HABERLER>GÜNCEL
27 Ekim 2014 Pazartesi - 08:56

TOKİ'nin istinat duvarı çöktü: Faciadan dönüldü

Mersin’in Anamur İlçesi’ne bağlı Ören Beldesi’nde Toplu Konut İdaresi’nce (TOKİ) yapılan 560 konutluk sitenin istinat duvarı yağmurun ardından yıkıldı. Yaklaşık 4 metre yüksekliğindeki 35 metre uzunluğundaki istinat duvarı, park halindeki taşıtların üzerine devrildi. Olayda 13 taşıt hurdaya döndü.

TOKİ nin istinat duvarı çöktü: Faciadan dönüldü

Saat 02.30 sıralarında meydana geldi. Şiddetli yağmur ardından 12 katlı apartmanların bulunduğu sitenin yol sınırında teraslama için inşa edilen istinat duvarından çatırdama sesleri geldi. Kısa süre sonra da 4 metre yüksekliğindeki duvarın 35 metrelik bölümü gürültüyle yıkıldı. Site sakinlerinin park halinde duran araçları, devrilen duvarın altında kaldı. Apartmanlarda oturanlar, kendilerini sokağa attı. Yıkılan duvarın altında kalan 13 taşıt hurdaya döndü.

Yapılan ihbar üzerine gelen jandarma ve 112 Acil Servis ekipleri, duvarın altında kalan taşıtlarda kimse olup- olmadığını araştırdı. Araçların görünün kısımları ve çevresini inceleyen jandarmalar, site sakinleriyle de görüşmeler yaptı. İlk belirlemelere göre duvarın altındaki taşıtlarda kimsenin bulunmadığı saptandı.

İstinat duvarının kalan kısmından çatırtı seslerinin gelmeye devam etmesi üzerine arka kısımdaki iki apartmanda yaşayan vatandaşlar uyarıldı. Ancak bina sakinleri evlerini terk etmedi.

Jandarmanın geniş önlem aldığı bölgede itfaiye ve sağlık ekiplerinin olası çökme ve heyelana karşı hazır bekletildiği, teknik inceleme yapılacağı bildirildi.

BAŞKAN TÜRE: ENDİŞE DUYUYORUZ
Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Ören Beldesi’ndeki TOKİ konutlarında istinat duvarının yıkıldığı bölgede incelemeler yapıp, çevre sakinleri ile görüştü. Başkan Mehmet Türe, 4 metre yüksekliğindeki, yaklaşık 35 metrelik duvarın yıkılması sırasında tonlarca molozun altında kalan ve hurda yığınına dönen 13 taşıtta kimsenin bulunmamasının teselli verici olduğunu söyledi.
Olayla ilgili TOKİ Genel Müdürlüğünü ve Başbakanlık yetkililerini bilgilendirdiklerini ancak istinat duvarının arkasındaki 11’er katlı iki apartmanın sağlamlığı konusunda büyük endişe duyduklarını vurgulayan Başkan Türe, ilgilerin incelemeler yaptığını, hazırlanacak rapora göre hareket edeceklerini belirtti. 
 Duvarın yıkıldığı apartmanlarda oturan vatandaşlar ise yıllardır TOKİ yetkililerinden hiç kimsenin site sorunlarıyla ilgilenmediğini öne sürdü. Binadaki tahliye borularının dahi söküldüğünü iddia eden kaydeden TOKİ sakinleri, "Bizden her ay 60 lira aidat alınıyor. Ancak bunun karşılığında hiçbir iyileştirme yapılmıyor. Sadece günü birlik işler yapılıyor. TOKİ binalarındaki blok çatlaklar ve temellerdeki çökmeler bizi tedirgin ediyor. Bir an önce bu aksaklıkların giderilmesini istiyoruz” dedi.
Site Yöneticisi Ramazan Alaboyun ise bloklarda bir hareketliliğin yaşanmadığını ancak  mühendislerinin vereceği raporun ardından kesin bir şekilde konuşabileceklerini söyledi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karayılan'dan Türkiye'deki teröristlere şok talimat
PKK'nın Kandil Dağı'ndaki yöneticilerinden Murat Karayılan, Türkiye içindeki ...
Flaş! İzmir Barosu’nun yeni başkanı belli oldu
Baro’da iki gün süren ve büyük heyecana sahne olan Olağan Genel Kurul ...
Flaş! İstanbul'da polise satırlı saldırı
İstanbul Fatih'te kavga ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen polislere ...
 
Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi açıldı
Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi'nin açılışında konuşan Dokuzuncu ...
2 aydır kayıp korucuya korkunç infaz!
Bitlis Tatvan'da, telefon direğine bağlanıp kurşunlanarak öldürülen kişinin ...
Genç tıpçıların beyaz önlük heyecanı
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi 2014-2015 Akademik yılı ...
 
6 cana neden olan şoförden şok savunma: Ben hayatımda...
Menemen’e bağlı Çukurköy'de, Kutlu Doğum Haftası etkinliğine katılanların ...
Hakkari'deki hain pusuda flaş gelişme!
Yüksekova ilçesinde, terör örgütü mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda ...
Soner Yalçın sabaha karşı gözaltına alındı
Sözcü gazetesi yazarı ve OdaTV.com’un imtiyaz sahibi Soner Yalçın, konferans ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva