HABERLER>GÜNCEL
13 Mart 2012 Salı - 09:36

Siyasi seçim gibi rektörlük yarışı!

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ile Ege Üniversitesi'nde (EÜ) Haziran ayında gerçekleştirilecek rektör adaylarını belirleme seçimleri öncesi isimler belli olmaya başladı.

Siyasi seçim gibi rektörlük yarışı!

İZMİR - DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün ile EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz bir dönem için daha göreve talip olduklarını ilan ederken, Ege Üniversitesi'nden Genel Cerrahi Anabilim Dalı ve Organ Nakil Merkezi Öğretim Üyesi Prof. Cüneyt Hoşcoşkun, Dokuz Eylül Üniversitesi'nden ise Radyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Oğuz Dicle ile İç Hastalıkları Anabilim Dalı İmmünoloji ve Ramotoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Nurullah Akkoç adaylıklarını açıkladı. Yarışa girmeye hazırlanan öğretim üyeleri ise gerçekleştirmeyi vaat ettikleri projelerde sınır tanımadı. Toplu konut projelerinden başlayarak, çarşı, lojman, hasta oteli hatta Anadolu Lisesi kurma vaadinde bulunan adaylar, projelerini ve hedeflerini HT Egeli'ye açıkladı.
 
BİN OY İSTİYORUM
4 yıl önce gerçekleştirilen adaylık seçimlerinde en fazla oyu alan Prof. Dr. Sedef Gidener'in ardından oylamada ikinci sıraya düşmesine rağmen Cumhurbaşkanı Gül tarafından rektör olarak atanmasıyla tartışmalara neden olan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, başlattığı projelerin devamını getirebilmek için tekrar aday olduğunu belirtti. Füzün, "Gerçekleştirdiğim hizmetler ortada. Bunun özgüveni ile ilk olarak rektör aday belirleme seçimlerinde bin 400'ün üzerindeki öğretim üyemizin bininin oyunu almak istiyorum" dedi.
 
70'E YAKIN FİKİR
Prof. Oğuz Dicle ise iyi yönetilmediğini düşündüğü üniversite için 70'e yakın proje ve uygulama hedefleri olduğunu açıkladı. Sıradan bir üniversite olmamak için kritik öncelikleri olduğunu kaydeden Dicle, şöyle konuştu: "Adalet, hakkaniyet ve liyakat öncelik olacaktır. Proje destek biriminin etkin olarak çalıştırılması, teknopark kurulması, akademik gelişimi destekleyecek birim oluşturulması, fiziksel eksikliklerin tamamlanması ve döner sermaye işletmelerinin iyileştirilmesini yapacağız."Prof. Dr. Nurullah Akkoç da vaat ettiği projelerini kurduğu internet sitesinde duyurdu. Akkoç, "Rektör seçilmem halinde, bütün enerjimi, zamanımı ve birikimimi mensubu olduğum Dokuz Eylül Üniversitesi'ni bölgesel, ulusal ve uluslararası ölçekte marka bir üniversite haline getirmek için harcayacağım" dedi.
Rektörlük için 4 yıllık görev süresinin az olduğunu belirten EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz da EXPO 2020'yi yakından etkileyecek projelerin kapıda olduğunu belirtti. Yılmaz, "Hastanemizde cerrahi blok ve acil servislerin yenilenmesi, yoğun bakım yatak sayısının artırılması, akciğer nakli alt yapı çalışmalarının tamamlanması gibi çalışmalarımız olacak" diye konuştu.
Rektörlük görevini bir bayrak yarışı gibi gördüğünü ifade eden EÜ'nin ikinci adayı Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun ise projelerini açıklamaktan kaçındı.
 
Oğuz Dicle'nin öne çıkan projeleri:
Bale Binası, denizde araştırma gemisi "Çaka Bey Gemisi"nin satın alınması, doğa tarihi müzesi, Anadolu lisesi, çevreci akıllı ev, Hukuk Fakültesi binalarının yenilenmesi, öğretim elamanları için konut kooperatifleri, öğretim elemanları için lojman, Rektörlük binasının Tınaztepe'ye taşınması ve teknopark.
 
Nurullah Akkoç'un yapacağı projeler:
Tınaztepe Kampusü'nün içinde veya yakınında toplu konut projesi, Dokuz Eylül Üniversitesi 75. Yıl İlköğretim Okulu'nda yabancı dil laboratuarı ve çocuk müzesi projesi, metronun kampüs içine gelmesi, kongre merkezi, teknokent ve üniversite ortaklı şirketler kurulması.
 
Son sözü Gül söyleyecek
Haziran 2012'de yapılacak rektör adayı belirleme seçimlerinin ardından liste YÖK'e gönderilecek. YÖK bu listeden üç ismi Cumhurbaşkanlığı'na iletecek. Abdullah Gül, isimlerden birini rektör atayacak. (HT Egeli – Pelin Güneş)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
idare etmeycen 13 Mart 2012 Salı 19:04

ışık dikicigil köymü yönetiyon yav babanızın çiftliğimi ama az kaldı asistanlarıda siz ahbab çavuş ilişkisinde alıyordunuz sülale aynı üniversitede prof felan bilim yok yenilik yok gelsin ödenekler ha malzeme eskiyince hibe et yenisini al siyaset yap yalakalık yap sonra bilimden bahset Türkiye ve özellikle İzmir deki üniversite çevresinde ilaç denekleri fazla İlaç firmalarına bu fırsatlar neyin karşılığı veriliyor

Yorumu oyla      12      8  
İdari Personel arkadaş 13 Mart 2012 Salı 15:06

ÜNİVERSİTE DEYİNCE SADECE ÖĞRETİM ÜYESİ VE ÖĞRENCİ VARDIR. GERİSİ LAF-I GÜZAF TIR

Yorumu oyla      14      6  
idari personel 13 Mart 2012 Salı 14:24

Sayın Rektör adayları İdari Personel için hiç bir projeniz yok mu?

Yorumu oyla      14      6  
Işık Dikicigil 13 Mart 2012 Salı 13:46

EGE ÜNİ YAZAN ÖĞRETİM GÖREVLİSİ ARKADAŞ, NEDEN ADINIZI YAZMIYORSUNUZ BU KADAR MI ÇEKİNİYORSUNUZ. BU KADAR ÇEKİNİYORSANIZ YORUMDA YAZMAYIN. İNSAN SÖYLEDİKLERİNİN ARKASINDA DURUR ADINI YAZAR.

Yorumu oyla      14      6  
ege üni 13 Mart 2012 Salı 13:01

Candeğer hanım efendi hani bir dönem adaydınız? ne oldu? Tıp fakültesinin değil üniversitenin rektörü olacağım demiştiniz, ama maalesef tıp fak. dekanı oldunuz. Konut yaptık diyorsunuz, 1800 liraya çalışan bir öğretim elemanın 10 yılda 450 000 liralık evi nasıl alır. tabi 1800 lira sizin haftalığınız neyse...

Yorumu oyla      13      6  
Işık Dikicigil 13 Mart 2012 Salı 11:07

EŞ BAŞKANLIK OLSUN, BİRİ REKTÖR, BİRİ REKTÖR YARDIMCISI. BİR DAHAKİ DÖNEME DİĞERİ REKTÖR, ÖTEKİ YARDIMCI OLSUN. 2+2 BÖYLECE KİMSE KIRILMAZ. REFAHYOL GİBİ OLABİLİR.

Yorumu oyla      14      6  
Işık Dikicigil 13 Mart 2012 Salı 09:54

EĞİTİM ŞART, 4+4+4 E SES ÇIKARMAYANLAR ATANIR.

Yorumu oyla      16      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
4+4+4 komisyonu kavgasının kahramanları konuştu
4+4+4'ün görüşüldüğü eğitim komisyonundaki kavganın ayrıntıları ve basında ...
Sivas katliamında canlar yandığıyla kaldı!
Sivas’ta 2 Temmuz 1993’te Madımak Oteli’nin yakılması, ikisi eylemci, ...
Eskiizmir'de müstakil ev kül oldu
Karabağlar’da, henüz belirlenemeyen bir sebeple çıkan yangında müstakil ...
 
Aşırı alkol ve hız Bergama'da can aldı!
Bergama 3.04 promil alkolllü Sebahattin Akkın'ın kullandığı otomobil, ...
‘SMS evliliği’ işkenceye döndü
İzmir'de 50 yaşındaki Eyyüp Akçay'ın hayatı, özel bir televizyon kanalında ...
Karaburun-Mordoğan yolu rötar yaptı
AK Parti’nin İzmir’e yönelik gerçekleştireceği ‘35 Proje’ arasında yer ...
 
Şener ve Şık için 375 gün sonra tahliye kararı
“Ergenekon” soruşturması kapsamında Odatv'de yapılan aramalar sonrasında ...
Erdoğan Atatürk'ü geçti!
10 bin 174 kişinin katıldığı araştırmaya göre, gençlerin hayranlık duydukları ...
5 çocuk annesi eşini öldüren kocaya müebbet istemi
Menemen’de, kendisini aldattığını iddia ettiği 5 çocuk annesi eşi Yeşim ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva