HABERLER>POLİTİKA
6 Aralık 2014 Cumartesi - 11:18

Tekin’den örgüte disiplin mesajı, AK Parti'ye sert sözler: Beton kafalılar!

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin parti içinde tartışma yaratan ve partinin kurumsal kimliğine zarar verenlerin üyeliğinin askıya alınacağını açıkladı. Tekin, “Keşke İzmir’den milletvekili olabilseydim” derken AK Parti’nin İzmir’e bakışını ise “beton kafalılar” olarak değerlendirdi.

Tekin’den örgüte disiplin mesajı, AK Parti ye sert sözler: Beton kafalılar!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Çeşitli temaslarda bulunmak üzere İzmir’e gelen CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin internet medyasının temsilcileri ile bir araya geldi.  Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen toplantıya İzmir’de bulunan internet gazeteleri ve sosyal medya temsilcileri katıldı.

- TEKİN'DEN ÖRGÜTE SERT TEPKİ!..


 
Tekin, hükümeti eleştirirken parti içi meseleler konusunda da değerlendirmelerde bulundu. Tekin, partide zaman zaman gündeme gelen ‘disiplin’ süreci hakkında da konuştu. Muhaliflerin zaman zaman eleştiri dozunu kaçırdığını anlatan Tekin, “Partinin kurumsal kimliğine zarar veren kim olursa üyeliğini askıya alırız” dedi.

KEŞKE İZMİR MİLLETVEKİLİ OLSAM
Tekin, partinin en üst karar organı Merkez Yürütme Kurulu’nda (MYK) bir İzmirlinin olması ile ilgili de, “MYK Türkiye’de 81 ili temsil ediyor. Şimdi MYK’da İzmir temsilcisi olarak ben varım. Boş verin yetmez mi? Arkadaşlar zaten bana vekaletlerini verdiler” diye konuştu.  Tekin, İzmir’den milletvekili adayı olup olmayacağı yönündeki soruya ise, “İzmir çok şanslı bir il. Keşke İzmir milletvekili olabilseydim. İstanbul’da oturuyorum. İstanbul’u da İzmir gibi yapacağız” değerlendirmesini yaptı.
 
BETON KAFA
Zaman zaman tartışmalara neden olan AK Parti’nin İzmir’e bakışı ile ilgili soruya da yanıt veren Tekin, “AKP’lilerin kafaları beton olduğu için İzmir’e de o bakış ile yaklaşıyorlar. Onların zihniyetinde AVM’ler, Katar’daki binalar var. Beton kafalar bu mantıkla bakıyor. Hangi şehrin başarı yada başarısızlığı kriterleri gündemlerinde değil” diye konuştu.


 
BELKİ ADAY OLMAYACAK
Tekin, milletvekilliği adaylığını düşünen İl Başkanı Ali Engin’in durumu ile ilgili de, “Yönetimlerde görev alanların istifa tarihi son olarak 25 Aralık… Daha o zamana kadar çok var. Nasıl karar alıp almayacağına kendisi karar verecek. Bilemeyiz. Belki de aday olamayacak” dedi. Bunun üzerine sağında oturan Engin, “Evet evet” diyerek Tekin’i onayladı.
 
MUHATABIM DEĞİL!
Tekin, yaptığı açıklamalar ile tepki toplayan Sanatçı Yavuz Bingöl’ü muhatap almadığını söyledi. Tekin, “Siyasetçi olarak hiç sanatçılarla polemik içine girmedim. Benim muhatabım siyasetçilerdir” dedi.
 
PARTİLİLİĞİNİ GÖZDEN GEÇİRMELİDİR
CHP’nin muhalif isimleri arasında yer alan İzmir Milletvekili Prof. Dr. Birgül Ayman Güler’in partiye yönelik eleştirilerine de yanıt veren Tekin, disiplin mekanizmasının çalışıp çalışmayacağı yönündeki soruya ise, “Bütün demokratik ülkelerde siyasette eleştiri, özeleştiri mekanizması işler. Bu internet üzerinden yazılar yazarak, açıklamalar yaparak olmaz. Bir siyasetçi önce kendisine saygılı olacak. Buna uygun davranmıyorsa partililiğini gözden geçirmelidir” yanıtını verdi.
 
GÖLGEDE GÖZ KIRPMASINLAR
Tekin, daha önce de gündeme getirdiği AK Partili yetkililer ile televizyon programı teklifini tekrarladı. Tekin, “ Bir kez daha çağrıda bulunuyorum. İzmir’in önemli bir bakanı vardı. O da Binali Yıldırım. Hodri meydan diyorum. İzmir’in hangi kanalında istiyorsa çıkalım. Türkiye’nin illerini, İstanbul, İzmir’i anlatalım. Hangi şehir ne yapıyor, ne ediyor onu da görelim. İnsanlar da gerçekleri görsünler. Gölgede göz kırpmasınlar karşımıza çıkmasınlar” dedi.


 
GENEL BAŞKAN GEREKENİ SÖYLEDİ
Tekin, ülke gündemine ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.  Basın mensuplarının “İzmir’de genel başkan önseçim kararı açıkladı. Bu karar nasıl uygulanacak” sözleri üzerine Tekin, parti içi meseleler ile ülke gündeminin örtülmemesi gerektiğini ifade etti. Tekin, “Bu konuları sürekli gündemde tutmak, AKP’nin milli eğitim bakanlığının bile tahammül edemediği, yeni milli eğitim şurasının kapatılması için sorular sormak beni üzüyor. Sayın genel başkan gereğini söyledi. Zamanı gelince kararlar uygulanır. Şeriat uygulaması geliyor. Altı ay önce hazretlerin Milli Eğitim ile nasıl paylaşacağını biz anlattık. İsterdim ki bütün medya böylesi bir rezaletin önüne el birliği ile geçmemiz gerekirken Türkiye’de cesur davranıp nedir Bilal meselesi demedi. Bu kötü gidişat sadece CHP’nin sorumluluğunda değildir. 76 milyon insanı ilgilendiren eğitim sistemi yok saymak olur mu?  Milli Eğitim şurası değil TÜRGEV şurasıdır.  Yaygın medyanın ne kadar sıkıntıda olduğunu biliyorum ama özgürlüğünüzü kullanın. Bakanlar Kurulu çeteleşip devleti soymuş. Bu buzdağının görünen tarafıdır. Özellikle imar çetesine operasyon yapılsaydı büyüklük görülecekti.  Uluslararası örgütlerle ilişki içinde olan bir iktidar var.  Şu anda güvenlik yasası tartışılıyor. Hiçbiriniz valinin istemediği bir konuyu yazamazsınız. Alır polis sizi götürür. Dört gün sonra avukatınız gelir hakim ona ‘dosyada gizlilik var’ der. İktidar tüm kirlilikleri kapatmak için insanları kullanıyor. Utanmıyor musunuz küçük çocukları kullanıyorsunuz. Milli Eğitim Bakanı ‘Osmanlıca zorunludur’ diyorsa cesurca biz de ‘evet’ diyeceğiz.  Deniz Feneri’ni tartışmıyoruz bile. Hanginizin çocukları oralarda kurye olarak çalıştı. Kimse bunları kapatamayacaktır. İki cihan bir araya gelse meseleler kapatılmayacak. Hele bizim yargımızı bay-pass ettin ama Almanya’nın yargısını ne yapacaksın?  Bizim önseçim konularımız kadar sizin için önemli olmasa da bir soru soruyorum. Uçak düştü ve pilotlarımız şehit oldu. Sonra da ‘sabrımızı zorlamayın’ dediler. Ne oldu?  Niye bunları sormuyorsunuz? Uçağımız düşürüldü tezkereye ihtiyaç duydular. Biz de onay verdik. Peki tezkerenin gereğini yaptınız mı yok. 15 gün önce konuyla ilgili dava oldu. 12 tanık çağrıldı.  Uçağı kim düşürdü? Bir başka ülke mi bu uçağı düşürdü? Biz bunu sorduk ama cevap alamadık” diye konuştu.



HAVUZ MEDYASININ KİRALIK KATİLLERİ
Tekin, partililerin sürekli alanda olduğunu söyledi. Parti yöneticilerinin bundan önce de sürekli çalışma yaptığı için geçmişte öldürüldüğünü de anlatan Tekin, “Tam 60 ilde CHP’liler sokakta. Türkiye’de gitmediğim il yok. Neredeyse evimizin yolunu unuttuk. CHP neyi eksik yaptı? Hangi konularda mantıklı işler yapmadı. Bedelli askerlik, dış politika, eğitim konusunda çalışmalar yaptık. Suriye, Irak ve Mısır konusunda rapor düzenledik.  Raporları açıp baktıklarını bile sanmıyorum. Biz sorumlu davranıyoruz. Bütün eleştirilere, havuz medyasının kiralık katillerinin saldırılarına rağmen Ortadoğu ülkelerine gittik. Biz, gittiğimizde ‘darbecilerin yayına gittiler’ dediler. Önümüzdeki günlerde faili meçhul cinayete kurban gitmiş 203 CHP’li yöneticiyi açıklayacağız. Bana bu iktidardan bir tane kişiyi söyleyin bakalım bir tane yöneticisi faili meçhul cinayete kurban gitmiş? Biz mi darbeciyiz. Bunu söyleyin” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 3 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izlenimler 6 Aralık 2014 Cumartesi 21:31

sn gürsel artık denendiniz ve olmadı, kemel bey ve ekibi Atatürk'ün partisini hdp'leştirdiniz tenbrikler, izmirde bu oyun bu seçim tutmaz

Yorumu oyla      15      6  
Kazım EMİR 6 Aralık 2014 Cumartesi 20:31

sayın genel sekreter İZMİRE KAÇ DEFA GELDİN ,KARSA KAÇ DEFA GİTTİN GİT KARSTA ,ERZURUMDA,VANDA ,BİNGÖLDE KONUŞ GELİYORSUNUZ İZMİR GİDİYORSUNUZ İZMİR

Yorumu oyla      16      6  
Mustafa Y 6 Aralık 2014 Cumartesi 18:18

sn.tekin, izmirli olarak CHP.nin dersim politikasını onaylamıyoruz. dersim olayları 1937-38 bu tarihler atatürk ün hastalık ve ölüm dönemi, ingilizlerin atatürk sonrası için ortaya koyduğu bir komplodur.genç cumhuriyeti hedef almıştır.tuncelinin adı değişirse, izmirinde adını değiştirin smyrna yapalım.

Yorumu oyla      20      7  
chp bayraklı 6 Aralık 2014 Cumartesi 14:18

buraya yazıyorum ilk şeçimde birde üste yeni chplileri vekil yapın, yani sezgin tanrıkulu, hüseyin aygün gibi bak izmir chpye nadıl cevap verecek sandıkta

Yorumu oyla      23      7  
hasan gürsel altuğ 6 Aralık 2014 Cumartesi 11:59

Bir sen eksizsin Gürsel Tekin sende gel İzmir^'den aday ol.

Yorumu oyla      28      9  
YORUMCU BABA 6 Aralık 2014 Cumartesi 11:47

Keşke İzmirden Milletvekili Olabilseymiş Arkadaş!Bizim Gibi Enayi Başka İllerde Olmadığı İçin,Sen Ve Senin Gibi Bir Çok,YETERSİZ ve KAABİLİYETSİZ İnsanları Bizler Baş Tacı Yaparız,Hiç Merak Etme Emi!Bakanda Olursunuz,Başbakanda.

Yorumu oyla      31      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güven: Asıl istismarı iktidar yapıyor!
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, asıl çocuk istismarını iktidarın ...
Bahçeli’den Berkin Elvan tweetleri: Böyle bir ortamda…
“Yerel dolandırıcılığı görmeyen, yerel ve küresel bağlantılı soygunu inkar ...
Tekin’den İzmir örgütüne sert çıkış: Herkes birbirine…
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere İzmir’e gelen CHP Genel Sekreteri Gürsel ...
 
Atalay AK Parti'nin son oy oranını açıkladı
AK Parti Kağıthane 5’inci Olağan İlçe Kongresi’nde konuşan Ak Parti Genel ...
Bakan Avcı’dan Osmanlıca mesajı: Benim önerim…
19’uncu Milli Eğitim Şurasında tartışılan konularla ilgili açıklamalarda ...
Davutoğlu’ndan Atina’da ilk mesaj: İyi ki komşuyuz
Yunanistan Cumhurbaşkanı Papulyas ile bir araya gelen Başbakan Davutoğlu, ...
 
Günay’dan ‘Osmanlıca’ çıkışı: Edebiyat Fakültesi’nde bile…
19. Milli Eğitim Şurası’nda alınan Osmanlıca’nın liselerde zorunlu ders ...
MHP’den flaş ‘17-25 Aralık’ kararı
MHP, bu yıldan itibaren 17-25 Aralık'ı Yolsuzlukla Mücadele Haftası ilan ...
CHP Gaziemir’den ‘Madenci’ye selam
CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin’in kaleme aldığı, partililer, gençlik ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva