HABERLER>SPOR
26 Ekim 2011 Çarşamba - 16:14

TFF'nin kararına isyan: Çarşı'ya gel Fener!

Spor Toto Süper Lig'in ilk derbisine Fenerbahçe taraftarının alınmama kararı şok etkisi yarattı.

TFF nin kararına isyan: Çarşı ya gel Fener!

İSTANBUL - Spor Toto Süper Lig'te yarın oynanacak Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi öncesi, Sarı Lacivertli taraftarların İstanbul Valiliği tarafından Fi Yapı İnönü Stadı'nda yapılacak karşılaşmaya alınmamasına karar verildi.
 
İstanbul Valiliği'nde bugün yapılan toplantıda verilen bu kararın Beşiktaş ve Fenerbahçe kulüpleri tarafından ortaklaşa alındığı öğrenilirken, İl Spor Güvenlik Kurulu'nun da kulüplerin kendi aralarında uzlaşmaya vardığı bu kararı uygulayacağı belirtildi.
 
Bugün İstanbul Valiliği'nde yapılan İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısına Beşiktaş Kulübü'nü temsilen katılan Tesislerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Saka konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı:
 
"Yarın oynanacak Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi öncesi bugün gerçekleştirilen İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısında iki kulübün ortaklaşa almış olduğu deplasman takımının taraftarının bu sezon için ev sahibi ekibin statına alınmaması kararını görüştük. İstanbul Vali Yardımcısı Ali Bakoğlu'nun da yer aldığı toplantıda kulüpler olarak aldığımız bu karar kabul edildi. Yani yarın ki maçta Fenerbahçe taraftarı Fi Yapı İnönü Stadı'na gelemeyecek. Sezonun ikinci yarısında Şükrü Saraçoğlu Stadı'ndaki mücadeleye de bizim taraftarımız gitmeyecek. Bu kararı başkanımız Yıldırım Demirören bana iletti ve ben de toplantıda dile getirdim. Başkanlar düzeyinde görüşülmüş ve alınmış bir karardır. Neden böyle bir uygulamaya gidildiği konusunda ben bir yorum yapamam".
 
Saka ayrıca bu sezon 4 büyük takımın kendi arasında yapacağı mücadelelerde deplasman takımı taraftarının ev sahibi ekibin stadına alınmaması konusunda kesin bir karar olmadığı ve bu konunun yapılacak ilk kulüpler birliği toplantısında gözden geçirileceğini ifade etti.
 
Orhan Saka son olarak Fenerbahçe taraftarı için 32 bin 145 kapasitesi olan Fi Yapı İnönü Stadı'nda ayrılan 1607 biletin satılmadığını, sadece internet üzerinden yapılan rezervasyonlar olduğunu, bu rezervasyonların da iptal edileceğini dile getirdi.
 
Öte yandan; bu kararın 16. haftada oynanacak Trabzonspor-Fenerbahçe maçında çıkacak olası olayları engellemek için alındığı söylentiler arasında. Bu maçı beklemeden önce durumu genellemek isteyen yetkililerin 4 büyük kulüp arasında prensipte anlaşacağı ve Kulüpler Birliği'nin bu doğrultuda bir karar alarak, Federasyona sunacağı yorumları yapılıyor...
 
FUTBOL FEDERASYONU'NDAN AÇIKLAMA
Türkiye Futbol Federasyonu, internet sitesinden yaptığı açıklamayla, Beşiktaş-Fenerbahçe maçında, deplasman takım taraftarlarının stada alınmama kararının İstanbul Valiliği İl Spor Güvenlik Kurulu'na ait olduğunu duyurdu.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi;
"Spor Toto Süper Lig'de 27 Ekim'de oynanacak Beşiktaş-Fenerbahçe maçında, deplasman takım taraftarlarının FiYapı İnönü Stadı'na alınmaması tamamen İstanbul Valiliği İl Spor Güvenlik Kurulu tarafından verilmiş bir karardır.
İstanbul Valiliği'nde bugün yapılan İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısına, valilik yetkililerinin yanı sıra Beşiktaş ile Fenerbahçe kulüp yetkilileri de katılmış ve kamuoyuna yansıyan karar, kulüplerin önerisi, İstanbul Valiliğin de onayı ile ortaklaşa alınmıştır.
Kamuoyuna yansıdığı gibi, bu sezon 4 takımın kendi arasında yapacağı maçlarda, deplasman takımı taraftarının stada alınmaması konusunda ise şu an için verilen herhangi bir karar söz konusu değildir.
Bugün alınan kararda Türkiye Futbol Federasyonu'nun herhangi bir dahli olmadığını kamuoyu ile paylaşmak isteriz."
 
KARARA TARAFTARDAN BÜYÜK TEPKİ VAR
Beşiktaş-Fenerbahçe derbisine Sarı-Lacivertli taraftarın alınmayacağının açıklanması büyük tepkiye neden oldu.
 
Spor Toto Süper Lig'in bu sezonki ilk derbisi Beşiktaş-Fenerbahçe karşılaşmasına Fenerbahçe taraftarının alınmayacağının açıklanması taraftarın tepkisine neden oldu. Sosyal paylaşım ağlarında çok sayıda taraftar kararı eleştirirken, Twitter'da "rakibimedokunma, deplasmanımadokunma, carsiyagelfener" başlıkları trend oldu.
 
İŞTE KARARA TEPKİLER
gokceninadasi GOKCEOZTURK bizi toz zerrecikleri gibi bölmeye çalışanlara inat beşiktaş fenerbahçe diye bölünmeyeceğiz #deplasmanimadokunma #rakibimedokunma
 
hazalozcannn ¦? #rakibimedokunma birbirimize takılmadan maç izlemenin ne zevki var yapma
 
Serkan Balbal Bir Beşiktaşlı olarak TFF stada sokmuyorsa bende Fenerbahçelileri Çarşıya davet ediyorum.bizzat da ağırlayacağız... #carsiyagelfener
 
yenifenomen alp gevrek bir bu eksikti şimdi tam oldu isterseniz tüm maçlar seyircisiz oynansın! #deplasmanimadokunma | #rakibimedokunma
 
pinstyleBlog Pinar Yazgan Besiktaslilar yarin hem kendi atkimizi takalim hem Fb atkisi alalim hem Van'a destek olalim hem de
 
bagcibilge bilge bagcı Beşiktaş tribününde hepimize yetecek kadar yer var! #rakibimedokunma
 
umitdegerli Ümit DEĞERLİ bizler birbirimizden nefret etmiyoruz! sadece savunduğumuz şeyler farklı! Yarın Maça Fenerlilerle Gidelim #rakibimedokunma
 
Atlantis_s Derya G. #rakibimedokunma diyerek bizi destekleyen bjkli taraftarına teşekkürler,ayrıca çarşınn daveti de çok manidar
 
onrmnks Onur Menekse #rakibimedokunma sırada ne var? renklerimizede karışın onunla ilgilide bir karar alın!!! biz atışsakda kapışsakda onları tribünde istiyoruz
 
Tricky1903 Knn Ergn Bugün FB'ye yapılan unutmayın yarın BJK'ye, GS'ye yapılacak! o yüzden #carsiyagelfener, #rakibimedokunma TFF!
 
ertemsener | HAYDİ BEŞİKTAŞ TARAFTARI YAKIŞANI YAP,FENERBAHÇE TARAFTARINI İSKELEDE ÇİÇEKLERLE KARŞILA, İŞTE TÜRKİYE ! MESAJINI VER DÜNYAYA ! LÜTFEN RT
 
SerkanBALBAL | @serkanyakin onlar stada almazsa bizler çarşıda ağırlarız. #carsiyagelfener #carsiyagelfener
 
NazNghnTr | Yarın şehitlerimiz,depremde ölen vatandaşlarımız için tek yürek olacaktık o stadda.. Bizi bize kırdırma TFF #GELIYORUZ #carsiyagelfener
 
BEŞİKTAŞLI TARAFTARLARDAN DERBİDE VAN’A YARDIM ORGANİZASYONU
Beşiktaşlı taraftarlar, Fenerbahçe ile yarın oynanacak derbi karşılaşmasında giyecekleri atkı ve bereleri Van’daki depremzedelere gönderecek.
Çarşı grubunun yaptığı organizasyonla maç sonrasında toplanacak atkı ve bereler, Beşiktaş Belediyesi’nin tahsis edeceği araçla Van’a götürülecek.
Çarşı grubundan yapılan açıklamada, organizasyonla ilgili şu bilgiler verildi:

"30.000 Beşiktaşlı, 30.000 atkı... Deprem felaketi sonrası soğuktan üşüyen yüreklere, merhametle ısıttığımız atkılarımızı yollayacağız. Önce maç boyunca atkılarımız ellerimizde kartallarımızı destekleyeceğiz. Sonra, enkaz altındakilere dualarımızla, enkazın üzerinde kalanlara, Van’a yollayacağız atkılarımızı. İlmek ilmek emek var. Sevgi hep sıcak tutar. Siyahımızda keder, beyazda umutlar var."

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kaf Kaf'ta 4 aday 3 istifa
2. Başkan Torbaoğlu ve Azat Yeşil arasında başlayan sürtüşme, Mustafa ...
Tugay'ın G.Saray ile yolları bir kez daha ayrıldı
Görev alanı daraltılan Tugay Kerimoğlu, ünlü İngiliz kulübünün yöneticileriyle ...
Baros suşi mağduru
Sakatlığı nedeniyle 10 gün sahalardan uzak kalacak olan Çek golcünün hafta ...
 
İzmirspor Konak Belediyesi taraftar desteği bekliyor
İzmirspor Konak Belediyesi kadın basketbol takımı ligde liderlik koltuğuna ...
Kaf Kaf Aybaba ile görüşüyor
Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Karşıyaka'nın, teknik direktör Samet Aybaba ...
Eksiklerimizi dolduracak kadroya sahibiz
Bank Asya 1. Lig'de son 3 haftayı puansız geçen Göztepe'nin futbol direktörü ...
 
Reha Kapsal istifa etti!
Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Karşıyaka'nın teknik direktörü Reha Kapsal görevinden istifa etti.
İzmirli judocular göğsümüzü kabarttı
İzmirli judocular Avrupa 3.’sü oldu İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bayan ...
İzmir takımlarının kabus haftası
Bank Asya 1. Lig'te mücadele eden İzmir takımları haftayı puansız kapattı.
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Rilke’den sanat ve yaşam üzerine düşünceler
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva