HABERLER>GÜNCEL
14 Eylül 2011 Çarşamba - 13:51

Taksiciler isyan etti: Ölmek istemiyoruz

Tepecik’te iki gaspçı, müşteri gibi bindikleri taksinin şoförü Selman Telöz'ü 5 yerinden bıçaklayarak yaraladı. Telöz'ün direnmesiyle paraları alamayan gaspçılar, onlarca kişinin gözleri önünde kaçtı. Telöz'ün meslektaşları, olay yerinden Cumhuriyet Meydanı'na kadar korna çalarak olayı protesto etti.

Taksiciler isyan etti: Ölmek istemiyoruz

İZMİR - Olay, dün saat 22.00 sıralarında, Gaziler Caddesi Ziya Gökalp Hastane Durağı önünde meydana geldi. Otobüs durağı önünde müşteri bekleyen evli ve 3 çocuk babası 53 yaşındaki Selmaz Telöz yönetimindeki 35 T 5460 plakalı taksiye, iki kişi bindi. Gidecekleri yeri söylemeden taksinin hareket etmesini isteyin iki kişi, yaklaşık 500 metre sonra Telöz'e karanlık bir sokağı göstererek sapmasını söyledi. Selman Telöz'ün bu isteği kabul etmeyip, yolcularını aldığı yere getirip inmelerini isteği sırada iki gaspçı, yanlarında bulunan bıçağı çıkartarak şoföre saldırdı. İddiaya göre, cebindeki paraları isteyen saldırganlar, Selman Telöz'ü, sırtından üç, sağ kolundan bir ve koltuk altından da bir bıçak darbesiyle yaraladı. Kanlar içerisinde kaldırıldığı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alınan, daha sonra Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilen Selman Telöz'ün sağlık durumunun iyiye gittiği bildirildi.
 


ONLARCA KİŞİ İZLEDİ

Otobüs durağında onlarca kişinin gözleri önünde yaşanan dehşet anlarının ardından gaspçılar, yaralanmasına rağmen Telöz'ün kendilerine copla direnmesi üzerine taksinin sol tekerleğini bıçakla kesip patlattıktan sonra, para alamadan sokak aralarına doğru kaçtı. Çevredekilerce olayın ihbar edilmesiyle harekete geçen polisin aramalarına rağmen, 20-25 yaşlarındaki, beyaz ve mavi gömlekli, kot pantolonlu 2 gaspçı bulunamadı.
 
TAKSİCİLERDEN PROTESTO TURU
Arkadaşlarının gaspçılar tarafından bıçaklandığını haber alan taksiciler de kısa sürede olay yerinde toplandı. Yaklaşık 100 taksi şoförü, olayı ptotesto etmek için konvoy halinde korna çalıp, sokak aralarında tur attıktan sonra Cumhuriyet Meydanı'na gitti. Selman Telöz'ün arkadaşı 35 yaşındaki Muarrem Hepçakar, "İzmir'in en pislik yerinde taksicilik yapıyoruz. Can güvenliğimiz yok. Biz koruma kabini istiyoruz. Ne gerekiyorsa yapılsın. Ön tarafa yolcu alınmasın. Ortada da koruma kabini olsun. Aynen ABD'deki gibi olsun" dedi.
 
'KORUMA KABİNİ İSTİYORUZ'
İzmir Ticari Araç Şoförleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Özdemir Yeşildağ da olayla ilgili basın açıklaması yaptı. Başkan Yeşildağ, "İzmir'de bir arkadaşımız daha gasp edilmek istenirken bıçaklandı. Kendisini hastanede ziyaret ettik. Sağlık durumu iyi. Neyse ki 43'üncü şehidimiz olmadı. Araçlarımıza koruma kabini yapın diye bangır bangır bağırıyoruz. Hem yerel hem de merkezi yönetime durumu anlatabilmek için İzmir'den Ankara'ya kadar yürüdük" dedi. Araçların imal- tadil ve montaj yönetmeliğinde 2004 yılında değişiklik yapıldığını belirten Özdemir Yeşildağ, "Bu değişikle araçlarda koruma kabini yapılabiliyor. Ancak gerek odalar nezdinde gerekse insanlar nezdinde yasanın çıktığı dönemde çok para gider denilerek mal sahiplerince buna yanaşılmadı. Daha sonra hükümet bir kereliğine mahsus ÖTV ve KDV'yi düşürdü. Bu sefer de mal sahipleri taksilerini yeni değiştirdikleri için bu maliyetin altına girmek istemedi. Bizler, değeri 12 bin TL olan koruma kabinleri yapılmadığı için ölüyoruz" dedi.
 
'ÖLMEK İSTEMİYORUZ'
Türkiye'de 100 bin ticari aracın bulunduğunu belirten Başkan Yeşildağ, "ABD'deki gibi tektipleştirmeye gidilirse araçları üreten firmalarla pazarlık yapılarak bu kabinler bedavaya da yaptırılabilir. Biz bunun için ölmek istemiyoruz" dedi. Mal sahiplerine de seslenen Başkan Yeşildağ, "Yanınızda çalıştırdığınız adamların hiç mi değeri yok. Zaten sosyal güvenliği de, can güvenliği de, iş güvenliği de yok. Bu son olsun. Her gün acaba sıra hangimizde diyerek evden çocuklarımızla helalleşip işe gitmekten kurtulalım. Bunun için de koruma kabinli araçlar istiyoruz" dedi. Basın açıklamasının ardından taksi şoförleri sessizce dağıldı.
 
ANIK ZİYARET ETTİ
İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık da yaralı şoförü hastanede ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Olaya tepki gösteren Anık, polisin saldırganları en kısa sürede yakalayacağına inandıklarını belirtti. Taksi şoförlerinin özellikle de gece çalışanların büyük risk altında görev yaptığına değinen Anık, "Modern ülkelerde olduğu gibi temel olarak taksi sürücüsünün can güvenliğinin sağlanması için tasarlanmış uydu takip sistemlerinden faydalanmayı düşünüyoruz. Oda olarak bir uydu takip sistemimiz mevcut. Bu sistemi son teknolojik gelişmelere uygun olarak revize etmek için alt yapı çalışmalarımızı tamamladık. Kısa bir süre içerisinde taksi esnafının can güvenliğini teknolojik gelişmelerden faydalanıp sağlamaya çalışacağız. Kurulması için hazırlık çalışmaları tamamlanmak üzere olan uydu takip sistemimiz bu tür kötü olayların yaşanmasını önleyecektir" diye konuştu.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
150 yıllık tren yolculuğuna hazır mısınız?
İzmir'de Alsancak Garı'nın karşısında, 1800'lü yıllarda koloni halinde ...
'Eleştirilere verilen en güzel yanıt'
Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, bu göreve yeniden seçildi. Kılıç ...
Kasksız ve kontrolsüz yola fırlayınca...
Yenişehir’de kontrolsüz bir şekilde ara sokaktan ana yola çıktığı ileri ...
 
Selçuk Baba: İzmir kazansın
“Karşıyaka olmadan Göztepe’yi, Göztepe olmadan KSK’yi düşünmek mümkün ...
Tarihi İstanbul silüetinde gökdelenler!
İstanbul'un tarihi siluetine üç gökdelen sızdı. Zeytinburnu'ndaki binalar ...
Denetmenler de işadamının adamıymış!
İzmir'de kültür merkezi ve anadolu lisesi yaptırarak hayırsever işadamı ...
 
K.Maraş'ta polise saldırı: 1 şehit
Kahramanmaraş'ın Pazarcık İlçesi'nde halı saha önünde bekleyen trafik ...
Tıp fakültesi dekanı intihara kalkıştı
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Yüksel, ...
PKK-MİT görüşmesi sanal alemde
Sabah saatlerinde PKK'ya yakın bir internet sitesinden yayınlanan ses ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva