HABERLER>SEÇİM 2015
13 Şubat 2014 Perşembe - 11:03

Engin esti-gürledi: ‘Dönek’ çıkışı, disiplin sopası ve Ankara açıklaması

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Buca Belediye Başkan Adayı Levent Piriştina ile birlikte CHP İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti. İlçe Başkanı Bektaş Gül ve aday adaylarının katıldığı toplantıda konuşan Engin, sürece ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Engin, “Aday adaylığı sürecinde ‘kim aday olursa arkasındayız’ diyenlerin bugün sözünde durmasını bekliyorum” dedi. Engin, başka partilere geçenleri ‘dönek’ olarak nitelendirirken disiplin sopasını tekrar gösterdi.

Engin esti-gürledi: ‘Dönek’ çıkışı, disiplin sopası ve Ankara açıklaması

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - CHP’de tartışmalara neden olan aday belirleme sürecinin yankıları devam ediyor. Yeniden aday gösterilmeyen belediye başkanları Ankara’da kamp kurarken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun apar topar başkente gitmesi kulisleri hareketlendirdi. Partililer ‘başkan adayları değişiyor mu’ sorusunu sorarken İl Başkanı Ali Engin’den sabahın erken saatlerinde Buca’dan sert açıklamalar geldi. Buca Belediye Başkan Adayı Levent Piriştina ile ilçe başkanlığını ziyaret eden Engin, Ankara’daki toplantılardan bir sonuç çıkmayacağını söyledi.
 
İlçe Başkanı Bektaş Gül, aday adayları ve az sayıda partilinin katıldığı ziyaret sabah toplantıdan bir buçuk saat önce kamuoyuna duyuruldu. Apar topar ilçeye gelen Engin ve Piriştina yerel seçim sürecini değerlendirdi.


 
Yaşanan süreçte aday adaylarına teşekkür eden Engin, herkesi sorumlu olmaya davet etti. Engin, “Yöntem olarak partimiz ön seçim yapmayacağını 1 yıl önce genel başkanımızın İzmir’e yaptığı ziyarette bildirmişti. Tüm arkadaşlarımız yöntemi biliyordu. Bu koşullarda kendilerini ifade ettiler. Yapılan değerlendirmelerde CHP gibi parti içi demokrasiyi işleten bir parti olarak bu seçimin yapılması kolay olmadı. Ama nihayetinde bir kişiyi aday göstermek durumundaydık. Geriye dönük şeyleri tartışmanın faydası yok. Önümüze bakmak lazım. 25 yıldan beri partiye emek veren biri olarak siyasetin zor olduğunu söylüyorum. Sonuçta bu gönüllü bir iş. Hepimiz doğrusunu aramaya çalışıyoruz. Umuyorum demokrasimiz kurumsallaşır ve adaylar genel başkanın, il başkanın kanaatiyle değil ön seçimle belirlenir. Bugün itibariyle bu koşullar oluşmamıştır. Şu an için zorluk yaşasak da bu gün binlerce belediye başkanı içinde çoğu ön seçimle seçildi. Umuyorum önümüzdeki dönemde parti bu iradeyi ortaya koyar. En objektif kararı vereceklerine inanıyorum. Böyle bir değerlendirmeden sonra adaylar belirlense kimse de suçlu aramaz. Atama yöntemlerde her zaman sübjektif değerlendirmeler olabilir. Bunun ölçütü yok. Aday adaylarımızda bir haksızlığa uğrama duygusu var. Bu durumu insani kabul ediyoruz. Biran önce neden siyaset yaptığımız hatırlamamız lazım. Verdiğimiz sözleri derhal hatırlamamız lazım . İzmir’in tüm ilçelerini gezdim adayları dinledim. Bana verilen sözde ‘aday kim olursa olsun arkasındayız’ sözünü duymuştum. Şimdi o sözlerini yerine getirmelerini bekliyorum. Bu duyguları geride bıraksınlar” dedi.
 
SİYASET CAMBAZLARI
Engin, CHP’den aday olamayan belediye başkanları ve aday adaylarının diğer partilere gitmesini de değerlendirdi. Bunun seçim sonuçlarına etki etmeyeceğini ifade eden Engin, “Tabela partisine dönüşmüş, Bülent Ecevit’in mirasına uygun olmadan,  başka partinin aday yapamadığı insanlardan umut bekleyen ve tüm siyaset kurgusunu CHP’lilerden oluşturan partinin başarılı olacağını sanmıyorum. Türk siyaset partisi bunları eritti daha önce. Şimdi de gerekeni yapacaktır. Ayrıca partimizden aday olamayıp DSP’ye ya da başka partiye giden döneklere, siyaset cambazlarına da vatandaşlarımız ve partililer de itibar etmez. İzmirlilerin oylarını CHP’nin referans gösterdiği adaylara oy vereceğine inanıyorum” diye konuştu.
 
KÖTÜ SINAV VERİLDİ
Engin konuşmasında aday adaylarının davranışlarını da eleştirdi. Engin, “AKP İzmir’de bir Bayındır bekliyor. Onun kurgusunu yapmaya çalışıyorlar. Bunun hüsran ile sonuçlanacağına inanıyorum. Artık tek kale maç yapıyoruz. Şu anda Tire ve Bayındırda erken zafer ilan edildi. Komşularımız, vatandaşlarımızın ‘kurtar bizi’ dediğinde ‘hayır diktatörün partisini yeniden iktidar yapacağız’ dememelidir. Diyemez. Dese bile toplum buna pirim vermek. Gerek görev almayan 15 belediye başkan adayımıza, aday adayımıza, meclis üyelerine katkıları için teşekkür ediyorum. Kervan yoluna devam edecektir. Sorumluluklarımız var. Kötü sınav verilmiştir. Aday adaylarının geçmişte söyledikleri, davranışları arasında ne kadar tutarsızlık olduğunu ibretle izliyorum. İzmirliler de bizden sokağa çıkmamızı, çalışmamızı bekliyor. Yeniden sosyal demokrat yönetimlerin devamını istiyor” dedi.


 
İSTİŞARE İÇİN
Engin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun apar topar Ankara’ya çağrılması ile ilgili de konuştu. Ankara zirvesinden bir şey değişmeyeceğini ifade eden Engin, konu ile ilgili gereken açıklamayı zaten yaptığını söyledi. Engin, “Bazı aday adayı arkadaşlarımız birkaç gündür Ankara’ya gitti. Adayları Merkez Yürütme Kurulu (MYK) değiştiremez. Parti Meclisi kararı ile değiştirilir. PM’nin de yeniden toplanması gerekir. Bu toplantı olmayacaktır. Toplantı yapılmamalıdır. Sayın Kocaoğlu istişare için çağrılmış olabilir. Arkadaşlarımızın itirazları var” diye konuştu.
 
YARINDAN İTİBAREN
Engin, partide tartışma yaratan açıklamalarla ilgili gereken önlemi alacaklarını vurguladı. Engin, “Bu açıklamalara birkaç gün daha müsamaha gösterebiliriz. Parklarda, caddelerde, sosyal medyada partiyi zora sokacak davranışlara tüzük gereği gerekeni yapacağız. Eğer böyle davranmazsak il başkanı olarak ihmal etmiş olurum. Suç işlerim. İlçelerde görüntüleri ve resimleri almaya başladık. Yarından itibaren süreci başlatıyoruz. Hızla il yönetimini toplayıp her ilçeden bazı arkadaşları disiplin kuruluna sevk edeceğiz. Süreci başlatacağız” dedi.


 
RAKİP GÜÇLÜ DEĞİL
Toplantıda Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın yerine aday gösterilen Levent Piriştina da, “Ercan Tatı çok güzel işler yaptı. Tam bir CHP’li olarak süreci tamamladı. Onun aday olmaması desteği kaybedeceğimiz anlamına gelmiyor. Rakip hiç güçlü değil. Tatı’nın da desteği ile bu süreci zaferle sonuçlandıracağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Açıklamaların ardından toplantı basına kapalı devam etti. Engin’in ilçedeki toplantısına daha sonra PM Üyesi Hüseyin Saygılı da katıldı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 66 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sevilay 18 Şubat 2014 Salı 19:34

Bucayı ve İzmiri AKP ye kaptırdınız.Yazıklar olsun.

Yorumu oyla      13      6  
Güzel İzmirim 14 Şubat 2014 Cuma 10:53

Parti ile yollarını ayıranlar için bir fikrim yok. Devam edenlerden kamuoyu desteğini sürdürenlerin genel seçimlerde farklı bir aday kimliğiyle karşımıza çıkacağını düşünüyorum.

Yorumu oyla      17      5  
ali balcı 14 Şubat 2014 Cuma 10:15

Sayın İl Başkanı yanlış laf etmiş.Kend ileri bu konuda otoritemi ki insanaları döneklikle yargılıyor.Hiç gerek yok böyle laflara.Kendisi düşümnsün siyasi hayatının bundan sonra nasıl gelişeceğinibiliyormu acaba

Yorumu oyla      20      5  
yorumcu 14 Şubat 2014 Cuma 09:18

Gecmis olsun beylerrrrr.izmir cantada keklik degildir artik

Yorumu oyla      30      7  
vatandaş 14 Şubat 2014 Cuma 08:57

hey dostlar dıkılıler adayımız mustafa tosun chpden burda kaybederse ataturkculuk kaybder burda kaybderse dıkılı kaybder burda kaybederse halk kaybeder burda kazanısa chp karşıtları kazanır .

Yorumu oyla      14      37  
partili 14 Şubat 2014 Cuma 02:20

Disipline verilmesi gereken biri varise kocaoğludur, pm kararını hiçe saydı genel başkana rest çekti onuda disipline verde görelim

Yorumu oyla      34      9  
sirk müdürü rıfkı 14 Şubat 2014 Cuma 00:57

geç bu dönek mönek laflarını,siz olduğunuz yerde döne döne arteziyen borusu gibi gidiyorsunuz,ama sumu çıkartırsınız yoksa kanalizasyon kanalınamı rastalarsınız bilemem, yakasındaki ATATÜRK rozetini çok gören kişileri dayatan kişi il başkanıda olsa o koltukta kalamaz...tabii zamanı gelince...

Yorumu oyla      25      7  
.. 14 Şubat 2014 Cuma 00:46

sadece hayvanların dilinden adammı olacak başkan ..güldürmeyin adamı chp çok kaybetti çok

Yorumu oyla      20      6  
Didim Kamacı Kalacak. 14 Şubat 2014 Cuma 00:16

CHP'den iki dönem Didim Belediye Başkanı seçilen ve 9 Şubat'ta CHP Parti Meclisi'nin kararıyla CHP Belediye Başkan adaylığı geri çektirilen Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, CHP'den istifa edip, DSP'ye geçti.

Yorumu oyla      14      6  
halit 13 Şubat 2014 Perşembe 23:49

Yanındayız ali başkan.kolpaya gerek yok beyler.

Yorumu oyla      13      98  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Torbalı’nın gülen yüzü: Ufuk Yörük
Torbalı Belediye Başkanlığı’na CHP’den aday olan Ufuk Yörük Egedesonsöz’ün ...
DSP'den iki flaş transfer ve Büyükşehir sinyali!
DSP’nin flaş Dikili transferi sırasında Büyükşehir Adaylığı için adları ...
Yıldırım’dan ‘meclis’ mesaisi: Ofiste kamp!
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım meclis ...
 
Ankara zirvesinden ilk bilgiler: Kocaoğlu kimle/ne konuştu?
CHP’den 15 başkanın değiştiği, çok sayıda ilçede örgütün sokağa indiği, ...
Rifat Serdaroğlu yazdı: Benden sonra tufan!
Rifat Serdaroğlu’ndan adaylık süreci sonrası yaşanan siyasi çalkantılara çarpıcı bakış…
Balbay’dan Edremit’te miting gibi açılış
Balıkesir'in Edremit ilçesinde CHP'li Belediye Başkan Adayı Kamil Saka'nın ...
 
Karşıyaka adayı Kemerli: Sorunları biz çözeriz
AK Parti Karşıyaka Belediye Başkan adayı Tanfer Kemerli, Karşıyaka’da ...
Gaziemir’de Şenol coşkusu: CHP bayrağını…
Yeni dönem için CHP Genel Merkezi tarafından tekrar aday gösterilen Gaziemir ...
Kemalpaşa adayı Uğurlu: Oylar kalkınmaya gidecek
AK Parti Kemalpaşa Belediye Başkan adayı Arif Uğurlu, seçim turlarına ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva