HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Mayıs 2011 Pazartesi - 15:08

Sualtında Tarih Yolculuğu Projesi tanıtıldı

Çeşmealtı Turizm Güzelleştirme Kalkındırma ve Koruma Derneği'nin hazırladığı "Sualtında Tarih Yolculuğu" Projesi tanıtım kokteyli Urla Çeşmealtı Liman Cafe’de yapıldı.

Sualtında Tarih Yolculuğu Projesi tanıtıldı

İZMİR - İzmir Kalkınma Ajansı’nın (İZKA) hibe desteği ile yürütülen projenin tanıtım kokteyline Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu, İzmir Milletvekili Bülent Baratalı, Limantepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Hayat Erkanal, Ege Üniversitesi Sualtı Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Cengiz Metin, 360 Derece Tarih Araştırmaları Derneği Başkanı Arkeolog Osman Erkurt, Dünya Engelliler Derneği Başkanı Ali Karaibrahimoğlu, İzka Proje Sorumluları Hülya Ulusoy ve Korhan Mangır başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.
 
Limantepe Sualtı arkeolojik kazı bölgesinde gerçekleştirilecek dalışlar sayesinde sualtında dünyanın en eski limanına ait yürütülen kazı çalışmaları izletilerek, bölgenin tarihi ve kültürel varlıklarına dikkat çekerek tanıtma fırsatı kazandırmak ve dalışlar sayesinde bölgeyi turizme kazandırmak hedefiyle projeyi geliştirdiklerini dile getiren Çeşmealtı Turizm Güzelleştirme Kalkındırma ve Koruma Derneği Başkanı Erden Can, projeye destek olan herkese teşekkür etti. Yeni proje üzerinde çalıştıklarını da müjdeleyen Can, Çeşmealtı’nda 7 bin metrekare alanda spor kompleksi kurmayı planladıklarını söyledi.
 
Proje Koordinatörü Pınar Doğan, proje hakkında görsel sunum yaparak projenin detaylarını anlatırken dalış eğitmenleri verdikleri eğitimler hakkında bilgi verdi.
 
Proje destekçilerinden Ege Üniversitesi Sualtı Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Cengiz Metin, “Bölgemiz için çok güzel bir proje. Bu tür projelerin devamlılığı çok önemlidir. Devamlılığı sağlamak için dernek üyelerinin sürekli çalışacaklarına inancımız sonsuzdur. Bizler her zaman, her konuda yanlarındayız” dedi.
 
Limantepe kazıları hakkında bilgi veren Limantepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Hayat Erkanal, “2000 yılından beri sualtında arkeolojik kazı çalışmalarını yürütüyoruz. Sualtında yürüttüğümüz çalışmalar gerek yurt içi gerekse yurt dışında ilgiyle takip ediliyor ve Urla’ya gelen ziyaretçiler çalışmaları yerinde görmek istiyorlar. Ancak bu konu ayrı bir uzmanlık gerektirdiği için biz gelen taleplere cevap veremiyorduk. Bu proje sayesinde sualtındaki çalışmaları görmek isteyenler derneğin bünyesinde gerçekleştirilen dalış kurslarına katılarak sualtındaki çalışmaları izleyebilecekler” dedi.
 
Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu, “Göreve geldiğim günden beri en büyük arzum sivil toplum örgütlerinin etkin hale gelmesiydi. Eskiden her şey belli kurumlardan beklenirdi. Artık bizler proje üretip hayata geçiriyoruz. Urla sualtı ve su üstü zenginlikleriyle cennetten bir köşe. Bu güzelliklerimizi herkesin görecek olması çok güzel. Projeye destek olan Prof. Dr. Hayat Erkanal ve İZKA başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi.
 
Arkeolog Osman Erkurt’un antik tekneler hakkında bilgi vermesinin ardından kokteyle geçildi.
 


Çeşmealtı Turizm Güzelleştirme Kalkındırma ve Koruma Derneği'nin hazırladığı, İzmir Kalkınma Ajansı'nın desteklediği "Sualtında Tarih Yolculuğu" Projesi kapsamında dalış için gerekli olan tüm ekipman ve malzemeler temin edildi ve proje kapsamında 13 metrelik bir tekne yaptırıldı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Minik öğrenciler Oğuz’u soru yağmuruna tuttu
Belediye ve belediyenin çalışmalarını yakından görmek ve öğrenmek isteyen ...
Fedakar anneleri unutmadı
Gaziemir’de fedakarlıkta yarışan iki anne, yılın annesi seçildi. Özel ...
Bornovalı zabıtaya uzman desteği
Bornova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nde görevli memurlara iletişim, ekip ...
 
Bayraklı'da kaçak yapılara göz yumulmayacak
Bayraklı Belediyesi, yaklaşan genel seçimlerin fırsat bilinip, kaçak binaların ...
Başkan'dan Homeros kaçamağı
Büyükşehir Belediyesi’nin yeniden düzenlediği Homeros Vadisi, doğaseverlerin ...
Yeni Foça ve Gümüldür'e itfaiye müjdesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, metropol alandaki 32 adet itfaiye grubuna ...
 
Gazeteciler Çiğli'de piknikte buluştu
Çiğli Belediyesi ile İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin birlikte düzenlediği ...
En güzel zeytinyağlılar seçildi
Karşıyaka Belediyesi’nin ikincisini düzenlediği Ege Zeytinyağlı Yemekler ...
Konak'ın iki müzesi turist rehberlerinde
İzmir Turist Rehberleri Odası, Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi ile ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva