HABERLER>SAĞLIK
15 Nisan 2011 Cuma - 10:34

Özkan: Sağlık başkenti olacağız

Ege bölgesinde, nüfusu 10 milyonu bulan illerden hastaların tedavi için tercih ettiği İzmir'deki sağlık kuruluşlarının modernize edileceği, ayrıca yeni yatırımların yapılacağı bildirildi.

Özkan: Sağlık başkenti olacağız

İZMİR - İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Özkan, 2011 yılı yatırım programına ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağlık hizmetleri bakımından 10 milyonu aşan bir nüfusa hitap ettiklerini, kente Kütahya, Balıkesir, Afyonkarahisar, Muğla, Uşak, Aydın, Çanakkale'den hatta Antalya'dan bile hasta geldiğini söyledi.
''İzmir, Türkiye'nin batısının sağlık üssü, yeni yatırımlarımızla sağlık başkenti olacak'' diyen Özkan, kentte halihazırda 30 devlet hastanesi, 2 üniversite, 18 özel hastaneyle hizmet verdiklerini anlattı.
Özkan, sağlıkta dönüşüm programının parçalarından birinin nitelikli sağlık hizmeti vermek olduğunu, bunun da yapıları modernleştirmekten geçtiğini, bu kapsamda hastaneleri yenileme, gerekiyorsa yenisini inşa etme çalışmaları yürüttüklerini bildirdi.
Şu ana kadar hiç ''el atılmamış'', en azından planlaması yapılmamış olan hastanenin bulunmadığını dile getiren Özkan, şöyle devam etti: ''Hiç eksiğimiz yok. Şöyle ki, hekim sayısında nispeten şanslı bir şehiriz. Ambulanslarda hiç eksiğimiz olmaz. Ambulans helikopterimizle de yoğun hizmet veriyoruz. Nisandan itibaren bir tane de ambulans uçağımız olacak. Ambulans helikopterimizle iki senede 1070 vakaya ulaştık. Her gün uçuyor. Ama tabii, hep daha mükemmelini arama yarışı olduğu için sağlıkta eksik bitmez. Devamlı yenileme yapmak zorundasınız. Çünkü bizim yerlerimiz 7 gün 24 saat kullanılan yerler. İnsan da bina da araçlar ve aletler de eskiyor. Ve bunların belirli aralıklarla yenilenmesi gerekiyor.'' 



2011 YATIRIM PROGRAMI

Mehmet Özkan, son bir yılda nitelikli, modern ve çağın ihtiyaçlarına cevap verecek Buca Doğumevi, Dikili Devlet Hastanesi, Kemalpaşa Devlet Hastanesi, Tire Devlet Hastanesi gibi yatırımları tamamladıklarını, ayrıca anne çocuk sağlığı binaları, Menemen'de, birinci basamak sağlık kompleksleri, Bayraklı ve Çamdibi'nde Anne Çocuk Sağlığı Merkezi inşa ettiklerini, bu yıl içinde de Beydağ'da, Ballıkuyu'da, Dikili'nin Çandarlı beldesinde birinci basamak sağlık kompleksleri yapacaklarını anlattı.
Halen devam eden ve yeni başlanacak yatırımlar hakkında bilgi veren Özkan, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yaklaşık 35 bin metrekarelik kapalı alanı olan 34 ameliyathanesi, 140 yoğun bakım yatağını içeren dev kompleksin yapımının bu yıl tamamlanacağını söyledi. Özkan, ''Bu kompleks İzmir'in en büyük yoğun bakım ve ameliyathane üssü haline gelecek. 730 iş gününde tamamlanacak. 11 katlı bir bina. Tamamlandığında son derece modern ve büyük bir komplekse kavuşmuş olacağız. Bu hastanemiz zaten Ankara Numune Hastanesiyle birlikte Türkiye'nin en büyük iki hastanesinden biri'' dedi.
Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir ''sağlık kampüsü'' çalışması başlattıklarını bildiren Özkan, ''Göğüs Hastanesi, Tepecik Hastanesi ve Ege Doğumevi'ni içine alan 155 dönümlük arazinin içinde olacak. Tepecik hastanesinin arka blokuna 200-300 yatak kapasiteli bir bina inşa edeceğiz. Bununla ilgili bakanlığımız start verdi, parası da ayrıldı. Bu bina, kampüs çalışmasının bir kısmı. Proje tamamlandığında toplam 1350 yataklı bir kampüsümüz olacak. Kısmen yenileme, kısmen yeniden yapım olacak ve tamamen kamu olarak yapacağız'' dedi.
Özkan, Bayraklı'da İzmir'in ikinci kampüsünü planladıklarını ve kamu-özel sektör ortaklığıyla yapılacak tesisin laboratuvarları, yatakları, araç gereci, helikopter pisti, hatta oteli ve alışveriş merkeziyle çok modern bir kampüs olacağını belirtti.
Narlıdere'de Özel İdare ve Bakanlık kaynaklarıyla 7-8 milyon liralık yatırım bedeliyle inşa ettikleri hastanenin birkaç ay içinde tamamlanacağını kaydeden Özkan, ''İçinde ağız ve diş sağlığı merkezi, aile ve toplum sağlığı merkezi ve 112 kontrol merkezi bulunuyor'' diye konuştu.
Özkan, Çiğli'de 70 milyon lira yatırım bedeliyle 400 yataklı Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi inşa edeceklerini, bir veya iki kişilik odalardan müteşekkil son derece konforlu, içinde ayrı bir yanık merkezi bulanacak hastanenin Karşıyaka'nın da ihtiyacını karşılayacağını, daha sonra da Karşıyaka'ya küçük bir hastane yapacaklarını anlattı. Mehmet Özkan, tarihi yarımadanın yaz aylarında nüfusunun artması sebebiyle Çeşme ve Urla'ya iki yeni hastane inşa edeceklerini sözlerine ekledi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
eren 16 Nisan 2011 Cumartesi 00:16

sayın özkan projelerden bahsederken dudaklarım uçukladı 1992 den beri bekletilen bayraklıdaki n. gürmandaki hastane projesi ne oldu fay hattındaki çiğliyemi kaydı çünkü n.gürmanda bu işin üstüne gidecek kimse yok orada rant yok çünkü o varoşlarda halk var halkıda boş ver.siz olduğunuz müddet 68.888 m karelik alanın ne olacağını halka anlatın.

Yorumu oyla      12      6  
Güzelbahçeli ak kadınlar 15 Nisan 2011 Cuma 17:42

çiğlide zaten hastane var birde moderni ni düşünüyorsunuz ya hiç mi vicdan yok sizde sn özkan güzelbahçede gece açık bırak sağlık ocağını eczane yok o koltuğunda otururken 2 dk nı ayırda güzelbahçe halkını düşün.kerim çetin neden üvey ilçe muamelesi görüyoruz bunun için mi koşuyoruz yaaa

Yorumu oyla      13      6  
güzelbahçeli gençlik 15 Nisan 2011 Cuma 15:29

HERHANGİ BİR SAĞLIK KURUMU OLMAYAN İLÇE VARKEN SAĞLIK BAŞKENTİNDEN BAHSETMENİZ SADECE SİZİN GİBİ BİR SAĞLIK İL MÜDÜRLÜĞÜNE YAKIŞIR UÇUK BİR PROJEDEN BAHSETMEYİN LÜTFEN GÜZELBAHÇE DE YAŞAYANLARDA SENİN GİBİ İNSAN MEHMET ÖZKAN ....!

Yorumu oyla      15      6  
güzelbahçeli ak partililer 15 Nisan 2011 Cuma 15:26

reklam yapacağınıza sayın mehmet özkan hastanesi hatta bir küçük dispanseri bile olmayan GÜZELBAHÇE'yi düşünün biraz yazık ya sağlık ocaklarıda kapalı 112 servisi arandığında allaha emanet biraz vicdanınız varsa GÜZELBAHÇE'YE semt pplklınigi veya küçük hastane istiyoruz çocuklarımıza acil durumda bişey olursa sizi güzelbahçe halkı affetmeyecektir.

Yorumu oyla      15      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
10 yıl önce küçülmeye başlıyor
Sağlıklı insanlar üzerinde yapılan beyin taramaları, bazı beyin bölgelerinin, ...
‘SGK gereksiz uygulamalardan vazgeçmeli’
TEİS Başkanı Nurten Saydan, SGK'nın yeni uygulamasıyla eczacıların, doktor ...
Sanal ortam kişiliğinizi bozabilir
Sanal ortamlarda kişilerin değişerek bambaşka bir kimliğe bürünebildiklerini ...
 
Kök hücreden 'insan yumurtası' üretildi
Birçok hastalığın tedavi için yıllardır yürütülen ''kök hücre'' çalışmaları, ...
Kanserlerin yüzde 30'u ile ilişkili
HAYASAD Genel Başkanı Ahmet Tandoğan, Türkiye'de her yıl 100 bin kişiden ...
Laboratuvarda böbrek üretildi
İskoçyalı bilimadamları kök hücreyle laboratuvar ortamında insan böbreği ...
 
Türkiye’de 4 milyon alkolik var
Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nin 'Alkol, Bağımlılık ve Özendirici Eylemler' ...
İyilikçi'den bitkisel ürün uyarısı
DEÜ Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. ...
17 günde zayıflatan diyet
ABD’li uzman Dr. Mike Moreno, geliştirdiği beslenme yöntemiyle hastalarına ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva