HABERLER>YEREL MEDYA
21 Ekim 2009 Çarşamba - 00:00

Şok istifanın perde arkası

Ege TV İcra Kurulu Başkanı Erol Yaraş’’ın ani bir kararla görevinden ayrılması İzmir medya dünyasında şok etkisi yarattı. Anında çok sayıda senaryo üretildi. ’

Şok istifanın perde arkası


 
Televizyon çalışanlarıyla bugün saat 16.00 civarında toplantı yapıp görevinden ayrıldığını deklare eden egedesonsoz.com’’a da ’“Artık başka şeyler yapmak istiyorum. Bu kararı çok önce almış, Yönetim Kurulu Başkanımız Cem Bey’’in ısrarı üzerine iki kez ertelemiştim. Ama artık biraz dinlenmek istiyorum’” açıklaması yapan Yaraş’’ın ani istifasının ardından ilginç senaryolar üretilmeye başlandı.

Ege TV’’de şok: Erol Yaraş bıraktı haberi için tıklayınız...
 
Televizyon satıldı mı?
İzmir’’de kısa sürede yayılan ve başta medya dünyası olmak üzere siyaset-yerel yönetimler camiasında da şok etkisi yaratan istifa kararının ardından üretilen ilk senaryo televizyonun el değiştirdiği yönünde. Ege TV’’nin İzmir’’de Kanal 35 adlı televizyonun sahipleri Megapol İnşaat’’ın sahibi AKP’’li Sahip Selim Gökdemir ile Orkide’’nin patronu Ahmet Küçükbay ortaklığında satın alındığı, Yaraş’’ın da bu çerçevede görevinden ayrıldığı söylentisi yayıldı kamuoyuna.
Ege Tv’’nin satış senaryosu sadece Megapol-Orkide ile sınırlı kalmadı. Medya kulisleri aynı zamanda televizyonun Haber Türk’’ün sahibi Turgay Ciner hatta ATV’’nin patronu Ahmet Çalık tarafından satın alındığı, frekanslarının grup bünyesinde kullanılabileceği konuşuldu.
Yaraş’’ın ani istifasının ardından üretilen tek senaryo televizyonun satışıyla da sınırlı kalmadı.
 
Siyasi baskı iddiası
Yaraş’’ın siyasi iktidar tarafından da uzaklaştırılmış olabileceği konuşuldu. AKP İzmir teşkilatı ile geçmişte bazı sorunlar yaşan, özellikle Eski İl Başkanı Aydın Şengül, Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar Göksel’’in geçmişte Yaraş’’ı bu görevden aldırmak için çaba sarf ettiği, iktidarın siyasi baskı ile televizyonun patronu Cem Bakioğlu’’nu ikna etmiş olabileceği de kulislerde konuşuldu.
 
Yeni gazeteye mi gidiyor?
Erol Yaraş’’ın ani istifasına ilişkin son senaryo ise Yaraş’’ın İzmir’’li bazı işadamlarının birleşerek kurduğu, önümüzdeki ay faaliyete başlayacak olan gazetede işbaşı yapabileceği oldu. Yaraş’’ın yakın arkadaşı ve program ortağı Gazeteci Hamdi Türkmen’’in Genel Yayın Yönetmeni olacağı günlük gazetede farklı bir görev alabileceği söylentisi de en az televizyonun satış söylentisi ve siyasi baskı iddiası kadar kulislerde yer buldu.
 
Satış ihtimali her zaman var
Ancak Yaraş’’a yakın kaynaklar, Erol Yaraş’’ın egedesonsoz.com’’a yaptığı ’‘Yoruldum, dinlenmek ve başka şeyler yapmak istiyorum’’ açıklamasını destekliyor. Ege TV’’ye ilişkin satış söylentilerinin her yıl birkaç kez çıkarıldığına dikkat çeken kaynaklar, ’“Her işletme için el değiştirme, yönetim kademesinde değişiklik yapma gibi olasılıklar mevcuttur. Bu sadece Ege Tv için değil tüm basın kuruluşları ve de herhangi bir ticari kuruluş için de söz konusudur. Çok cazip bir teklif geldiğinde çok daha büyük medya kuruluşlarının el değiştirdiği, yönetim değiştirdiği geçmişte sıklıkla karşılaştırdığımız olaylardır. Şu anda satış iddiaları söylentiden/dedikodudan ibarettir ve de ciddiyeti olan şeyler değildir. İcra Kurulu Başkanı Erol Yaraş’’ın ayrılması kendi rızasıyla ve de hayatına iliştin aldığı özel kararların sonucudur’” diye konuştu.
Yaraş’’ın Çeşme ve Karşıyaka’’ya kazandırdığı festivallerin benzerini farklı ilçeler için de düşündüğü, sahibi olduğu Maya Ajans’’a yönelik çalışmalara ağırlık vereceği de gelen bilgiler arasında.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ege TV’’de şok: Erol Yaraş bıraktı
Bölgenin en büyük televizyonu Ege TV’’de çalışanlarla toplantı yapan İcra ...
İzmirli işsiz bir gazetecinin çığlığı’…
Bir süre önce Yenigün’’de yaşanan işten çıkarmalarla pek çok meslektaşımız ...
Yenigün Davası’’nda adı geçen tefeciye 8 kurşun
Alp Yazıcı'nın vurulmasıyla patlak veren, karşılıklı dolandırıcılık ...
 
’‘Barış Selçuk’’ ödülleri sahiplerini buldu’…
Basın şehidi Barış Selçuk anısına 10. kez düzenlenen gazetecilik ödülleri ...
Sertel, federasyon başkanlığına seçildi
Türkiye Gazeteciler Federasyonu'nun dün(pazar) yapılan genel ...
EgedeSonSöz’’e yeni bir yazar
İzmirlilerin okuma alışkanlıklarına kısa sürede yenilik getiren, İzmir’’in ...
 
Soysal: Yerel basının zorlukları arttı
Bağımsız Cumhuriyet Partisi (BCP) Genel Başkanı Mümtaz Sosyal, yerel basının ...
İzmir basınında hareketli hafta
Uzun süredir üzerinde adeta ’“ölü toprağı’” olan, yaprak kımıldamayan ...
Kemal Hoca’’ya ne oldu?
Yeni Asır Gazetesi’’nin en uzun soluklu köşe yazarlarından Kemal Önderoğlu, ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva