HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Ağustos 2011 Cuma - 19:03

Konak'ta MERBEL'e sermaye arttırımı polemiği

Konak Belediyesi, MERBEL şirketinin sermayesini 7,5 milyon lira artırdı. Karar mecliste tartışma yarattı. Başkan Hakan Tartan, karşı çıkan AK Partililere “Sermaye artırımı bana özel değil daha iyi hizmet arayışındayız” dedi

Konak ta MERBEL e sermaye arttırımı polemiği

Can Özlü/Egedesonsöz - Konak Belediyesi Ağustos Ayı ikinci meclis toplantısı tartışmalı geçti. Belediye şirketi MERBEL AŞ’nin sermaye artırımı ile ilgili madde AK Partili ve CHP’li meclis üyelerini karşı karşıya getirdi. Finansal açıdan zor günler geçiren MERBEL’in sermayesinin 7,5 milyon lira artırılması ile ilgili önerge oy çokluğu ile kabul edildi. Şirketin kötü yönetildiğini öne süren AK Parti meclis üyeleri, sermaye artırımının çözüm olmadığını söyleyerek, akılcı bir yönetim uygulanması yönünde görüş belirtti.
 


İŞÇİ KONUSUNDA HASSASIZ
İlk sözü Plan Bütçe Komisyonu’nun AK Partili üyesi Yalçın Kocabıyık aldı. 2009 yılından bu yana üçüncü kez sermaye artırımına gidildiğine dikkat çeken Kocabıyık “Şirket yöneticileri ile yaptığımız görüşmeler sonunda, işçilerin bayram ikramiyelerinin, ek ödeneklerinin, belediye ile yapılan sözleşmede yer almadığını öğrendik. İşçilerin haklarının ödenmesi konusunda çok hassas olduğumuz için ben olumlu oy kullandım. Şirketin kuruluşundan bu yana çalışan arkadaşlar, iki yıl içinde emekli olacak. Onların tazminatları da yapılan sözleşmeye dahil edilmediği için yine bir maddi kriz karşımıza çıkacak. Bu olumsuz tabloya rağmen buradan alınacak paranın işçi hakları için kullanacağını düşünerek olumlu oy verdim” dedi.
 
EVCİM RET VERDİ
AK Parti Grup Başkanvekili Rıza Evcim ise sermaye artışına gidilmesinin, kalıcı bir çözüm yaratmadığına dikkat çekti. Evcim “Karabağlar ayrılmadan önce, belediye şirketimiz olan KONBEL, 800 çalışanı ile sorunsuz hizmet verirdi. Kendi giderlerini kendisi karşılardı. İşçi konusu bizim en zayıf yerimizdir ve işçi hakları söz konusu olduğunda akan sular durur. MERBEL’i aktif hale getirdiğimizde, KONBEL’den kalan borçları ödedik ancak sorunlar bitmedi. Demek ki yönetimsel bir sıkıntı var. Önümüzdeki süreçte bütçemizin büyük kısmını MERBEL’e aktarmak zorunda kalacağız. Bu yüzden ret oyu kullanmak yönünde karar verdim” diye konuştu
 
BORCUMUZ YOK
Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ise belediyenin hiçbir devlet kurumuna borcu olmadığına dikkat çekerek, yönetimsel bir zafiyet içinde olmadıklarını söyledi. Tart an “Şu an itibariyle devlete bir kuruş bile borcumuz yok. Bundan mutluluk duyuyoruz. Ben göreve geldiğimde KONBEL’in 6 aylık maaş gecikmeleri vardı. O dönemden bu günlere geldik. Büyük sıkıntılar aştık. Bu sermaye artırımı bana özel bir sermaye artırımı değil. amacımız daha iyi hizmet etmek” dedi.
 
Karşılıklı görüşlerin ardından, MERBEL şirketinin sermayesinin 7,5 milyon lira artırılması ile ilgili önerge, oy çokluğu ile kabul edildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ümit aydın 6 Ağustos 2011 Cumartesi 11:59

sevgılı okuyucular bu konak beledıyesı kesınlıkle bızım sandık sayımız cok ıstedığımı alırız ıstedığımızı satarız mantığıyla dusunup goreve geldığı bugunden ıtıbaren konak ılçesıne gozle gorulur bır hızmet etmemış olup sosyal beledıyecılığın yapması gerektığı seylerıde yapmamışdır.en guzel yaptı işle halkı enayı yerıne koyup cıcek bocek caz maz yapıp gectığımız surecı gecıştırmıstır. ancak devlete borcu olmayan konak beldıyesının ıçsılerın maasını gecen ay gecıktırmelı verıp. marbelın ıçscı ucretını dağıtması ıçın vakıflar bankasından cekılen paraya konak beldıyesı meclıs uyelerının coğunluğuyla karar cımıstır. sevgılı dostlar bu ne perhıs ne lahana tursusu konak beldıyesı kımın cıftılığı kı o makamları babasının yerıtmıs gıbı gorup devletı ve beledıyeyı zarara uğratıp ımzırlıyı konağı hızmetten mahsun bırakıyor.bakınız hem para yok derler hem de durmak sızn ıçsı alımı yaprlar daha ıkı gun once gultpeden marbele soför alındı. acaba sofor eksıklığımı vardı?? yada verılen sozler mı vardı.. ey konaklı uyan da ac gozunu neler donuyor neler bıtıyor bır bak gır meclısın ıcıneeeeee

Yorumu oyla      12      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı meclisinde maaş tartışması
Bayraklı Belediyesi Ağustos ayı ikinci olağan meclis toplantısında Başkan ...
Kocaoğlu'ndan Cevat Durak açıklaması
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bazı ilçe belediye başkanlarının ...
Ramazan denetimleri tam gaz
Karşıyaka Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Ramazan ayında da denetimlerini ...
 
Durak’tan Karşıyaka’ya çılgın projeler
Sosyal alanda 41 proje ile gündeme gelen Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat ...
Başkanlar: Randevu yoksa bizde yokuz
‘Başkanlar Hareketi’nden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ...
Ödemiş’in tarihine katkı yapacak proje
Ödemiş Belediyesi Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi tarafından; müze, arşiv ...
 
Bornova’da baz istasyonlarına geçit yok
Bornova Belediyesi ağustos ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı ...
Konak’ta eski ramazanlar yaşatılıyor
İzmir’in merkezi Konak ilçesinde Konak Belediyesi’nin girişimleri ile ...
Şoför adaylarına “kameralı” sınav
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, şoför adaylarının direksiyon ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva