HABERLER>GÜNCEL
8 Mart 2012 Perşembe - 13:47

Çandarlı Limanı'nda ruhsat bilmecesi

İzmir İl Özel İdaresi Çevre ve Sağlık Komisyonu’nun geçtiğimiz günlerde bölgeye giderek yerinde inceleme yaptığı Aliağa Yenişakran’daki taş ocağının ruhsat verilen yer olmadığı ortaya çıktı.

Çandarlı Limanı nda ruhsat bilmecesi

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ -  AK Parti’nin en önemli projelerinden biri olan ve 35 Proje içinde bulunan Çandarlı Limanı’nda yapılacak çalışmalar için dolgu malzemesi temini amacıyla açılan taş ocağının ruhsatta verilen yer ile birbirini tutmadığı belirlendi. İl Genel Meclisi Çevre ve Sağlık Komusyano üyeleri geçtiğimiz günlerde yaptığı ziyaretin ardından rapor hazırladı. Limana deniz dolgusu için yapılan çalışmaları yürüten Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na bağlı İzmir Ulaştırma Bölge Müdürlüğü’nün ruhsat verilen yer ile çalışma yapılan yer arasındaki farkı tespit edemediği ifade edildi.
 
RUHSAT BERGAMA, ÇALIŞMA ALİAĞA’DA
İzmir İl Genel Meclisi Çevre ve Sağlık Komisyonu Başkanı CHP'li Nesrin Beykoz, ruhsatın İzmir Ulaştırma Bölge Müdürlüğü'nden alındığını, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden işleri Genel Müdürlüğü'nün verdiği “Kamu Kurum ve Kuruşları Hammadde İzin Belgesi”nin 3 yıllığına geçerli olduğunu ifade etti. İzin belgesinde koordinatlarında İzmir Bergama Zeytindağ köyü olarak görüldüğünü anlatan Beykoz, “İl Özel İdaresi'nin de verdiği ruhsatta Zeytindağ Beldesi, Kireçocağı Mevkii Bergama yazıyor. Diğer ÇED olumlu kararı veren kuruluşlarda bu bölgeye ruhsatın verildiğini beyan etmiş. 2. Nolu Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'nun da aynı adrese izin verdiği raporlarda zaten tespit edildi.Yani kurulun bu verdiği karar şuanda hammadde çıkarılan alan olmadığı görülüyor. Taş üretimi yapılan yer Aliağa aşağı Şakran Sakarya mevkii olduğu köylülerin tapu kayıtlarında da görülüyor. Biz bunu olay yerine giderek tespit ettik” diye konuştu.
 
ÇANDARLI LİMANI’NA YAKIN
Ruhsat alınan yer ile çalışma yapılan yer arasında ciddi mesafede maliyeti kısacak mesafe olduğunu anlatan Beykoz, şirketin ruhsatta olmayan yeri maliyeti düşürmek için yaptığını söyledi. Beykoz, 2,5 ay sonra çalışmaları bitecek taş ocağı üretim yerinin Çandarlı Limanı’na daha yakın olduğu için tercih edilmiş olabileceğini söyledi. Komisyon Başkanı Beykoz ile birlikte rapora imza atan Başkan Yardımcısı Seyfettin Şen, Özer Örnek, İhsan Arslantaş ve Rasim Kahraman raporda şu ifadeleri kullandı: “Taşocağı kuzeyde çam ağaçları, güneyde ise yüzlerce dönüm zeytin ağaçlarıyla kaplı alanın tam ortasında bulunuyor. Malzeme taşınan yolun kenarında yığınlar halinde kesilmiş çam ağaçları açıkça ortadadır. Çandarlı Limanı için dolgu malzemesi temini amacıyla Ulaştırma Bakanlığı tarafından özel şirkete verildiği öğrendik. Isyıl İnşaat Şirketi'nin taşocağı limana çok yakın olması nedeniyle Aliağa Aşağı Şakran bölgesini seçtiğini gördük. Çünkü ocaktan çıkan malzeme hemen karşısındaki yapımı devam eden Çandarlı Limanı'na kolay taşınıyor. Doğanın ve köylülerin olumsuz etkilendiği bu alan için farklı bir bölgeden de ruhsat alındığı görülüyor”
 
Öte yandan, komisyon tarafında hazırlanan raporun TBMM başta olmak üzere ilgili bakanlık ve kurumlara, siyasi parti grup başkan vekilliklerine gönderileceği de ifade edildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Emniyet'ten teröre karşı yeni birim
İstanbul' da dün düzenlenen canlı bomba operasyonu yeni kurulan bir birimden ...
Sivas Katliamı'nda zamanaşımına 5 gün kaldı
19 yıl önce 35 kişinin yakılarak katledildiği Sivas olayları nedeniyle ...
Aslan, Kılıçdaroğlu'yla makamında buluştu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önümüzdeki hafta Ankara Temsilciliği’ni ...
 
Abidin Bilgin ve adamları Adliye'de
İzmir'de, eğlence mekanlarına baskı uygulayarak ele geçirdikleri, tehdit, ...
Sözcü'den çok konuşulacak maaş iddiası
Gazetenin sürmanşetten verdiği habere göre Başnakan Tayyip Erdoğan'ın ...
Kadınlar gününde kadın cinayeti! Eşinin kuzeni vurdu!
Pendik'te 3 çocuk annesi bir kadın Dünya Kadınlar Günü'nün kutlandığı ...
 
Ahmet Altan'dan Başbakan'ı kızdıracak yazı!
Ahmet Altan son dönemlerin en sert yazılarından birini kaleme aldı. Başbakan ...
Meclis'te 8 Mart mesaisi, bugüne yetişecek mi?
Meclis, kadına karşı şiddetin önlenmesine yönelik tasarıyı bugüne yetiştirmeye ...
"İzmir'de 500 kadını, erkeklerden polis koruyor"
İzmir'de son iki yıl içinde eşlerinden şiddet gören 500 kadının "Eşim ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva