HABERLER>GÜNCEL
11 Ağustos 2023 Cuma - 16:16

Tekin: Deprem bölgesinde gereken tedbirleri aldık

illi Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, deprem bölgesindeki illere ilişkin, "11 Eylül tarihi itibarıyla öncelikle bu 11 ilde eğitim öğretim döneminin sorunsuz bir şekilde başlayabilmesi için alınması gereken tedbirleri aldık" dedi.

Tekin: Deprem bölgesinde gereken tedbirleri aldık

Milli Eğitim Bakanı Yusuf ekin, Rize Valiliği Toplantı Salonu'nda düzenlenen, "İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı"nın ardından yaptığı açıklamada, bütün illeri dolaşıp eğitim-öğretim ihtiyaçlarını yerinde tespit ederek, 2023-2024 eğitim-öğretim yılına minimum sorunla en hazırlıklı bir biçimde girebilmeyi hedeflediklerini söyledi.

Sürece, deprem bölgesindeki illerle başladıklarını ifade eden Tekin, "Deprem bölgesindeki illerin hepsini ziyaret ettik. Hepsinde eğitim öğretim ihtiyaçlarını tespit ettik. 11 Eylül tarihi itibarıyla öncelikle bu 11 ilde eğitim öğretim döneminin sorunsuz bir şekilde başlayabilmesi için alınması gereken tedbirleri aldık. İnşallah orada sorun yaşamadan, eğitim öğretim sürecini başlatmış olacağız." diye konuştu.

"Diğer illeri de dolaşmaya başladık"

Tekin, ekiplerin bölgede çalışmaları sürdürdüğünü dile getirerek, "Her il için bakanlık merkez teşkilatında bir koordinasyon ofisi oluşturduk. Arkadaşlarımız sürekli özellikle 11 ille koordineli bir biçimde, valilerimizle, belediye başkanlarımızla koordineli bir biçimde çalışıyorlar. Biz de onun dışında Türkiye'deki diğer illeri de dolaşmaya başladık." değerlendirmesinde bulundu.

Rize'nin kendisi için özel anlam taşıdığını anlatan Tekin, şunları kaydetti:

"Benim memleketim sayılır. Bütün çocukluğum, gençliğim, eğitim öğretim hayatımın, özellikle ilkokul, ortaokul ve lise kısmı burada geçti. Burayla duygusal bağlarım çok yoğun. Müsteşar olarak göreve başlarken de ilk ziyaret ettiğim il Rize'ydi. Bakan olunca, deprem bölgesi dışında ilk ziyaret ettiğimiz illerden bir tanesi burası oldu. Çok sevindirici bir şekilde gördük ki eğitim öğretime hazırlık açısından Rize'de herhangi bir sıkıntı yok. Öğretmen norm ihtiyaçlarımız yüzde 100'e yakın tamam. Derslik sayısı itibarıyla ihtiyaç olan bazı sıkışmış yerleşim yerleri var. Oralarda da gerekli tedbirleri alarak, eğitim öğretim ortamlarının optimum bir biçimde hizmet verebildiği, en rasyonel çözümleri üretmeye çalışıyoruz. Bu süreçte de başta Rize Valiliğimiz, belediyemiz ve milletvekillerimiz olmak üzere bize yoğun bir destek var. Kendilerine bu vesileyle bir kez daha huzurlarınızda teşekkür ediyorum."

Bakan Tekin, eğitim öğretimin, toplumun bütün kesimleriyle ortak, beraber hareket edildiği zaman sorunların çözüleceği bir sektör olduğunun altını çizerek, "Biz merkez idarenin taşra teşkilatı, yerel yönetimler, siyasetçiler, veliler, aileler, özel okullar, özel kurumlar hep birlikte eğitim öğretim sürecini beraber çözelim istiyoruz. Bugün de hem siyasetle hem valiliğimizle, belediyemizle bu anlamda gerekli görüşmeleri yaptık." dedi.

Sağlıklı bir şekilde süreci başlatacaklarını anlatan Tekin, "İnşallah yeni eğitim öğretim yılı Rize'de ve tüm Türkiye'de sorunsuz bir şekilde başlar ve hayal ettiğimiz, idealize ettiğimiz bir eğitim öğretim sürecinin kurumsallaşması için en sağlıklı adımları atmış oluruz diyorum." ifadelerini kullandı.

Programı kapsamında valiliği, belediyeyi ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Tekin, mezun olduğu Rize Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde öğretmenleri ve sınıf arkadaşlarıyla da bir araya geldi.

Tekin'e ziyaretleri sırasında, Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürü Ömür Fatih Karakullukçu ile Personel Genel Müdürü Bülent Çiftçi, AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı ve İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi de eşlik etti.

 
Pençe-Kilit şehitleri son yolculuğuna uğurlandı
 
İYİ Partili Vural: İttifak mecburiyetini reddediyoruz!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pençe-Kilit şehitleri son yolculuğuna uğurlandı
Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütü ...
Yunanistan'a kaçmaya çalışan terörist yakalandı
Edirne'den Yunanistan'a kaçmaya çalışan terör örgütü PKK üyesi terörist gözaltına alındı
Saldırı girişimi önlendi...12 terörist etkisiz
Suriye’nin kuzeyinde saldırı hazırlığı yapan 12 terörist başarılı bir ...
 
Evde yangın çıktı...10 kişi dumandan etkilendi!
Diyarbakır'da bir evde çıkan yangında, dumandan etkilenen 10 kişi hastanede tedavi altına alındı.
Erdoğan'dan şehit askerlerin ailelerine başsağlığı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu ...
Öz kızına cinsel istismardan tutuklandı
Antalya'nın Alanya ilçesinde öz kızı M.Ç.’ye (15) cinsel istismarda bulunduğu ...
 
Cezaevinden çıktığı gün cinayet işledi!
Bartın'da kahvehanede çıkan kavgayı ayırmak için araya giren Emre Yalçın'ı ...
Kimlik tespitinde yapay zeka dönemi
Tüzel kişilerin uzaktan kimlik tespitinde yapay zeka uygulamalarının kullanılabilmesine ...
Sıcaktan beyin kanaması geçirmişti... PTT çalışanından acı haber!
Yaklaşık 20 gündür Ege Üniversitesi hastanesinde makineye bağlı yaşayan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva