HABERLER>POLİTİKA
21 Temmuz 2011 Perşembe - 14:17

Tekin’den İzmir’e uyarı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, “isyancı başkanlar” ve “gölge kabinede” İzmir’in temsil gücü ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Tekin’den İzmir’e uyarı

Can ÖZLÜ/Egedesonsöz/Özel -  61. hükümet programını daha yakından ve birebir takip etmek isteyen CHP “Gölge kabine” çalışmalarına hız verdi. Kesin olmamakla birlikte, kabinede yer alması beklenen isimler şekillenirken, İzmir’den sadece ithal milletvekili Rıza Türmen’in adının geçmesi tartışma yarattı. CHP’nin kalesi olarak bilinen İzmir’in daha çok üye ile temsil edilmeyecek olması soru işaretlerini de beraberinde getirirken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin konuya açıklık getirdi.
 
“İZMİR’İ İHMAL ETMEYECEĞİZ”
“Gölge kabine” projesinin, 1 Ekim tarihi itibari ile hayata geçeceğini belirten Tekin, yapacakları çalışma ile hükümet programını birebir takip etme ve sorgulama fırsata yakalayacaklarını söyledi. Kabinede İzmir’den sadece bir milletvekiline yer verilmesi konusu ile ilgili de açıklama yapan Tekin, isimlerin ve görevlerinin netlik kazanmadığını, İzmir’in de en yüksek dereceden temsil edileceğini söyledi. Tekin “ Gölge kabine çalışması, parti olarak yürüttüğümüz faaliyetlere katkı yapacak. İzmir’in bu kabinede yeterli temsil gücünü almadığı gerçeği yansıtmıyor. Akıllara, İzmir denilince CHP, CHP denilince de İzmir gelir. Ak Parti’nin iki bakanla bastırdığı İzmir’i ihmal etmemiz söz konusu olamaz. Biz de İzmir için bir ya da iki temsil makamı düşünüyoruz. Gölge kabinedeki isimler ve makamları yakın zamanda netlik kazanacak. Çalışmalarımız sembolik olmayacak. Yurt genelinde ve bölgelerimizde yaşanan sıkıntıları hep gündemde tutacağız” dedi.
 
“SIKINTININ FARKINDAYIZ”
CHP İzmir İl Örgütü, büyükşehir belediye başkanlığı ve ilçe belediyeler ile ilgili de çarpıcı açıklamalar yapan Tekin, son genel seçimlerde, İzmir’de başarısızlık yaşandığı görüşünün gerçeği yansıtmadığını söyledi. Tekin, gizli toplantılar yaparak bazı kararlar alan ilçe belediye başkanları ile ilgili durumu da yakından takip ettiklerini belirtti. Tekin “İzmir CHP’nin kalesidir. Son seçimlerde, sanki AK Parti başarısı varmış gibi yansıtıldı ama durum böyle değil. İzmir’e ayrı bir önem veriyoruz. Örgüt ile belediye başkanlıkları arasında bir takım örgütsel sorunlar yaşandığının farkındayız. Konuyu yakından takip ediyoruz. Sıkıntının devam etmesi halinde, partimizin İzmir’deki yetkililerinden, İzmirli milletvekillerimizden ve İl Başkanlığımızdan, konu ile ilgili yazılı veya sözlü rapor isteyeceğiz. Sorunları yerinde çözmek bizim görevimiz. Bundan sonraki süreçte, parti kademeleri ile belediye başkanları arasında problem yaşanmaması için gereken hamleleri yapacağız. Belediyeler halka ulaşmak adına bizim için çok önemli. Bazı ilçe belediye başkanlarının kendi aralarında toplantılar yapması da hizmette zenginlik açısından değerlendirilmeli. Kutuplaşma sezersek buna izin vermeyiz. O tür şeyler geçmişte kaldı. Kim olursa olsun bir CHP’li, bir diğer CHP’liyi hırpalayamaz. Bu konuda hassas ve ciddiyiz” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
barış koç 22 Temmuz 2011 Cuma 10:50

y-chp'nin örgütten sorumlu genel başkan yardımcısı gürsel tekin İzmir'i dert edeceğine önce istanbul'a baksın.2009 yerel seçimlerinde chp'nin istanbulda aldığı oyları "y-chp "neden alamadı."adamımın adamı benim adamımdır"mantığıyla liste oluşturmaya kalkılılırsa olacağı budur.şimdi de izmir'de elbirliğiyle büyükşehir'i akp'ye teslim etmeye uğraşıyorlar."gürsel tekin'in "uç beyleri"yani ilçe belediye başkanları kendi yetersizliklerine büyükşehir'i alet edip kaos yaratma uğraşı içindeler.Örneğin buca belediyesi 2buçuk yıldan bu yana bıktıran "onur akın konserleri"nden başka ne yapmış.geçenlerde Buca2da bir afiş gördüm .belediye diyor ki"merkezde ne varsa çeperlerde de o olucak" güzel de merkezde bir şey yok ki.600 bin nüfuslu ilçede merkezde ne bir sinema,ne bir tiyatro salonu var.hadi onlar yok diyelim.merkez de bir pazar yeri var mı.İnsanlar sokakta alışveriş ediyorlar.Niye bu belediye başkanları sokağa çıkıp halkın nabzını tutmazlar.onu da mı büyükşehir engelliyor.örneğin ercan tati bir gün bile buca menderes caddesinde bir minübüse bindimi? minübüs şöförlerinin menderes caddesinde ki trafiği felç eden keyfi tutumlarını , kafalarına göre durak belirleyip yolcu almalarını büykşehir mi sağlıyor.şimdi diyecekler ki büyük caddelere büyükşehir bakıyor.yahu yapmayın ben bir ilçe belediyesinin bu sorunlara duyarsız kalmasından sözediyorum.bu minübüsler buca belediyesinin öncülüğünde yeni güzergahlar verilip menderes caddesinin yükü azaltılamaz mı yani? ben hergün işine minübüsle giden biriyim.her hatlı minübüsün menderes caddesinden geçmesi şart mı?öyle mangallı toplantılar düzenleyeceğinize biraz da bu sorunlara kafa yorsanız fena mı olur.

Yorumu oyla      18      8  
adsız 22 Temmuz 2011 Cuma 08:12

bornovada gitti sayın gürsel belediyeye işe girmek için partili olmama şartı koymuş bizimkiler sağcıysan işin garantili malesef bornovada solcu kıyımı var sayın gürsel tekin gelin düzeltin yalnız ankaradan düzelmez gelin bire bir inceleyin bürokratları başkana bir sorun neyin nesi görüşlerini sorun kaç tane solcu var diye sorun geldiğinden beri işe girenleri sorun ben bir partili olarak artık chp ye oy vermem yalnız bunuda bilin kimseye oy vermem

Yorumu oyla      20      8  
yıkamacı 22 Temmuz 2011 Cuma 02:50

can efendi kacak dediğin yer 17 kişinin 1000 lira ücretle tamamının sigortalı calıştığı vergi ve stobajını kuruşuna kadar ödeyen bir işletmedir şerefli biriysen basınla birlikte gelirsin tüm belgeleri ibraz ederim ama gerçek ismini yazamıyacak kadar yalancı ve korkaksın senden c h p li olmaz chp liler yüreklidir

Yorumu oyla      13      9  
osman 22 Temmuz 2011 Cuma 01:51

geç kaldınız bu saatten sonra zor izmir gitti kocaoğlu eliyle teslim edecek sizde bakacaksınız siz hala işçiyi dinlemeyin aziz bey işten atarım diye sendikalara rest çeksin sonra çık kuru sıkı salla

Yorumu oyla      20      9  
m.türksever 22 Temmuz 2011 Cuma 00:44

sayın tekin izmir i kazanmak istiyorsanız hızla belediyelerdeki bürokrat faşizmine bir son verin önce belediye personelini kazanın çalışan yerel seçimde chp ye oy vermeyecek bir hareket başlatın ve çalışanın güvenini yine kazanmaya bakın .aksi halde yerel seçimden başlamakla birlikte kale yıkılacak hem de içten..

Yorumu oyla      17      6  
gülden karataş 21 Temmuz 2011 Perşembe 18:33

Kim olursa olsun bir CHP’li, bir diğer CHP’liyi hırpalayamaz. Bu konuda hassas ve ciddiyiz” diyen sayın Tekin farkındamısınız seçimden iki gün önce aziz kocaoğlu "seni milletvekili yapanın ...." diye kime neler söyledi.Ne yaptınız.Hani hassas ve ciddiliğiniz.

Yorumu oyla      25      10  
can erol 21 Temmuz 2011 Perşembe 18:29

Sayın Gürsel Tekin Buca Belediye başkanım belediye başkanı halktan kaçan saklananlar uzak duranı, tetikçilerine ve bir başkasına havale etmekten vaz geçmelidirler iş bitiren,beceren sorun çözen,dert di.nleyen,yara.iyileştiren,vatandaşı sevindiren ona bir el kadar yakın olan birlenmek böbürlenmek olmuyor vatandaşın nefretini kazanmaktan başka bir işe yaramaıyor,orada.yandaş eş dost ahpap bizimk...i benim adamım her kes birilerini korur olmuşlar bucada. önce hizmet yapsınlar . çay kahve rakı balık sofralarıyla mı gelişecek bu buca merak ediyorum buca ilçe ele alınmalı yoksa bir 15 yıl daha bekleyeceyız ercan keseyı doldursun sizlerde bakın il başkanımızda birlig mesajı için gazeteler mangal yiyelim diye saçmalasin bir an önçe il ilçeleri kulturlu partıye yakışan kişileri atayın senin benim adamım demeden saygılarımla

Yorumu oyla      31      8  
emir 21 Temmuz 2011 Perşembe 17:43

izmirdeki sorun sandığınızın aksine "bireysel.yani klasik chp li partideki tutarsızlıktan rahatsız.güçsüz ve ayrık duruyorsunuz.değişim ilkelerde deil ilkeleri savunuş şeklinizde olmalıydı.çarşaflı açılımlar tabanınızı zedeledi

Yorumu oyla      21      8  
Haberci 21 Temmuz 2011 Perşembe 17:39

CHP yönetimi yine İZMİRİMİZE hizmet etmeyi unuttu, geçmiş olsun

Yorumu oyla      25      7  
ahsen 21 Temmuz 2011 Perşembe 17:23

Siz olduğunuz sürece chp den bir şey olmaz.İzmir listesinin sizin hazırladığınız söyleniyor eğer doğru ise sizden ancak böyle bir çarpık liste beklenebilirdi,kusura bakmayın ama chp ye uygun bir kişi değilsiniz..

Yorumu oyla      29      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP: Hükümet dediğimize geldi
Cumhuriyet Halk Partisi, Başbakan Erdoğan’ın Kıbrıs’la ilgili son açıklamalarını değerlendirdi.
Vekillerden uyarı: Siyasete karışmayın
Başkanların gizli toplantılarına, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ...
İl başkanları EXPO için birleşiyor
Üç siyasi partinin İzmir İl başkanları, kentin geleceğine yön verecek ...
 
AK Partili vekil: Başbakan’a dokunmak ibadettir
AK Parti'li Hüseyin Şahin, Başbakan Erdoğan’ın kendilerine enerji verdiğini ...
Tacettin Bayır'ın en mutlu günü
CHP İl Başkanı Tacettin Bayır dede oldu. İki yıl önce evlenen oğul Doğuş ...
Vural'dan Meclis TV tepkisi
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis TV'nin yayınlarının yeniden ...
 
CHP’den ‘gölge kabine’ açılımı
Yemin kriziyle zor anlar yaşayan CHP, muhalefet biçimini değiştiriyor. ...
Öcalan'dan Erdoğan'a: Bir haftada hallederiz
Abdullah Öcalan, "Silah bıraksınlar, yoksa bir şey olmaz" diyen Başbakan ...
'Eğer dönem başkanı olurlarsa...'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bir kez daha seslenmek istiyorum; Kıbrıs ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva