzeme ve ilaç bedelleri mevzuat çerçevesinde karşılanacak.
• Genel sağlık sigortalısı olmayanların tıbbi malzeme ve ilaç bedellerine ait fatura ekine trafik kazası olduğuna dair kanıtlayıcı belge veya kaza tespit tutanağı eklenecek.
• Genel sağlık sigortalılarına trafik kazası nedeniyle 25 Şubattan önce verilen tedavi giderlerinin karşılanması yönünde çalışmalar devam ediyor. Bu çalışmalar sonuçlandığında ayrıca gerekli uygulama yöntemleri bildirilecek.''

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özkan: Sağlık başkenti olacağız
Ege bölgesinde, nüfusu 10 milyonu bulan illerden hastaların tedavi için ...
10 yıl önce küçülmeye başlıyor
Sağlıklı insanlar üzerinde yapılan beyin taramaları, bazı beyin bölgelerinin, ...
‘SGK gereksiz uygulamalardan vazgeçmeli’
TEİS Başkanı Nurten Saydan, SGK'nın yeni uygulamasıyla eczacıların, doktor ...
 
Sanal ortam kişiliğinizi bozabilir
Sanal ortamlarda kişilerin değişerek bambaşka bir kimliğe bürünebildiklerini ...
Kök hücreden 'insan yumurtası' üretildi
Birçok hastalığın tedavi için yıllardır yürütülen ''kök hücre'' çalışmaları, ...
Kanserlerin yüzde 30'u ile ilişkili
HAYASAD Genel Başkanı Ahmet Tandoğan, Türkiye'de her yıl 100 bin kişiden ...
 
Laboratuvarda böbrek üretildi
İskoçyalı bilimadamları kök hücreyle laboratuvar ortamında insan böbreği ...
Türkiye’de 4 milyon alkolik var
Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nin 'Alkol, Bağımlılık ve Özendirici Eylemler' ...
İyilikçi'den bitkisel ürün uyarısı
DEÜ Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva