HABERLER>GÜNCEL
8 Mart 2012 Perşembe - 16:09

Süphandağlı'dan İzmirli gazetecilere 12 proje

İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin 16 Mart'ta yapılacak seçiminde başkan adayı olan Aylin Suphandağlı ve arkadaşları, projelerini açıkladı.

Süphandağlı dan İzmirli gazetecilere 12 proje

İZMİR - İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin 16 Mart'ta yapılacak seçimde yönetime talip olan Ege Telgraf Gazetesi İmtiyaz Sahibi Aylin Suphandağlı projelerini Konak’taki Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Anıtı önünde açıkladı. Açıklamaya Süphandağlı'nın ekibinde yer alan gazeteciler Adnan Kaya, Medat Şenay, Ali Rıza Karasu, Uğur İşven, Hürol Dağdelen, Sevim Dalgıç, Fazlı Oğuzhan, Deniz Kezer ve Tolga Albay katıldı. 
Mevcut Cemiyet ve Federasyon Başkanı Atilla Sertel'in en ciddi rakibi olarak görülen Süphandağlı, partiler üstü, şeffaf bir yönetim ilkesiyle hareket edeceklerini vurgulayarak 12 başlıkta yer alan projelerini kamuoyu ile paylaştı. 
 
İşte o projeler: 
 
1) HAKLARIMIZIN KORUNMASI:
İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı'na aday grup olarak; sindirilen, sindirilmeye çalışılan, işten çıkarılan, korkutulan, hapisle cezalandırılan arkadaşlarımızın yanında olmaya, onlar tekrar aramıza katılıncaya dek özgürlük yürüyüşümüzü sürdüreceğimize yemin ettik.
Sevgili Mustafa Balbay'a ve düşünce suçundan ötürü cezaevinde yaşamaya mahkûm bırakılan tüm gazetecilere sahip çıkmaya, eskisinden bir fazla, yürekten devam edeceğiz. Balbay örneğinin bir daha yaşanmaması için günümüzde eğilip bükülen, ezilen, kemiksiz bir yapıya dönüşen gazetecilik anlayışına karşı duracağız. Gerek yargı gerekse söylem yolunda Balbay ve onun gibi tutuklu gazetecilerin yanında olacak, düşünce suçu ile hiçbir gazetecinin yargılanamayacağını gerekli mercilere kabul ettirene kadar çalışacağız.
 
2) MESLEKTAŞLARIMIZIN KORUNMASI:
Hakları çiğnenen, görevi başında darp edilen, haksızlığa uğrayan gazetecilerin, basın kartı sahibi olsun olmasın, her zaman yanında olacağız. Cemiyetimizin avukatları, artık üyelerimizin avukatı olacak. Yargılanma safhasında olan, duruşması olan, hak arayan üyelerimizin yanında olacak. Artık hiçbir gazeteci yargısız infaza uğramayacak, hukuksal sorunlarla boğuşmayacak. Sadece güvenle görevini yapacak. Bu konuda İzmir Yargı ve Güvenlik Muhabirleri Derneği ile eşgüdüm içinde çeşitli projeler yürütülecek.
 
3) KONUT PROJESİ
Kimse şüphe duymasın ki, hepimizin bir evi olacak. Koşulsuz, şartsız... Evsiz olan ev, evi olan da evladına ev alacak. İstanbul, Ankara ve Bursa'da gazeteciler için önemli toplu konut projelerine imza atan TOKİ ve Basın İlan Kurumu yetkilileriyle Gaziemir ve Bornova başta olmak üzere İzmir'in birçok yerinde inceleme yaptık, arazilere baktık, olumlu yanıt aldık. Her meslektaşımızın uygun bir bedelle ev sahibi olacağı bu özel projeyle ilgili Milli Emlak Müdürlüğü, Basın İlan Kurumu ve TOKİ ile devam eden görüşmeler kısa bir süre içinde protokol aşamasına gelecek.
 
4) BASIN MERKEZİ
Düşünebiliyor musunuz; gazeteci dostlarımız, haber yazarken, fotoğraf yollarken ve özel bir çalışma yaparken ya İzmir Ticaret Odası ya Büyükşehir Belediyesi ya da benzer kurumların imkânlarını kullanmak zorunda kalıyor. Bizlere bu yakışmaz, neden basın merkezimiz yok. Bizler, günler süren bir arayışın sonucunda Çankaya'da, çok özel bir mekan bulduk. 280 metrekarelik bu alan, hem toplantı, hem bilgisayar odası, hem de lokal olarak hizmet verebilecek kapasitede... İzmir Gazeteciler Cemiyeti seçimlerinin en geç bir hafta sonrası, söz konusu "Basın Merkezi"nin kiralanması ile ilgili tüm işlemler tamamlanmış olacak. Düşünün bir kez, bütün meslek örgütleri (ekonomi muhabirleri, yargı ve güvenlik muhabirleri, foto muhabirleri, magazin muhabirleri dernekleri) toplantılarını burada yapacak, basın toplantısı yapmak isteyen firmalar, belirli bir ücret karşılığında 'İzmir Gazeteciler Cemiyeti' logosunun altında, Türkiye'ye ve dünyaya seslenecek.
 
5) CEMİYET RESTORAN
Hepimizin ortak sorunu, sosyal yaşam. Gazeteci maaşı ile üstelik İzmir'de eşlerini ayda bir kez dahi olsa yemeğe çıkarma imkânı bulamayan meslektaşlarımız için Alsancak'ta bir tarihi evin restore edilmesi ile muhteşem bir restoranın sahibi olacağız.
Asırlık tarihi ev, yılların verdiği yorgunluğa dayanamamış, yer yer tahribata uğramış bir Rum evi. Binanın temininden sonra yapılacak işlemlerle ilgili tüm görüşmelerimizi tamamladık. Restorasyon ile ilgili çalışmaların yüzde 80'ini İzmir Valiliği, yüzde 20'sini ise yerel idare kaynaklarıyla yapılacak. Cemiyetimiz sadece bina alım masrafını karşılayacak. Bu konuyla ilgili çalışmalarımız İzmir Gazeteciler Cemiyeti seçiminin yapılacağı 16 Mart 2012 tarihinden en geç 1 ay sonra tamamlanacaktır.
 
6) KARATAŞ LOKALİ:
Yıllardır yükümüzü taşıyan, en keyifli, en hüzünlü günlerimizi paylaştığımız Karataş Lokali, hem otopark sorunu hem de artık giderek artan üye sayımız nedeniyle yetersiz kalmaktadır. Amacımız seçildikten hemen sonra gözbebeğimiz bu müstesna mekanı, cemiyetimizin sanat çalışmalarına ayırmak... Koro çalışmalarının yanı sıra, birçok resim, heykel ve karikatür sanatçısı üyemizin kullanımına sunmak... El sanatları sergilerine imkan tanımak... Resim ve karikatür sergilerinin düzenlenmesini sağlayacak şekilde yeniden düzenlemek.
 
7) BASIN MÜZESİ:
Binbir emekle kurulan ve cemiyet üyesi arkadaşlarımızın yoğun bir çaba göstererek hayata geçirdiği Basın Müzesi, bizim onurumuz... Hala birçok eksiği var, yapılması gereken çok iş var. Alınması gereken tarihi değerler, yeniden düzenlenmesi gereken bir müzeye sahibiz. Bunun için çok değer verdiğimiz bu müzeyi en iyi şekilde temsil edeceğine inandığımız uzmana teslim etmeyi planlıyoruz. Bugüne değin gönüllülük esasına dayanarak hazırlanan müzeyi, işinin ehli insanların önderliğinde, belirli bir ücret karşılığında geliştirmeyi amaçlıyoruz.
 
8) GAZETEMİZ OLACAK
İlk etapta, yılda 5 kez gazete çıkarmayı amaçlıyoruz. Bu bizim prestijimiz, 10 Ocak'ta, 15 Mayıs'ta, 9 Eylül'de ve iki dini bayramda, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin gazetesi çıkacak. Bir süre sonra bu sayıyı artırmak en büyük amacımız... Gazetelerin yapılması sırasında, işsiz gazeteci arkadaşlarımızın görev almasını ve maddi sıkıntılarını biraz olsun aşmalarını sağlayacağız.
 
9) YABANCI DİL SEYAHATLERİ
Yabancı dil İzmirli birçok gazetecinin önemli bir eksiği. İşte bu doğrultuda, Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı'na bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Merkezi Finans ve İhale Birimi'nin medyaya yönelik AB hibe programları yakından takip edilecek, hazırlanacak proje kapsamında İzmirli gazeteciler belirli süre zarfında yurtdışındaki medya kuruluşlarında görev alacak ve yabancı dil kurslarından istifade edebileceklerdir. Yurt dışı gezilerine genç gazetecilerin katılması ve bilgi alışverişi yapması sağlanacaktır.
Ayrıca dil okullarıyla yapılacak anlaşmalarla dil öğrenmek veya dilini geliştirmek isteyen üyelerimize burs programı başlatılacak.
 
10) SOSYAL ÇALIŞMALAR
Üyelerimizden oluşan 5 kişilik komite, sosyal etkinliklerden sorumlu olacak. Bu ekip üyeler arasındaki ilişkileri geliştirmek için çalışacak. Maddi durumu iyi olmayan üyelerin tespitini sağlayarak aylık gıda yardımı yapılmasına öncülük edecek. Vefat eden üyelerimizin aile fertlerinin takibini bu komite yapacak. Tespit edilen ihtiyaçlarını giderecek. Bu yeni süreçte, emekli ve çalışan üyelerimizin yeteneklerini geliştirmeleri hususunda da etkinlikler yapılacak, kurslar açılacak. Bunun için derneğimiz adına Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği korolarının kurulması amaçlarımızdan biridir. Müziğin yanı sıra tiyatro sahnesinde rol almak isteyen üyelerimize de oyunculuk dersi imkanı tanınacak. Bunun yanı sıra İzmir Devlet Tiyatrosu ve de İzmir Opera ve Balesi'nin temsillerini üyelerimizin de izlemesi imkanı yaratılacaktır. Emeklilerimizin sosyal yaşama daha fazla rol almalarını sağlamak amacıyla gerçekleştirilecek kursların yanı sıra her ay üyelerimiz için gezi düzenlenecektir. Dağcılık ve kampçılık konusunda uzman üye arkadaşlarınızın yönetiminde doğa yürüyüşü ve kamp gezileri yapmayı planlıyoruz.
Hasan Tahsin Halı Saha Futbol Turnuvası ile gazetecilerin yeşil sahadaki hünerlerini sergilemeleri için imkân yaratacağız.
 
11) SAĞLIK
Sağlığa bütüncül yaklaşmak gerekir. Yılda bir defa yapılan check-up ile sağlıklı bir yaşam yakalayamayız. Üyelerimizin yakalanabileceği riskli hastalıklara yönelik taramaların zamanında yapılması sağlık açısından çok önemlidir. Cemiyet yönetimimiz, tam teşekküllü özel bir hastane veya hastalık konusunda uzmanlaşmış dal merkezleri ile anlaşma yaparak cinsiyete göre taramalar gerçekleştirilecektir. Tabii ki sağlık taramalarının yanı sıra sağlığımızı korumak için spor ve hareket vazgeçilmez unsurlardandır. Sağlık kuruluşları, doktorların desteğiyle düzenleyeceğimiz sağlıklı doğa yürüyüşleri sayesinde tüm cemiyet üyeleri, sağlıklı, zinde vücuda sahip olacaktır. Bu etkinlikler sırasında kısa süreli 'tansiyon' , 'şeker', 'göz tansiyonu' gibi tetkikler de uzman sağlık çalışanları tarafından yapılacaktır.
Cemiyet üyeleri artık ne zaman emekli olacağım, kaç gün sigortalıyım, özel ve kamuda sigortacılık alanlarında ne gibi avantajlar var gibi sorularıyla kafasını yormayacak. SGK Bölge Müdürümüz, tüm konularda bilgi vermeye, sorunlarımızın çözümünde yardımcı olmaya söz verdi. Ayrıca onun ışığında, cemiyetimizin belirlediği bir sosyal güvenlik uzmanı, tüm bu konular ve aklınıza gelen diğer konular hakkında bize danışmanlık yapacak, yol gösterecek.
 
12) İNTERNET SİTESİ VE ŞEFFAFLIK
Cemiyetimizin en büyük sıkıntılarından biri ise bütçemiz. Bu konuda birçok kurumdan çok daha şanslı olan bizler bugün itibariyle, bütçemizin nereye ne şekilde harcandığının bilgisine sahip değiliz. Dolayısıyla akıllarda oluşan sıkıntılarımızdan arınabilme adına gerekli bilgilendirmenin yapılmasının önemini de biliyoruz. Yeni dönem için aday olan bizlerin en önemli düşüncelerinden biri de şeffaflık. Daha etkin kullanılabilecek internet sitemizde her üyemize bir şifre vererek yönetimimizin aylık harcamalarını her ayın sonunda sitemizde noktasında virgülüne kadar yayınlamak istiyoruz. Tamamen şifre ile öğrenilebilecek bu bilgilerin şeffaflık ilkesi gereği gerekliliğinin bilincindeyiz. Bu bağlamda, üyelerimiz her ay sonu, yönetimin harcamalarını şifre ile www.igc.org.tr adresinden öğrenilebilecek.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Küfür şikayetinde Özgener'i rahatlatan karar
Hakan Şükür, aralarındaki telefon görüşmesinde kendisine küfreden TFF ...
Melih Gökçek'i mahkeme de durduramıyor!
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Dikmen Vadisi Son Etap ...
FEMEN Ayasofya'da soyundu, polis göz açtırmadı!
Çıplak eylemleriyle dikkat çeken feminst grup FEMEN, İstanbul'da Ayasofya ...
 
Gazeteci Bedir’e “Geçmiş olsun" ziyareti
İzmir Yargı ve Güvenlik Muhabirleri Derneği yönetim kurulu ve üyeleri ...
Tartıştığı kişi ölünce, 41 gün tutuklu kaldı
İzmir'de, tartıştığı Recep Baygut'un yere yığılarak ölmesi üzerine 'ölüme ...
Tursun'dan polis kurşunuyla ölen gencin ailesine destek
Aydın'da, asker firarisi Mahir Zorbey Demirkaya'nın polis kurşunuyla ölümü, ...
 
Kadınların dolandırıcı kuyumcu isyanı
Narlıdere’de yaşayan bir grup kadın, yüksek getiri vaadiyle altınlarını ...
Albay'ın ölümünde şok gelişme
Tunceli Jandarma Alay Komutanlığı görevini yürüttüğü sırada 1994 yılında ...
Çandarlı Limanı'nda ruhsat bilmecesi
İzmir İl Özel İdaresi Çevre ve Sağlık Komisyonu’nun geçtiğimiz günlerde ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva