HABERLER>GÜNCEL
13 Mart 2012 Salı - 08:16

Karaburun-Mordoğan yolu rötar yaptı

AK Parti’nin İzmir’e yönelik gerçekleştireceği ‘35 Proje’ arasında yer alan en prestijli çalışmalardan biri olan İzmir - Çeşme Deniz Otoyolu’nun da geçtiği alanda yer alan Balıklıova-Karaburun- Mordoğan Yolu rötar yaptı.

Karaburun-Mordoğan yolu rötar yaptı

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ -  Geçtiğimiz yaz başından itibaren başlayan çalışmalar devam ederken yolun büyük bölümünde toprak kazma, yol düzenleme ve köprü inşaatları yapıldı. Duble yol olarak inşa edilmesi planlan alanda uzun süre iş makineleri çalıştı. Urla’dan Gülbahçe’ye, oradan Balıklıova’da daha sonra da Mordoğan ve Karaburun’a ilerlemesi planlanan yolda kamulaştırma çalışmaları sırasında sorunlar yaşandı. Yolun büyük bölümünü şimdiye kadar hazine arazisinden geçirdiği için sıkıntı yaşamayan Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü, Gülbahçe ve Balıklıova’ya gelince özel mülk sahiplerinin engeline takıldı. Birçok isim kamulaştırma bedellerini beğenmeyerek bilirkişi tespitlerine itiraz etti. Karayolları, kış şartlarını da göz önünde bulundurarak çalışmaları durdurdu. Bir yandan kamulaştırmaları bekleyen, bir yandan da havaların ısınmasını gözleyen ekiplerin ne zaman çalışmalara başlayacağı ile ilgili net bir bilgi verilmedi.
 
BİLİRKİŞİ TESPİTİ
Bazı köylülerin kamulaştırma bedellerine itiraz ettiğini doğrulayan Urla Gülbahçe Köyü Muhtarı Alaaddin Bulut, “İçinde zeytin ağacı, değerli meyve ya da ev almayan normal bir arazinin metrekaresi 26 ile 48 TL arasında alınıyor. Zaten icraya düşen bir arazinin değeri de bugün aynı fiyatta satılıyor. Bazı kişiler kamulaştırmalardan memnun değil. Tabi memnun olanlar da var. Şimdilik çalışmalar devam etmiyor. Bilirkişi heyeti gelip yerinde inceleme yaparak arazilerle ilgili vatandaşları bilgilendiriyor. Genel olarak arazi sahiplerinde memnuniyetsizlik var” dedi. Balıklıova Köyü Muhtarı Tayyar Yıldırım ise, asıl davaların Mordoğan ve Karaburun’a doğru ilerledikçe açılacağını, kamulaştırma problemlerinin tapulu arazilerde çıkacağını söyledi.
 
KAMULAŞTIRMA DEVAM EDİYOR
Çalışmaların durması ve iş makinelerinin çekilmesi ile ilgili açıklama yapan Karayolları 2. Bölge Müdürü Erol Altun, alandaki kamulaştırma işlemlerinin sürdüğünü söyledi. Bir sorunun bulunmadığını, kamulaştırma çözüldükçe ilerlemenin devam edeceğini anlatan Altun, “Sorun yok. Çalışmalar sürüyor. Bazı yerlerde vatandaşların itirazı oluyor” ifadelerini kullandı. Altun daha önce İl Koordinasyon Kurulu ve başka yerlerde de “Çalışmalar bittikçe yolu açacağız. İlk 20 kilometreyi bu yıl içinde açmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullanmıştı.
 
2012’DE BİTECEK
İzmir’in doğal güzellikleri, bakir koyları ve temiz denizi ile tanınan Karaburun Yarımadası’na uzanacak olan yeni duble yol 300’ün üzerinde tehlikeli virajın ortadan kalkmasına neden olacak. Kimilerine göre Yarımada’nın yüksek yerlerine inşa edilmeye başlanan rüzgar enerji türbinleri için yapılan yol aynı zamanda tır geçişlerini de kolaylaştıracak. Tanınmış isimlerin arazilerinin bulunduğu bölgede son zamanlarda gerçekleştirilen arazi alım satımları da dikkatlerden kaçmıyor. Yaklaşık 20 milyon TL’ye mal olması beklenen 54 kilometrelik yeni yolun bu yıl sonunda bitirilmesi planlanıyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 3 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
feridun 17 Mayıs 2012 Perşembe 20:19

halkının kalkınmasını ve yöresinin tanınmasını isteyen yöneticilerin ve idarecilerin halka gelirinin ve yetiştirdikleri ürünleri daha fazla para edeceğini anlatmalı ve gelecek nesillerinin daha rahat ve bolluk içerisınde yaşayacağı birer beldeler olacağını anlatmalı

Yorumu oyla      25      12  
izzet andaş 12 Nisan 2012 Perşembe 07:27

mordoğan ve karaburun halkı adına yapıldı ama esasen rüzgar gülü santrallerini taşıyacak tırgeçişleri yani $$$ aşkına ihaleleri alan şirketlere bakınız

Yorumu oyla      22      19  
Ayhan Caner 13 Mart 2012 Salı 17:49

AKP hep İzmir projeleri geçikiyor diye belediyeyi eleştiriyordu. Şimdi aynısı kendi başlarına geldi. Demekki öyle oturduğun yerden eleştirmek olmuyormuş.

Yorumu oyla      38      13  
Atilla Kamar 13 Mart 2012 Salı 12:09

Rüzgar enerji santralı kuracak olan firmalara bakın ve bu rüzgar türübinlerinin kanatlarını geçirebilmek için yol yapım çalışmasını anlayın.Mevcut yolun paralelinde ve virajlar biraz azaltılmış durumda. Daha kestirme güzergahlar kullanılabilirdi. İstimlakler zorlama olmadan tamamlanabilirdi. Yol mordoğan a da yarayacak, fakat amaç rüzgar santralları...

Yorumu oyla      31      17  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şener ve Şık için 375 gün sonra tahliye kararı
“Ergenekon” soruşturması kapsamında Odatv'de yapılan aramalar sonrasında ...
Erdoğan Atatürk'ü geçti!
10 bin 174 kişinin katıldığı araştırmaya göre, gençlerin hayranlık duydukları ...
5 çocuk annesi eşini öldüren kocaya müebbet istemi
Menemen’de, kendisini aldattığını iddia ettiği 5 çocuk annesi eşi Yeşim ...
 
Hayvanseverler, 'Yamuk' için yine adliyede
Bornova'da bir büfe önündeki kutuda yatan, 'Yamuk' adlı kediyi tekmeleyerek ...
'Kazandıran adam Emre' eğitim danışmanlığında çok iddialı
Eğitim Danışmanı Emre Çiğdem, aralarında Türkiye dereceleri de yapan, ...
Başpiskopos Ateşyan: Ana gibi Anayasa istiyoruz
TBMM Anayasa Uzlaşma Alt Komisyonu'nu ziyaret eden Türkiye Ermeni Patrikliği ...
 
İşte 11 işçinin ölüm nedeni!
Dün gece plastik çadırın içinde altlı üstlü yattıkları ranzalarda yanarak ...
'Rahatsız olan' Aczmendilerden protesto yürüyüşü
Şanlıurfa'da bir grup Aczmendi son zamanlarda sürekli kimlik kontrolü ...
Kuvvetli yağış uyarısı
Hava sıcaklığının İç ve Doğu bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı, Batı ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bağırın ki sesimiz duyulsun!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva