HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Kasım 2011 Çarşamba - 13:35

Kocaoğlu: “Cevabı çalışarak vereceğiz”

İzmir Büyükşehir elediye başkanı Aziz Kocaoğlu, kendisine destek veren belediye personeline ‘Cevabı çalışarak vereceğiz” diye seslendi.

Kocaoğlu: “Cevabı çalışarak vereceğiz”

CAN ÖZLÜ/ EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne düzenlenen ve 43 kişinin gözaltına alındığı operasyona gösterilen tepki dinmedi. Büyükşehir belediyesi bünyesinde çalışan sendikalı işçiler, bugün de sabah saatlerinden itibaren belediye binası önünde beklemeye ve sloganlar atmaya başladı. Öğle tatili ile birlikte bina önünde toplanan iki yüze yakın sendikalı gözaltı kararlarını eleştirdi. “İzmir Azizdir, Aziz kalacak” sloganları ile Başkan Kocaoğlu’na destek veren belediye çalışanları, Ak Parti hükümetine de tepki gösterdi. Çalışanların destek eylemine kayıtsız kalamayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da belediye binası önüne inerek personele seslendi. Başkan Kocaoğlu “Eylem yok, var gücümüzle çalışacağız” mesajı verdi. Eyleme, CHP İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ve CHP İzmir İl Yöneticileri de katıldı.

Ümit Yaldız'ın "Operasyonun şifreleri" yazısı için tıklayın

“İZMİRLİLERE LAYIK OLACAĞIZ”
Belediye başkanı olarak, öncelikli görevlerinin halka hizmet etmek olduğuna dikkat çeken Başkan Kocaoğlu, sorumluluklarını yerine getirmek için ara vermeden çalışacaklarını söyledi. Kocaoğlu “Bizim bundan sonra bir görevimiz var. O da çalışmak ve İzmirli hemşerilerimize layık olmak. Daha çok çalışacağız. Daha özverili çalışacağız. İzmirli hemşerilerimize görevimizi mükemmel olarak yapacağız. Bu süreci yasal yoldan hep birlikte takip ediyoruz. Bizim alnımız açık. Yaptığımız işi biliyoruz. Bürokrat arkadaşlarımızın yaptığı işleri biliyoruz. Bu tür toplantıların bize bundan sonra faydası yok. Ama hep birlikte çalışacağız. Yapılan operasyonlar, bilirkişi raporları, vergi incelemesi bunların hepsine baktığımızda incir çekirdeğini bile dolduracak bir suç unsuru yok. Bu, Büyükşehir belediyesini, başta üst düzey bürokratlar olmak üzere, işçisine kadar kilitleme- çalıştırmama operasyonudur. O zaman bizim elimizde bir tek güç var. O da çalışmaktır. Çalışıp bizi bugünlere taşıyan İzmirli hemşerilerimize  layık olacağız. Onlara, çalışarak cevap vereceğiz.
 
“İNSANLIĞIN BEDELİNİ ÖDETİYORLAR”
Belediye- İş Sendikası 4 No’lu Şube Başkanı Cemal Küpeli ise yapılan operasyonun siyasi bir operasyon olduğuna dikkat çekti. Küpeli “İşçilerin, belediye başkanımıza sahip çıkmalarının tek sebebi, onların kamu hakkını nasıl koruduklarını iyi bilmemizdir. Onun için başkanımıza sahip çıkıyoruz. Namuslu ahlaklı olduğunu biliyoruz. Nasıl halkı koruduklarını en iyi bilen bizleriz. Onun için bürokrat arkadaşlarımızın dürüst namuslu olduklarını biliyoruz. O nedenle onlara sahip çıkıyoruz. Bizim tek amacımız dürüst belediye başkanlarına, namuslu bürokratlara sahip çıkmaktır. Büyükşehir belediye başkanımızın seçimlerdeki AKP’li rakibi, zamanı gelince cebindeki cüzdanı bile Kocaoğlu’na teslim edebileceğini söylemişti. Ne oldu da bu operasyonlar yapılıyor? Kültür ve Turizm Bakanı geçtiğimiz günlerde yapılan operasyonun manidar olduğunu söylemişti. Herkes bunu söylüyor ama kimse bir şey yapmıyor. Bu operasyonun bir ayağı da İzmir Büyükşehir belediyemizdeki taşeronlaşmanın sona erdirilmesidir. Aziz Başkan bunu yaptığı için hesap soruluyor, işi insan olmak bedel ödemektir” dedi. Konuşmaların ardından eyleme son veren işçiler, çalışma birimlerine geri döndü.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
aziz tekin 24 Kasım 2011 Perşembe 10:58

ya başkan şu eşrefpaşa kaldımlarına el at 3 aydır bitmedi.siyaseti bırak iş yap iş

Yorumu oyla      12      6  
metin 24 Kasım 2011 Perşembe 00:05

başkana tafsiyem.şu bürokratlarını değiştirsen izmir dünyanın incisi olur.

Yorumu oyla      13      6  
ercüment şahin 23 Kasım 2011 Çarşamba 21:13

halkı ile bütünleşen belediye başkanı en az ikiyüzil bin insan ile adliyenin önünde miting yapardı.burokrat belediye başkanıda siner,korkar mevcut hukukun kendisine acımasını bekler,haktan koptunmu,sarayında vaktin gelmesini beklersin.

Yorumu oyla      13      8  
yalaka sendikacılar 23 Kasım 2011 Çarşamba 17:51

nedir şimdi bu timsah gözyası galiba. düne kadar aziz kocaoğlu hakkında yolsuzluktan bahsedenler şimdi baskanımıza ve bürokratlarına inanıyoruz diyor. sen müneccimmisin nerden biliyorsun adamın ne yaptığını. ayrıca sendikalar siyasi partilerin destekcisi değildirler. her düşünceden çalısanın olduğu bir sendika topluluğu nasıl olurda daha kocaoğlunun bile ne ile suçlandığını bilmeden içeriğini öğrenmeden balıklama destek naraları atarlar. sayın kocaoğlu bence düşmanlarını uzakta aramamalıdır.

Yorumu oyla      15      9  
İZMİRLİİ 23 Kasım 2011 Çarşamba 17:43

izmir büyükşehr belediyesinin kuruluşları olan izsu,izelman ve eshot ta neler olduğunu biliyoruz şöyle bir örnek vereyim tunceliden kendi istedikleri adamı getirmek için santralde çalışan kör çalışanı işten çıkardılar istedikleri gibi at koşturuyolar olacağı budur kimse kusura bakmasın

Yorumu oyla      14      11  
halk 23 Kasım 2011 Çarşamba 15:39

Başkan Kocaoğlu'nun bir endişesi olmasaydı, EXPO heyetini yüzüstü bırakıp geri dönmezdi. Yine Aziz Kocaoğlu'nun alnı gerçekten ak olsaydı, ak alnına sürülmek istenen kara lekenin, devlet eliyle temizlenmesini talep ederdi. Başkan Kocaoğlu'na bu akılları kim veriyorsa, kendisini bataklığa çekiyor. Aklanacak yer bağımsız mahkemeler ve devletin denetim organlarıdır. Sokaklar değil. “Ben dürüstüm, kimse bana hırsız demiyor, beni herkes seviyor” demekle dürüst olunmuyor. Bu soruşturma sona erer, bağımsız mahkemeler kararını verir, işte o zaman kimsenin gıkı çıkmaz. Bu şekilde panik atak hareketlerle suçlu olduğu imajını güçlendiriyor. Geçtiğimiz günlerde polis İzmir Ticaret Odası'na da operasyon düzenledi. Ekrem Demirtaş odaya bile gelmedi. İTO Avukatları'nı gönderdi. Avukatlar İTO adına yasal prosedürü takip etti. İzmir Ticaret Odası'nın 70 bin üyesi var. Neden Ekrem Demirtaş İTO üyelerini sokağa çağırmadı? Neden devletin savcılarını suçlamadı? Birileri bizi taciz ediyor diye çığlık atmadı?

Yorumu oyla      31      17  
h.a 23 Kasım 2011 Çarşamba 14:22

ben tam tersini düşünüyorum adalete inanıyorsak aklasınlar amma bir gerçek varki bu işler organize işler adalet boşuna uğraşmaz.temiz değiller değiller

Yorumu oyla      15      20  
halk 23 Kasım 2011 Çarşamba 14:17

vallahi biz aziz başkanın yanında değiliz dün orda sendikalar ordaydı izmirli yoktu birde beledyenin çalışanları onlarında % 80 zoraki kendi işçisi oy vermicek seçimde aziz başkana izmirli olsaydı 10 binle olmaz cumhuriyet mitingi gibi olurdu orası demekki izmirli azizden bıkmış o devletin engelediği yatırımları hangi tarihte başvuru yaptın başkan ver o tarih ve sayıyıda izmirli inansın sana yokki başvurun çünki izmirli hizmet alırsa sen oy alamazsın korkusundasın böyle köy kalırsa oy alırsın

Yorumu oyla      32      19  
Mustafa 23 Kasım 2011 Çarşamba 13:55

Yandaşlara iş imkanı yaratarak yerel seçimleri tekrar kazanmakla İzmir kalkınmıyor. Geriye giden bir şehirde hala 10 senedir çalışacağız masallarına inanmıyoruz. Allah herkesin yardımcısı olsun. Ne AKP ye nede CHP ye bundan böyle oyum olmayacak.

Yorumu oyla      16      19  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ülgür: 35 proje arkeolojik değerlere zarar vermesin
Selçuk Belediyesi'nin, İzmir Kalkınma Ajansı(İZKA) ile ortaklaşa yürüttüğü ...
Belediye başkanlarından operasyona büyük tepki
Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleştirilen operasyon, örgütün her kesiminden ...
Kocaoğlu: ESHOT'ta iş yavaşlatma yok!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sabah erken saatlerde ...
 
Operasyonda 2. gün: Neler oluyor?
Dün sabah özel yetkili savcıların talimatıyla harekete geçen polis İzmir ...
'Organik üretim Türkiye’ye İzmir’den yayıldı'
Kal-Der İzmir Şubesi’nin Bornova Belediyesi ile birlikte düzenlediği Güvenli ...
Çiğlili kadınlara meme kanseri desteği
Kadınlara yönelik meme kanseri ile ilgili bilgilendirme ve eğitim çalışmaları ...
 
İZSU’dan Özdere’ye 5 milyon liralık yatırım
Özdere’nin Ortaköy Mahallesi’nde şebeke yenileme çalışmalarını sürdüren ...
Kocaoğlu, gözaltına alınanların yakınlarıyla görüştü
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, gözaltına alınan belediye ...
Kocaoğlu Büyükşehir'in önünden binlerle yanıt verdi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Paris dönüşü operasyon ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva