HABERLER>GÜNCEL
2 Eylül 2024 Pazartesi - 21:42

THY'den New York uçuşundaki iddialara yanıt

Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Yahya Üstün, New York'a gidecek olan bir yolcunun uçağa binemediği iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

THY den New York uçuşundaki iddialara yanıt

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, sosyal medyada gündeme gelen New York'a gidecek olan bir yolcunun fazla bilet satışı yapıldığı için uçağa binemediği iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

Yahya Üstün sosyal medyadan yaptığı açıklamada, şöyle denildi: "Son birkaç gündür bazı yayın organlarında yer verilen ve bir yolcumuzun New York uçuşu ile ilgili gerçeği yansıtmayan bir takım iddialara yönelik açıklama getirmek isteriz. İlgili ekiplerimizin gerçekleştirdiği incelemeler sonrası yolcumuzun 28 Ağustos 2024 tarihine bilet satın aldığı uçuşta check-in öncesinde 13 koltuğun overbooked (standartlar içinde) olduğu görülmekte olup, stand by beklenip, yer açıldığında yolcumuza uçması teklif edilmiş ancak kendi rızası ile kabul etmemiştir. Bunun üzerine yetkililerimiz ücretsiz bilet değişikliği sağlayıp, 2 gün sonraki 30 Ağustos uçuşuna yolcumuzun uçuş kaydını gerçekleştirmişlerdir."

Üstün'ün açıklamasının devamında 30 Ağustos tarihinde yapılan İstanbul-Newyork uçuşunda meydan gelen teknik bir arıza nedeniyle uçağın İzlanda’ya iniş yapmak zorunda kaldığı ifade edilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Teknik arıza nedeniyle kokpit ekibimiz, Keflavik (İzlanda)’e mecburi iniş gerçekleştirmiştir. Uçuş ağımızda yer almayan bu istasyonda herhangi bir yerleşik ekibimiz bulunmadığı hâlde, yolcularımızın buradaki mağduriyetini mümkün mertebe minimize etmek adına yetkili ekiplerimiz, Keflavik havalimanındaki yetkili handling firmasıyla hızlıca irtibata geçmişlerdir. Halihazırda yüksek turizm sezonu görülen bölgede yetkililerimiz koordinasyonunda ilgili handling firmasınca, 9 farklı otelde hızlıca rezervasyon gerçekleştirilip, 349 yolcunun + kabin ve kokpit ekiplerinin transferlerle bu otellere yerleştirilmeleri sağlanmıştır. Yoğun sezon nedeniyle uzak- yakın tüm alternatif konaklama tesislerinin değerlendirildiği çerçevede ve Schengen vizesi bulunmayan yolcularımızın ülkeye girişlerinin yasak olmasına rağmen bu acil durum nedeniyle özel izin alınarak konaklamaları sağlanmıştır."

Gani Müjde’nin kızı Ecesu Müjde’nin arkadaşları ile aynı otelde konaklama konusunda ısrarcı olduğunun altını çizen Yahya Üstün açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Yolcumuzun, arkadaşları ile aynı otelde konaklama hususunda ısrarcı olması üzerine, sürece destek sağlayan handling firması yetkilisince söz konusu oteldeki kapasite aşımı nedeniyle bunun mümkün olamayacağı, ancak bir arkadaşı ile aynı odayı paylaşması kaydıyla bunun mümkün olabileceği yolcumuza bildirilmiştir. Bu alternatifi kabul etmeyen yolcumuz farklı bir otele yerleştirilmiş ve uçuştaki diğer yolcularımızla birlikte ertesi güne planlanan ikame uçuşumuz ile varış noktası New York’a ulaştırılmışlardır. Kamuoyunun bilgisine saygılarımızla arz ederiz." (DHA)

 
Feci kazada can pazarı: 2 kişi can verdi!
 
Amcası tutuklanmıştı... Tunç'tan 'Narin' açıklaması
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 2 Eylül 2024 Pazartesi 23:26

THY bu tarz uçuşlarda overbooked olayını huy haline getirdi. Bazı uçuşlarda 3 kez arka arkaya overbooked tazminatı alan var.

Yorumu oyla      1      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Feci kazada can pazarı: 2 kişi can verdi!
İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde, karşı şeride geçen otomobilin başka bir ...
Müdürlükten 'ormanlık alana yapılaşma' iddiasına yanıt: Yanan alan verimsiz bölge!
Orman Genel Müdürlüğü, İzmir'in Karşıyaka ilçesinde 15 gün önce yanan ...
Yargıtay Cumhuriyet Savcısı'na saldıranlar tutuklandı!
İstanbul Kadıköy'de, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Necip Cem İşçimen'e yönelik ...
 
Yargıtay Başkanı Kerkez: Önümüzde binlerce dosya var
Yargıtay Başkanı Ömer Kerkez, "Önümüzde yine yüz binlerce dosya var. ...
Kuvvetli sağanak felç etti: Yollar göle döndü
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) İstanbul'a sarı kodlu uyarısının ...
Kırmızı ve gri kategorideki 2 terörist etkisiz hale getirildi
Paramotor kullanarak eylem hazırlığı içerisinde olan ve etkisiz hale getirilen ...
 
İnşaatta iskele çöktü: 3 işçi can verdi!
Ankara'nın Sincan ilçesinde inşaatta iskelenin çökmesi sonucu 12'nci kattan ...
İzmir'de Amerikan askerlerine çuvallı saldırı!
Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri, İsrail’i korumakla görevli İzmir ...
Hatay'da 'tarihi eser' operasyonu
Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde polisin baskın yaptığı bir evde tarihi eser ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O köy devlete kafa tutamaz!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Çeşme Projesi’ni kim sabote etti?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva