HABERLER>GÜNCEL
21 Mart 2016 Pazartesi - 17:50

Şok sözler: En tehlikeli kesim okumuş kesim!

Sebahattin Zaim Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Arı'dan tartışma yaratacak sözler... "Türkiye'nin en tehlikeli kesiminin okumuş kesim olduğunu, cahil, okumamış halka daha çok güvendiğini" söyleyen Prof. Arı "Üzeri örtülü görünmeyen bir savaş halindeyiz, bunu kabul edelim" dedi.

Şok sözler: En tehlikeli kesim okumuş kesim!

"Bu suça ortak olmayacağız" diyen akademisyenlerle ilgili soruyu yanıtlayan Sebahattin Zaim Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Arı tartışma yaratacak açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin en tehlikeli kesiminin okumuş kesim olduğunu belirten Arı "Türkiye'nin en tehlikeli kesimi okumuş kesim" dedi. "Üzeri örtülü görünmeyen bir savaş halindeyiz, bunu kabul edelim" diyen Prof. Arı, ayrıca, "Erdoğan giderse tam bir felaketle karşı karşıya kalırız" diye konuştu.

Cumhuriyet'in haberine göre Prof. Bülent Arı, KRT televizyonunda konuştu. Prof. Arı'nın açıklamalarını dikkat çeken bölümleri şöyle:

EN TEHLİKELİ OLANLAR ÜNİVERSİTE MEZUNLARIDIR"
"Ben daha çok cahil ve okumamış tahsilsiz kesimin ferasetine (anlayış-sezgi) güveniyorum bu ülkede. Yani ülkeyi ayakta tutacak olanlar, okumamış, hatta ilkokul bile okumamış, üniversite okumamış cahil halktır. Onlar bu yanlışların hiçbirini yapmazlar, o beyannamenin ben neresinden tutayım. Daha önce Jön Türklerin yaptığı gibi ateşe sürüklüyorlar Türkiye'yi. Türkiye'nin okumuş kesimi, profesörlerden başlayarak geriye doğru en tehlikeli olanlar üniversite mezunları. Olayları en rahat okuyanlar ilkokul mezunları. Çünkü zihinleri berrak. Üniversite ve sonrası durum çok vahim çünkü gidişatı okuyamıyorlar, zihinleri bulanık."

"OKUMA ORANI ARTTIKÇA BENİ AFAKANLAR BASIYOR"
"Sultan Hamid devrine geri dönelim, Sultan Hamid, mülkiye olmak üzere Sultanileri kurdu. Yani medreselerde az çok kıt kanaat sadece dini tedrisat olmak yerine, laik eğitimi bütün ülkeye yaydı. Yani Osmanlı aydınlanmasını sağlayan Sultan Hamid'dir. Bu okullarda okuyanlar Sultan Hamid'i devirdiler. Bizde de şimdi okuma oranı arttıkça beni afakanlar basıyor. Ben açıkçası korkuyorum, ben her zaman cahil halkın ferasetine güveniyorum. Ben sürekli Refik Halit gibi gözlem yapıyorum, trafikte en tehlikeli tipler üniversite mezunlarıdır. Bakın normalde hiç okumamış kesimler trafikte birşey verdiğiniz zaman ona uyarlar, bunlar sürekli tehdit oluşturmazlar. Dünyanın gidişatını göremeyenler okumuşlardır. Okuma oranı arttıkça Türkiye'de olayları tahlil kabiliyeti azalıyor."

"TÜRK MİLLETİNE KORKUYU YAKIŞTIRAMADIM"
Prof. Dr. Arı, terör eylemleri nedeniyle vatandaşların korku ve paniğe kapılmasına da karşı çıktı. Arı, "İnsanlarda beklenildiğinden çok fazla korku var. Ben açıkçası Türk milletine yakıştıramadım. İki gündür dolaşıyorum etrafta hakikaten yollar boşaldı, marketler boşaldı, iş yerleri kapandı, okulları kapatanlar oldu. Ben bombanın patladığı gün bir arka sokaktaydım. Yani Cumartesi günü için herkes söylemişti, şuralara gitmeyin diye ben o dedikleri yerlerde geziyordum. Pazar günü İstanbul'un boşalması hayra alamet değil, istenilen oydu zaten."

"ERDOĞAN GİDERSE..."
Prof. Arı programda Batı'nın Türkiye üzerinden oyunlar oynadığını Osmanlı'dan örnekler vererek anlattı sözlerini şöyle sürdürdü: Erdoğan giderse tam bir felaketle karşı karşıya kalırız. Gelecek nesillere bir şey bırakabilmemiz için evet bizim de ölmemiz gerekiyor. Sevdiklerimizden de vazgeçeceğiz. Üzeri örtülü görünmeyen bir savaş halindeyiz, bunu kabul edelim."

 
İZBAN’dan önemli ‘sosyal medya’ uyarısı!
 
Denizli’de dershane operasyonu!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mustafa Akdağ 22 Mart 2016 Salı 08:55

Bu Titr e sahip bir şahsa yakışmamış b açıklama. Şaka olmalı dedim. Akademisyenleri eleştireyim derken kendi karanlığını kusmuş. Bütün diplomalarını yakmalı, bütün ünvanlarını terketmeli tehlike sınıfından çıkmalı ve doğru tahlil yapma kaabiliteti kazanmalıdır.

Yorumu oyla      11      5  
ali 22 Mart 2016 Salı 07:14

Faciasın hoca. Atomu da mı okumayanlar parçaladı? Cehaletle ahlakı ilmi harmanlamışsın. Biraz istitahat etseniz iyi olur.

Yorumu oyla      11      5  
MUSTAFA. 21 Mart 2016 Pazartesi 19:25

Okumuş Kişide. Aranan. Özellikler Dürüst Ahlahlı Ülkesini Milletimi Bayrağını Insanları Seven Adaletli Hak Hukuk Bilen Kısacası İçeriği Ahlaken. Dolu. Olmalıdır ; İçeriği Ahlahtan Yoksun Boşsa O okumuş Ilim Bilim Sahibi Hukukçu. Hakim vs de Olsa bunlardan Ülkemize Hayır Değil. Ancak Şer Gelir ;

Yorumu oyla      11      5  
muhalif 21 Mart 2016 Pazartesi 18:00

o zaman üniversitede ne işin var ?? yoksa okumuşcahillerimi yetiştiriyorsunuz. abidik kubidik üniversitenizde....

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZBAN’dan önemli ‘sosyal medya’ uyarısı!
Kurum resmi Twitter hesabından açıklama yaparak geçen yıl yaşanan elektrik ...
İmam babanın en zor görevi: Gözyaşlarını tutamadı...
Şırnak'ta PKK'lı teröristlerce şehit edilen Özel Harekat Polisi 28 yaşındaki ...
Şüpheli araç emniyet otoparkında bulundu
İstanbul’da şüpheli bulunduğu için polisin takip ettiği minibüs Kağıthane ...
 
Köylüler canlı bombanın cenazesini kabul etmedi
İstiklal Caddesi'nde 4 kişinin ölümü 39 kişinin yaralanmasına neden olan ...
O dernek başkanı: Bana işkence yaptılar!
İzmir’de, bir gazeteye verdiği röportajda, "Karılarını öldüren kahraman ...
Ankara saldırısından bir acı haber daha
Ankara'daki bombalı saldırıda yaralanan Feyyaz Aydın'dan acı haber geldi. ...
 
'Türkiye'yi sarsan skandal'da 600 yıl hapis istemi!
Karaman'da, 10 çocuğa tecavüzle suçlanan öğretmenin 600 yıl hapsi isteniyor. ...
Karaburun’da RES çalıştayı: 3 ana karar!
Ege Çevre ve Kültür Platformu ile Karaburun Kent Konseyi tarafından düzenlenen ...
Mardin’deki ateş İzmir’i yaktı!
Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik sürdürülen operasyonda ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İngiltere seçimini okuyalım
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' işareti Avrupa'ya neden dert oldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kültürel İslam, Siyasal İslam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva