HABERLER>GÜNCEL
14 Eylül 2011 Çarşamba - 14:40

Tahliye talebine dördüncü kez ret

Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik operasyonda tutuklanan, aralarında belediye genel sekreteri ve belediye başkan yardımcılarının da bulunduğu 17 kişinin tahliye istemi, nöbetçi 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından dördüncü kez reddedildi.

Tahliye talebine dördüncü kez ret

İZMİR - İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi, bağlı 12 şirketin yanı sıra Karabağlar ile Aydın Kuşadası Belediyesi'ne geçen mayıs ayında baskın düzenledi. Özel yetkili cumhuriyet savcıları Fatih Genç, Ahmet Türkoğlu, Ali Çelik ve Birol Çengil'in yürüttüğü soruşturmada eski genel sekreter Sait Ersu Hızır, Genel Sekreter Vekili Pervin Şenel Genç, genel sekreter yardımcıları Serpil Baran ve Ferda Eser, 5 daire başkanı, 15 belediye şirketi müdürü ile yardımcısı, 10 şube müdürü, firma yetkilisi ve çalışanlarının da aralarında bulunduğu 34 kişi ihaleye fesat karıştırmak ve kişisel menfaat temin etmek suçlamasıyla gözaltına alındı.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Pervin Şenel Genç ile Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Hulusi Gülşen, Destek Hizmetleri Daire Başkanı Serpil Keskin, Büyükşehir Şirketler Genel Koordinatörü Hilmi Özen, Grand Plaza Genel Müdürü Reha Pekerten, Büyükşehir Alım Şube Müdürü Mehmet Sayar, Adnan Saygun Kültür Merkezi Müdürü Nagehan Genç, organizatör Ata Karataş, Hakan Say, Ömer Devrim Ergin, Harun Aslan, Mustafa Çakar, Candan Genceroğlu, firma yetkilisi Erden Erdener, organizatör Alaattin Eraslan, Kuşadası Belediyesi Sosyal İşler Sorumlusu Erdoğan Uyan ve Büyükşehir Protokol Müdür Vekili Zeki Karatay 'Usulsüz evrak düzenleme', 'Devleti zarar uğratma' ve 'İhaleye fesat karıştırma' suçlamalarıyla tutuklandı.
 
Daha önce avukatların sanıkların tutuksuz yargılanamları yönünde yaptıkları talepler reddedildi. Bu ay ikinci kez avukatlar yine müvekkilerinin tutuksuz yargılanmaları yönünde Nöbetçi 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçe verdi. Bir kısım sanıkların avukatları tahliye istemlerinde dosyanın içerisinde bulunan bazı soruşturma evraklarının kendilerine verilmesini talep etti. Tahliye taleplerini inceleyen 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, soruşturmanın halen sürdüğünü ve gizliliğin devam ettiğinden, bu yöndeki talepleri ile tahliye taleplerini yine redetti. Bugüne kadar sanıkları tutuklayan 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi ile 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi 2'şer kez tahliye istemlerini reddetti. Geçen ayki tahliye istemini inceleyen 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi, 2'ye karşı 1 oyla yine talebi reddetmişti. Oylamada Mahkeme Başkanı Hakim Güngör Tosunoğolu'nun sanıkların tahliye edilmesi yönünde oy kullandığı öğrenildi. Operasyon kapsamında tutuklan Destek Hizmetleri Daire Başkanı Serpil Keskin'in, bu kararla 1 yaşındaki kızı Selen'e olan özlemi bir dahaki itiraza kaldı. Şüpheliler hakkında henüz iddianame hazırlanmadı.(DHA)
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yorumum savcılara 15 Eylül 2011 Perşembe 12:00

neden ak parti hükümeti kendi kazandığı belediyelere gizli kamera yerleştirmiyor.Sadece içerdekileri cezalandırmıyor bunun bedelini ağır ödeyen 1 yaşındaki bir çocuk.... 16 yıl boyunca yavru hasretiyle tamam tam bir evladım oldu derken şu anda ondan sebepsiz yere uzak kalıyor. onların şuçu chp'li belediyede çalışmakmı elinizi vizdanınıza koyun sayın hakim savcılar.

Yorumu oyla      13      6  
filiz :( 15 Eylül 2011 Perşembe 11:49

İçerdeki insanlar başkasının malınımı çaldılar zimmetine mi para geçirdiler yoksa insanın ırzına mı geçtiler yoksa birinimi öldürdüler tabiyki hayır... Bu insanlar gayet dürüst çalışkan... Sayın hakim ve savcılar tamam yarglayacaksanız yargılayın tamam onada tamam ...tutuksuz neden yargılamıyorsunuz.

Yorumu oyla      14      6  
vicdan 15 Eylül 2011 Perşembe 11:23

Ortada 60 ton mandalinanın üreticilerden alınıp okullara dağıtılması var.Mandalinanın kilosu ağaçta 20 kuruş olduğuna göre toplam 10.000 TL. Öğretmenler günü nedeniyle dağıtılan şallar konusu var. Mezarlıkbaşı oto parkının mafiyanın eline geçmemesi için İZELMAN'a verilmesi var.Adnan Saygunda konser verecek sanatçılar için İHALE YAPILMAMASI var. Bunların "ORGANİZE SUÇ OLDUĞU" iddia edilerek insanlar içeride tutuluyor.Yani PKK gibi ÇETE gibi muamele görüyorlar.Bu benim vicdanımı rahatsız ediyor.

Yorumu oyla      13      6  
Karia 15 Eylül 2011 Perşembe 11:01

Belediye sürekli müfettişlik denetiminde. Telefon konuşmalarıyla insanların tutuklanmaları temel hak ve özgürlüklerin gaspı olmuyor mu?

Yorumu oyla      15      6  
s 15 Eylül 2011 Perşembe 10:48

Cenk suç nerde, kım suçlu,ortada iddaname bile yok.Nasıl bir kin bu ? İlahi adalet sana bu sözlerini hatırlatır .

Yorumu oyla      15      6  
Murat 15 Eylül 2011 Perşembe 09:32

Hukuk sistemimizde bir yanlışlık var. Ufak bir iddiası ile insanlar hemen tutuklanıyor. Savcı ve hakimler biraz daha duyarlı ve insiyatifli olma durumunda değilmi. Yazık bu insanlara, bunlar bizim evlatlarımız.

Yorumu oyla      14      6  
tufan 14 Eylül 2011 Çarşamba 18:24

aziz başkanla kavgalı eski genel sekrreter nasıl dışarda olur tutuzsuz yargılanır uzun süredir görevi yürüten insan olup 6 aydır görevde olan başkanın sağ kolu bütün işleri yürüten pervin hanım içerde tutuklu bununur ? neden kck gelip gidip CHP li belediyeleri 13 ay gizli kamara tele kulak ile dinler seçime 40 gün kala operasyon düzenler bu nedenler o güzlükleri sen çıkartıncaya kadar devam eder :)

Yorumu oyla      20      7  
tufan 14 Eylül 2011 Çarşamba 18:18

cenk inşallah bir yakının böyle bir duruma düşmez dicem ozaman daha suçu belli olmayan kanıtlanmayan sadece tutuklu bulunan hükümlü olmayan birisleri hakkında yazı yazarken biraz daha dikkatli olursun şuan hapisanelerde yatan insan ların yüzde altmışı tutukludur. yani suç işleyip işlemedigi belli degil.bu inlarlarında hiç bir suç işledigi tespit edilmemiştir.bazı şeyleri görmek için farklı cephelerden bakmak lazım olaylara neden sorusunu sormak lazım

Yorumu oyla      21      6  
cenk 14 Eylül 2011 Çarşamba 17:02

son cümle çok ilginç! o zaman her anne suç işlesin ve cezasız kalsın!! aziz başkan bu kadar mı korkuttu sizi?

Yorumu oyla      14      17  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Taksiciler isyan etti: Ölmek istemiyoruz
Tepecik’te iki gaspçı, müşteri gibi bindikleri taksinin şoförü Selman ...
150 yıllık tren yolculuğuna hazır mısınız?
İzmir'de Alsancak Garı'nın karşısında, 1800'lü yıllarda koloni halinde ...
'Eleştirilere verilen en güzel yanıt'
Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, bu göreve yeniden seçildi. Kılıç ...
 
Kasksız ve kontrolsüz yola fırlayınca...
Yenişehir’de kontrolsüz bir şekilde ara sokaktan ana yola çıktığı ileri ...
Selçuk Baba: İzmir kazansın
“Karşıyaka olmadan Göztepe’yi, Göztepe olmadan KSK’yi düşünmek mümkün ...
Tarihi İstanbul silüetinde gökdelenler!
İstanbul'un tarihi siluetine üç gökdelen sızdı. Zeytinburnu'ndaki binalar ...
 
Denetmenler de işadamının adamıymış!
İzmir'de kültür merkezi ve anadolu lisesi yaptırarak hayırsever işadamı ...
K.Maraş'ta polise saldırı: 1 şehit
Kahramanmaraş'ın Pazarcık İlçesi'nde halı saha önünde bekleyen trafik ...
Tıp fakültesi dekanı intihara kalkıştı
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Yüksel, ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva