HABERLER>GÜNCEL
7 Kasım 2022 Pazartesi - 16:50

Tartışmalara neden olmuştu... Roman Köy yükseliyor!

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu’nun tartışmalara neden olan Roman Köy projesinde çalışmaların başladığı görüldü.

Tartışmalara neden olmuştu... Roman Köy yükseliyor!

EGEDESONSÖZ – Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Özcan Purçu'nun Selçuk'un Belevi Mahallesi'nde bulunan 25 dönümlük arazisini, bölgede çadırlarda yaşayan Roman vatandaşlar için konut yapılması amacıyla bağışlaması tartışmalara neden olmuştu. Purçu’nun söz konusu arazilere köylülerden satın aldıktan Aydın’dan getirdiği akrabalarını bu bölgedeki çadırlara yerleştirdiği ileri sürülmüştü.

Özcan Purçu, alanla ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan “kamu yararı” kararı aldırmıştı. 1/25 binlik ve 1/100 binlik planlarda ‘tarım alanı’ olan araziyle ilgili alınan kamu yararı kararı İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilmişti. Büyükşehir Meclisi, üst ölçek planda tarım alanı olarak belirlenen alanla ilgili son kararın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı verilmesi istenmişti. Ancak parselle ilgili henüz bir yeni bir gelişme yaşanmadı.



ARKEOLOJİK YAPILAR VAR
Öte yandan arazide  İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nün kararıyla tescillenmiş bir manastır, bir değirmen su yolu, bir su yolu duvarı da yer alıyor.

KONUTLAR YÜKSELİYOR
Ancak bölgeye dair henüz imar planları yayımlanmamışken parsellerde inşaat çalışmalarının başladığı görüldü. Alanda çok sayıda yapının temelinin atıldığı, kolonlarının yükseldiği ve tuğlalarının örüldüğü belirlendi. 100 konut dikilmesi planlanıyordu.



KILIÇDAROĞLU TALİMAT VERMİŞTİ!
Roman Köy projesinin CHP’li Özcan Purçu ile Selçuk Belediye Başkanı CHP’li Filiz Ceritoğlu Sengel’in arasını açtığı da ileri sürülmüştü. İzmir Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Belevi konusu için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İlçe Başkanı Mehmet Karanfil ile birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmüştü. CHP Genel Merkezi’nde gerçekleşen ve CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu’nun da katıldığı toplantıda Belevi konusu masaya yatırılmıştı. Kılıçdaroğlu, söz konusu çadırların bulundukları bölgeden kaldırılarak, yasalar çerçevesinde ne gerekiyorsa yapılması talimatını verilmişti.

 

 
Almanya'dan İran'a yeni yaptırım paketi!
 
Buca'da coşkunun dinmediği festival
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yazık 9 Kasım 2022 Çarşamba 08:55

Çok saçma bir proje. Arkasında başka bir şeylerin olduğunu düşünüyorum. Selçuk'ta yaşayan hiç bir roman burada yok. buradaki arsalar nasıl alındı? Her isteyen köy kurabiliyor mu? Kim destekliyor bu adamı? Selçuk halkı istemiyor bu projeyi.

Yorumu oyla      2      3  
Vatandaş 8 Kasım 2022 Salı 13:14

Avrupa birliği Türkiye'de etnik-kültürel konularında her zaman ayrıştırıcı projelere finansman sağlıyor,milletvekili Purcu Avrupa birliği roman federasyon yönetim kurulu üyesi,ayrıca SELÇUK belediyesi bundan on şene önce roman vatandaşlarımızın yaşadığı İsabey mahallesinde sosyal konutlar yaptı içlerinde oturuyorlar,bu yeni kurulan roman kültür köyünde hiçbir Selçuklu roman vatandaşlarımız olmayıp kendilerinin haberi yoktur,şayet böyle roman vatandaşlarımıza yardım yapılacaksa bulundukları mahallede yeni konutlar yapılabilir,bu köyün yasalara uydurularak yapılması Selçuk belediyesi kontrole gittiğinde izmir büyük şehir belediye başkanı ve genel başkan Kılıçdaroğlu'nun talimatı ile SELÇUK belediyesi yetkilileri yarı yoldan talimat ile döntürülmüştür,o zaman Selçuk taki imar işlerini bu talimatları verenlere kontrol etsinler ayrıca CHP ilçe örgütü ve belediye başkanı net tavrını ve gereğini yapmalıydı,malesef artık bu köyün kurulması kesinleşti,artık el sanatları,müzik ve diğer etkinlikler ile SELÇUK bölgenin cazibe merkezi haline gelir ken tarım ve ziraat nasıl olsa olur...

Yorumu oyla      4      3  
Metin karaahnetoğlu 7 Kasım 2022 Pazartesi 21:45

Etnik kökene göre yeni yerleşim yeri açmak, bölücülüktür. Tarım arazisine kurulması ve ruhsatsız yapılması ayrıca suçtur. Avrupa Birliğinin projeleri dahilinde nedir bu Roman ayrımcılığı ve ayrı nüfuz bölgeleri oluşturulması? Geleceğin ayrımcılık çatışmaların temellerini mi atıyorsunuz? Ayrıca bu yerleşimi finansmanı nasıl sağlanıyor? Dönen rant hesapları nasıldır? Roman vatandaşların hayat standartlarını ısrarla geliştirmeyip toplumla uyum sağlanması istemezken, nedir bu ayrımcılık?

Yorumu oyla      7      5  
Erkan yıldız 7 Kasım 2022 Pazartesi 21:14

Gözlemlediğim kadarıyla oraki roman vatandaşların çevreye bir rahatsızlık verdiğini görmedim dahası oradaki bölgeyi temizleyip dikimler yaptığını ve sonrası bölge ekonomisine katkıda bulunacak projelerininde olduğunu biliyorum 10 yıl sonra yı düşünmek gerekirse burdan şirinceye çıkacak yolun burada oluşacak dinlenme ve konaklama alanları niye faliyete geçmesin

Yorumu oyla      3      6  
Selçuklu 7 Kasım 2022 Pazartesi 17:49

Çok güzel bir proje,iki dönem kontenjan milletvekili olan bir vekil Selçuk'a fabrika yerine yeni bir köy kurdunuz tebrikler,bu Cibe mevkinde kurduğunuz kültür köyünün yeri Selçuk'un en verimli ovası olup bu doğa harikası üretim yerini talan etmenin bir açıklaması yoktur,CHP sözde tarımsal üretim projeleri sosyal medyada olan başarılı görünümleri alanda hiç yok tarım ziraat gibi söylemleri bir hayli çok ama ne ürün ne de mahsülü vardır işte son örneği kültür köyü bu sorunları çözecektir umarım diğer ilçelerde bu tür yatırımları yapsınlar,sayın milletvekili Purcu,genel başkan Kılıçdaroğlu tarafından üçüncü defa kontenjan milletvekili olarak atayabilir,yurtdışı ve yedili sekizli masalarda ittifak yaparken parti içinde oylar eriyip gidiyor,artık izmir ve çevresi CHP için çantada keklik değil artık karga olmuştur...

Yorumu oyla      10      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pençe-Kilit bölgesinde 3 terörist etkisiz hale getirildi
Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 3 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.
Menemen Davası’na ‘bilirkişi’ rötarı… Aksoy’dan ‘hak tecavüzü’ çıkışı!
Zimmet ve irtikap suçları ile hakkında dava açılan, sonrasında ise İçişleri ...
Bakanlıktan promosyon ve giyim yardımı açıklaması
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bakanlık personeline ...
 
Sultan Abdülmecit tuğralı vakfiye ele geçirildi!
Beşiktaş'da bir iş yerine yapılan operasyonda, Sultan Abdülmecit tuğralı, ...
Feci kaza: Yolcu otobüsü, tanker ve TIR alev aldı
Ağrı'nın Tutak ilçesinde yolcu otobüsü, TIR ve tankerin karıştığı kazada, ...
Kaçmaya çalışan 4 terör şüphelisi yakalandı
Edirne'de yasa dışı yollarla Yunanistan'a geçmeye çalışan 3 FETÖ/PDY ve ...
 
Buca depremi için ilk bilanço: 80 binada hasar!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 4 Kasım gecesi ...
İzmir'in acil durum hastanesi yola çıktı!
İzmir'de, deprem ve salgın gibi olağanüstü durumlarda 'acil durum hastanesi' ...
Parti üyelerini taşıyan otobüs devrildi!
Nevşehir'de Yeniden Refah Partisi üyelerini taşıyan yolcu otobüsünün devrildiği ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbimizi ateşe verdikleri gün!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva