HABERLER>GÜNCEL
21 Ağustos 2024 Çarşamba - 20:49

TCG Kınalıada korveti İzmir'e döndü

Türkiye ile Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerin 100'üncü ve Ertuğrul Fırkateyni'nin seyrinin 134'üncü yıl dönümü kapsamında çıktığı Japonya seyrini tamamlayan TCG Kınalıada Korveti İzmir'e döndü.

TCG Kınalıada korveti İzmir e döndü

Türk Deniz Kuvvetlerinin görünürlüğünü artırmak, milli platformları tanıtmak ve liman ziyareti icra edilecek ülkelerle ikili ilişkileri geliştirmek amacıyla 8 Nisan'da uğurlanan TCG Kınalıada, 4 ay 16 günlük seyrinin ardından geldiği Foça Deniz Üs Komutanlığı'ndaki Leventler Limanı'nda törenle karşılandı.

Korvetin limana aborda olması sırasında limandaki diğer gemiler silistrelerle selamlama yaptı. Korvetteki 140 personel de tören alanına inerek komutanları selamladı.

Korvetin komutanı Deniz Yarbay Serkan Doğan, Batı Görev Grup Komutanı Tuğamiral Koray Vural'a görevin başarıyla tamamlandığına ilişkin rapor verdi.

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşma yapan Tuğamiral Vural, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Zafer, 'Zafer Benimdir' diyebilenindir. Başarı ise 'başaracağım' diye başlayarak sonunda 'başardım' diyebilenindir." sözünün bilinciyle hareket ettiklerini söyledi.

Vural, Japonya ve Türkiye'nin yakınlaşmasını sağlayan Ertuğrul Fırkateyni'nin Japonya sularında 3 ay kaldıktan sonra yurda dönüşü sırasında yaşanan tayfun nedeniyle battığını ve 531 denizcinin şehitlik mertebesine ulaştığını anımsattı.

TCG Kınalıada korvetinin, Japonya seyri boyunca toplam 19 ülkede 23 liman ziyareti gerçekleştirdiğini ifade eden Vural, halka açılan geminin 3 bin 51 kişi tarafından ziyaret edildiğini dile getirdi.

Korvetin 1926 saat seyirle 27 bin 280 deniz mili mesafe katettiğine dikkati çeken Vural, ziyaret edilen 19 ülkede icra edilen resepsiyonlara 1 prenses, 1 cumhurbaşkanı, 1 başbakan, 1 başbakan yardımcısının da aralarında bulunduğu 2 bin 6 davetlinin katılım sağladığını söyledi.

Tuğamiral Vural, "Resepsiyonlara iştirak eden üst düzey sivil ve askeri makam sahipleri ile gemiyi ziyaret eden tersane, savunma sanayi ve gemi temin proje ekip temsilcilerine milli imkanlarla inşa edilen TCG Kınalıada gezdirilerek Türk savunma sanayinin ulaştığı yüksek imkan ve kabiliyetlere ilişkin tanıtımlar yapılmıştır." dedi.

Vural, korvetin MİLGEM projesinin dördüncü gemisi olarak yüzde 70 millilik oranına sahip olduğunu belirterek, "Milli tasarıma, milli silah ve sistemlere sahip olan TCG Kınalıada korvetimiz ile hem savunma sanayimizin gücünü dünyaya tanıttınız hem de siz değerli silah arkadaşlarımın çelikten iradesiyle okyanusta verilen bu zorlu mücadeleyle yüce Türk milletine layık oldunuz." ifadesini kullandı.

Aileleriyle kucaklaştılar
Konuşmanın ardından korvet personeli ile aile üyeleri birbirlerine sarılarak duygusal anlar yaşadı. Bu sırada bazı personelin yakınlarının ellerinde "Sonunda geldin canım babam", "Sizlerle gurur duyuyoruz", "Gemilerde talim var bahriyeli babam var" yazılı dövizler taşıdıkları görüldü.

Korvette görev yapan Ferhat Keser, yeni doğan çocuğunu ilk kez gördüğünü belirterek, "Çocuğum ben seyre çıkarken doğdu, hiç göremedim. Görevimi layıkıyla yerine getirdiğim için mutluyum. Ailemi görmenin sevincini yaşıyorum." dedi.

Eşi İrem Keser de "Dört gözle bekliyorduk, çok şükür kavuştuk özlemimiz bitti." diye konuştu.

Personel Hamza Demirbaş da zorlu görevin ardından 8 yıldır birlikte olduğu kız arkadaşına evlilik teklifi yaptı. Gururlu olduğunu ifade eden Demirbaş, "Başardık, bunun mutluluğu ve gururu var. Ailelerimiz burada, mutluyuz. Devletimizin, sevdiklerimizin gücüyle buraya kadar geldik. Evlilik teklifini yapmak bugüne nasipmiş. Bunu da böyle kazasız hallettik, mutluyuz." dedi.

Evlilik teklifine "evet" yanıtı veren Aleyna Şentürk ise teklifi beklemediğini, şaşkın ve sevinçli olduğunu söyledi. (AA)

 
Milli tenisçi Zeynep Sönmez finale yükseldi
 
Aileler arası bıçaklı kavga... 5 yaralı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ev değil Antik Roma müzesi... 1 kişi gözaltına alındı!
İzmir'in Ödemiş ilçesinde, polisin bir eve düzenlediği operasyonda Roma ...
At arabasıyla lokantadaki etleri çaldı!
Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde bir lokantaya at arabası ile gelen ...
İlk bulgular ortaya çıktı... Körfezde oksijen yetersiz!
Bayraklı Sahili'nde kıyıya vuran ölü balıklar ve artan koku sebebiyle ...
 
CHP'li meclis üyesi evinde ölü bulundu
Bursa'da, CHP’den Büyükşehir ve Osmangazi Belediyesi Meclis Üyesi olan ...
Sınırlardan geçmeye çalışan 5 terörist yakalandı
Türkiye'den Yunanistan'a ve Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalışan Fetullahçı ...
Pençe Kilit şehidi son yolculuğuna uğurlandı
Irak'ın kuzeyinde el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu ağır yaralanan ...
 
Tefecilik operasyonu: 1 kişi yakalandı
İzmir'in Ödemiş ilçesinde tefecilik yaptığı iddiasıyla bir kişi gözaltına alındı.
MİT ve Emniyet'ten kritik operasyon!
MİT ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK/KCK’nın Finlandiya ...
İşçinin korkunç sonu: Akıma kapılarak can verdi!
Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde bir GSM şirketinin direğinde bakım yapan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yıldırım hızıyla idam sehpasına!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Çeşme Projesi’ni kim sabote etti?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva