HABERLER>GÜNCEL
27 Ekim 2014 Pazartesi - 10:30

Valilik talimat verdi: Okullara ibadethane!

İzmir Valiliği, ortaöğretim kurumlarında ibadethane açılması için İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine yazı gönderdi. İbadethane mekanının standardının belirlendiği talimat, eğitimcilerin tepkisini çekti.

Valilik talimat verdi: Okullara ibadethane!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yaptığı değişiklikle, okullarda ibadethane açılmasına izin çıktı. Bakanlık, illerin valiliklerine yazı göndererek okullarda gerekli çalışmaların yapılmasını istedi.

Dokuz Eylül Gazetesi’nden Umut Karakoyun’un haberine göre Yine Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından üst yazıyla gönderilen talimatta Camii ve Gençlik temalı etkinlikler kapsamında öğrencilerin camilerde devam eden sabah namazı buluşmaları ve hadis derslerine katılımının sağlanması talimatı verildi.

Resmi yazıda “Gerçekleştirilmesi planlanan bu etkinliklerin verimli bir şekilde icra edilmesi için gerekli planlama ve hazırlıkların yapılmalıdır” denildi. Eğitim ve Bilim İş Görenleri Sendikası (Eğitim İş) İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Bülent Turan, yetkililere, “Cemevi ve Sinegog da açacak mısın?” diye sordu.


 
LAİK EĞİTİME DARBE
Eğitim İş İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Bülent Turan, “Bütün okullar aşağı yukarı İmam Hatipleştirildi. Bunun bir sonucu olarak okullara ibadethane yapma zorunluluğu getirildi. Bu AKP iktidarının laik eğitime vurduğu darbelerden biridir. Yetkililere sormak lazım; Ceme Evi ve Sinegog da açacak mısın? Ya da buna benzer talepleri olanlara uygun ortamları sağlayacak mısın? Bizim okullarımız genelde formal eğitim veren okullar. Ne spor salonu, ne kütüphanesi ne de öğretmenlerin çalışma ortamında motivasyonu artıracak uygun ortamlar yok. Bakanlık, İmam Hatip Okullar'na gösterdiği özeni bu ibadethaneler için de göstererek okullara yazı gösterdi. Uygun yerlere havadar yerlerde ibadethane açılmasını istedi. Milli Eğitim, laik eğitim esaslarına göre öğrenci yetiştirir. Sanat eksik, müzİk eksik, spor eksik, bir tek ibadethanesi mi kaldı bu okulların?” dedi.
 
MEDRESEYE DÖNÜŞÜM
Yapılanların yanlış olduğunu ve laik eğitime darbe vurulduğunu söyleyen Turan, doğabilecek sorunlara dikkat çekerek yetkilileri şöyle uyardı: “İmam Hatiplerin özendirilmesi, ibadethanelerin açılmasının zorunlu hale gelmesi, türbanla ilgili değişiklikler, okullarda türbanın meşru hale getirilmesinin amacı, laik eğitimi ortadan kaldırmaktır. Tek mezhep, tek din üzerinden gelecek kuşaklar biçimlendirilmeye çalışılıyor. Bunun altından kalkılamaz. Eğitim birliğinin zedelenmesine neden oluyorlar. Okullar medreseye dönüştürülüyor. Okullar medrese değil. Okullar bilim, sanat üreten yerlerdir. Türkiye'de din işleri ile toplum işleri artık bir birine karıştırılmaya başlandı. Gençlik ve camii buluşması adı altında haftalar düzenleniyor. İktidarın laik ve bilimsel eğitimden elini çekmesi gerekiyor. Camisi ayrı okul ayrı... İslam Türkiye'de ortaçağını yaşıyor.” (Dokuz Eylül Gazetesi)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
MEHMET ŞENÇOBAN 28 Ekim 2014 Salı 14:33

İNANÇLI NESİLLERDEN ZARAR GELMEYECEKTİR GEREKİRSE MESCİD İSTEYENE KİLİSE HAVRA BENCE OLUMLU GECİKMİŞ BİR KARAR DESTEKLİYORUM

Yorumu oyla      12      7  
HAKİKAT 28 Ekim 2014 Salı 09:51

HER YER UYUŞTURUCU CÖZÜN HADDİ HEPİMZ ZORDAYIZ..BU COZUMDEN Bİ PARCA OLURSA NE ALAA

Yorumu oyla      13      5  
YORUMCU BABA 27 Ekim 2014 Pazartesi 18:03

Çok mu Lazımdı!

Yorumu oyla      36      11  
Hüsnü 27 Ekim 2014 Pazartesi 17:28

Yapılmışken tam olsun okullara minare de yapılsın çocuklar ezanı falan duyamazlar, kaçırmasınlar namaz vaktini !

Yorumu oyla      34      11  
objektif bakış 27 Ekim 2014 Pazartesi 17:11

Önce inanç özgürlüğü diye başlar sonra inanmayanların kafası kesilir,farklı inançlarda olanlar susturulur,en son ibadet etmak zorunlu hale getirilir. Yapmayanlar sopalarla dövülür. İran da gördük bunların hepsini. Millet uzaya gider,biz geri gidiyoruz matematik ve fen bilimlerinde en gelişmiş 46 ülke arasında son sıradayız.

Yorumu oyla      37      10  
insan 27 Ekim 2014 Pazartesi 15:49

inanç deyince aklınıza sadece dayatmacı sunni anlayış mı geliyor çok doğru o zaman her okula bir kilise bir cemevi bir sinegog birde havra yapılsın memlekete hayırlı olsun bu kadar inananın yaşadığı memlekette hırsızlık ahlaksızlık yolsuzluk uygun görülüyo haydi rastgele

Yorumu oyla      34      12  
27 Ekim 2014 Pazartesi 15:24

o zaman cem evi, tapınak vb. gibi ibadethanelerde açılsın.

Yorumu oyla      35      12  
jackalbey 27 Ekim 2014 Pazartesi 15:20

TC misafir çok komiksin yaa.Oku emri efendimiz s.a.v e kuranı oku anlamında gelmiştir.Bilmediğiniz konuda bari yorum yapmayın.Din ile ezan ile ne kadar ilişkili olduğunda ortada yaz aylarında yatsı saat 10 buçuğa kadar uzuyor.Napsın avm ye giden arkadaş?.Zoruna mı gitti avm nin bodrum katındaki mescit.Tabi haklısın 5 arabalık daha otopark olurdu değil mi?Tam da dediğin gibi din Allah ile kul arasındadır.Senin zihniyetin Allah ile kul arasına giriyor farkındamısın?Allah herkese hesabını vereceği laflar söyletsin.

Yorumu oyla      18      31  
TC misafir 27 Ekim 2014 Pazartesi 14:42

Okullarda önceden mescit yoktu bu toplumun %99'u müslümandı şimdi pozitif bilimlerin eğitiminin verildiği okullarda mescit yapılırsa ne olacak toplumun %101'i mi müslüman olacak? bir yorumcu arkadaş geçmişte Osmanlının medrese deneyiminden bahsetmiş zaten doğru bir sistem olsaydı Osmanlı avrupadan bilim ve teknoloji yönünden geri kalmazdı zaten son dönemlerinde bunun yanlış olduğunu anlayıp batı tarzı eğitime ağırlık vermişlerdir bu da onların müslüman olmadığı anlamına gelmez. Bu ülkede ne zaman işler karışsa hemen din üzerinden tartışma başlatılıyor ülkenin durumu hiç iç açıcı değil gözünüzü açık tutun. AVM'de namaz kılmak isteyen arkadaşım madem dindarlığınla övünüyorsun akşam 7 den önce yatsı okunuyor namazını kılar gidersin avm mi nereye gideceksen. Bu müslümanlığı diline dolamayı pek seven arkadaşlar 17-25 aralık yolsuzlukları ve işçi ölümleri için neden hiç yorum yapmıyorlar? dinimizde sadece 5 vakit namaz mı vardır? 5 vakit namazla herşey halloluyor mu? nerede kul hakkı için yorumlarınız? Bir arkadaş da yorumunda kötü alışkanlıkları engelleyeceğine dair yorum yapmış, yahu ışid dediğimiz örgüt 5 vakit namaz kılıyor ama kelle kesmek, cihad için evlere baskın yapıp kadın istemekten de geri kalmıyorlar bu da savunduğunuz düşüncenin aksini gösteriyor. Herkesin dini Allah ile kendi arasındadır bu da baskıya dayalı değildir camii ve mescitleri kim dindar? kim müslüman? veya kim daha müslüman gibi söylemlerle baskı aracı olarak kullanmaktan vazgeçin. okul eğitim yuvasıdır ibadethane değildir. İlk vahiy "Oku"dur bilmem anlatabildim mi?

Yorumu oyla      40      12  
cemil 27 Ekim 2014 Pazartesi 14:10

Sn.ışıkdikicigil,pardon ama birşey soracağım.Dini bilginizin seviyesini bilmiyorum ama namazı kazaya bırakmak bile büyük bir günahken tam gün olan okullarda insanın kılamadağı öğle namazının hesabını sizmi üstlenceksiniz bilim adına.Ya da şöyle sorayım tenefüs arasında bir cocuk namazını okulda kılabilme imkanı varsa bunu yapar ancak camiye gitmek için sizin zihniyetinizdeki bir öğretmenden izin istese acaba git yavrum tabi ibadethaneye maneviyatını yaşa gel dermi?Ahmak olmakla Ahlaklı olmak arasında çok fark var çoook.Çok şükür Yüce Atatürk bu ülkeye demokrasiyi sunmuş ki şu an baştakilerin böyle projeleri var.Yoksa demokrasi olmasaydı Cumhuriyet olmasaydı da bu zihniyette bir kral olsaydı başımızda ne din kalırdı ne iman.Allah mekanını cennet eylesin.

Yorumu oyla      21      29  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’da Kuantum dokunuşları!
Dünyanın en iyi Kuantum Eğitmenleri arasında gösterilen Avusturyalı Robert ...
Flaş! Bir konsolosluğa daha şüpheli zarf
Geçtiğimiz hafta 5 konsolosluğa zarf içinde şüpheli toz gönderilmesinin ...
Validebağ’da soğuk havaya rağmen gece nöbeti
Üsküdar Validebağ Korusu yanında bulunan arsaya yapılmak istenen inşaata ...
 
TOKİ'nin istinat duvarı çöktü: Faciadan dönüldü
Mersin’in Anamur İlçesi’ne bağlı Ören Beldesi’nde Toplu Konut İdaresi’nce ...
Karayılan'dan Türkiye'deki teröristlere şok talimat
PKK'nın Kandil Dağı'ndaki yöneticilerinden Murat Karayılan, Türkiye içindeki ...
Flaş! İzmir Barosu’nun yeni başkanı belli oldu
Baro’da iki gün süren ve büyük heyecana sahne olan Olağan Genel Kurul ...
 
Flaş! İstanbul'da polise satırlı saldırı
İstanbul Fatih'te kavga ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen polislere ...
Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi açıldı
Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi'nin açılışında konuşan Dokuzuncu ...
2 aydır kayıp korucuya korkunç infaz!
Bitlis Tatvan'da, telefon direğine bağlanıp kurşunlanarak öldürülen kişinin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva