HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Aralık 2021 Cuma - 14:25

Soyer, 'Esnafımla gurur duyuyorum' dedi... Ulaşımda bir devrim projesi daha!

Türkiye'de ilk defa İzmir'de uygulanacak olan En Takip uygulamasının lansman toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Türkiye'nin en başarılı, en modern, en güvenilir, en müşteri dostu taksiciliğini kurdunuz. Bir iddia ortaya koyuyoruz. İzmir'in taksici esnafı var. Saat Kulesi kadar kıymetli. Şehirleri marka yapan anıtlardan çok insanları, örgütleri, teşkilatlarıdır. Ben taksici esnafım ile gurur duyuyorum. Türkiye için ortaya bir iddia koydunuz" dedi.

Soyer,  Esnafımla gurur duyuyorum  dedi... Ulaşımda bir devrim projesi daha!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katkıları ve İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği ile Şoförler ve Otomobilciler Esnafı Odası İzmir Şubesi tarafından hayata geçirilen En Takip uygulamasının tanıtım toplantısı bugün Tarihi Havagazı Fabrikası'nda gerçekleştirildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Şoförler ve Otomobilciler Esnafı Odası İzmir Şube Başkanı Celil Anık ve çok sayıda taksi şoförünün katılımları ile gerçekleştirilen tanıtım töreni ile birlikte hayata geçirilecek uygulama ile Türkiye'de ilk kez İzmir'de tüm taksilerin anlık olarak izlenmesine imkan sağlanacak.

SOYER: GÖĞSÜMÜZÜ GERE GERE SÖYLÜYORUZ
Çok heyecanlı ve gururlu olduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türkiye'de önemli bir iddianın ortaya konulduğunu belirtirek, "Çok heyecanlı ve gurur verici bir gün. Başkanların görevi vizyon ortaya koymak, sizlerin yolunu açmak ancak o yoldan yürüyen sizsiniz. Beni heyecanlandıran şey sizin o vizyonu yakalayıp ileriye taşımanız ve el ele vermiş olmanız. Türkiye'nin en başarılı, en modern, en güvenilir, en müşteri dostu taksiciliğini kurdunuz. Bir iddia ortaya koyuyoruz. İzmir'in taksici esnafı var. Saat Kulesi kadar kıymetli. Şehirleri marka yapan anıtlardan çok; insanları, örgütleri, teşkilatlarıdır. Ben taksici esnafım ile gurur duyuyorum. Türkiye için ortaya bir iddia koydunuz. Kolay değil, zor. Bir değişikliği yapmak, yenilik yapmak zor. Bunu başardığınız için hepinize helal olsun diyorum. Çıtayı öyle bir yere getirdiniz ki bize bu cümleleri kurduruyorsunuz... Türkiye'nin en başarılı taksiciliği İzmir'de diye göğsümüzü gere gere söylüyoruz. Otomatik ödeme sistemleri geliyor. Çünkü dünya buraya gidiyor. Elektrikli araçlar… Dünyanın geleceği bu. 2030-2035'de bunlar yasaklanacak üretimi yapılmayacak fosilli araçların. Bu nedenle erken kalkan yol alır. Sizler bu yolculukta el ele verdikçe, bütün gönüllülüğünüz, vicdanınız ile el ele verdikçe İzmir Büyükşehir Belediyesi her zaman yanınızda olacaktır" diye konuştu.

MUTLU: BİZ İZMİR'İ TÜRKİYE İLE DEĞİL DÜNYANIN BÜYÜK KENTLERİ İLE KIYASLIYORUZ
İzmir'in ileriye gidebilmesi için dünyanın diğer büyük kentlerini ile kendilerini kıyasladıklarını ve 24 saat çalışacaklarını söyleyen İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, "Kolay iş değil. Bir yeniliği yapmak, bir şeyi kabul ettirmek kolay bir şey değil. Bu işe ilk başladığımda bazı arkadaşlar dedi ki 'Burada kazandığımız para gözüküyor nasıl olacak bu işler?' dedim ki 'Vizyonu biraz yükseltelim ve dağın arkasını görelim'. Dünyada en önemli şey bilgi. Sadece bilgi değil, bilgiyi iyi kullanmak önemli. Büyük emekler sarf ettik, büyük çalışmalar yaptık. Görücüye çıktık bugünde. Ne yaptığımızı ne amaçla yaptığımız anlatacağız. Kendi kendini metheden insanları sevmem ancak ulaşımda 1 numarayız. Herkes İzmir'e bakıyor. Bana ne yaptınız diye soruyorlar bende İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız ile EnTaksi uygulamasını yaptık diyorum. Önümüzdeki dönemde meslek odalarını seçim dönemi... Görücüye çıkacağız hesap vermeye çıkacağız, kamuoyunun önüne çıkacağız. Bu nedenle bu açıklamamız yani lansmanımız benim için son derece önem taşıyor. Bir diğer konuda ben bu kentte yaşıyorum. Çocuklarım, ailem burada yaşıyor bu kentte hayatımı devam ettiriyorum. Ben bu kenti Türkiye'deki diğer kentlerle değil, dünyanın büyük kentleri ile kıyaslarım. Onlardan daha ileriye gidebilmek için bütün arkadaşlarım ile 24 saat çalışacağım. Bu sistem ile toplanacak verileri kullanmak önemli. Örnek veriyorum bir fuar nedeniyle o bölgede yoğunluk varsa boşta bekleyen araçları oraya yönlendireceğiz ve güzelliği, dostluğu, iyiliği paylaşacağız. Bir yolcu geldiğinde arabam bozuk, kısa mesafe gibi sözler kullanan kişiler ile ben çalışmak istemiyorum. Ben hanımefendiyi gördüğünde koşup kapısını açan, çocuğu arabaya oturtan, valizi alıp bagaja koyan arkadaşlar ile çalışmak istiyorum. Araçların içine tablet istiyorum. Yolcu bindiğinde güzergahını yazsın ve nereye gidecekse görsün güzergahı ve gerekirse itirazını yapsın. Ayrıca ben her birinizden araçlarınızın elektrikli olmasını istiyorum. Bunun için kredi de bulacağım Dünya Bankası'na da gideceğiz gerekirse. Bu sayede sizin kazancınız daha da artacak" diye konuştu.

ANIK: ÇOK ZOR ŞARTLARDAN GEÇTİK
Şoförler ve Otomobilciler Esnafı Odası İzmir Şube Başkanı Celil Anık seçim kaygısı olmadan bu çalışmaları yürüttüklerini vurgulayarak, "Daha önce bu projelere başladığımızda çok da tehdit aldık... Bu yolda elimizi taşın altına koyduk. Seçim kaygımız olmadığı, çok zor şartlardan geçtik. Yeni bir takım oluşumturmak ve bunu esnaf arkadaşlara kabul ettirmek kolay olmuyor. Ancak İzmir'deki esnaf arkadaşlarımız elini taşın altına bizlerle birlikte koydu ve bu günlere geldik. Büyükşehir, Esnaf Birliği bizlere destek vermezse bizlerin bir şey yapması mümkün değil. Bu nedenle hepsine çok teşekkür ediyorum" dedi.

 
Fatih Karagümrük'te Volkan Demirel dönemi
 
Yorgancılar’dan MB'ye tepki: Önümüzü görmek istiyoruz!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Canpolat 18 Aralık 2021 Cumartesi 18:28

Gaziemir'de ise esnaf bu belediye başkanına NEFRET duyuyor. Dolayısıyla sn.tunç soyer sende gaziemir esnafının sesini duy, bu belediye başkanına AYAR ver...

Yorumu oyla      2      3  
Mehmet79 17 Aralık 2021 Cuma 21:45

Trafik kurallarını hiçe sayan taksici esnafı mı en güvenilir, en modern oluyor?

Yorumu oyla      3      3  
Çürük elma 17 Aralık 2021 Cuma 14:56

Bir de müşterisinin hiç itiraz etmeyeceğini düşünerek , en kısa mesafe yol varken acaba yolu bir kaç km daha yolu uzatabilme çabasında olanlar olmasa .

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk'tan üreticilere büyük destek
Selçuk Belediyesi ücretsiz toprak analizi hizmetini hayata geçirdi. Toprağın ...
Soyer Girişimcilik Merkezi’nden seslendi: Rüzgar yenilikten yana esiyor!
İzmir’de geleceğe yatırım olan İzmir Girişimcilik Merkezi, ilk programı ...
Yonca Lodi, Narlıdere’ye geliyor
Türk pop müziğinin güçlü isimlerinden Yonca Lodi ve Popüler Müzik Korosu, ...
 
Sandal bağışa davet etti... 'Her damla kan, kurtarılan bir can!'
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, son dönemde stokları azalan Türk ...
Çiğli’de kurumsallaşma çalışmaları hız kesmiyor
Çiğli Belediyesi’nde Başkan Utku Gümrükçü öncülüğünde başlatılan kalite ...
Çeşme Cumhuriyet Meydanı 2. Etap Projesi başlıyor!
Çeşme Meydanı'nda yıllardır sorun haline gelen kaçak yapılar birer birer ...
 
Urla'da 'En iyi Narkotik Polisi: Anne!
İçişleri Bakanlığı'nın başlattığı "En iyi Narkotik Polisi: Anne" etkinliği ...
Konak'ın kadınları sezona hazır
Konak Belediyespor Kadın Futbol Takımı, Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi ...
Narkotik seminerine Karabağlar'da yoğun ilgi
İçişleri Bakanlığı'nın “En İyi Narkotik Polis Anne” projesine ilişkin ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kabiliyetsiz milletin Atatürk’ü olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Despina Vandi Çeşme’de… Kaçırmamak gerek
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Kaytara kaytara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Varlık-Hiçlik ekseninde gerilen insan
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva