HABERLER>EKONOMİ
5 Şubat 2013 Salı - 10:59

Serbest Bölge'nin çöpleri enerjiye dönüşecek

İzmir Serbest Bölgesi (İZBAŞ) iştiraki ile Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) tarafından yürütülen proje kapmasında atıklardan enerji üretilmesiyle ilgili fizibilite çalışması yapılacak. İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından ‘2012 Doğrudan Faaliyet Destek Programı’ kapsamında desteklenen ve Mart ayı sonuna kadar sürecek fizibilite çalışması kapsamında, bölgedeki 20 firmanın atıkları değerlendirilecek.

Serbest Bölge nin çöpleri enerjiye dönüşecek

Kutay GÜROCAK/ EGEDESONSÖZ - İzmir Serbest Bölgesi (İZBAŞ) iştiraki ile Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) tarafından yürütülen proje kapmasında atıklardan enerji üretilmesiyle ilgili fizibilite çalışması yapılacak. İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından ‘2012 Doğrudan Faaliyet Destek Programı’ kapsamında desteklenen ve Mart ayı sonuna kadar sürecek fizibilite çalışması kapsamında, bölgedeki 20 firmanın atıkları değerlendirilecek.

İZKA ile “İzbaş Enerji Ve Çevre Ortak Yönetim Tesisi Kuruluş Fizibilite Çalışması” kapsamında imzalanan projeyle ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, “Bu çalışma ile bölgedeki mevcut atığın değerlendirilmesi yapılacak. Bu kapsamda atıklardan nasıl enerji üretilebilir ya da bunlar ne şekilde değerlendirilir konusunda bir fizibilite yapılacak. Bunun için 20 firmanın atıklarından yola çıkara bir saha çalışması yürütülecek” diye konuştu.

Ortaya çıkan sonuçların diğer Organize Sanayi Bölgeleri (OSB)’ler için de örnek teşkil edebileceğini vurgulayan Yorgancılar, “Her ne kadar buradaki sanayi bölgemiz ağırlıklı olarak deri üretimiyle ilgili olsa da; bu çalışma yine de örnek teşkil edecek, referans olacaktır. Sonuçta her OSB’nin kendine göre bir atığı bulunuyor ve hepsinin kendi atıklarını bir şekilde değerlendirmesi lazım. Bu açıdan önemli bir çalışma olacak” şeklinde konuştu.

Konuşmasında cari açığa ve bu noktada enerji verimliliğine dikkat çeken Yorgancılar, “Yürütülen çalışma ile enerji verimliliğinin önemi bir kez daha ortaya çıkıyor” ifadesinde bulundu. Projeyle ilgili ilk çalışmaların bir süre önce başladığını aktaran Yorgancılar, fizibilite çalışmasının Mart 2013 sonuna kadar tamamlanacağı bilgisini verdi. 

 
YOLUMUZU AYDINLATACAK
Toplantıda söz alan İZBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve EBS Yönetim Kurulu Üyesi Eyüp Sevimli ise yürütülecek fizibilite çalışmasının kendi yollarını aydınlatacağını söyledi. Sevimli, “Daha önce alınan karar doğrultusunda atıkların menodepori şeklinde depolanıyordu. Ama uzun vadede bunun çözüm olmayacağını; atıkların geri dönüştürülmesi gerektiğini düşünüyorduk. Sonuçta bunları gömerek imha etmenin bir sonuç olmadığını biliyoruz. Bu yüzden de bu çalışmayı başlattık” dedi.
 
YILLAR SONRA BİR İLK
Toplantı sonunda basın mensuplarını sorularını yanıtlayan Yorgancılar, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’ın tekrar aday olacağına ilişkin soru üzerine, “Başkan olmayı istemek gayet doğal. Seçimlere daha vakit var. Önce meclise seçilmek gerekiyor. Ondan sonra meclis üyelerinin taktiri ile hem yönetim kurulu hem de meclis başkanlığı için bir süreç yaşanacak. EBSO yönetim kurulu için, 1987 yılından bu yana ilk kez tek liste seçime girecek gibi gözüküyor. Bu bizim sorumluluğumuzu bir kat daha artırıyor” diye konuştu.

Bir şey almak için değil bir şeyler vermek için yönetim kuruluna gelindiğini hatırlatan Yorgancılar, “Dört yıldır EBSO’da huzur, başarı ve hedeflerin sonuçlandığı bir ortam görülüyor. ‘Biz şunu yaptık, bunu ettik’ demenin bir anlamı yok. Zaten bunun için görev alıyorsunuz. Ben seçimlerin kentimize hayırlı olmasını diliyorum. Benim yönetimimde başarı, arkadaşlarımı hata ise benimdir” dedi

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kaskoda yüzde 50 zam şoku: İşte yeni sistem!
1 Nisan 2013’te başlayacak yeni kasko uygulamasında; piyasa değeri üzerinden ...
MÜSİAD'ta yeni yönetim belli oldu
MÜSİAD İzmir Şubesi’nin geçen hafta Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme ...
Doğaltaşcılar Hindistan'a kotasız ihracat istiyor
Türk Doğaltaş Sektörü önümüzdeki yıllarda Çin’den sonra en büyük pazarı ...
 
IF Wedding'te podyum hiç boş kalmayacak
13 – 16 Şubat 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan IF WEDDING ...
JEWEX 2013 beklentileri aştı
İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda gerçekleşen “JEWEX 2013 5. Alyans, ...
Swissotel'den sevgililere özel gece
İzmir körfezinin büyülü atmosferiyle çevrelenmiş Swissôtel Büyük Efes, ...
 
Egeli giyim sanayicilerinin acı günü: Torun vefat etti
Ege Giyim Sanayicileri Derneği eski başkanı Özcan Torun vefat etti.
Salih Esen: Meclis üyesi olursam…
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ...
LDS Lodos’a iki ödül birden
Türkiye ve Avrupa’nın önde gelen alüminyum jant üreticilerinden biri olan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva