HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
19 Aralık 2023 Salı - 16:19

Soyer’den örgüte 4,5 yıl raporu: İzmir’de neler yapıldı?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP'nin kentteki yöneticilerinin bir araya geldiği toplantıda 4,5 yıl boyunca yaptığı hizmetlerle ilgili sunum yaptı. Soyer açıklamasında "İzmir, Türkiye’nin yeni parlayan yıldızı, herkesin gıpta ettiği, mutlaka gelip görmek istediği, mümkünse hayatının geri kalanını geçirmek istediği bir kent oldu.” dedi.

Soyer’den örgüte 4,5 yıl raporu: İzmir’de neler yapıldı?

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – Cumhuriyet Halk Partisi’nden 2019’da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Tunç Soyer, görevinin üzerinden geçen 4,5 yılı parti örgütüne anlattı.

Kültürpark’taki İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde düzenlenen toplantıya İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, il yönetimi, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları katıldı.

YAŞADIĞIMIZ HAZİN DURUM YOZLAŞMIŞ BİR AVUÇ ERK SAHİBİNİN ESERİDİR
Dünyanın içinde bulunduğu savaş ortamı ile ilgili konuşarak sözlerine başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı. Misak-ı iktisadimizin çizildiği İktisat Kongresi’nin yüzüncü yılı ve bu büyük mirastan aldığımız cesaretle İzmir’de düzenlediğimiz İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi. Cumhuriyetin ikinci yüzyılının ilk iktidarının belirlendiği Mayıs 2023 Genel Seçimi.Partimizin kuruluşunun yüzüncü yıldönümü.. 29 Ekim 2023’te iktidarın büyük bir kibirle Vahdettin Köşkü’nde, halkımızın ise tarihe geçen bir coşkuyla 81 vilayetin sokakları ve meydanlarında büyük bir coşkuyla kucakladığı ikinci yüzyılımız. 6 Şubat’ta henüz gün doğmamışken 11 vilayeti yerle bir eden büyük bir afet. Hala bitmeyen ve asla bitmeyecek derin acılarımız. Birkaç hafta önce yaşadığımız, İzmir tarihinde bilinen en büyük deniz taşkını. Pandeminin pençesinden henüz kurtulmuş fakat ekonomik krizle boğuşan, tarumar edilmiş bir halk. Çökmüş bir ekonomi, ruhen, siyaseten ve fiziken birbirinden koparılmış bir toplum. Kadınlar başta olmak üzere birbirimize yönelttiğimiz ve her gün daha da artan şiddet. Gazze’de, Filistin’de ve Ukrayna’da büyüyen savaşlar, ülkemizi saran ateş çemberi. Sizlere çizdiğim bu çerçeve bir romandan alıntı değil.  Bu, içinden geçtiğimiz son bir yılın özeti. Yaşadığımız bu hazin durum, hiç şüphesiz ki bir grup iktidar sahibinin ve iktidar düşkününün gözü dönmüş hırsının sonucudur.  Zaten gezegenimiz iklim krizi nedeniyle ölmekteyken, çağımızın bu en büyük sorununu düşünmek şöyle dursun kendi vatanını, halkını, şehrini ve hatta yuvasını düşünemeyecek kadar yozlaşmış bir avuç erk sahibinin eseridir” dedi.

İZMİRLİLERİN KARAR MEKANİZMALARINA DOĞRUDAN KATILABİLMELERİ İÇİN SOMUT ARAÇLAR VE İMKANLAR YARATIYORUZ
Soyer sözlerinin devamında “Bu ahval ve şerait içinde yaklaşık üç ay sonra bir tarihi seçime daha gidiyoruz. Maalesef o erk sahipleri; pervasız, bencil ve kifayetsiz muhteris halleriyle bu memleketi bir kere daha ateşe sürüklemek için canla başla çalışıyorlar. Ekonominin, siyasetin ve toplumsal yapımızın bu denli dibe sürüklendiği bir dönemde bunu yapmaya hiç hakları yok. Biliyorum ki yuvamız, çatımız ve kökümüz, Cumhuriyet Halk Partimiz bu hazin tabloyu değiştirmeye muktedirdir. Bizler, Cumhuriyetimizin kalesi olan İzmir’in temsilcileri, ülkemizi içine düştüğü bu dipsiz kuyudan çıkarabilecek çok büyük ve önemli bir gücüz.  Bu nedenle İzmir Büyükşehir Belediyesi başkanı olarak görev yaptığım beş yıl boyunca yalnızca CHP’nin, Cumhuriyetin değerlerine inanmakla yetinmedim. Aynı zamanda bu değerleri geliştirmek için çok sayıda icraat yaptık. Çünkü devrimler yapılınca bitmiyor. Onların yaşaması için daima canlı kalmaları, yenilenmeleri ve çağın gereklerine göre güçlendirilmeleri lazım. 100 yaşındaki Cumhuriyetimiz bizler için birçok anlam taşıyor.  Cumhuriyet, hakimiyetin kayıtsız şartsız milletimize ait olması demek. Cumhuriyetimiz, kadınların özgürleşmesi, kadın ve erkeğin eşit olması demek. Cumhuriyet, ekonomik bağımsızlığımız demek.  Son olarak Cumhuriyet, bizler için laiklik demek. Hakimiyet kayıtsız şartsız millete aittir diyoruz. Yurtta sulh, cihanda sulh diyoruz. Bunlar yalnızca 5 yılda bir sandığa gitmekle olmuyor kardeşim.  Milletin koşulsuz hakimiyeti ve barış, ancak yaşamın her anına sirayet etmiş bir demokrasiyle mümkün olabilir.  Yaklaşık beş yıldır İzmir’i bu ilke ve ruhla yönetiyor, İzmirlilerin karar mekanizmalarına doğrudan katılabilmeleri için somut araçlar ve imkanlar yaratıyoruz. Bu imkanlar sadece oy verme hakkına sahip hemşerilerimizi değil, sandıkta söz hakkı olmayan çocukları, gençleri ve doğayı da kapsıyor. Çünkü demokrasi sadece sesi çok çıkanlara değil, herkese aittir” ifadelerini kullandı.

İKTİSADİ BAĞIMSIZLIK SEFERBERLİĞİDİR
Yapılan çalışmalara değinen Soyer, “Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir.  İzmir’in Çocuk Belediyesi’ni ve Gençlik Belediyesi’ni işte bu nedenle kurduk. İşte bu yüzden Kent Konseyimiz ve içindeki meclisler bizim yol göstericimiz.  İzmir’in her bir muhtarı bu nedenle benim ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin en değerli rehberleridir. Bu yüzden bugün burada hep birlikteyiz, beraberce düşünüyor ve geleceğe yön veriyoruz. Cumhuriyet uygarlığımızın ana taşıyıcılarından biri kadınlardır. Kadınlar ve erkekler arasındaki eşitliğe toplumsal iş bölümünün her alanında ihtiyaç duyuyoruz. Çünkü kadınların eşit olmadığı sistemler er yada geç çökmeye, kadınların haklarını gözetmeyen toplumlar ise eninde sonunda dağılmaya mahkum.   Biz İzmir’in kadınlarının önündeki tüm engelleri kaldırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Onların haklı eşitlik talebinin üzerine titriyoruz. Bunu, İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye’de en yüksek oranda gerçekleştiren belediye olmanın gururunu yaşıyoruz. Cumhuriyet bizim için aynı zamanda bir iktisadi bağımsızlık seferberliğidir. Mustafa Kemal Atatürk kuruluşumuza, yani iktisadi bağımsızlığa giden yolu İzmir’de, İktisat Kongresi’nde ülkenin her bölgesinden gelen çiftçiler, işçiler, sanayici ve tüccarlarla birlikte belirledi.  Geçtiğimiz Mart ayında Cumhuriyetin iktisadi ayağını oluşturan bu mirasa sahip çıkmanın gururunu yaşadık. 8 ay süren uzun bir hazırlık sürecinin ardından 15-21 Mart’ta İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nde bir araya geldik.  Bir Fuarlar kenti olan İzmir’in bu vizyonunu 5 yılda fersah fersah ileriye taşıdık. 11 uluslararası iktisat fuarını üç katına çıkardık. Çünkü şunu çok iyi biliyoruz. Gelecek beklenmez, inşa edilir” diye konuştu.

FABRİKALAR KURMAYA DEVAM EDİYORUZ
Sözlerine açılan fabrikalar ile devam eden Başkan Tunç Soyer sözlerini şu ifadeler ile sürdürdü;

“Cumhuriyetimizin kurucusu bize diyor ki “Her fabrika bir kaledir”. Biz bu sözden yola çıkarak dört yılda dört fabrika kurduk. Bayındır Süt Fabrikası, Şaşal Su Fabrikası, Geri Dönüşüm Fabrikası ve Ödemiş Et Entegre Tesisi. Köylerde de zeytinyağı fabrikaları kurmaya devam ediyoruz. Cumhuriyet bize diyor ki “Bu ülkeyi demir ağlarla öreceğiz”. Biz de İzmir’i beş yılda demir ağlarla ördük. Değerli arkadaşlar, hafızamızı biraz yoklayalım. Bu şehirde ne zaman üç metro hattı aynı anda inşa edildi? Narlıdere Metrosunu yüzde 12 seviyesinde aldık. Finansmanını bulduk. İmzaları atsınlar diye saray erkanıyla mücadele ettik, ve tamamladık. Şubat’ta açıyoruz. Çiğli Tramvayını sıfırdan başlattık, temelini attık, finansmanını bulduk ve tamamladık. Onu da Şubat’ta açıyoruz. Buca Metrosunu ise tüm engellere, atılmayan imzalara, açılan davalara, yaratılan spekülasyonlara ve ekonomik krize rağmen Buca’ya getirdik. Temelini attık ve dün itibarıyla dev köstebek TBM’leri toprağın altına indirdik ve tünel kazılmaya başlandı. Vaat ettiğimiz günde, vaat ettiğimiz biçimde, önümüzdeki dönemin ortalarında Buca Metrosunu da açacağız.

BURASI TUNÇ SOYER’İN BAŞKANI OLDUĞU İZMİR
“Bu anlattıklarım Avrupa’da dört başı mamur bir şehirde yaşanmadı. Burası Tunç Soyer’in başkanı olduğu İzmir. Burası, bizim şehrimiz. Burası, İzmir. Burada aklına ve vicdanına güvendiğim tüm Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlarıma sesleniyorum... Biz pandemiye, iki büyük depreme, yangınlara, sellere, tsunamiye ve hatta denizin taşmasına rağmen asla mazeret üretmedik. Daima icraat ürettik. Her geçen gün çirkinleşen, sertleşen acımasız bir iktidarın karşısında dimdik durduk. Ekonomik krizin bileğini büktük. Demokrasi mücadelesinde daima en önde yürüdük. Zehirli gemileri geldiklere yere geri gönderdik. Buca’nın kalbinde eski cezaevi alanının Bucalı nefes alsın diye yeşil alan olmasını sağladık.Çeşme’yi katledecek bir rant projesini durdurduk.  Kentin rantını yemeye çalışan hiç kimseye izin vermedik. Herşeye rağmen sosyal yardımları beş kat artırdık. 30 Ekim depreminden sonra çadırda kalan her birini sadece bir ay içinde sıcak bir yuva bulduk. İzmir’de bir daha kimsenin yüreğine sevdiğinin acısı düşmesin diye her şeyden önce güvenli yaşam dedik. Başlattığımız kentsel dönüşüm seferberliği ile depreme dirençli ve güvenli bir yapı stoğunu odağımıza aldık. İzmir’in 30 ilçesine yayılan bu hareketle şehrimizdeki binlerce yapının deprem karnesini çıkardık. Tek bir İzmirli’nin ahını almadık. Onların rızasını alarak 6 bölgede toplam 248 hektar alanda kentsel dönüşüm çalışmalarımızı kooperatifçilik modeliyle buluşturduk.”

EKMEĞİ ASLANIN AĞZINDAN ALDIK, EMEKÇİYE TESLİM ETTİK
“Meslek Fabrikası birimimizin çalışmalarıyla 36 kurs merkezinde, 224 farklı branşta binlerce kişiye u?cretsiz mesleki ve teknik kurslar verdik. Ekmeği aslanın ağzından aldık, emekçiye teslim ettik. Şehrimizi temiz enerjinin başkenti haline getirdik. Eylem planlarımızla 377 şehir arasından Avrupa Birliği’nin İklim Nötr ve Akıllı Şehirler Misyonu’na seçildik. Yeşil alanları beş senede yüzde 60 artırdık. Sokak toplayıcılarını istihdam edebilen ve bunu kamu kaynaklarını kullanmadan yapan ilk belediye oldu. İzmir tarihinde yapılmış yağmur suyu kanalını 4 yılda yüzde 50 artırdık. 642 kilometrede aldık, 945 kilometreye çıkardık. Göreve geldiğimde koku bu şehrin en büyük sorunuydu. Bunu asla bitiremezsin dediler. Tamamen ortadan kaldırdık. Göreceksiniz yüzülebilir hale getiriyoruz. Çökmüş, çürümüş bir altyapı devraldık.3090 kilometre içme suyu hattı döşedik. 1500 kilometre kanalizasyon hattı yaptık. Bozulmuş, perişan, bakımsız bir arıtma tesisi devraldık. Arıtma tesisinin bozuk olan üç fazını sıfır kilometre ayarlarına taşıdık. 10 yıldır yapılamayan dördüncü fazın temelini attık ve bugün itibarıyla inşaatı yarıladık. Kemeraltında elimizi değil gövdemizi taşın altına koyduk. 100 yıldır dokunulmayan, sürekli halının altına süpürülen alt yapı sorunlarını çözmeye karar verdik, sokakların altına yer altı nehirleri yaptık, ilk iki etabı yılbaşına tamamlıyoruz. Yeni yılı Kemeraltında karşılamaya hepinizi davet ediyorum. İzmir Tarımı Programı’yla kuraklığa ve yoksulluğa savaş açtık. Başka Bir Tarım Mümkün dedik. Küçük üreticimize alım garantisi verdik. Aldığımız ürünleri “İzmirli” markamızla dünyaya ihraç ettik.Şehrimizin bereketine, üreticimizin alın terine, geleceğimize sahip çıktık. Refahı ve adaleti büyüttük.”

TÜRKİYE'NİN YENİ PARLAYAN YILDIZI
“Küçük üreticimiz doğduğu yerde doyabilsin diye her fırsatta kooperatifçiliği destekledik. Bu yolda önümüze taş koyanlar olsa da, üretenin örgütlü gücünü hiç kimsenin yenemeyeceğini gösterdik.  Kadınıyla çocuğuyla, genci ve yaşlısıyla 4,5 milyon İzmirli’nin hepsini kucakladık. Çalmadık kapı, gidilmedik mahalle, sokak, yol bırakmadık.  İzmir’i bir dünya kenti yapacağız demiştim. Bugün Lonely Planet’te dünyada ziyaret edilmesi gereken 10 şehir arasına girdik. İzmir’e direkt uçuşlar iki kat arttı. Kurvaziyerler yeniden limanımıza gelmeye başladı. Şehrimize gelen turist sayısı tarihin rekorunu kırdı. Bir buçuk milyondayken aldık, pandemiye rağmen bugün neredeyse üç milyona çıkardık. Avrupa Konseyi’nin bölgeler Meclisi Başkanı artık İzmir’in Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer. Böylece hem tabi olmak zorunda kaldığımız mevzuata müdahale gücünü sağladık, hem de fon ve hibe kaynaklarından daha çok yararlanmanın anahtarını elimize almış olduk. Avrupa Ödülünü tarihte ilk defa İzmir’e getirdik. Tüm bunlar ne demek biliyor musunuz arkadaşlar? İzmir, Türkiye’nin yeni parlayan yıldızı, herkesin gıpta ettiği, mutlaka gelip görmek istediği, mümkünse hayatının geri kalanını geçirmek istediği bir kent oldu.”

HİZİPÇİLERİN YARATTIĞI ALGILAR YOK!
“Beni bu makama taşıyan ve yüzde 58’lik bir oyla seçilmemi sağlayan seçim beyannamemde 165 proje vaat etmişim. Seçim vaatlerini bu kadar şeffaf bir şekilde masaya yatıran ikinci bir belediye başkanı yok. Paralı trollerin ve bazı hizipçilerin yarattığı algılar biz de yok. Burada sadece olgular ve gerçekler var. 165 vaadim olmuş, 144’ünü tamamlamışız. 14’ünü kısmen tamamlamışız.  Yedisini de büyük oranda hükümetin taş koyması nedeniyle yapamamışız. Buna karşılık 15 ilave projeye başlamışız ve tamamlamışız.  Siyaset bir bayrak yarışıdır.  Siyaset bir ekip işidir.  Siyaset kişilerin değil, değerlerin ve hedeflerin yarıştığı bir meydandır. Siyasetin yegane sathı sine-i millettir. Onu kapalı kapıların ardından, menfaat çetelerinin ve popülizmin elinden kurtaracak tek bir güç var. O da biziz, Cumhuriyet Halk Partisi...  Bu zorlu yolda en çok siz yoldaşlarıma güveniyorum. Bu ülkede içinde güvenle yaşanan şehirleri ancak biz inşa edebiliriz.  Refahın büyümesini ve adil paylaşımını ancak biz sağlayabiliriz.  Demokrasiyi yerelde ve tüm Türkiye’de en güçlü şekilde bizler yüceltebiliriz. Gençlere, şiddet gören kadınlara, engellilere ve toplumun tüm dezavantajlı kesimlerine ancak biz sahip çıkabilir ve hiç kimseyi geride bırakmadan sosyal gelişimi sadece biz var edebiliriz.  Doğayla uyumu, geçmişten öğrenmeyi ve geleceğin inşasını ancak biz sağlayabiliriz.  İnanın bana. Tüm bunları yapmaya yalnızca Cumhuriyet Halk Partisi muktedirdir. Yeter ki biz ona ve birbirimize sahip çıkalım.”

DAİMA İZMİR
“Bu ülkede bizi birbirimizden ayıran sebeplerden çok bizi birleştiren değerlerimiz var. Cumhuriyet ve Cumhuriyet Halk Partisi işte bu değerleri korumaktır. Onları hiçbir taviz vermeden yaşatmaktır. Bunu hep birlikte, el ele, omuz omuza, büyük bir coşku ve kararlılıkla başaracağız. Üstelik bu büyük ihtiyaç, tıpkı yüzyıl önce olduğu gibi bugün de çok namüsait bir mahiyette ortaya çıkmış olabilir. Bizlerin kutuplaşmasından medet umanlar olabilir.  Bunların hiçbiri bizi yıldıramaz.  Hiç kimse bizi yüz yıllık Cumhuriyet Halk Partisi yolculuğundan geri döndüremez. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılının ve önümüzdeki yerel seçimlerin bu uğurda tarihi bir mihenk taşı olacağına tüm kalbimle inanıyorum.  Zaman bölünme, parçalanma değil, bu zorlu mücadelede Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’e ve birbirimize güç verme zamanıdır.  İyi ki varsınız, iyi ki birlikte bu yolu yürüyoruz.  Daima Cumhuriyet. Daima İzmir!"

 
2024 buluşması... Ticaretin kalbi Fuar İzmir'de atacak!
 
Altınordu'da hasret sona erdi... 3 gollü net galibiyet!
YORUMLAR
Toplam 23 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mehmet YEĞEN 26 Aralık 2023 Salı 19:39

Değerli başkanım, İzmir temiz bir şehir değil, aydınlık hiç değil saat 20 den sonra kemeraltına giremezsiniz burada aylardır yanlız geceleri alt yapı çalışması yapılıyor iyi de niye esnaf, işyeri sahipleri kan ağlıyor çünkü çarşıya çamurdan topraktan girilemiyor satış yok kepenk kapatan kapatana yazık.. cadde ve sokak aydınlatmaları çok zayıf, trafik öyle, halk için görev yapan muhtarları dinlemiyorsunuz çok şikayet var vede size ulaşamıyorlar. Personel sayısı 35 ile 40 bin arası deniliyor, ayrıca piyasanın çok üstünde ücret veriliyor, bütçenin % kaçı personel gideri.. eş olarak çalışanlar, piyasadaki mühendisden fazla ücret alan teknikerler, karı koca tekniker olarak çalişanlar ayrıca belediye dışında iş koşturanlarmı..bayilik açanlar mi, Otogar hiç yakışmıyor o ne bakımsızlık, pislik .. Bizler yapılanların farkındayız CHP li olarak takip ediyoruz. Sizlerde yapılamayanları takip ederseniz işte o zaman Avrupa şehri olmayı hakederiz. Saygılarımla

Yorumu oyla      1      1  
Size Herşey Müstehak 25 Aralık 2023 Pazartesi 23:22

Peki Zeki Müren'de bizi görecek mi ?? Denize de girecekmiyiz ??

Yorumu oyla      1      1  
Tansel 20 Aralık 2023 Çarşamba 16:32

Sizinle gurur duyuyoruz başkanım, her zaman yanınızdayız.

Yorumu oyla      1      5  
mehmet 20 Aralık 2023 Çarşamba 11:13

İZMİRLİ AKILLIDIR BOŞ VAATLERE İTİBAR ETMEZ 4.5 YIL UÇTU HAYALLERLE İNŞALLAH GELEN 5 YIL UÇMAZ SAYGILAR.......................

Yorumu oyla      20      9  
elif 20 Aralık 2023 Çarşamba 10:02

Belediye bütçesi ile 2 aydır algı yaratıyorsunuz sayın başkan biz bunlara inansaydık akpye verirdik oyumuzu ,Tunç bey ne yazık ki ekibiniz vasat

Yorumu oyla      15      12  
Has İzmirli 20 Aralık 2023 Çarşamba 02:57

Olgun Atilla aday gösterilecek

Yorumu oyla      18      12  
Balçova Arsa Mağduru 19 Aralık 2023 Salı 23:10

TUNÇ BEY BİZİM ARZALARIMIZ NE OLDU?? BIRAKIN BOŞ İŞLERİ VE BOŞ ŞOVLARIDA SÖZÜNÜZÜ TUTUN LÜTFEN!!!

Yorumu oyla      27      12  
Reklam programı 19 Aralık 2023 Salı 22:12

Son 2 aydır yapılan reklam programları, davetler, afişler ve filmler için kaç para harcandı? Bu paralar kimin cebinden çıktı? Merak ediyoruz.

Yorumu oyla      34      13  
ksk li 19 Aralık 2023 Salı 22:11

Soyer devam etmelidir, karsıyaka da hiç bir başarısı olmayan belediyede maaş ödeyemeyen bir başkan bile aday olmuş, yuh artık, aday adaylarında soyer e alternatif kaliteli aday çıkmadı maalesef.

Yorumu oyla      14      35  
ÖZ izmirli 19 Aralık 2023 Salı 19:58

VAZGEÇTİM YORUM YAZMICAM. AİLECEK İLK KEZ AKP YE OY VERECEĞİZ.

Yorumu oyla      29      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2024 buluşması... Ticaretin kalbi Fuar İzmir'de atacak!
Türkiye'nin fuarlar kenti İzmir, 2024 yılında da dünyayı Fuar İzmir'de ...
Menderes Belediyesi'nden rüşvet iddiasına yanıt: Aslı astarı yok!
İş insanı Yakup Toprak'ın rüşvet iddialarına yanıt veren Menderes Belediyesi ...
İZSU'dan Yarımada mesaisi... İçme suyu sorununa neşter!
İZSU Genel Müdürlüğü, Çeşme ve Karaburun ilçelerinin su ihtiyacını karşılamak ...
 
Cumhuriyet Söyleşileri Zeynep Oral ve Semih Çelenk ile devam ediyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Cumhuriyet’in 100. yılı etkinlikleri ...
Gümrükçü'den 4,5 yıl sunumu: Dünyanın en zor işi Çiğli'de başkanlık yapıp anketten çıkmak!
Çiğli'de belediye başkanlığı yapmanın zor olduğunu belirten Utku Gümrükçü, ...
Başkan Soyer 'Maraş Katliamı' mesajı: El ele vermek zorundayız!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Elazığ Kültür ve Dayanışma ...
 
Karşıyaka'nın yeşil raporu... 5 yılda 46 yeni park!
Karşıyaka Belediyesi, çocukların daha güvenli oynayacağı, yurttaşların ...
23 farklı branşta 25 bin sporcu... Bayraklı'nın spor kurslarına büyük ilgi!
23 farklı branşta açılan spor kursları ile binlerce Bayraklılıya spor ...
Menemen trafiğinde tarihi çözüme adım adım
Günlük 50 binin üstünde araç trafiğiyle İzmir'in kuzey aksında çok önemli ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbimizi ateşe verdikleri gün!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva