HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Kasım 2011 Çarşamba - 13:32

Şok gelişme: Kocaoğlu’nun ifadesi alınabilir!

İzmir Büyükşehir Belediyesi altı ay arayla gelen iki ayrı operasyonla sarsılırken, bilirkişi raporlarına dayanılarak yapılan 2. dalga operasyon kapsamında Başkan Aziz Kocaoğlu’nun da ifadesine başvurulacağı iddia edildi.

Şok gelişme: Kocaoğlu’nun ifadesi alınabilir!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Dün sabah saatlerinde başlayan ve 40’ın üzerinde kişinin gözaltına alınıp, 3 kişinin tutuklanmasıyla sonuçlanan ikinci dalga operasyonda Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun da ifadesine başvurulacağı iddiası kulislere bomba gibi düştü. Başkan Kocaoğlu’nun ifadesinin ESHOT’un otobüs duraklarına ilişkin ihalesine ilişkin alınabileceği kaydediliyor. Henüz kesinleşmeyen bu iddia adliye koridorlarında konuşulurken, avukatların soruşturmayı yürüten savcılarla yaptığı görüşmelerde bu konunun konuşulduğu belirtiliyor.

Ümit Yaldız'ın "Operasyonun Şifreleri" yazısı için tıklayın

Kocaoğlu: Cevabı çalışarak vereceğiz haberi için için tıklayın

Expo 2020'ye operasyon darbesi haberi için tıklayın

Başkanlardan operasyona büyük tepki haberi için tıklayın

Operasyonda ikinci gün, neler oluyor? haberi için tıklayın
 
19 BİLİRKİŞİDEN 40 OLUMSUZ RAPOR
ESHOT’ta eski ve yeni genel müdürlerin yanı sıra encümen olarak görev yapan üç meclis üyesinin de gözaltına alındığı dosyanın emniyetteki sorgusunun bittiği ancak savcılığın ek gözaltı süresi aldığı öğrenildi. Mayıs başındaki operasyondan sonra tayin edilen 19 bilirkişinin 85 ihale dosyası üzerinden hazırladığı 40 ‘olumsuz’ rapordan biri olan ESHOT durak ihalesi konusu İçişleri Bakanlığı tarafından da soruşturma konusu edilmişti.
 
BAKANLIK DA KOCAOĞLU İÇİN SORUŞTURMA İSTEMİŞTİ
İdris Naim Şahin imzalı soruşturma izninde ihale dosyasında imzası olan 34 kişinin soruşturulması istenmiş bu isimlerin başında gelen Kocaoğlu’nun da mülkiye müfettişlerince soruşturulması uygun görülmüştü. Ancak bakanlığın soruşturma talebine Danıştay düzeyinde itiraz eden Başkan Kocaoğlu ve 11 kişi, Danıştay’ın verdiği kararla rahatlamıştı. Birkaç gün önce verilen Danıştay kararına rağmen savcılığın kendi tayin ettiği bilirkişi raporu üzerinden gözaltı kararları aldığı, Danıştay kararını ‘yok hükmünde’ kabul ettiği öğrenildi.
 
SAVCI SÜRE UZATTI. KOCAOĞLU BUGÜN DAVET EDİLEBİLİR İDDİASI
Durak ihalesine yönelik 1 günlük gözaltı süresi alıp ifadelerin tamamlanmasına rağmen süreyi uzatan savcının ihale dosyasının altında imzası bulunan ve gözaltılara temel teşkil eden bilirkişi raporunda ‘Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da sorumludur’ ifadesinden yola çıkarak Başkan Kocaoğlu’na bir ifade daveti yapabileceği belirtiliyor. Operasyon sonrası EXPO 2020 sunumu için gittiği Paris’ten apar topar dönen Başkan Kocaoğlu’nun ifade için bugün adliyeye davet edilebileceği kaydediliyor.
 
OTOPARK SORUSU DA GELEBİLİR
Öte yandan Çankaya’daki katlı otopark için oluşturulan bilirkişi raporunda da Başkan Kocaoğlu’nun sorumluluğunun bulunduğu ibaresinin olduğunun ortaya çıkması, dün kulislere ‘Kocaoğlu da gözaltına alınabilir’ şeklinde yansımıştı. İfadeye davet edilmesi halinde Başkan Kocaoğlu’na bu konuda da soruların yöneltilebileceği belirtiliyor.
 
BİRİNİ ALACAKSANIZ BENİ ALIN DEMİŞTİ
Kocaoğlu ise her platformda ‘Arkadaşlarımın suçu yok. Alacaksanız beni de alın’ diyordu. Hesap vermekten korkmadıklarını ancak gerek operasyonların gerekse de artan müfettiş/denetçi baskıların taciz boyutuna ulaştığını söyleyen Kocaoğlu, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda ‘Alnımız ak. Hesap ortada. Kim ne isterse bakabilir, inceleyebilir. Ama bu iş taciz boyutunu aşıyor. 80’e yakın kişi Büyükşehir’in her biriminde soruşturma yürütüyor’ ifadelerini kullanmıştı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Özgür. 24 Kasım 2011 Perşembe 09:06

Yapılan tartışmaların ne kadar yersiz olduğunu hepiniz görün. Danıştayın bilirkişi raporunu yok hükmünde sayarak işlem yapan bir sistemden bahsediyoruz burda. İnsanlar yaptıkları işlerden dolayı sorgulanacaklarsa neden TÜM GÜN İŞYERLERİNDE olan insanları silahlı birer örgüt üyesi gibi gösterip SABAH YATAKLARINDAN aldılar. Bu insanların hepsi mesai saatlerinde işlerinde. Elbetteki sorgu yapabilirsin ancak bu davranışlar nedir, İFADE alınacakmış davet gönder gelmezlerse işlem yap. AYIPPPPPPPP

Yorumu oyla      14      6  
metin 24 Kasım 2011 Perşembe 04:57

türkiye.nin en pahalı suyu izmirde satılıyor.eskiden su yok deniliyordu.tasarruflu kullanalım diyordu.evet doğru.ne yaptı suyu kademeli yaptı.yani 13m3-2.24tl 20m3-5.83tl 21den sonrası 9.33tl daha sonra yeni kuyular açıldı.hükümet gördes barajından su getirdi su çoğaldı.ama su fiyatı aynı.hatta suya ileride tekrar zam yapılacağını söylüyor.suyu en pahalı tüketen yani 9.33tl dargelirli çok çoçuklu aileler neden çünkü onlar 21m3 kademesini geçiyorlar.nerde kaldı dürüstlük.sosyal belediyecilik.

Yorumu oyla      14      7  
sedat yüce 24 Kasım 2011 Perşembe 04:44

büyükşehir durak ihalelerini hep istanbuldan bir şirkete veriyor izmirli şirketler buna isyan ediyor diye ufak organizasyonlar izmirli şirketlere ihalesiz kendi topladıkları tekliflerle veriliyor. göstermelik ihaleye çıkan iş daha teklifler toplanmadan bazı firmalar tarafından yapılmış oluyor. burada ismi geçenler bu işin içindedir değildir bunu bilemem ama büyükşehirin kokuşmuş şehir olduğunu iyi biliyorum

Yorumu oyla      13      8  
Mustafa Halis 24 Kasım 2011 Perşembe 01:39

Aziz kocaoğlunu bir Ak Partili olarak sever sayarım. Dürüst, Namuslu bir Başkan Lakin Başkan güvendiği yanlış kişilerin ve ekibin kurbanı oldu. Dünde yazdığım gibi Aziz Başkan eski genel sekreter Ersu Hızır'ın ortaya attığı yolsuzluk iddialarının üzerinde zamanında gitse ce chp etkisinden uzak bir ekiple çalışsaydı bugün bunların hiç birisini yaşamazdı. İzmir şimdi Adaletin tecellisini, sorumluların cezalandırılmasını bekliyor...

Yorumu oyla      12      8  
Arif ÇALIŞKAN 23 Kasım 2011 Çarşamba 20:46

Cumhuriyetin kalesi İzmir'i akp teslim alamıyacak.İzmir aydınlıktan yana,hep ileriye doğru gidecek,karanlığa ,gericiliğe geçit yok izmirde.2014 Belediye seçimlerinde tekrar akp'yi sandığa gömüceğiz.

Yorumu oyla      21      8  
azizi sevenler 23 Kasım 2011 Çarşamba 17:21

sevgili başkan seni seviyor ve destekliyoruz ama bu şekilde değil biz CHP yiz BDP değil halkı sokaklara dökelim eğer alnın aksa bunu tehtit ederek değil hukukun sonunu bekleyerek geçir işinin başına dön bu halk senin temiz olduğunu açıklandığında zaten dökülür sokaklara korkun niye başkan dürüst başkanı bu halk sana verdi korkma ozaman dürüstlüğünden taviz verme ama bu şekilde dürüstlük olmaz bırak avukatların savunsun sen işinin başına dön tıka kulaklarını iş yap korkun niye dürüst adam korkmaz

Yorumu oyla      35      9  
Halim Ergenç 23 Kasım 2011 Çarşamba 17:15

Başkan dürüst bir bürokrata benziyor,bunlara nasıl göz yummuş neden engel olmamış. Hiç kimsenin suç işleme özgürlüğü yoktur, polisimiz görevini yapmasın mı? Yargı en güzel kararı verecektir,sabırlı olunması yerinde olacaktır. Bağımsız ve tarafsız yargıyı töhmet altında bırakacak davranışlardan herkes kaçınmalıdır.

Yorumu oyla      21      9  
aziz ol 23 Kasım 2011 Çarşamba 17:12

ismin gibi aziz ol sabırlı ol halkı BDP liler gibi sokaklara dökme başkan eğer sen alnın ak olarak çıkarsan bu işten bu halk senin için zaten dökülür sokaklara tehtitle sokak yürüyüşleriyle bu iş olmaz işinin başına dön bırak avukatların seni savunsun sen işine bak dürüst insanlara allah bile yardım eder bu korkun niye başkan suçsuzsan bu halk sonuna kadar seni savunur öyle 10 bin kişiyle çalışanın ve sendikayla değil milyonlarla korkma dürüst başkan halkı kışkırtma BDP liler gibi ak alınlı olan

Yorumu oyla      32      10  
HAKAN HAKYEMEZ 23 Kasım 2011 Çarşamba 15:49

ALINTERİ GÖREVLİSİ HAK YEMİYORUM. İNSANLARIN HAKKINI YİYEN ŞUAN SAVUNDUĞUN PARTİDİR.SN.AZİZ BŞK. DÜRÜST OLABİLİR AMA ÇEVRESİNDEKİ YOLSUZLUKLARA GÖZ YUMANIN ONLARDAN FARKI KALMAZ.BİR KARDEŞİM BELEDİYE GİRMEK İÇİN 5000, TL ÖDEME YAPTI BUMU ADALET.BENDE VERGİ DENETİMİNDE ÇALIŞAN BİRİ OLARAK YAPMIŞ OLDUĞUM İNCELEMELERDE BANA BİLE BAZI TEKLİFLER ETTİLER. AMA BEN GEREĞİNİ YAPTIM.İSTANBUL VE ANKARA BELEDİYELERİNE GELELİM ADALET İZMİRDE NE İSE ORDADA AYNIDIR.BUNU BİLESİN ARTIK UYANIN ALINTERİ!!!!

Yorumu oyla      19      15  
ATİLLA 23 Kasım 2011 Çarşamba 15:42

Benim anlamadığım,T.C de İzmirden baska illerde özel yetkili savcılar yokmu,akepe li beledy ler neden denetlenemyr.Çankayadaki'katlı otopark ihalesini'belediye şirketi olan İzelman almış,bumu suç oluyor,hadi ordan be,Dinden,İmandan,allahtan korkun be.Devletin birçok kurumu İzmirde hizmet vermiyor,özellikle de Trafik polisleri sistemli bir şekilde organize oluyorlar.Trafik karışsın,insanlar isyan etsin diye,ihtiyaç duyulduğu zaman ortalıkta yoklar.Bunları bilerek hareket edelim ve bilinçlenelim.

Yorumu oyla      23      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kocaoğlu: “Cevabı çalışarak vereceğiz”
İzmir Büyükşehir elediye başkanı Aziz Kocaoğlu, kendisine destek veren ...
Ülgür: 35 proje arkeolojik değerlere zarar vermesin
Selçuk Belediyesi'nin, İzmir Kalkınma Ajansı(İZKA) ile ortaklaşa yürüttüğü ...
Belediye başkanlarından operasyona büyük tepki
Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleştirilen operasyon, örgütün her kesiminden ...
 
Kocaoğlu: ESHOT'ta iş yavaşlatma yok!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sabah erken saatlerde ...
Operasyonda 2. gün: Neler oluyor?
Dün sabah özel yetkili savcıların talimatıyla harekete geçen polis İzmir ...
'Organik üretim Türkiye’ye İzmir’den yayıldı'
Kal-Der İzmir Şubesi’nin Bornova Belediyesi ile birlikte düzenlediği Güvenli ...
 
Çiğlili kadınlara meme kanseri desteği
Kadınlara yönelik meme kanseri ile ilgili bilgilendirme ve eğitim çalışmaları ...
İZSU’dan Özdere’ye 5 milyon liralık yatırım
Özdere’nin Ortaköy Mahallesi’nde şebeke yenileme çalışmalarını sürdüren ...
Kocaoğlu, gözaltına alınanların yakınlarıyla görüştü
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, gözaltına alınan belediye ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva