HABERLER>GÜNCEL
21 Mart 2016 Pazartesi - 15:35

O dernek başkanı: Bana işkence yaptılar!

İzmir’de, bir gazeteye verdiği röportajda, "Karılarını öldüren kahraman babaları alınlarından öpüyorum" dediği gerekçesiyle hakkında dava açılan Boşanmış Mağdur Babalar Derneği Başkanı Muhammet Özen'in yargılanmasına devam edildi.

O dernek başkanı: Bana işkence yaptılar!

Boşanmış Mağdur Babalar Derneği Başkanı Muhammet Özen'in, ulusal bir gazeteye verdiği röportajda söylediği belirtilen, "Karılarını öldüren kahraman babaları alınlarından öpüyorum" sözleri, başta kadın dernekleri olmak üzere toplumun çeşitli kesimlerinin büyük tepkisini çekti. Kadınlar hakkında çıkarılan yasaların erkekleri mağdur ettiğini belirten Muhammet Özen, mahkemelerin babaları ömür boyu nafaka ödemeye mahkum ettiğini, ödemeyenlerin ise cezaevine girdiğini de söyledi. Boşanıldığı zaman devletin erkeğin elinden her şeyi alıp kadına verdiğini savunan Muhammet Özen'in, "Devlet erkek için iki seçenek sunuyor. 'Ya ömür boyu nafaka öde ya da onu öldür' diyor. Başka seçenek bırakmıyor" sözlerini sarfetti.

Eski öğretmen Muhammet Özen'in söylediği bu sözler üzerine, kendisi gibi öğretmen olan eski eşi Hasiye Kabadayı'nın avukatı Pelin Yayalar ve İzmir Barosu Kadın Hakları ve Hukuk Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu üyesi avukat Nuriye Kadan, Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunarak, "Bu hastalıklı zihniyet cezalandırılmalı" dedi. Muhammet Özen hakkında, 'tahrik ve suçluyu övme' suçlarından 5 ile 10 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İzmir 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan yedinci duruşmaya, tutuksuz yargılanan Muhammet Özen, İzmir Barosu'ndan kendisine atanan avukatı Hilal Gülsu Ayhan, Hasiye Kabadayı, avukatı Pelin Yayalar ile İzmir Barosu Kadın Hakları ve Hukuk Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu üyesi avukat Nuriye Kadan, Rahile Horzum ve Seda Şen Çavuş katıldı.

Üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyen Muhammet Özen, "Ben hakkımda çıkartılan yakalama kararının infazı sırasında beyanda bulundum ve tefferruatlı savunmamı baro tarafından avukat görevlendirilmesi halinde yapacağımı söyledim. Baro tarafından Hilal Gülsu Ayhan atanmıştır. E-devlet'ten avukat atandığını yeni öğrendim. Ancak telefon numarasına ulaşamadım ve kendisi ile görüşme sağlayamadım. Şu an duruşma salonunda kendisini görüyorum. Ancak eski eşim Hasiye Kabadayı'ya yönelik tehdit suçlaması ile ilgili savunma yapacağım. Daha sonra avukatımla diğer suçlamlar ile ilgili savunma yapıp mahkemenize sunacağım. Müşteki ile boşandık. Kendisi ile evliyken hemen hemen ayın üç gününü otellerde geçirmek zorunda kaldım. Çünkü kendisi beni evden kovuyordu. Eve almıyordu. Bu nedenle otele gidiyurdum. Hatta evde kalırsam ağabeyleri de beni ayaklarımdan tavana asıp dövüyorlardı. Ben iddia edildiği gibi kendisini tehdit etmedim. Esas tehdit edilen benim. Ben boşanmak istediğimde de çocuğumun öksüz kalmaması için annem benim boşanmamı istemiyordu. Çocuğum evde ve hayatta öksüz kalmasın diyordu. Hatta boşanma davasını da eşim açmıştır. Müşterek çocuğumuz şu anda lise birinci sınıfta olması gerekiyor. Çocuğumu bana göstermediği için nerede ve hangi sınıfta okuduğunu da bilemiyorum. Ancak aile mahkemesince boşanma davasında benim nafaka ödemem kararlaştırıldı. Onu da düzenli olarak ödemeye çalışıyorum. Tehdit suçlamasını kabul etmiyorum. Belgeleri getirmem için süre verilsin" dedi.

Muhammet Özen'in avukatı Hilal Gülsu Ayhan de müvekkilinin savunmasına katıldığını, tehdit suçunun unsurunun oluşmadığını belirtti. Diğer suçlamalarla ilgili kendisiyle görüşme yaptıktan sonra savunma hazırlayacağını ve bu nedenle süre verilmesini talep ettiğini söyledi.

Hasiye Kabadayı'nın avukatı Pelin Yayalar, "Sanığın savunmasını kabul etmiyoruz. Müvekkilime karşı işlemiş olduğu tehdit ve yaralama olaylarına ilişkin kayıtlar mevcuttur. Gazete beyanlarında işlemiş olduğu suç sabittir. Bu nedenle sanığın cezalandırılmasına karar verilsin" dedi.

Hakim Leman Çalışkan, savunma hazırlamak üzere süre verip, duruşmayı karar verilmek üzere haziran ayına erteledi. (dha)

 
Ankara saldırısından bir acı haber daha
 
CHP İzmir Milletvekili Temizel’in acı günü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ankara saldırısından bir acı haber daha
Ankara'daki bombalı saldırıda yaralanan Feyyaz Aydın'dan acı haber geldi. ...
'Türkiye'yi sarsan skandal'da 600 yıl hapis istemi!
Karaman'da, 10 çocuğa tecavüzle suçlanan öğretmenin 600 yıl hapsi isteniyor. ...
Karaburun’da RES çalıştayı: 3 ana karar!
Ege Çevre ve Kültür Platformu ile Karaburun Kent Konseyi tarafından düzenlenen ...
 
Mardin’deki ateş İzmir’i yaktı!
Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik sürdürülen operasyonda ...
AB ile anlaşma sonrası kaçak geçişler azaldı
Türkiye ile AB arasındaki sığınmacılara ilişkin anlaşmanın yürürlüğü girmesinden ...
Mardin’de şehit sayısı 5’e yükseldi!
PKK'lıların patlayıcı ve silahlı saldırısında 4 asker daha şehit oldu, ...
 
Startı Erdoğan verdi: İzmir’de ‘5 bin köye 5 bin orman’ coşkusu
Dünya Ormancılık Günü kutlaması kapsamında gerçekleşen ‘5 bin köye 5 bin ...
DİSK'ten Delican'a 'özür dile' çağrısı
AK Parti İl Başkanı’nın DİSK’i ‘PKK’nın yuvası’ olmakla suçlarken yaptığı ...
Canlı bombanın evinin balkonunda ilginç ayrıntı
İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırısını gerçekleştiren ’canlı bomba’ ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Hapse girer ama eve dönmezler!’
Ahmet Aydın AKANSU
Ahmet Aydın AKANSU
Çevreci insanların varlığı; umut verici
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Canımız acıdığında nehir kıyısına gideriz
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva