HABERLER>POLİTİKA
16 Aralık 2021 Perşembe - 10:21

Seyit Torun ateş püskürdü: Kumpas haberleri alıyoruz!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun hükümetin CHP’li belediyeler üzerinde baskı kurulmaya çalışıldığını söyledi. Torun, “Belediyelerimize yönelik kumpas haberleri alıyoruz. Buradan, bu tehditleri yapan İçişleri Bakanına sesleniyorum; Zalimlerin sultanı, meydan senindir; elinden geleni ardına koyma” dedi.

Seyit Torun ateş püskürdü: Kumpas haberleri alıyoruz!

EGEDESONSÖZ- CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun TBMM’de yaptığı konuşmada CHP’li belediyelerin baskı altına alınmaya çalışıldığını söyledi. Konuşmasında “belediyelerimize pek çok iftira atıldı, kendi bütçelerini savunamayan iktidar sahipleri buraya çıkıp belediyelerimizi karalamaya çalıştı” diyen Torun, “Sorumluluk sahibi hiçbir bakanın yalanı söyleyip iftirayı atıp köşeye çekilme hakkı da haddi de yoktur. Kimse, oturduğu makamlara güvenip seçilmiş belediye başkanlarımızın hakkını yemeye kalkmasın. Biz kimsenin hakkını yemedik, belediyelerimizin hakkını da hukukunu da kimseye yedirmeyiz” diye konuştu.

Torun, “Şimdi, iftiralara karşı gerçekleri konuşalım. Hepinizin vicdanlarına seslenerek iktidar ne yaptı, belediyelerimiz ne yapıyor, tek tek anlatacağım. Önce bir hatırlayalım, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı, yerel seçimlerde umduğunu bulamayınca belediye başkanlarımız için ‘bunlar topal ördek’ dedi. Bu açıklamayla hukuksuzluğun işaret fişeğini çaktı” diye konuştu.

“VİCDANINI KAYBEDEN İKTİDAR”
Belediyelerin doğal afetlerde ve özellikle pandemi sürecinde önemli rol üstlendiğini anlatan Torun, “Mart 2020’de Covid-19 salgını tüm ülkeye yayıldı, belediyelerimiz yardım kampanyaları başlattı, halkımız bu hesaplara 15 milyon lira bağış yaptı. Peki, siz ne yaptınız? CHP'li belediyeler yardım yapmasın diye bağışlara el koydunuz. “Bunu da yapmayalım, bunun adı vicdansızlıktır.” bile demediniz.  Siz önümüze duvar ördünüz ama biz o duvarı da yıktık, dayanışma için yeni kampanyalar başlattık. Gururla söylüyorum ki sadece bu kampanyalarda şu ana kadar 120 milyon lira destek topladık, ihtiyaç sahiplerinin faturalarını ödedik, çocuklarımıza eğitim desteği verdik. Pandemi sürecinde siz 5 maskeyi dağıtamazken, biz 5 milyon haneye yardım götürdük. İşte, biz bunları yaparken siz vatandaşın bağışına el koyacak kadar vicdanını kaybeden bir iktidarsınız. Bunlar da yetmedi, Cumhurbaşkanının kararıyla belediyelerin afetlerden sonra kampanya başlatma yetkisini de elinden aldınız. İşte, siz, vatandaşa gidecek bir tas çorbaya bile göz diken bir iktidarsınız. Belediyelerin borçlarına karşılık gelen vergi gelirlerindeki kesinti oranlarını yüzde 50’ye çıkardınız. Bu Mecliste, Türkiye Çevre Ajansı, Turizmi Teşvik Kanunu ve birçok torba kanunla belediyelerimizin yetki ve gelirlerini kendinize aktardınız. İşte, siz, boşalan devlet kasasını doldurmak için belediye gelirleri de göz koyan bir iktidarsınız” dedi.

AYRIMCILIK YAPILDI
Belediyeler arasında ayrımcılık yapıldığını anlatan Torun, “ Çevre Bakanlığı belediyelere araç yardımı ve nakdî yardım yapıyor. Sayın Bakana 2 kez soru önergesiyle sorduk, “Hangi belediyelere ne kadar yardım yaptınız?” dedik. Geçen gün buraya çıkıp belediyelerimizi kötülemeye çalışan Sayın Bakan bu sorularımıza cevap vermedi ama biz bunları ortaya çıkardık. Bakanlık son üç yılda belediyelere 2.628 araç vermiş, altını çiziyorum, bu araçların yüzde 97’si Cumhur İttifakı belediyelerine gönderilmiş. Ülke nüfusunun yarıdan fazlasını yöneten diğer belediyelere sadece yüzde 3’lük yardım yapılmış, sanki ihtiyacı varmış gibi saraya bile 5 araç verilmiş. Sayın Erdoğan “Devletin dini adalettir.” diyordu, işte sizin adaletiniz bu. Aynı Bakanlık, belediyelere 432 milyon lira da nakdî yardım yapmış, bizim belediyelerimizin almadığı kesin. Sayın Bakana defalarca sorduk, yine soruyoruz: Nereye gitti bu 432 milyon lira? Şimdi, ben bu adaletsizliği Erdoğan’ın “üstadım” dediği Necip Fazıl’ın dizeleriyle anlatayım: “Allah’ın on pulunu bekleyedursun on kul / Bir kişiye tam dokuz, dokuz kişiye bir pul / Bu taksimi kurt yapmaz kuzulara şah olsa...”Şimdi, bu görev suçlarını işleyen Bakan, yılda bir kez geldiği Mecliste çıkmış belediyelerimize saldırıyor, bütçesini savunamıyor, İzmir Büyükşehir Belediyemizi kötülüyor. Sayın Bakan, şunu asla unutma: Senin itibarın bizi itibarsızlaştırmaya yetmez; Süleyman Soylu’ya özenip belediyelere, milletvekillerine iftira atarak makbul olamazsın. Devletten kör kuruş destek almadan 6 bin konutun dönüşümünü yapan belediyelerimizi karalamak sizin haddiniz de değil, hakkınız da değildir” ifadelerini kullandı.

Torun konuşmasında şunları söyledi:
“ Türkiye Belediyeler Birliği’nin bütçesinin yüzde 50’den fazlası bizim belediyelerimizden kesiliyor ama birlik kaynaklarının tamamına yakını sadece Cumhur İttifakı belediyelerine veriliyor. Arkadaşlar, sormak istiyorum: Böyle bir adaletsizliği hangi vicdan kabul eder? Bizim için artık Türkiye Belediyeler Birliği yok hükmündedir. Birlik yönetimi hakkında suç duyurusunda bulunduk ve bu birlikten ayrılmak için de her türlü mücadeleyi vereceğiz.

Bugün adaletsizlikleri yapanlar yarın af dileyerek kurtulamazlar. İktidar milletvekillerine sesleniyorum: Biraz vicdanınız varsa bu adaletsizliklere ortak olmayın. Yerel seçimlerden önce de pek çok iftira atıldı. Ne dediler? “CHP gelirse yardımlar kesilecek.” dediler. Gururla söylüyorum ki seçimlerde devraldığımız 5 büyük şehirde sosyal yardımları 3 katına çıkarmak bize nasip oldu. Ne dediler? “CHP gelirse personel maaşını ödeyemez.” dediler. Bizim belediyelerimizde sizin verdiğiniz asgari ücretten daha fazlası tıkır tıkır ödeniyor. Ne dediler? “CHP gelirse faturaları teröristler dağıtacak.” dediler. Şunu unutmayın: Bu millet fatura dağıtan terörist görmedi ama FETÖ’nün yanında boy boy fotoğraf veren bakanlara şahit oldu.

Seçimlerden sonra bu iftiralar az da olsa törpülendi ama biri var ki hâlâ iftiralarını, suçlamalarını maalesef bırakmadı. Tek mahareti, yalanı doğru gibi söylemek olan İçişleri Bakanı geçenlerde buradan iftiralar savurdu: “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde terörle ilişkili 557 personel var.” dedi. Havuz medyası bu sayıyı bir gün sonra 6’ya düşürdü. Aradan bir hafta geçti, ne 557 ne de 6 kişi hakkında hiçbir işlem yapılmadı. Soruyoruz, soruyoruz şimdi Sayın Bakan Süleyman Soylu: Yalanla, iftirayla makbul olamazsın ancak böyle rezil olursun.

Orman yangınları yaşadık, tüm belediyelerimiz seferberlik başlattı, bölgeye 300 araç, bini aşkın personel gönderdik, onlarca tır yardım malzemesini vatandaşlara ulaştırdık ama Erdoğan çıkıp gene bizi suçladı, “Belediyeleriniz, itfaiyeleriniz nerede?” dedi. O zaman da söyledik, şimdi de söylüyoruz: Siz otobüs üstünden millete çay atarken bizim belediyelerimiz yangının içindeydi. Bizim Genel Başkanımız mücadeleye destek veren tüm partilerin belediye başkanlarına teşekkür mektubu gönderdi ama siz gece gündüz çalışan belediye personelimizin alın terine iftira attınız. Genel Başkanımız size “Kara kış fonu kurun.” dedi, dinlemediniz ama biz bu fonu belediyelerimizde kurduk, sadece son bir ayda 1 milyondan fazla aileye 160 milyon liralık yardım yaptık. Zam yapmak size, destek vermek bize nasip oldu.

Belediyelerimiz vatandaşa ucuz ekmek veriyor, biz ucuz ekmek verirken vatandaşları oralarda kuyruğa girecek hâle getirmek de size nasip oldu. Siz, İstanbul Büyükşehir Belediyemizin 3 liraya aldığı dezenfektana soruşturma açıp kendi Bakanlığına 175 liradan dezenfektan satan bir Bakana teşekkür ettiniz, teşekkür eden bir iktidarsınız. Siz, 7 bin liraya “Atatürk” yazılı tabela yapan Fındıklı Belediyemize soruşturma açan ama Serik Belediyesindeki 500 bin liralık rüşvete sessiz kalan bir iktidarsınız. Siz, Orman Genel Müdürlüğünün 155 yangına müdahale aracını bile kendi belediyelerinize bedelsiz aktaran bir iktidarsınız. Samsun Büyükşehir Belediyenizdeki 15 milyon liralık yolsuzluğa ses çıkarmadınız ama Yalova'da yolsuzluğu ihbar eden Belediye Başkanımızı görevden aldınız, iki yıl geçti, hiçbir suçlamayı ispat etmediniz ama göreve de iade etmiyorsunuz.

Şimdi, yine, belediyelerimize yönelik kumpas haberleri alıyoruz. Buradan, bu tehditleri yapan İçişleri Bakanına sesleniyorum: Zalimlerin sultanı, meydan senindir; elinden geleni ardına koyma.  Kanal İstanbul meselesi… Maliyeti 15 milyar dolar yani 210 milyar lira; insanda biraz vicdan olur değerli arkadaşlar ama millet size “Dur!” diyecek, siyasi ömrünüz bu ihaneti yapmaya yetmeyecek. Şu anda TOKİ’nin ihaleleri tek tek iptal oluyor, ihalelere teklif veren bile çıkmıyor. Şunu kesinlikle unutmayın: Yapamayacaksınız, yapamayacaksınız ve asla yapamayacaksınız!

Son olarak, belediyelerimize bunca haksızlığı yaparken şunu unutuyorsunuz: Belediyelerimizden hizmet alan milyonlar size hakkını helal etmeyecek. Bizim belediyelerimiz bu zor günlerde vatandaşa verdiği desteklerle tarihe yazılacak ama siz Ankara’yı parsel parsel satmanın ve İstanbul’a ihanet etmenin vebaliyle anılacaksınız.”

 
Başkan Batur Gültepe esnafıyla buluştu... 'Kalıcı çözüm kentsel dönüşüm'
 
Stopaj indiriminde süre uzatıldı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
tuna 16 Aralık 2021 Perşembe 12:55

bos laflar basit bir yuruyen merdiveni bile calıstıramıyorsunuz bunun kumpasla ne ilgili var

Yorumu oyla      4      4  
BAK BAK 16 Aralık 2021 Perşembe 11:52

böl parçala YÖNET

Yorumu oyla      3      4  
Adil ve eşit hizmet ilkesi 16 Aralık 2021 Perşembe 11:04

İzmir BB nin kamu hizmeti olan toplu ulaşım uygulaması . İzmir merkez ilçelerindeki tüm toplu taşıma araçlarında ( metro , vapur , otobüs , tramvay ) 120 dk. aktarma hakkı var. İzmir çevre ilçe belediye otobüslerinde ( ESHOT ) aktarma hakkı yok. İzmir BB ‘si İZTAŞIT ( özel halk otobüsü ) uygulamasında ısrar ederse İzmir çevre ilçelerinden belediye otobüslerini tamamen çekerek toplu ulaşımı özelleştirecek.( 2019 Aralık ayında Seferihisar ilçesinde başlatıldı . ) Yani İzmir BB ‘si İzmir’in çevre ilçelerine belediyenin otobüsleri ile hizmet vermeyecek . Nasıl hizmet verilecek . İZTAŞIT ile ( özel halk otobüsü ) İzmir BB nin bu hizmet anlayışı , Ayrımcılık değilse , nedir ?

Yorumu oyla      4      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TBMM’de Roman tartışması tam gaz... Helikopter mi yiyecek doğalgaz mı?
TBMM kürsüsünden konuşma yapan AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle’nin ...
'Kılıçdaroğlu'nun adaylık çabası beyhude'
MHP lideri Bahçeli, "Kılıçdaroğlu'nun adaylık çabası beyhude çünkü bu ...
MHP’li Kalyoncu’nun ağabeyi, son yolculuğa uğurlandı
MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu’nun ağabeyi, Tarım ve Orman Bakanlığı ...
 
AK Partili Kurtulmuş'tan 'OHAL' iddialarına yanıt
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, ''Ekonomik OHAL'' ilan edileceği ...
AK Partili Çankırı, '85 milyar yatırım yaptık' dedi... Bakanlardan TBMM'de İzmir raporu
2022 yılı merkezi yönetim bütçe kanunu teklifi görüşmeleri kapsamında ...
Mecliste 'İP' gerilimi... 'Gizli otel odası tartışması'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın İYİ Parti’den “İP” diyerek bahsetmesi ...
 
'Ok yaydan çıktı' dedi... 'Ya baronların sözü geçecek ya da...'
MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu TBMM’de yaptığı konuşmada ülkenin ...
İYİ Partili Çıray’dan seçim çıkışı: Kral çıplak
İYİ Parti İzmir Milletvekili Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray ekonomiden ...
CHP Lideri'nden adaylık açıklaması: İttifak kabul ederse onur duyarım
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, katıldığı canlı yayında Cumhurbaşkanı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva