HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Mart 2010 Çarşamba - 00:00

Son raund da Büyükşehir’’in

İzmir metrosuna ilişkin aldığı siyaset kokan iptal kararıyla kentte tartışma yaratan Kamu İhale Kurumu (KİK)’’e karşı hukuksal mücadele başlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ankara Bölge İdare Mahkemesi’’nin kararıyla bir kez daha haklılığını tescilledi.’

Son raund da Büyükşehir’’in

İzmir metrosuna ilişkin aldığı siyaset kokan iptal kararıyla kentte tartışma yaratan Kamu İhale Kurumu (KİK)’’e karşı hukuksal mücadele başlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ankara Bölge İdare Mahkemesi’’nin kararıyla bir kez daha haklılığını tescilledi.’
 
Egedesonsöz - Üçyol-Üçkuyular Metro projesinin yarım kalan tünelleri için Kamu İhale Kanunu’’nun 21 B maddesinden ihaleye çıkan Büyükşehir Belediyesi, projeyi yarım bırakan müteahhit Bozoğlu’’nun taşeron firması olduğu iddia edilen Makro Yapı’’nın başvurusuyla KİK tarafından iptal edilen tünel inşaatları için başlatılan hukuksal mücadele Ankara Bölge İdare Mahkemesi’’nin kararıyla başarıyla tamamlanmış oldu.
 
Can ve mal güvenliği yaşanan yarım kalan tünelleri tamamlamak için 21B maddesinden ihaleye çıkan ancak KİK’’in bakanlar kurulu tarafından atanmış 7 üyesinin oyuyla iptal edilen ihalede son gülen Büyükşehir Belediyesi oldu.
 
İTO, EBSO TARAF OLMUŞTU
Geçtiğimiz hafta ilk kararı veren Ankara İdare Mahkemesi, KİK’’in iptal kararını hukuka aykırı bulmuş ve KİK de bu kararı Bölge İdare Mahkemesi’’ne götürerek itiraz etmişti.
İzmir’’de büyük tartışma yaratan, İTO, EBSO gibi kurumların da Büyükşehir Belediyesi lehine müdahil olduğu, metro tünellerinin tamamlanmasının önünde engel olduğu iddia edilen kararı görüşen Ankara Bölge İdare Mahkemesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’’nin yarım kalan tünellere ilişkin ihalesinin yasalara uygun olduğu, KİK’’in itirazının ise yersizliğine karar verdi.
 
İZMİR BÜYÜKŞEHİR MUTLU
Son beş yılda 163 ihalenin KİK’’e götürüldüğü, çok sayıda dosyanın iptal kararıyla İzmir’’deki projeleri engellediği ithamıyla karşı karşıya kalan KİK, Ankara Bölge İdare Mahkemesi’’nin son kararıyla sarsılırken, İzmir Büyükşehir Belediyesi haklı olduğunu tescillemiş olmanın mutluluğunu yaşıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri yaptıkları açıklamada, metro projesinin eski müteahhit Bozoğlu tarafından yarım bırakılan tünellerini tamamlamak için çıktıkları ihalede, özellikle can ve mal güvenliği konusunun üzerinde durduklarını belirterek, ’“Bu konuda haklı olduğumuz ortaya çıktı. KİK’’in kararının hukuksal temelden yoksun olduğu da belgelenmiş oldu. Hukuksal zeminde haklı çıkmanın mutluluğunu yaşıyoruz’” dediler.
 

 
PEKİ ŞİMDİ NE OLACAK?
KİK’’in yarım kalan tünel inşaatlarına yönelik ihaleyi iptal etmesinden sonra tünelleri kendi imkanıyla yapıp, can ve mal güvenliğini ortadan kaldırmak için harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, İdare Mahkemesi’’nin son kararıyla ihalenin iptalinden önceki duruma dönecek. Tünel ve istasyon inşaatlarını kazanan müteahhit ÖZTAŞ firması yeniden işbaşı yapacak. Büyükşehir Belediyesi’’nin kendi imkanlarıyla yaptığı işler, ÖZTAŞ’’ın hak edişinden düşülecek.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İçhedef İZBETON’’a Genel Müdür oldu
Vali Kıraç’’ın Özel İdare kaynaklı baskılar ve hakkındaki dinleme iddialarıyla ...
Ege’’nin tek bilim müzesi 1 yaşına girdi!
Karşıyaka Belediyesi’’nin Bahçeşehir Koleji işbirliğiyle 2009 Mart ayında ...
Konak’’ta hurdacılar artık tek tip
Konak Belediyesi geri dönüşüme kazandırılacak naylon, pet şişe ve kağıt ...
 
Japon Büyükelçi’’den İzmir'e iş konseyi önerisi
Ankara Büyükelçisi Tanaka, hem turizm hem de yatırım açısından çok daha ...
İzmir yeni kriz yönetim merkezine kavuşuyor
Toros’’ta kurulan Kriz Yönetim Merkezi, sahip olduğu teknolojik altyapı ...
Üçyol-Üçkuyular’’da 3 istasyon KİK’’lendi!
Tartışılan kararlarıyla belediyelerin kabusu haline gelen KİK’’e başvuru ...
 
Rahvan Atlı Spor Kulüpleri Federasyonu Menemen’’de
Türkiye’’deki rahvan atçılarını tek çatı altında toplama düşü, Menemen ...
Çocukların sevgilisi meclis üyesi
Karşıyaka Belediye Meclisi’’nin en genç üyesi Murat Ilgın geçen yıl ...
Balçova'dan Başbakan'a sesleniş
CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok Balçova’’da katıldığı kadınlar ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Horus'un Gözü
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Latife Hanım çam devirince!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (3): 'Dans eden ayılar' ve 'Sokak hayvanları'
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva