HABERLER>SEÇİM 2015
13 Şubat 2014 Perşembe - 14:19

Tartan neden istifa ettiğini anlattı: ‘Odun koysak’ anlayışı…

İzmir’de yeniden aday gösterilmeyen ve CHP’den istifa eden Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, partisinden Atatürk’e saygı duymayanlara tepki olarak ayrıldığını söyledi. Tartan adayların toto oynanarak belirlendiğini, başarının cezalandırıldığını, 'odun koysak seçtiririz’ anlayışına tepki gösterdiğini söyledi.

Tartan neden istifa ettiğini anlattı: ‘Odun koysak’ anlayışı…

İZMİR - Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, beş yıl boyunca belediyeyi katılımcı bir anlayışla yönettiğini, bir restorasyon projesi ile Türkiye'ye ilk defa Avrupa Mimarlık ödülünü getirdiklerini, yeşil alanı çoğaltıp, yapılaşmayı insanlara özgü kılarak çağdaş bir kentsel dönüşüm başlattıklarını belirtti.
 
Konak Belediye Başkan Tartan, seçim döneminde partinin tüm genelgelerine uyduğunu, 2 Eylül'de aday adayı olduğunu, 'ankete bakacağız', dediklerinde beklediğini hatırlatarak, şöyle konuştu: “Konak'ta halka rağmen dikkate alınmadım. Toto oynandı. Sabah biri atandı, akşam değişti. Konak adayı Karşıyaka'ya gitti, Karşıyaka adayı Konak'a geldi. Hani bunların projeleri? Bunlar nerede oturuyor? Konak'la ilgili ne yapacaklar? Bu nasıl bir ciddiyet? Benim yerime düşünülen kişi, Konaklı değil. Balçova'da siyaset yapmış, Güzelbahçe'de oturuyor. Partili de değil. Son gün katıldı. Projesi yok. İlk gün Karşıyaka'daydı, ikinci gün Konak'ta. Ne verecek? Hiç. Beş yılda kenti geliştiren, istihdam yaratan, insanı önemseyen çok işler yaptık. Sırada daha özelleri var. Kentsel dönüşüm, modern parklar, uluslararası etkinlikler, Geriatri Merkezi, 65 yaş üstü evde bakım, Fuarlar, Spor kompleksleri, yeni otopark alanları.”
 
“ATATÜRK’E SAYGI DUYMAYANLARA TEPKİ OLARAK AYRILDIM”
Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, CHP’den istifasının aday gösterilen kişinin, Türk bayrağı ve Atatürk konusundaki tavrına da tepki olduğunu dile getirerek, şunları söyledi.
“İnsan üzülüyor. Ben CHP'den aday gösterilmedim diye ayrılmadım. Bu ne kadar haksız bir değerlendirme. Ben Ulu Önder Atatürk'e ve Türk bayrağına saygı duymayanlara tepki olarak ayrıldım. Ne yapsaydım? Bizi var eden, bugünkü bağımsızlığımızı bize armağan eden Atatürk'e yapılan saldırıya sessiz mi kalsaydım? Ne olacak, görmezden geleyim mi deseydim? Bir Cumhuriyet çocuğu olarak bana yakışır mıydı? Gelişmeler ortada. Ben adaylık sürecinde yaşanan uygulamalara, seçilen adayın Türk bayrağı ve Atatürk konusundaki tavrına tepkiliyim. 'Önce insan’ diyen bir devlet adamı olarak insan onurunu, kişiliğini hiçe sayan uygulamaya tepkiliyim. Bu nedenlerden istifa ettim. Kimse telefon edip hizmetlerim nedeniyle teşekkür etmedi. Kimse bu tercihler konusunda bir şey söylemedi. Bir gün Karşıyaka'da aday olan, ertesi gün neden Konak adayı oldu açıklanmadı. Birçok belediye başkanı hiçe sayıldı. Atatürk değerleri göz ardı edildi. Bu aslında bizlere oy veren yüzbinlerce insanı da saymamak değil mi?”
 
“BAŞARI CEZALANDIRILDI”
Konak Belediye Başkanı Tartan, patiye verdiği emeğe, hizmetlerine saygı gösterilmediğini öne sürerek, başarının cezalandırıldığını söyledi. Tartan, “Elbette görevler gelip geçici. Elbette değişimler olabilir. Ama saygıyla, insan onuru gözetilerek. Başarılı olan, halkın sevdiği insanları hiçbir gerekçe göstermeden, dikkate almadan, önemsemeden 'böyle uygun gördük’ deyip devre dışı bırakmak etik mi? Gerekçe ve saygı gösterilse, bir telefon edilse, kim ne diyebilir? Ben bu yapılana sessiz kalsaydım, İzmir ve Konak halkına saygısızlık etmiş olurdum. Bir Atatürk çocuğu olarak Atatürk'e haksızlık etmiş olurdum. Binlerce insan bu yanlışı kendine yapılmış hissediyor. Ayrıca 'bir oy fazla alan adayımız olacak’ denmedi mi? Şu an aday gösterilmeyen başkanlar partinin anketlerinde en başarılı başkanlar olarak görülüyor. Dünyada başarının cezalandırıldığı görülmüş müdür? İnsana değer vermeyen bir yapıda kalmanın anlamı var mı? O yüzden ayrıldım. CHP'ye kırgın değilim. Kendilerini CHP ilkelerinin üzerinde gören, Atatürk'ü tartışma konusu yapan ve sadece “ben-ben-ben’ diyen anlayışa karşıyım” dedi.
 
ADAYLIĞI ŞU AN İÇİN DÜŞÜNMÜYORUM
Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylığının sözkonusu olmadığını belirterek, “Bazı siyasi partilerden aday olmam konusunda teklifler geldi. Kendilerine teşekkür ederim. Elbette benim için onurdur. Ancak bugün itibarı ile herhangi bir yerden adaylığı düşünmüyorum. Ben halkın sesine kulak veren bir insanım. Yarın önemli bir gelişme olur, Konak tehlikeye girer, ben de taşın altına elimi sokarım. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylığım sözkonusu değil. Kimsenin başarısızlığına gerekçe olmak istemem. Adaylığı düşünürsem yerim bellidir. Konak'tır. Beni yücelten halkımın yanıdır. Ancak şu anda aday değilim” dedi.
 
ODUN KOYSAK SEÇTİRİRİZ ANLAYIŞI
Tartan sözlerini şöyle sürdürdü;  “Başarılı ve iyi niyetli bir Başkanı sadece birileri istemiyor diye değiştiriyorsun. Hiçbir açıklama yapmıyorsun. Yanlış değil mi? Yolda insanlar yolumu çeviriyor, “Başkan seni seviyoruz, istiyoruz’ diyorlar. Bir şey diyemiyorum. Niye yokum, ben de bilmiyorum. Halk tepkili, 'bu yapılan odun koysak seçilir’ anlayışı diyorlar. 'Biz koyun değiliz’ diyorlar. Üzülüyorum. Ne gerek vardı? Madem halkın istemi dikkate alınmayacaktı, niye anketler yapıldı? Niye 'bir oy fazla alan aday yapılacak’, dendi? Demek her şey bir yalandı. Koltuklar paylaşılmış, senin adamın, benin adamım. Bu İzmirli’ye de saygısızlık. Kimse koyun değil.
 
ATATÜRK ROZETİNİ ÇIKARAN ADAY
CHP benim yerime avukat Sema Pekdaş'ı aday gösterdi. Hayırlı olsun. Başarılar dilerim. Ama seçime bir ay var, kendisinin bir projesi var mı? Karşıyaka adayı mı? Konak adayı mı? Yarın ilk günlerde söylendiği gibi Gaziemir'e gönderilmesin? Şu sözler Sema Hanım’ın: “Ne Atatürk rozeti, ne Türk bayrağı, ne türban.' Yani hem Atatürk'e mesafeli, türbanla Atatürk rozetini eş düzeyde görüyor, hem de Türk bayrağına tepkili. Bu nasıl iş? CHP Atatürk'ün kurduğu parti değil mi? Bir CHP adayı O'nu neden tartışsın? Türkiye'nin başka sorunu yok mu?”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 21 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
can 14 Şubat 2014 Cuma 11:01

Söyledikleri yalan mı .Atatürk niye böyle bir tartışmaya sokuldu. Yeni aday ATATÜRKÇÜYÜM demedikçe CHP sıkıntı yaşayacak.

Yorumu oyla      12      6  
sak 14 Şubat 2014 Cuma 08:14

Bütün sorun sen aday yapılmadın.Geri kalanlar süsleme sanatı.

Yorumu oyla      17      7  
Hakim 13 Şubat 2014 Perşembe 23:38

Hakan Tartan ne anlar hukuktan adaletten... Bir fırın ekmek yemesi lazım hukukçu olabilmesi için..

Yorumu oyla      14      8  
metin salur 13 Şubat 2014 Perşembe 22:31

arkadaş yaptığın hizmetlerden Allah razı olsun da benim gibi koyu ak partili bile sırf bu yolsuzluklardan sonra chpye oy verecekken bu istifan neden ? dava adamıydınız hani bu mu dava koltuk sevDAVAsı...

Yorumu oyla      16      5  
13 Şubat 2014 Perşembe 22:10

DEMEKKİ YEPKİ VAR..ÇOK İYİ OLDU DSP ONU BEKLİYOR..ALMANYADAN YAZIYORUM..TRİP ATMASIN..TAR...........KAN..CHP.HEP VAR..

Yorumu oyla      14      8  
onuncu köy 13 Şubat 2014 Perşembe 21:22

kim olduğunu bilmediğim bir adaya chpli diye oy vereceğime, hakan tartana oy veririm daha iyi. ön seçimde birinci çıkan adayın üstüne paraşütle aday bindirirseniz sandıkta oylarımız nereye uçtu diye şaşırmanız doğaldır. saltanatı kaldıran, seçme ve seçilme hakkını getiren parti chp dir. parti yönetimi chpnin ne olduğunu unuttuysa halk sandıkta hatırlatır. ben izmirliyim, benim irademin üzerine ipotek koyamazsın genel merkez.

Yorumu oyla      17      10  
13 Şubat 2014 Perşembe 20:48

tartanı biraz önce şaşkınlıkla ege tvdeki programını izledim yok artık dedim chp liymiş ama ATAMIZA VE BAYRAĞIMIZA duyduğu saygıdan dolayı istifa etmiş ayıptır ayıp siz nasıl bir kafa yaşıyorsunuz sema hanımın söylediğinin aynısını hsyk nın değiştirilmesindeki tartışmalarda genel başkanda söylemişti.ayrıca konak halkı sizi i s t e m i y o r.Bide chpye geri gelcem diyorsun mümkünse bir daha gelme ne olursun.

Yorumu oyla      14      8  
Sadik şahin 13 Şubat 2014 Perşembe 19:11

çok sevindim gitmesine tartanin adalet yerini buluyor ...koltuk sevdalisi seni

Yorumu oyla      38      20  
O.T 13 Şubat 2014 Perşembe 19:06

Yaa, aslında ben anlıyorum meseleyi. Mesele tutarlı olmak. Ancak bilenler bilir, yazıldığı, söylendiği kadar kolay bi şey değildir tutarlı olmak. İstersin olamazsın yani. Zorlarsın zorlarsın kendini, bakmışsın yine olamamışsın. Zaman dar, Tutarlılık ile koltuğun ilişkisine değineyim hemen. Hani misal ya, at ahtapotun önüne koltuğu, sarsın sarmalasın, vantuzlarıyla yapışsın koltuğa pişince dünya tatlısı olan o ahtapot. He valla he billa azizim, o koltuğu o ahtapotun elinden kurtarırsın da, bizim ülkemizde koltuğu bi kere eline geçirmiş siyasetçiden koltuğu nah kurtarırsın. Sonuç; Ahtapot bırakmayacakmış gibi yapışır, ama bırakır. Yani tutarsızdır. Siyasetçi bırakmayacakmış gibi yapışır. Ve bırakmaz. Yani tutarlıdır. Taktir etmeyen taş olsun..!

Yorumu oyla      23      8  
Bahadır 13 Şubat 2014 Perşembe 18:27

Hakan Tartan AKP için çalışıyor anlaşılan. Egonun hazımsızlığın bu kadarı pes. Kendi yerine aday olanlara leş kargası diyen birinden daha ne beklenebilirki

Yorumu oyla      37      27  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı adayı Sarı: Çözüm olmaya geldik
Seçim çalışmalarını vatandaşların büyük ilgisi ve desteği ile sürdüren ...
CHP İzmir’in Kadınlardan Kılıçdaroğlu’na mektup var!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na mektup yazan İzmirli kadınlar ...
Bornova Adayı Atila’dan birlik mesajı: Herkesi kucaklayacağız
Yerel yönetimlerde hizmet anlayışının yaygınlaştırılması, etkin ve sonuç ...
 
Aliağa adayı Yorulmaz: Kadınlar varsa zafer vardır
AK Parti Aliağa Belediye Başkan Adayı İbrahim Etem Yorulmaz, AK Parti ...
Taşer: AKP-CHP mücadelesi rant kavgası!
MHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Taşer, Karşıyaka esnaf ...
AK Parti Çiğli Adayı Yılmaz’dan halk günü!
AK Parti Çiğli Belediye Başkan adayı Adnan Yılmaz, ilçe başkanlığı döneminde ...
 
Yıldırım’dan CHP’deki sancıya salvo: Hizmet kavgası yok…
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, “Koltuk ...
Akşener Aydın'da aday tanıttı, vekillere çattı!
Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve TBMM İdare Amiri MHP Aydın Milletvekili ...
Engin esti-gürledi: ‘Dönek’ çıkışı, disiplin sopası ve Ankara açıklaması
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Buca Belediye Başkan Adayı Levent Piriştina ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva