HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Ağustos 2011 Cumartesi - 09:52

Sındır, İzmir’in en başarılısı seçildi

Türkiye genelinde yapılan Kamuoyu araştırması kapsamında İzmir’de 2982 kişi arasında Andy-ar araştırma şirketinin yaptığı ankette, Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır en başarılı başkan seçildi.

Sındır, İzmir’in en başarılısı seçildi

İZMİR - Sındır, Türkiye’nin en başarılı 10 ilçe belediye başkanı listesine de 7. sıradan girerek İzmir'den tek ilçe belediye başkanı olmayı başardı. Ankete katılanların yüzde 51.2’si Sındır için başarılı derken yüzde 13.2’si de kısmen başarılı cevabını verdi
 
İstanbul merkezli Andy-ar sosyal araştırma merkezinin Türkiye’nin 16 büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarının performansına yönelik halkın düşüncelerini tespit etmek adına gerçekleştirdiği anketin sonuçları açıklandı. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Türkiye çapında en başarılı 10 ilçe belediye başkanı arasında 7.sıraya yerleşmeyi başardı. Sındır, İzmir’deki belediye başkanları arasında ise birinci oldu.
 
Anket 15 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasında Türkiye çapında 32 bin 334 kişi arasında yapıldı. İzmir’de ise ankete 2982 kişi katıldı. Araştırmaya katılanlara, “Genel olarak düşündüğünüzde belediye başkanınızın performansını başarılı buluyor musunuz?” sorusu soruldu. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır için ankete katılanların yüzde 51.2’si bu soruya “evet” cevabı verirken yüzde 13.2’si de “kısmen” dedi. Başkan Sındır, bu sonuçlarla Türkiye çapında en başarılı ilçe belediye başkanları arasında yedinci, İzmir’de ise birinci sırada yer aldı. Sındır, Türkiye çapında en başarılı 10 belediye başkanı arasına İzmir’den giren tek başkan oldu.
 
 Göreve geldiği günden itibaren ilçede yaşayanların yaşam standartlarını yükseltmek için çalıştıklarını belirten Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır şöyle konuştu: “Bornova Belediyemizde Başkan olarak göreve geldiğim ilk günden bugüne kadar ilkeli, yaratıcı, yenilikçi, saydam, adil, eşitlikçi, ve özellikle toplumumuzun sosyoekonomik düzeyi düşük ve dezavantajlı kesimlerine pozitif ayrımcılığı savunan vizyon sahibi bir anlayışla, planlı ve programlı bir şekilde çalışmalarımızı halkımız için ve halkımızla birlikte sürdürmekteyiz. Daha henüz ikinci yılımızı yeni doldurmuş olduğumuz bugünlerde çabalarımızın meyvelerini alıyor olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Yerel seçimler öncesinde çeşitli kamuoyu araştırmalarında seçimi dahi kaybedebileceğimiz ifade edilirken bugün halkımızın büyük bir kısmının desteğini ve teveccühünü alıyor olmak şahsım ve tabii ki tüm Belediye personelimizin haklı gururu olmaktadır. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma ve Belediye Meclis üyelerimize yapıcı hizmet anlayışlarından dolayı çok teşekkür ederim. Henüz kısa vadeli vizyon hedeflerimize ulaşmış bulunuyoruz, bundan sonra orta ve uzun vadede Bornova kentimizi sahip olduğu marka değerler ile bir Dünya kenti yapma doğrultusunda hedeflerimize kararlılıkla ilerliyoruz.”

ANDY-AR'IN YAPTIĞI ANKETE GÖRE TÜRKİYE'DEKİ EN BAŞARILI 10 BELEDİYE BAŞKANI:

BELEDİYE BAŞKANI BELEDİYE İL EVET HAYIR KISMEN
Mustafa Sarıgül Şişli İstanbul 75.3 18.1 6.6
Mustafa Kara Üsküdar İstanbul 60.5 31.3 8.2
Mustafa Demir Fatih İstanbul 59.8 29.6 10.6
Özgen Keskin Yıldırım İstanbul 52.8 33.6 13.6
Fazlı Kılıç Kağıthane İstanbul 51.4 35.9 12.7
Mustafa Ak Keçiören Ankara 51.3 34.6 14.1
Kamil Okyay Sındır Bornova İzmir 51.2 35.6 13.2
Battal İzgezdi Ataşehir İstanbul 50.5 45.1 7.4
Mustafa Bozbey Nilüfer Bursa 50.3 37.4 12.3
Orhan Özcü Gürsu Bursa 49.8 36.2 14.0
 
ANDY-AR’IN YAPTIĞI ANKETE GÖRE İZMİR’DEKİ EN BAŞARILI 7 BELEDİYE BAŞKANI:

BELEDİYE BAŞKANI BELEDİYE EVET HAYIR KISMEN
Kamil Okyay Sındır Bornova 51.2 35.6 13.2
Cevat Durak Karşıyaka 49.5 39.8 10.7
Mehmet Ali Çalkaya Balçova 49.2 40.6 10.2
Tahir Şahin Menemen 47.9 41.3 10.8
Hakan Tartan Konak 46.1 40.5 13.4
Metin Solak Çiğli 45.5 43.8 10.7
İsmail Uygur Torbalı 41.4 41.8 16.8

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İSMAİL 7 Ağustos 2011 Pazar 00:50

SANIRIM BU ANKETİ ALEVİ MAHALLELERİNDE YAPMAMIŞLAR.

Yorumu oyla      14      7  
izmirli 6 Ağustos 2011 Cumartesi 23:42

Haaa şu belediye başkanlarının en çok para verip sıralamaya girdiği anketten mi bahsediyorsunuz..başkanların kendi personellerine sağındakilere solundakilere zorla oy attırdıkları anket.bir gün önce 3-5 oy alan başkanlar haberi okuduktan sonra birden oy patlaması yaptıran başkanlardan mı bahsediyorsunuz.bu anketin neresi dürütce ..geçin bunları..

Yorumu oyla      13      7  
kelebek 6 Ağustos 2011 Cumartesi 18:41

başarılı belediye olabilr ama başkan derseniz buna gülerim ne yapmış bir bir ortaya koysun yanında meclis üyesi yok olan başkanın başarılı olma şansı yok gibidir misket üzüm bornova bamyası yeşilova höyüğü bunlar nerde ısrarla

Yorumu oyla      17      8  
ceranimo 6 Ağustos 2011 Cumartesi 16:02

katılmıyorum bu araştırmaya sonucuna.bornovada yapılan ve bitirilen tüm projeler bir önceki başkansırrı aydoğan a aittir. yenin bir proje yoktur. taraflı anket olduğu bornova da belediye işçisi ve halka sorulacak bir başka anket sonucunda kendini gösterecektir. tada sokakta rastgele 3 kişiye sorun sonucu kendiniz görün.bu belediye kime ne vermiş kendi gözlerinizle görün, kulaklarınızla duyun.

Yorumu oyla      19      7  
Hüseyin 6 Ağustos 2011 Cumartesi 14:24

Son zamanlarda iktidara yakın çevereler tarafından Sındır'ın ön plana çıkarılıyor olması çok düşündürücü. Oysa ki bu Ülkede herkes çok iyi biliyor ki bu tarz probagandaların hepsi yönlendirme amaçlı. O yüzden ciddiye alınmaz bu tarz reklamlar hele CHP'de.

Yorumu oyla      20      8  
ahmet k 6 Ağustos 2011 Cumartesi 13:51

sayın sındır gerçekten çok iyi çalışıyor

Yorumu oyla      14      15  
seyfi deniz 6 Ağustos 2011 Cumartesi 11:16

bugün milliyet ege de hamdi türkmen bu araştırmayı referans alarak hiç bir ilçe başkanı sıralamada yer almamıştır diye yazmış. hamdi türkmen kamuoyunu yanlış bilgilendirmiş durumda. okuyucu olarak yarın düzeltme yapmasını bekelrim. araştırma büyükşehir belediye başkanları için büyükşehirleri kapsıyor. ilçe belediye başkanları için ise sadece 4 büyük ilin ilçe belediye başkanlarını kapsıyor. kamil sındır arkadaşımız her ne kadar izmirliler içinde başarılı görünüyor ise de türkiye genelinde baktığımızda ilk beşte bile yok. zaten sadece 4 büyük büyükşehir (istanbul-ankara-izmir-bursa) belediyesine bağlı ilçeler arasında yapılmış bir araştırma. kamuoyunu bilgilendirirken lütfen bu detayları belirtiniz. saygılar...

Yorumu oyla      17      8  
dicle esin 6 Ağustos 2011 Cumartesi 10:27

Sayın başkını şahsında arkadaşlarını kutlarım.CNN türk haber sitesınde de dun okudum.hatta izmir sitelerınde neden yer almadı derken.habercilik bfarkınızı ortaya bır kez daha koyup yayınlamıssınız.

Yorumu oyla      15      15  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Proje üretim merkezi açıldı
Hizmet üretmek için sınırlı maddi kaynakları zorlamaktan çekinmeyen Gaziemir ...
İZSU’dan Torbalı’ya yatırım
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Torbalı’nın merkez mahallelerine 105 kilometre ...
Kocaoğlu’ndan İnönü Caddesi’ne özel ilgi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İnönü Caddesi’ni yepyeni ...
 
İnciraltı’nda yıkımlar iptal
İnciraltı’nda tartışmalara yol açan işletmelerle ilgili yıkım kararları, ...
Konak'ta MERBEL'e sermaye arttırımı polemiği
Konak Belediyesi, MERBEL şirketinin sermayesini 7,5 milyon lira artırdı. ...
Bayraklı meclisinde maaş tartışması
Bayraklı Belediyesi Ağustos ayı ikinci olağan meclis toplantısında Başkan ...
 
Kocaoğlu'ndan Cevat Durak açıklaması
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bazı ilçe belediye başkanlarının ...
Ramazan denetimleri tam gaz
Karşıyaka Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Ramazan ayında da denetimlerini ...
Durak’tan Karşıyaka’ya çılgın projeler
Sosyal alanda 41 proje ile gündeme gelen Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva