HABERLER>GÜNCEL
28 Eylül 2011 Çarşamba - 14:24

Tatı ve Şeboy'a ''yıkmama'' davası

İzmir'de CHP'li Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ile AK Parti'li eski başkan Cemil Şeboy'un da aralarında bulunduğu 34 sanığın, kaçak yapılara göz yummak, alınan yıkım kararlarını uygulamamakla suçlandıkları davaya devam edildi.

Tatı ve Şeboy a  yıkmama  davası

İZMİR - Görevi kötüye kullanmak suçundan 3 ile 6'şar yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmaları istenen sanıklar suçlamaları kabul etmedi. Bu durumun Türkiye'deki bütün belediyelerin sorunu olduğu dile getirildi.
 
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ile üç dönem görev yapan AK Parti'li eski başkan Cemil Şeboy'un da aralarında bulunduğu 34 sanık hakkında 2005 yılından bugüne kadar; yapı ruhsatına ve projesine aykırı olan, kaçak inşa edilen yapılarla ilgili gerekli işlemleri yapmadıkları, alınan yıkım kararlarını uygulamadıkları iddiasıyla, 2010 yılı Aralık ayında hazırlanan iddianame ile dava açıldı. Görevi kötüye kullanmakla suçlanan sanıklardan Buca Belediyesi eski Başkanı Cemil Şeboy'un da aralarında bulunduğu 30'unun 3'er yıl, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, başkan yardımcıları Durmuş Akgün, Alirıza Ölmeztürk ve Hatice Akgün'ün ise aynı suçu iki kez işledikleri iddiasıyla 6'şar yıl hapis cezasına çarptırılmaları istendi.
 
22'nci Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki davanın duruşmasına, hepsi tutuksuz olan sanıklardan Cemil Şeboy'un da aralarında bulunduğu 18'i katıldı, Ercan Tatı ise gelmedi. Hakkında 3 yıl hapis cezası istenen Cemil Şeboy, "Ben belediye başkanı olarak uzun süre görev yaptım. Belediyede 24 müdürlüğümüz vardır. Bunların herbirinin ihtisas konusu ayrıdır. Ayrı ayrı konularda iş yaparlar. Bu tip olaylar müdürlüklere intikal eder ve pek çoğunun bilgisi bana ulaşmaz. Yıkım konusunda da ilgili müdürlükler üzerine düşeni yapmışlardır. Ancak siyasi otoriteden gelen bazı talimatlar, fiili ve teknik imkansızlıklar yıkımları engellemektedir. Zira söz konusu iddialarda geçen inşaatların hepsinin üst katlarda fazlalığından bahsedilmektedir. Bunların yıkımı da makine ile değil, kazma kürekle olduğu için ağır ve güç isteyen konulardır. Ayrıca intikal eden bir kısım inşaatlarda da düzeltmeler ve ruhsata bağlanmaları mümkün olmuştur. Bu bakımdan da yıkılmamışlardır. İlgili arkadaşlarımız gerekli çalışmaları yapmışlardır. Bu konu sadece Buca Belediyesi'nin değil Türkiye belediyelerinin problemidir. Bu itibarla da görevi kötüye kullanma veya görevi ihmal suçlamalarını kabul etmiyorum. Belediye başkanı olarak ben ve diğer arkadaşlarımız gereken işlemleri yapmışlardır" dedi.
 
Hakkında 6 yıl hapis cezası istenen Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Ölmeztürk de yöneltilen suçlamaları kabul etmedi. Ölmeztürk, "Ben de Cemil Şeboy'un savunmalarına katılıyorum. Bir süre başkan yardımcılığı yaptım. Bu Türkiye'nin sorunudur. Yıkımın geç yapılması veya yapılmaması bizden kaynaklanmayan, teknik ve maddi sorunlardan kaynaklanmıştır. Ayrıca siyasi otoritelerin de bu yomdaki talimatları bu yıkımları engellemektedir. Ayrıca benim adım bu iddianameye sonradan eklenmiştir. Ne sebeple eklendiğini de bilmiyorum" diye konuştu.
 
Diğer Belediye Başkan Yardımcısı Durmuş Akgün de Buca Belediyesi'ne yönelik olarak 2008 yılında bir operasyon yapıldığını, 61 dosyaya el konulduğunu, incelemelerde 14'ünde aksaklıklar bulunduğunu dile getirdi. Bunların da ruhsata aykırı yapılanmalar ile ilgili olduğunu kaydetti. Akgün, "Bu 14 yapının hepsi de ruhsatlıdır. Ancak bazı yerlerinde ruhsata aykırı işlem yapılmıştır. Bunların telafisi, yeniden ruhsata bağlanmak suretiyle mümkündür. Yıkımları da ekonomik bir kayıptır. Bu itibarla da burada görevi ihmal yada görevi kötüye kullanmaktan söz etmek mümkün değildir" dedi.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BUCALI 29 Eylül 2011 Perşembe 09:58

Sedat efendi ben nerden bileyim senin adının sedat olduğunu ben öz bucalıyım Peki sen ? ben diyorumki izmire gelmiş geçmiş en iyi başkanlardan birtanesi cemil şeboy diğeri ise AHMET PİRİŞTİNA.

Yorumu oyla      12      11  
VEDAT 29 Eylül 2011 Perşembe 09:34

sedat efendi çok gerildiğin belli 5yaşındaki biliyorda bi senmi bilmiyon bu hanımı cemil abine bi sor söylesin sana senin adın ne kadar sedat ise benimkide o kadar vedat.

Yorumu oyla      13      10  
sedat 29 Eylül 2011 Perşembe 00:25

ne cemili mumla arıyoruz,ne de ercanı diğerinden ayrı tutuyoruz.eskiye rağbet olsaydı nerelere neler yağardı 5 yaşındaki çocuk bile biliyor.cemil'e yakın olan bayanı ben bilemedim ama senin yakından tanıdığın belli adını yazda herkes öğrensin,ama aynı zamanda kendi adınıda yazma cesaretini de göstermelisin...

Yorumu oyla      16      9  
BUCALI 28 Eylül 2011 Çarşamba 22:36

Cemil başkanı mumla arıyoruz nede olsa göçmen kökenli şu izmire ne fayda geldiyse göçmenlerden gelmiştir en basit örneği büyükşehirde rahmetli piriştinayı arıyoruz bucada ise cemil başkanı.

Yorumu oyla      13      13  
NE CEMİL NEDE ERCAN 28 Eylül 2011 Çarşamba 21:26

sedat kardeş biraz gerilere git bucada imarın çok hızlı olduğu günlere hani bir bayan beyağı hapislerde yatmıştı cemil başkanın sağ kolu idi niye yatmıştı hapiste biliyosan bi yazda bilmeyenler öğrensin bi zahmet.

Yorumu oyla      15      13  
sedat 28 Eylül 2011 Çarşamba 18:32

ismini yazmayan arkadaş,halit tunç bey'in tatı ile ilgili yazdığı manşetteki yazıyıda okuyun isterseniz,belki o zaman neden aklımda sadece tatı kaldı anlarsınız...

Yorumu oyla      19      8  
28 Eylül 2011 Çarşamba 18:04

sedat bey o kadar yazı okudunuz bi tatımı aklınızda kaldı yoksa şeboy yazmak istemiyomusunuz?

Yorumu oyla      16      11  
sedat 28 Eylül 2011 Çarşamba 17:25

ne bucaymış,ne tatı'ymış yahu,her yerde manşetlerde...

Yorumu oyla      19      9  
Adıgüzel 28 Eylül 2011 Çarşamba 15:15

Ne güzel sanki kimsecikler farketmiyecekti,devletin işleri esastır.Biri gider biri gelir mühim olan yasaları uygulamaktır.Ama onunda becerilemediği görülmüştür.Yani derler ya yok birbirimizden farkımız,biz avrupa bankasıyız.Ama sadece kişiler kendini kandırmışlar.

Yorumu oyla      20      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Piri Reis 280 km sismik hatta kayıt alımını tamamladı
Doğu Akdeniz’de çalışmalarını sürdüren Dokuz Eylül Üniversitesi Koca Piri ...
Tek suçları Allianoi'yi korumaktı
Doğa Derneği üyelerinin Allianoi'de kendilerini zincirlerle vinçlere bağladıkları ...
Ege Su Ürünleri’nden 9 yeni tür
Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Temel Bilimler Bölümü'nde ...
 
Şehit oldu diye fişini çektiler!
Batman'daki saldırıda ağır yaralanıp beyin ölümü gerçekleşen komiser yardımcısı ...
PKK 3 öğretmeni daha kaçırdı
Diyarbakır'ın Lice ilçesinin iki ayrı köyünde görev yapan 3 öğretmen dün ...
20 yıllık cinayetin şifresi çözülüyor!
Meclis lojmanlarında İzmir vekili Erol Güngör'ün oğlunun öldürüldüğü sır ...
 
İzmir dahil 5 ilde Yazıcıoğlu baskını!
Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği kazayla ilgili ortaya çıkan ...
Polis sandılar sokak ortasında öldürdüler
Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde teröristler, 'polis' sandıkları kimya ...
İzmir’in renkleri İzmir Üniversitesi’ne yakışır
İzmir’in Renkleri 2. Ulusal Resim Yarışması birincisi Kani Yılmaz, İzmir’den ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva