HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Ağustos 2011 Cuma - 17:45

Kocaoğlu'ndan Cevat Durak açıklaması

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bazı ilçe belediye başkanlarının eleştirilerine ilişkin yaptığı açıklamada, ''Karşıyaka Belediye Başkanımızla benim bildiğim bir problemimiz yok. Bu arkadaşlar niye böyle bir tutum içine girdiler o konuda da bir bilgim yok'' dedi.

Kocaoğlu ndan Cevat Durak açıklaması

İZMİR - Kocaoğlu, Zabıta Haftası dolayısıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Sadık Tuğluer ve beraberindeki personeli ağırladı. Zabıtanın çalışmaları sırasında emniyet teşkilatından destek aldığını ifade eden Kocaoğlu, ''Emniyet teşkilatına uyum içinde, koordineli çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz'' dedi.
    
Zabıta biriminin güçlendirilmesi amacıyla yapılan ''cadde-sokak'' düzenlemesine ilişkin bilgi veren Kocaoğlu, şunları söyledi: ''Buradaki amaç, ilçe belediyelerinin oradan aldığı vergilerle alakalı değil. Görev alanlarımızı belirleyip o görev alanlarında başta zabıta, fen işleri ve ilgili diğer birimlerin çalışmalarında ilçe belediyeler ile Büyükşehir Belediyesinin görev alanlarının belirlenmesi çalışmasıdır. Herkes, vatandaşından muhtarına, nereden kimin sorumlu olduğunu bilecek, kim ilgiliyse ona müracaat edecek ve biz de ana caddelerdeki düzeni zabıta teşkilatımızla sağlamaya çalışacağız. O çalışmanın özü budur.''
    
''BİRLİKTE GÖREV YAPACAĞIZ''
Belediyeler arasında ayırım yapmadan çalıştıklarını da anlatan Kocaoğlu, zabıta teşkilatının görev alanına giren ana caddelerde, meydanlarda daha etkin olmayı amaçladığını söyledi. Kocaoğlu, ''Kaldırımların vatandaşa bırakılmasını ve yasal düzenin sağlanmasını öngörüyoruz. Bunun için önümüzdeki dönemde her türlü araç gereç, eleman takviyesiyle birlikte aktif rol alacağız. Arkadaşlarımızı çok önemli görevler bekliyor. Birlikte bu görevleri yapacağız'' diye konuştu.
    
Gazetecilerin ''Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'ın, 'Büyükşehirden sadece ilgi ve sevgi istiyoruz' şeklinde sözleri var. Neden böyle bir açıklama yapmış olabilir?'' şeklindeki sorusunu yanıtlayan Kocaoğlu, şunları söyledi: ''Bilemiyorum. Ne kırdık, ne ayırım yaptık. Karşıyaka Belediye Başkanımızla da benim bildiğim bir problemimiz yok. Bu arkadaşlar niye böyle bir tutum içine girdiler, tüm samimiyetimle söylüyorum, o konuda da bir bilgim yok. Ben de bu işler başladığından beri 'Acaba ne hata yaptık' diye düşünüyorum. Bulamadım bir türlü. İzmir Büyükşehir Belediyesi gemisini yürütüyoruz, çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Belediye başkanlarımız ne zaman randevu isterse veriyoruz, ilçe meclis üyelerimiz aynı şekilde, hiçbir sıkıntımız yok. Bu olay nereden çıktı, onu da bilemiyorum ve çözmeye çalışıyorum. Sizler de araştırmacı gazeteci olarak eğer bu konuya biraz kafa yorarsanız ve bulduğunuz ipuclarını benimle de paylaşırsanız, benim de bu konuda karar vermeme yahut değerlendirmeme destek olursunuz.''
    
Kendisinden ''toplu randevu'' talebinde bulunulmadığını aktaran Aziz Kocaoğlu, ''Bir başkan randevu istedi, kendi sorunlarını konuşmak için. Sonra '8 kişi geleceğim' dedi. Ben yaşamım boyunca dayatmaya karşı çıktım'' dedi.
    
ÇİN'İ ZİYARET EDECEK
Metro vagonlarıyla ilgili olarak gelecek hafta Çin'i ziyaret edeceğini belirten Kocaoğlu, Bornova aksı ile Üçyol-Üçkuyular hattında vagon ihtiyacının olacağını söyledi.
    
Aziz Kocaoğlu, ''Vagon ihtiyacımızı karşılamak için ihaleye çıktık. İhaleyi Çinli bir firma aldı. Bizim mühendislerimiz, arkadaşlarımız da sürekli Çin'de bu imalatı kontrol ediyorlar. Sürekli imalatın başında duruyorlar. İlk vagon tamamlandı. 10 Ağustos'ta orada bir seremoni yapılacak, yaptıkları bu ürünü dünyaya tanıtmak istiyorlar. Bizi de bu çekerleri alan kurum olarak davet ettiler. Oraya gidip seremoniye katılacağız. Bir de vagonlarımızı göreceğiz'' dedi. (AA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ramazan denetimleri tam gaz
Karşıyaka Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Ramazan ayında da denetimlerini ...
Durak’tan Karşıyaka’ya çılgın projeler
Sosyal alanda 41 proje ile gündeme gelen Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat ...
Başkanlar: Randevu yoksa bizde yokuz
‘Başkanlar Hareketi’nden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ...
 
Ödemiş’in tarihine katkı yapacak proje
Ödemiş Belediyesi Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi tarafından; müze, arşiv ...
Bornova’da baz istasyonlarına geçit yok
Bornova Belediyesi ağustos ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı ...
Konak’ta eski ramazanlar yaşatılıyor
İzmir’in merkezi Konak ilçesinde Konak Belediyesi’nin girişimleri ile ...
 
Şoför adaylarına “kameralı” sınav
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, şoför adaylarının direksiyon ...
Bayraklı ilaçlarını imha ediyor
Bayraklı Belediyesi tarafından başlatılan atık ilaç kampanyası tüm hızıyla sürüyor.
Konak’ta ramazan dayanışması
İzmir Konak Belediyesi küçük katkılarla ramazanda iftar sofrası kurmak ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva