HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Ekim 2011 Pazartesi - 20:52

Kocaoğlu stat eleştirilerine sert çıktı

Karşıyaka Spor Kulübü’nün yeni stat projesine olumsuz baktığını açıklayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediye meclis toplantısında eleştirilince tepki gösterdi.

Kocaoğlu stat eleştirilerine sert çıktı

Fatih Yapar/Egedesonsöz - Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Çalışkan tarafından açıklanan ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun tepkisine neden olan yeni stat projesi meclis toplantısında tartışmalara neden oldu. Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı olağan meclis toplantısında konuşan Başkan Kocaoğlu, eleştiriler karşısında “İsterseniz karar alın hiç konuşmayayım” dedi.
İmar Planlarında spor alanı olarak tescillenen, eski Diyarbakır Spor Kulübü Başkanı Ali İhsan Kaya’ya ait yüz dönümlük arazinin bir bölümüne verilecek “ticaret seçenekli konut” talebi karşılığında yapılacak bağış ile yapılacak yeni stada Başkan Kocaoğlu olumsuz baktığını açıklamıştı. Çiğli ilçesi sınırlarında bulunan arazi ile ilgili kararın meclis gündemine gelmesi üzerine konuşan AK Parti Grup sözcüsü Kerem Ali Sürekli, Karşıyaka Kulübü'nün daha önce ikinci başkanlığı görevini yaptığını, bir süre önce açıklanan yeni stat projesinin Çiğli ilçesindeki bu arazide yapılmasının planlandığını söyledi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun araziyle ilgili kamuoyuna yansıyan görüşleri olduğunu, bu görüşlerin meclis komisyonlarının sağlıklı çalışmasına engel olacağını belirten Sürekli, ''Kimse hukuksuz bir iş yapmaz. Keşke sonra açıklasaydınız. Sorun varsa kimse buna evet demek istemez. Böyle bir açıklama keşke bugün veya dün olmasaydı. 'Bunu yapan suç işler' diye düşünceniz var, o nedenle hukuk komisyonu var'' dedi.
 
POLEMİKTEN KAÇIYORUM
Başkan Aziz Kocaoğlu ise Sürekli'nin sözlerine tepki göstererek ''isterseniz karar alın hiçbir konuda konuşmayayım'' dedi. Mümkün olduğunca az konuşmaya ve polemikten kaçmaya çalıştığını belirten Kocaoğlu, ''Bu konudaki düşüncelerim üzerinde düşünülmüş, tartışılmış konulardır. Bu konunun net biçimde inceleneceğini de belirttim. Müsaade ederseniz böyle bir konuda konuşalım. Müsaade ederseniz. Yasak varsa konuşmayız hiç'' dedi.
 
SUÇSA NİYE MECLİSE GELDİ?
AK Parti Grup Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakar ise 5216 sayılı yasaya göre 5000'lik imar planları yapma yetkisinin İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde olduğunu, belediye başkanının suç teşkil ettiğini düşündüğü bir konuyu meclise getirmeme yetkisine sahip olduğunu söyledi.
Plan değişikliği önerisinin lehinde veya aleyhinde olmadığını belirten Çakar, “Şahıslar, özel kurumlar veya ilçe belediyeleri 5 binlik plan yetkisine sahip değil. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin meclis başkanı, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin başkanı bir konunun suç teşkil ettiğine inanıyorsa ve o konuda idarenin görüşünü önermenin dışında olduğunu düşünüyorsa, hiçbir yasa, hiçbir mevzuat böyle bir önergenin bu meclise getirilmesini zorunlu kılmıyor. Bu düşünceyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Bunun için dosyayı incelememiz lazım. Kararımızı dosyayı inceledikten sonra vereceğiz. Kerem Ali Sürekli'nin yaptığı açıklama Karşıyaka Spor Kulübü'nün yönetiminde olmasından dolayı kendisini bağlayan bir açıklamadır. AK Parti grubunun düşüncesi değildir. Ancak ben en başa tekrar dönerek sayın Başkan'a sormak istiyorum. 5000'lik plan yetkisi sizin iken, bu konuda bir plan değişikliğinin suç teşkil edeceğine inanıyorken, böyle bir plan değişikliğini meclisin gündemine almanızı algılayamadım” dedi. Bunun üzerine Başkan Kocaoğlu, “Algılarsın, algılarsın” cevabını verdi.
CHP Grup Sözcüsü Sırrı Aydoğan ise plan değişikliğinin Karşıyaka Belediye Meclisi'nden gelmediğini, şansın müracaatı üzerine konunun gündeme geldiğini belirterek, ''Bizim için hiçbir hukuki sorun yok. Plan değişikliği isteyen bir vatandaş var, bakacağız'' dedi.

GARİP BİR KONU
Vatandaş önerileri ve  plan değişiklikleri tekliflerinin kanun gereği belediye meclislerine getirildiğini söyleyen Kocaoğlu, konunun komisyonlarda görüşüleceğini son kararın meclis tarafından verileceğini söyledi. “Kocaoğlu, “Bu konu garip bir konudur. Bu konu hiç gündeme getirilmemesi gereken bir konudur. Daha doğrusu bu arsa hiç satılmaması gereken alandır. Kamuya terk edilecek alan olarak belirlenmiştir. Mavişehir İzmir'in yoğunluğu en fazla olan bölgesidir. Kamuya terk edilmek üzere ayrılmıştır. Ama ne yazık ki TOKİ buraları satmıştır. TOKİ diyor ki (alan kişi spor alanı olduğunu bildiği için aldı). Alan kişi diyor ki (ben bunun imarını çıkartabilirim). Ben sosyal donatı alanlarının Mavişehir'e ve İzmir'in her tarafına lazım olduğunu düşünüyorum. Laf olsun diye bu alanlar ayrılmamıştır. Ne planlama ilkelerine, ne yasalara uygun olmadığı görüşündeyiz. Bu konuda belediye başkanı görüşünü açıklar. Herkes görüşünü açıklar tartışır. Hiçbir komisyon kararına ya da meclis üyesine bir müdahalemiz olmamıştır” ifadelerini kullandı. İmar planı değişiklik talebi Bayındırlık Komisyonu'na havale edildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
35 1/2 11 Ekim 2011 Salı 12:51

Karşıyaka spor derken???

Yorumu oyla      13      7  
Ahmet Çiğdem 11 Ekim 2011 Salı 12:17

Aziz Kocaoğlu’nun hakkını teslim etmek gerekiyor. Karşıyaka Spor taraftarları memnun olacak diye İzmir kent planları değiştirilemez. Başkanın bu konudaki eleştirilerinin büyük kısmında haklılık payı var. Futbol lobisinin çıkarlarına kenti feda etmemeliyiz. Bu konuda Aziz Başkanı desteklememiz gerekiyor. Ancak AKP’li meclis üyeleri şu konuda haklı Başkan bir kamu yararı görmüyorsa plan tadilatını meclise getirmemeliydi.

Yorumu oyla      16      10  
NAMIK AYDIN 11 Ekim 2011 Salı 11:45

AZİZ BAŞKAN BU KONUDA İKTİDARIN AYAK OYUNUNA UYMADIĞI İÇİNMİ BU KADAR ELEŞTİRİLİYOR İZMİRLİ HEMŞERİLERİNİN HER ZAMAN YANINDA OLMUŞ PROJELERİ YASAL OLMADAN UYGULAMAMAKTADIR HAKLIDIR İKTİDAR DEVAMLI AÇIK ARAMAKTADIR AZİZ BAŞKANIMDA BUNA DİKKAT ETMEKTEDİR SONUCUNU TAKİP EDİN AZİZ BAŞKAN HAKLI DIR HAKLI BİLDİĞİN HALKIN YARARINA ÇALIŞMAYA DEVAM BAŞKANIM....

Yorumu oyla      20      10  
Soner Gezer 11 Ekim 2011 Salı 02:32

Mümkünse kimseyi etki altına alma; mümkünse komisyon karar almadan konuşma sn. Başkan. Hukuka Savcılara etki ettiğini iddia ettiğiniz iktidardan ne farkınız kaldı O arazinin çok büyük kısmı spor alanı olacak. Sadece küçük bir kısmı konut olacak Yani arazinin %20'si imara açılacak. %60'si spor alanı %20'si yol %20'si konut Aziz bey haklıymış; ne haklılığı bu. istemezük haklılığı mı? Hani verdiğin stad sözleri Aziz başkan...

Yorumu oyla      21      17  
candan 11 Ekim 2011 Salı 01:25

tezgahlarına Başkanıda çekmek istiyorlar. rantiyeciler sizi:))

Yorumu oyla      23      12  
Gökhan 11 Ekim 2011 Salı 01:06

Allah aşkına akıl var mantık var, elin Diyarbakırspor Başkanı, hiç babasının hayrına Karşıyaka'ya stad için arazi verir mi? Bu sorunun cevabını lütfen siyasi görüşlerinizden ayrı olarak cevaplayın..Amaç belli, imara açılmayan arazinin, stad vasıtasıyla imara açılması ve bu yolla cukkanın doldurulması..Bu kadar da kör olmayalım..Göztepeliyim; ancak Karşıyaka'ya bir stad yapılmasını canı gönülden isterim; ancak kanuna uyarak..Aynı şey Göztepe için de geçerli..

Yorumu oyla      24      11  
hayreeeettttt.....? 10 Ekim 2011 Pazartesi 22:55

aaaa izmirde akpartinin büyükseirde belediye meclis üyüleridemi varmış çok şaşırttılar beni demek varlarmış beeee....

Yorumu oyla      24      11  
Aydın Postoğlu 10 Ekim 2011 Pazartesi 22:49

Orası İzmirlilerin kentin hakkının, hukukunu savunulduğu yer. Başkan bir hukuksuzluk yapıldığını düşünüyorsa CHP'li Karşıyaka belediyesine sert çıksın. Kentin geleceğine bir organize saldırı olduğunu düşünüyorsa ancak belediye meclisindeki AKP’lilere güvenebilir CHP’lilere değil.

Yorumu oyla      21      16  
deniz 10 Ekim 2011 Pazartesi 21:42

aziz baskan haklı

Yorumu oyla      32      15  
mama 10 Ekim 2011 Pazartesi 21:27

Efendiler mamnın kokusunu aldılar ama AZİZ BAŞKAN oyunlarını bozuyor.

Yorumu oyla      32      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pınarbaşı yarış pistine konut projesi
İzmir İl Özel İdaresi, Bornova Pınarbaşı’nda bulunan yarış pistinin yerine ...
Özgüven’den minik oyunculara salon sözü
Kısa bir zaman önce kurulan Dikili Belediye Tiyatrosu, yıl boyunca sürdürdükleri ...
Gaziemir’de ‘Başıboş köpek’ operasyonu
Gaziemir’de başıboş köpeklerle ilgili şikâyetler, belediyenin veterinerlik ...
 
Çiğli Belediye'ye yeni saha uğurlu geldi
Bölgesel Amatör Lig 10. Grup’ta mücadele eden Çiğli Belediyespor kendi ...
Bornova’dan okullarda ‘hayati’ test
Bornova Belediyesi Deprem Etüt Merkezi ve Yapı Laboratuarı talep doğrultusunda ...
İZSU’dan Urla’da alt yapı devrimi
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, ileri biyolojik atıksu ...
 
Bergama çöp döküm alanı ıslah ediliyor
Bergama Belediyesi, Armanlar Köyü Mevkii’ndeki yeni Katı Atık Bertaraf ...
Konak’ta duraklara çöp kovası
Konak Belediyesi vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda otobüs duraklarına ...
Saç tıraşları Konak Belediyesi'nden
Aileleri tıraş ücreti yükünden kurtaracak olan çalışma okulların açık ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva