HABERLER>GÜNCEL
17 Ağustos 2011 Çarşamba - 11:17

Çukurca'da hain pusu: 10 şehit, 11 yaralı

Hakkari-Çukurca karayolunun 12’nci kilometresindeki Vali Erdoğan Gürbüz Çeşmesi yakınlarında dün sabah 09.00’da askeri konvoyun geçişi sırasında teröristlerin anti tank mayınlarını patlatmaları ve sonrasında meydana gelen çatışmada, 1 binbaşı, 8 asker ve 1 korucu şehit düştü, 11 asker de yaralandı.

Çukurca da hain pusu: 10 şehit, 11 yaralı

HAKKARİ - Hakkari-Çukurca karayolunun 12’nci kilometresindeki Vali Erdoğan Gürbüz Çeşmesi yakınlarında dün sabah 09.00’da askeri konvoyun geçişi sırasında teröristlerin anti tank mayınlarını patlatmaları ve sonrasında meydana gelen çatışmada ilk gelen bilgilere göre 1 binbaşı, 8 asker ve 1 korucunun şehit düştüğü, 11 askerin de yaralandığı belirtiliyordu. Ancak Genelkurmay bu sabah yaptığı açıklamada şehit sayısının korucu ile birlikte 9 olduğunu, biri ağır 15 askerin de yaralandığını bildirdi.

Şehit Binbaşı'nın kimliği belli oldu...haberi için tıklayın

Salihli'ye şehit ateşi düştü...haberi için tıklayın

Erdoğan: Bundan sonra konuşma olmaz...haberi için tıklayın

Gül: Ramazan bekleniyor diye bir şey yok...haberi için tıklayın

Şehitlerin isimleri şöyle: Jandarma Özel Harekât Taburu Komutanı Binbaşı Yavuz Başayar (Ankara), Jan. Kom. Uzm. Çvş. Turan Kurt (Manisa), Jan. Kom. Uzm. Çvş Hakan Çil (K.Maraş), Jan. Kom. Uzm. Çvş Erhan Ar (Kırşehir), Jan. Kom. Uzm. Çvş Nazir Elitok (Kırıkkale), Piyade Uzm. Çvş. Samet Kılıç (Ordu), Jan. Kom. Er Sadettin Arslan (Kayseri) Jan. Kom. Er Vedat Gülder (Ardahan) Jan. Kom. Çvş. Serkan Altay (Burdur) ve Korucu Cabbar Gültekin.
 
Dün sabah saatlerinde bölgede görevli korucular, yola mayın döşendiğini fark etti. Bunun üzerine Hakkâri-Çukurca karayolu trafiğe kapatılarak, mayını imha etmek ve yol güvenliğini sağlamak için dağ komando birliklerine mensup askerler, zırhlı personel taşıyıcılarla bölgeye sevk edildi. Ancak askeri birlik, daha korucuların mayını bulduğu kesime ulaşmadan PKK’lı teröristler, bu kez zırhlı araçlara karşı kullanılan antitank mayınlarını patlattı. 4 patlama sırasında, konvoydaki 3 zırhlı personel taşıyıcı havaya uçtu. Patlamanın şiddetiyle zırhlı araçlardan biri Zap Suyu’na düştü. Saldırıda, 4’ü Zap Suyu’na uçan araçta olmak üzere 9 asker ve 1 korucu şehit oldu, 15 asker yaralandı. Binbaşı Başayar ve bir uzman çavuşun Zap Suyu’nda kaybolan cenazeleri aranırken diğer şehitler ambulanslarla Hakkari Asker Hastanesi’ne getirildi.  Hakkari Valisi Muammer Türker, köy korucusu ile birlikte 8 şehit canezesinin olduğunu söyledi. Vali Türker, isim açıklamadan “Elimizde 8 şehit cenazesi var. 1 cenazeye de ulaşamadık. Cenaze uzman çavuşa ait” dedi.

-  Şehit Uzman Çavuş Nazir Elitok’un (24) Kırıkkale’de oturan annesi Nadiye Elitok fenalaşınca sağlık görevlileri müdahalede bulundu. Nadiye Elitok, “Bizim ciğerimiz yandı onların da ciğeri yansın.” diyerek gözyaşı döktü. Baba Sami Elitok, oğlunun kendisine son konuşmasında “Baba ben şehit olacağım” dediğini, kendisinin ona “Oğlum ben sensiz yaşayamam. Sensiz nasıl yaşarım?” dediğini anlattı. Şehit Nazir Elitok’un Tuğba Elitok ile 2 yıllık evli ve 9 aylık Göktuğ adında bir oğlu olduğu öğrenildi.

-  Şehit Uzman Çavuş Samet Kılıç’ın (24) Ordu’nun Perşembe İlçesi Soğukpınar Köyü’nden hemşerisi Merve Kılıç ile 25 gün önce evlendiği, 10 gün önce de eşiyle birlikte görev yerine döndüğü öğrenildi.

-  Şehit Uzman Çavuş Hakan Çil (24) Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesindeki ailesine haberi Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, Afşin Emniyet Müdürü Veysel Ateş verdi. Şehit Uzman Çavuş Hakan Çil’in 3 aylık evli olduğu, annesinin yeni vefat ettiği öğrenildi.

-  Şehit Uzman Çavuş Erhan Ar’ın Yozgat’ın Yerköy ilçesinde oturan ailesi şehit haberini alınca gözyaşlarını tutamadı. Uzman Çavuş Erhan Ar, 2 çocuk babasıydı.

-  Şehit Er Vedat Gülder’in (21) Ardahan’ın Göle ilçesindeki Budaklı Köyü’nde yaşayan ailesine şehit haberini, Göle Kaymakamı Kemal Atasoy ile askeri yetkililer, sağlık ekipleri gözetiminde verdi. Şehit er Vedat Gülder’in üç çocuklu ailenin ortanca çocuğu olduğu ve bekar olduğu öğrenildi.

-  Şehit Jandarma Er Serkan Altay’ın Burdur’un Tefenni İlçesi’ndeki yakınları, kara haberi alınca Kürtçe ağıt yaktı. Şehidin evine Türk bayrağı asıldı. Şehidin babası Naif Altay, yeni yaptıkları ev için “Bu evi oğluma şehit evi olsun diye değil oğlum ve gelinim için yapmıştım” dedi.

-  Saldırıda şehit düşen 6 çocuk babası korucu Cabbar Gültekin (40) Kırıkdağ Köyü’nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
1974 BUCA LİSELİLER 17 Ağustos 2011 Çarşamba 23:57

AÇILIM KAPANMIŞTIR.ARTIK PKK'YA DERSİNİ ŞİDDET! GÖSTERİLEREK VERİLMELİDİR.ACININ FAZLASINI TATMALIDIRLAR.FİDANLARI ANALARINDAN KOPARANLAR,HAYATLARINDAN KOPARILMALIDIR.DEMOKRATİKLEŞME DEMOKRASİYİ ÖZÜMSEYEN/ARZU EDENLERLERLE TARTIŞILIR/KONUŞULUR.

Yorumu oyla      13      6  
hüsnü top 17 Ağustos 2011 Çarşamba 23:48

akp oy atmadım..ama tayyip erdoğanı.bu olayda dik başlılığı tebrik ediyorum..kılıçtaroğlu gibi kaçmadı halkını. dik tutmaya dikkat ediyor..erdoğanı kutluyorumm..şehit ailelerine sabır diliyormm..allah rahmet eylesin..tşk

Yorumu oyla      14      10  
zeki 17 Ağustos 2011 Çarşamba 19:52

TSK da kimse kalmayınca pkk cesaretlendi,zaten emir almadan pkk ile çatışmaya girememeyen TSK olunca olacağı budur.Çanakkale savaşı yapan bu millet eğer pkk ile baş edemiyorsa bu devlet görevlilerine yazıklar olsun bize bu acıları yaşattıkları için.Her akşam televizyonlarda reklam yapıp aynı yolda yürümüşüz biz gibi şarkılar yaparak bu milleti hipnotize ettiler,sonuçta yüzde 50 ile göreve geldiler ve şimdi ise oy verenlerin sesleri dahi çıkmıyor bu şehit haberlerine,yazıklar olsun..

Yorumu oyla      18      11  
Işık Dikicigil 17 Ağustos 2011 Çarşamba 16:23

BAŞBAKAN O KADAR KIZIYOR Kİ ŞEHİT CENAZELERİNDE HÜKÜMETE YÜKLENİP , ŞEHİT CENAZESİ ÜZERİNE SİYASET DİYOR, KİMDEN SORACAĞIZ HESABINI SÖYLESİN , BU ÜLKEYİ YÖNETEN BENMİYİM

Yorumu oyla      25      10  
fatih 17 Ağustos 2011 Çarşamba 16:14

BDP: Bugün yaşanan bu acılı tablo bir kez daha göstermektedir ki Türkiye'nin en acil ihtiyacı, barıştır. CHP: Terörü bitirmek silahla olmuyor. Siyasetçiler savaşın değil barışın dilini kullanmalı.

Yorumu oyla      12      13  
Işık Dikicigil 17 Ağustos 2011 Çarşamba 15:02

BU ÜLKEDE SİZDEN BAŞKA AYDINLAR SİZİ ÇOK UYARDI AMA SİZ DİNLEMEDİNİZ. "FAZLA AÇILMAYIN BOĞLURUSUNUZ" DEDİK AMA , İŞ BİLENİN KILIÇ KUŞANANIN . DEMEK Kİ BÜYÜK SÖZÜ DİNLEYECKSİN , ÖYLE KUL HAKKI İLE GİTMEYECEKSİN, KİMSE SİZE HAKKINI HELAL ETMEYECEK. KOMŞULARLA SIFIR SORUN , ÖNCE SEN KENDİ KAPININ ÖNÜNÜ SÜPÜR, USTAAA BE AĞZINA YÜZÜNE BULAŞTIRDIN . MOTORU DAĞITTIN, ŞİMDİ KARŞIKİ USTAYI ÇAĞIR TOPLASIN. DEVAM ET FRENLERİDE SEN TAMİR ETMİŞTİN . TAMİR ETTİĞİN ARABANIN FRENLERİ PATLADI, YOKUŞ AŞAĞI BİR AİLE YOK OLDU . YOK OLMAYA DEVAM EDİYOR.

Yorumu oyla      23      11  
Korkmaz 2 17 Ağustos 2011 Çarşamba 14:51

Aşağıda ki yorumları okuyuncu Allah şükür dedim.Çünkü pkk ve trör konusunun işlendiği Emin Öztürk' ün yazılarında pkk sempetizanı bazı yorumculşar ile didişmek durumunda kalınca bu site de vatan perver yokmudur diye düşündüm.Allahtan buralara bakmışım.Şu hediyemi kabul buyurmanızı istirham ederim.Yüksek sesle dinlenmesi rica olunur.Şehitlerimizin ruhu şad olsun.http://www.youtube.com/watch?v=jWaoxLf0nZA

Yorumu oyla      17      6  
Korkmaz 17 Ağustos 2011 Çarşamba 14:40

Işık kardeşim merak etme o günlerde gelecek.Teröristlerin tek tek leşinin serildiği ve vatana ihanet eden bazı insanların yargılandığı ve ceza gördüğü günleri göreceğiz.Bundan emin olun.Daha önce bu filimler çok çekildi.Bir avuç kalsak bile küllerimizden doğarız evvel Allah.

Yorumu oyla      18      6  
DEMOKRAT 17 Ağustos 2011 Çarşamba 14:10

Mevcut Hükümet,hiç bir şekilde Terör'ü Önleyemedi,zaten bırakın önlemeyi,daha beter Hale getirdi.Bütün Aymazlıklar ve Şımarıklıklar Hükümetin bunlara Yüz vermesinden Kaynaklanmaktadır.Bilmeyen bu pkk.lı pislikleri insan zanneder.Bunların İnsanlıkla hiç bir Yakınlığı Yoktur.İyi Bakarsanız neye benzediklerini görürsünüz.Acı olanda Şehirleri hergeçen gün Ele Geçiriyor olmalarıdır.Her Türlü Pis İşin Altından bunlar çıkar.İnsan Olmadıkları içinde Kanun va Yasalardan Korkmazlar.

Yorumu oyla      16      7  
Işık Dikicigil 17 Ağustos 2011 Çarşamba 13:59

USTA BE KANDİLE GİRERSEN , 48 SAAT ÖNCE HABER VER , GERÇİ SEN ABD YE SOYLE ONLAR İLETİRLER KANDİLE İHANET-İ VATANİYE KANUNU NEDEN KALKTI BİR SÖYLESENİZDE BİLSEK

Yorumu oyla      20      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İlk yerli uydumuz uzayda
Türkiye'de tasarlanan ve üretilen ilk yer gözlem uydusu RASAT uzaya başarıyla fırlatıldı.
Atı yorulmasın diye minibüsle taşıyor
Ödemişli Abdullah Çerçi’nin atını yorulmasın diye minibüsüne koyup taşıması ...
Avusturya Beyza'ya mezar oldu
Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nü ...
 
Aradığınız 'Hizbullahçı şu an Hollanda'da
Hakkında 'yakalama kararı' bulunan Hizbullah sanığı Ekinci, İstanbul'dan ...
İzmir’de devlet okulları sınıfta kaldı
Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, 696 okul arasında Ortaöğretim Yerleştirme ...
Ciple kafa kafaya çarpıştı
Kemalpaşa’daa karşı yönden gelen ciple kafa kafaya çarpışan motosikletin ...
 
DEÜ'de 'kimyasal' skandal
Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü’nde ...
Buca’da korkutan yangın
İzmir'deki Buca İlköğretim Okulu'nda, çatıdaki kaplama işlemi sırasında ...
İZFAŞ’ta grev için geri sayım başladı
İzmir Enternasyonal Fuarı’na günler kala belediyenin en büyük şirketlerinden ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva