HABERLER>EKONOMİ
12 Temmuz 2011 Salı - 09:50

Süzer Otel'de olaylı yönetim değişimi

Alaçatı'daki Süzer Otel'in sahipleri, 1.5 yıl önce kiraya verdikleri tesisin üçüncü bir şahsın eline geçmesi üzerine, gece yarısı müdahalesi ile mülklerini geri aldı.

Süzer Otel de olaylı yönetim değişimi

İZMİR - Alaçatı Süzer Sun Dreams Otel'in mülk sahibi Süzer ailesi, 1.5 yıl önce Demirez Otelcilik'e devrettikleri otelin işletme sözleşmesini tek taraflı olarak feshettikten sonra tesiste gece yarısı operasyonu gerçekleştirdi. Aile, görevden aldıkları Otel Genel Müdürü Kaan Bayhan ve Demirez Otelcilik'in küçük ortağı Serkan Özbek'in otel yönetimini ele geçirmek için girişimde bulunduğu iddiasıyla önceki gece saat 23.00'te mülklerine el koyarken, jandarma da çevrede güvenlik önlemleri aldı.

Otelin işletme hakkını 1.5 yıl önce Demirez Otelcilik'in sahibi olan Levent Demirağ'a verdiklerini belirten Cennet Süzer, "Sabri Çetindabak isimli bir başka kişinin, Demirağ'dan bu şirketi devralarak işletmeye devam ettiğini 2 ay önce öğrendik. Yaptığımız araştırma sonrasında ise Çetintabak'ın bu şirketi Demirağ'dan zorla devraldığı bilgisine ulaştık. Demirağ, İzmir Adliyesi'ne giderek savcılığa suç duyurusunda bulunmuş. Biz de gece yarısı operasyonu ile ülke turizmine, üç yıldır maaş alamayan turizm emekçilerine ve yıllardır binlerce kişiye istihdam sağlayan Süzer markasına sahip çıktık" dedi.
 
İsteyen çalışır
İstanbul Otelcilik'in avukatı Doğu Volkan Bahadır ise, "10 Temmuz Pazar gecesi Kaan Bayhan, Demirez Otelcilik'in yüzde 1'lik hissesini elinde bulunduran Serkan Özbek ile otele gelerek 'Yönetime el koymaya geldik' dediler. Biz de bu durumdan sonra, anlaşma gereğince sözleşmeyi tek taraflı olarak fesh ettiğimizi belirttik. Karşı taraf ısrarında devam edince jandarmaya haber verdik ve kolluk kuvvetleri gereken önlemi aldı" diye konuştu. Bahadır, Bayhan hakkında da suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti. Jandarmanın gelmesinin ardından personeli kendilerinin dışarı çıkarmadıklarını özellikle vurgulamak istediklerini söyleyen Bahadır,"Üç aydır maaşlarını alamayan personele Demirez Otelcilik'in borcu olan maaşlarını da 14 Temmuz tarihine kadar ödeyeceğimizi beyan eden ve göreve devam edebilecekleri bir yazıyı imzalamaları için dağıttık. Mutfak personeli haricinde imza atan olmadı. Kapımız, yönetici kadrosu haricindeki tüm personele açık. İmzaları atıp işe başlayabilirler ve geriye dönük alacaklarını da 14 Temmuz'da alırlar" dedi.
 
"Zorla Çıkarıldık"
Süzer ailesi tarafından görevine son verilen Alaçatı Süzer Sun Dreams Otel Genel Müdürü Kaan Bayhan, işletme sahibi olan şirket ile mülk sahipleri arasında yaşanan ödeme krizi nedeniyle bu sıkıntıyı yaşadıklarını iddia ederek, "Yönetim kadrosunu ve 130 çalışanımızı zorla otel dışına çıkardılar. İki gün öce tespit yaptırıp bu gece de bizi sezon ortasında kapı dışarı ettiler. Biz çalışmaya hazırız ve işe geri alınmayı bekliyoruz" dedi.
 
"Suç duyurusunda bulunacağız"
Süzer ailesinden dört kişinin olaya müdahale ettiği sıcak gecede konuşan otelin sahibi İstanbul Otelcilik şirketinin hissedarlarından Cennet Süzer, "Kaan Bayhan, 4 Temmuz günü beni telefonla arayarak 'Demirez Otelcilik'in yüzde 99'luk hissesini elinde bulunduran Sabri Çetintabak piyasayı 20 milyon TL dolandırmış. Otelde yiyecek içecek kalmadı, ne olur yetişin gelin bizi kurtarın' dedi. Bu aşamadan sonra otelde kalan Kemal Süzer ile birlikte Çetintabak'ın avukatı ile görüşüldü. Bu durum için Bayhan'dan yazılı beyan istenmesine rağmen kendisi bu beyanı vermedi" dedi.(Yeniasır)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pamukta korkutan düşüş
Ulusal Pamuk konseyi Başkanı ve İTB Yönetim Kurulu üyesi Barış Kocagöz, ...
Zorlu'dan İzmir'e acı reçete
Kemal Zorlu, yatırım için her türlü imkana sahip olmasına rağmen yatırımın ...
Kredi artışları tam gaz
Toplam krediler bu yıl yüzde 16.8 artışla 625.3 milyar TL'ye ulaştı. Yeni ...
 
Benzine 6 kuruş zam
Kurşunsuz benzinin litresi 4,22 liraya çıktı. Benzinin litresi İzmir’de 4.21 liraya çıktı.
Kent Hastanesi İngilizler’e gidiyor
İzmir’de faaliyet gösteren Kent Hastanesi’nin yüzde 65’ini İngiliz Mid ...
Cari açık 5 ayda 37 milyar doları aştı
Merkez Bankası, cari işlemler açığının, yılın ilk beş ayında bir önceki ...
 
Girişimcilere yaz piyangosu vurdu
Avrupa Birliği, 5 milyar euroluk fonu serbest bırakıyor. Türkiye'den araştırma ...
2-B başvuruları 500 liradan başlayacak
Orman vasfını kaybetmiş arazilerin satışı hükümet programına girerken, ...
THY Afganistan’a uçuyor
Türk Hava Yollarının (THY), Afganistan'ın başkenti Kabil'e düzenleyeceği seferler yarın başlıyor.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Halktan biri olma sanatı!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (7) 'Yazlık Sinemalar'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva