HABERLER>GÜNCEL
14 Eylül 2011 Çarşamba - 09:16

Denetmenler de işadamının adamıymış!

İzmir'de kültür merkezi ve anadolu lisesi yaptırarak hayırsever işadamı olarak bilinen ve vergi rekortmenleri arasına giren H.Ç., kardeşi O.Ç. ve 14 adamının tefecilik suçlamasıyla ifadelerinin alındığı bildirildi. Gözaltı sayısının 16'ya yükseldiği, şüpheliler arasında iki vergi denetmeninin de bulunduğu öğrenildi.

Denetmenler de işadamının adamıymış!

İZMİR - Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunan işadamlarının, borç aldıkları kişilerin kendilerine yüksek oranlarda faiz uyguladığı, mallarına zorla el koyduğu iddiaları üzerine kaçakcılık ve organize suçlarla mücadele şube müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Ekiplerin araştırmalarının ardından tefecilik şebekesinin lideri olduğu iddiasıyla factoring şirketi sahibi H.Ç., kardeşi O.Ç.'nin de aralarında bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı.
 
VERGİ DENETMENLERİ DE GÖZALTINDA
Gözaltına alınan şüpheliler, ifadelerine başvurulmak üzere İzmir emniyet müdürlüğüne götürüldü. Şüphelilerin, ifadelerinde şebekenin işleyişi hakkında bilgiler verdikleri ileri sürüldü. Ek bilgiler üzerine polis, bir şüpheliyi daha gözaltına aldı. Emniyette tutulan şüpheliler arasında kamu görevlilerinin de bulunduğu belirtildi. Tefecilik suçlamasıyla gözaltına alınan arasında bulunan iki vergi denetmeninin, H.Ç.'ya ait ve bir süre önce BDDK tarafından lisansı iptal edilen factoring şirketinin usulsüz işlemlerini kapatmaya çalıştıkları iddia edildi.
 
ÇOK SAYIDA İŞADAMI ŞİKAYETCİ OLDU
Türkiye Partisi kurucular kurulu üyesi olan, vergi rekortmenleri arasında yer aldığı için Ticaret Odası tarafından her yıl madalyayla ödüllendirilen H.Ç.'nin, İzmir Valiliğinin hayırsevelerler listesinde de 8 sırada yer almıştı. Çok sayıda işadamının mağdur olduğu için şikayetci olduğu H.Ç., 2007 yılında kendi adını taşıyan 2 bin metrekare kapalı alana sahip kültür merkezi, 2008 yılında yine kendi adını taşıyan 24 derslikli Anadolu Lisesi ile eşine emeklilik hediyesi olarak ise onun adını taşıyan 8 derslikli okul yaptırmıştı. H.Ç.'nin ayrıca 2009 yılında valilikte yapılan protokolle, anadolu lisesi yanındaki alana laboratuar, konferans salonu ve spor salonu bulunan salon yaptırmayı da taahüt ettiği öğrenildi. Şüpheliler emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilecek.



ŞİKAYETÇİ İŞADAMI KONUŞTU

İzmir'de tefecilik yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınan hayırsever işadamı ve vergi rekortmenlerinden H.Ç.'den şikayetci olan işadamı Mehmet Uzun, yaşadıklarını anlattı. Bankalardan kredi çekemediği için H.Ç. ile çalışmak zorunda kaldığını söyleyen Uzun, "Çeklerimizi bozdurduğu için bizlerden teminat almaya başladı. Benim iki benzin istasyonum ile bir de plazama bu şekilde sahip oldu. Borçların ödenmesine rağmen benden aldığı mallarımı geri vermedi. İstediğimizde ise adamlarını gönderdi. Ben de yaşadıklarıma dayanamadığım için kendisini bir yıl önce polise ihbar ettim. Bunun sonrasında da operasyon yapıldı. Kendisinden 50'ye yakın işadamının şikayetci olduğunu öğrendim" dedi.
 
Mehmet Uzun ayrıca, H.Ç.'nin, kendisini hayırsever gibi göstererek de usulsüzlük yaptığını ileri sürdü. Mehmet Uzun, H.Ç.'nin yaptırdığı kültür merkezi ile okulların maliyetinden çok daha büyük miktarlarda faturalar aldığını bunları da vergiden düştüğünü söyledi.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
tekin 14 Eylül 2011 Çarşamba 16:48

bu kisi su an sadece biz zanlidir ve bunun kimliginin aciklanmasi yasal olarak sakincali ve kabahat kanunlarina aykiridir ayrica sikayetci olan kisi hakkindada bilgiler verilmemis madem bu adam tefeci siz neden tefeciden para aliyorsunuz burda celisgili bir durum var dusuncesindeyim adalet dogrunun yanindadir bakalim ne olacak bu davayi yakinen takip ediyorum

Yorumu oyla      12      7  
ersin 14 Eylül 2011 Çarşamba 11:45

BU H.Ç KİM ,İSMİNİ AÇIKLAYARAK YAZAR MISINIZ..

Yorumu oyla      14      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
K.Maraş'ta polise saldırı: 1 şehit
Kahramanmaraş'ın Pazarcık İlçesi'nde halı saha önünde bekleyen trafik ...
Tıp fakültesi dekanı intihara kalkıştı
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Yüksel, ...
PKK-MİT görüşmesi sanal alemde
Sabah saatlerinde PKK'ya yakın bir internet sitesinden yayınlanan ses ...
 
'PKK'lıdan daha tehlikeli görülüyoruz'
7 sanıklı "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" davasının, 22 sanıklı İnternet ...
İsmail YK konserindeki cinayete ceza yağdı
Üç yıl önce Güzelbahçe Belediyesi'nin düzenlediği İsmail YK konseri sırasında, ...
Ve Ümran kaydını yaptırdı
Ege'de Son Söz’ün sesini Türkiye’ye duyurduğu görme engelli Ümran Sevinç, ...
 
Gezen, Erdoğan'a tazminat ödeyecek
Başbakan Erdoğan, "AK Parti'ye oy verenleri aptal olmakla itham ettiği" ...
'Kayıtlar bitiyor, halim ne olacak?'
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) kurbanlarından biri de ...
CHP’li belediyeye şok baskın
Avcılar Belediyesi’ne düzenlenen “rüşvet” operasyonunda yaklaşık 30 kişi gözaltına alındı.
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva