HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Temmuz 2024 Pazartesi - 12:36

Sendikadan Tugay'a mektuplu çağrı: Sabrımız kalmadı!

Tüm Bel-Sen 1 Bolu Şube Başkanı Cevdet Keleş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'a çağrıda bulunarak "İki aydır hak mücadelesi veren belediye emekçilerinin sabrı kalmadı, bir an önce toplu sözleşmenin imzalanmasını istiyor" dedi.

Sendikadan Tugay a mektuplu çağrı: Sabrımız kalmadı!

EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediyesi, ESHOT ve İZSU genel müdürlüklerinde görevli kamu emekçileri ile bu işyerlerinde örgütlü Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) İzmir Şubesi büyükşehir arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yaşanan tıkanma üzerine başlayan eylemler bugün de devam etti. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile sendika arasında yürütülen TİS görüşmelerinde CHP Genel Merkezi'nin Tugay'ın vermek istediği yasal sınır üstü SDT rakamlarını veto etmesi sonrası memurların hedefinde CHP yer aldı.

Kültürpark içerisinde yer alan 4 No'lu Hol önünde bir araya gelen ve golleri dolaşarak 1 Nolu Hol de basın açıklaması yapan memurlar, bir kez daha Cemil Tugay ve Cumhuriyet Halk Partisi'ne çağrıda bulundu.

SESİMİZİ DUYURMAK İSTİYORUZ 
İntihar ve hacizlerin yaşandığını belirten Keleş, Cemil Tugay'a mektup yazdıklarını vurgularken şu ifadeleri kullandı;

"İzmir Büyükşehir Belediyesinin kestiği sosyal denge tazminatlarımızın geri verilmesi için iki ayı aşan bir süredir mücadele ediyoruz. Sesimizin duyulması için birçok etkinlik gerçekleştirdik, Bu gün de Sayın Cemil Tugay’a mektup yazarak sesimizi duyurmak istiyoruz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Cemil Tugay; Sendikamız Tüm Bel-Sen İzmir 1 Nolu Şube ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında süren toplu sözleşme görüşmelerinde iki ay geçmesine rağmen anlaşma sağlanamamıştır. Sendika olarak her zaman diyalog yollarını açık tutmaya ve sorunları konuşarak çözmeye çalıştık.  Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik kriz memurları da derinden etkilemekte, artan enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında her gün biraz daha yoksullaşmaktayız. Belediyemizde çalışan yaklaşık bin memurun maaşlarına haciz gelmiştir. Ve son aylarda ekonomik çıkmaz içine giren memurların, çareyi borçlarını bir kağıt parçasına yazıp intihar ederek hayatlarına son vermekte bulduğunu üzülerek görüyoruz. İşte böylesi zor bir dönemde sizin memurlarla imzalayacağınız toplu sözleşmenin hayati önem taşıdığını belirtmek istiyoruz.

ÜVEY EVLAT GİBİ... 
"CHP’ li birçok belediyede 16.750 tl. yi aşan ve her altı ayda bir memur maaşlarına gelen zam kadar artışların olduğu toplu sözleşmeler yapılmaktadır. Bunlara birkaç örnek verecek olursak, Kadıköy Belediyesi, Avcılar Belediyesi ve Tuzla belediyelerini sayabiliriz. Bir çok CHP’ li belediye 20 bin liranın üzerinde ve her altı ayda memur maaşlarına gelen zam kadar artış olacak şekilde sözleşme imzalarken, İzmir Büyükşehir Belediyesinde çalışan memurlardan bunun esirgenmesi, emekçilerde biz üvey evlat mıyız duygusu uyandırdığını ifade etmek isteriz.. Değerli Başkan; son iki aydır memurlar kesilen sosyal denge tazminatlarından dolayı mutsuz ve öfkelidir. Haklarını geri almak için sendikal ve anayasal haklarını kullanarak, demokratik tepkilerini gösteriyorlar. Bu etkinliklerin hak temelli olduğunu kabul etmek ve saygı göstermek demokrasinin gereğidir. Siz, soran, sorgulayan, eleştiren, haksızlıklara boyun eğmeyen bir toplum istiyorsanız, belediye emekçilerinin kesilen sosyal denge tazminatının geri kazanılması için hayata geçirdiği eylem ve etkinlikleri cezalandırmak yerine, sendikal hak ve özgürlüklerin kullanılması olarak değerlendirmeniz gerektiğini düşünüyoruz.  Sendika olarak hiç bir zaman sizi veya CHP’ yi yıpratmak gibi bir düşüncemiz olmadı, olmayacakta. Yaptığımız eylem ve etkinliklerin tek amacı ailemizle ve çocuklarımızla insanca yaşamaktır. Bunun böyle bilinmesini isteriz.

Sayın Başkan; sizden yeni bir hak talebinde bulunmuyoruz. Tarafınızdan yapılmasını beklediğimiz, var olan haklarımızın enflasyon karşısında erimemesi için her altı ayda bir memur maaş artışı oranında gelen zammın yansıtıldığı öneriyi emekçilerin onayına sunmaktır.  

Sayın Başkan; İki aydır hak mücadelesi veren belediye emekçilerinin sabrı kalmadı, bir an önce toplu sözleşmenin imzalanmasını istiyor. Saygılarımızla."

 
Filenin Sultanları galibiyetle başladı
 
Başkan Tugay: Dayanışma içinde olacağız, tasarrufu da bırakmayacağız
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
acı gerceklere cevap 30 Temmuz 2024 Salı 09:20

acın var anlıyorum kardeşim. ama tutan yok gidebilirsin sen baya araştırma yaptığına göre.

Yorumu oyla      0      2  
Murteza 30 Temmuz 2024 Salı 09:17

Bu ülkede emekçi bir kazanım elde edemez... Bu yorumları okuyunca vardığım sonuç bu... Kimse sistemden esas nemalanları görmeden memurların kazanımlarına dil uzatıyor... Ne haddinize siz gidin hükümetten kallavi ihaleler alıp sonrada vergi affı sağlanan şirketlerden hesap sorun... Bu ülkeyi bu hale memurlar, işçiler getirmedi... Aklınızı kulllanın biz birbrimizin rakibi değiliz aynıyız ' Halkız' bizlerin emeğinin karşılığını alması haklarımızı korumamız sizi neden rahatsız eder? anlamış değilim... Yaşasın sınıf dayanışması diyoruz ama ortada sınıf mınıf yok... Sistemin birbirine düşürdüğü insancıklar var...

Yorumu oyla      4      2  
izmir'li 30 Temmuz 2024 Salı 09:05

belediyeci rumuzlu sen önce iş yap belediye şirket personellerine laf atma onların çeyreği kadar çalış bu sıcağın altında parkta sulama yapan mezar kazan çöp toplayanları bu işe karıştırma polemik yaratma sen zaten onların kat kat fazlasını alıyorsun kendi işine bak kendi hakkını ara şirket personelleri ekmek mücadelesi için eyleme gittiğinde amir memur gülerek işçilerin isim listelerini hazırlıyor aynısını eylem yapan memurlara da yapın

Yorumu oyla      2      3  
Yazık a cevap 29 Temmuz 2024 Pazartesi 23:22

Yazık isimli yorumcu ne kadar maaş alıyor? Açıkla belgesi ile. Memurlar amirleri olan belediye başkanından haklı taleplerini istiyor. Senin neden zoruna gitti?

Yorumu oyla      7      3  
Acı Gerçekler 29 Temmuz 2024 Pazartesi 21:13

Caz yapmıyoruz da hadi olsun bi onbeş kişi daha, onları da Kiraz’a gönderin, dediğim yerlerde kiralarda ucuz, pazarlara köylüler çıkıyor her şey daha ucuz, orada fıstık gibi yaşarsınız, hem de yol parası yok, bi de temiz hava, gürültüsüz, daha ne istiyorsunuz.

Yorumu oyla      3      11  
ksk 29 Temmuz 2024 Pazartesi 21:03

En düşük memur maaşı 40.000 ile 45.000 TL arası desem......

Yorumu oyla      0      7  
Belediyeci 29 Temmuz 2024 Pazartesi 20:23

Şirket personeli hazımsız vasıfsızlar görüyorum ki içlerindeki katranı kusmaya başlamış emir erlerimiz!

Yorumu oyla      9      4  
hayati erdüşünen 29 Temmuz 2024 Pazartesi 17:19

arkadaşlar, mevcut maaşımızı kesiyorlaR pazladan bişey isteyen yok.

Yorumu oyla      12      7  
Mahmut Feryadi 29 Temmuz 2024 Pazartesi 16:46

beyler gelin 30 kişiyi görün. cazz yapmayın.

Yorumu oyla      2      10  
izmirli 29 Temmuz 2024 Pazartesi 15:50

Ekocum,17 bine geçinen var evet ama geçinemiyor.. senin hesabın hesap değil.. o da düşük, memurların maaşı da.. bunu anlayıp eyleme geçtiğiniz zaman bir şeyler için adım atılabilir bu ülkede.. yoksa 25 kuruşluk simit 12 tl. ok..?

Yorumu oyla      5      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı'da yeşil seferberlik
Bayraklı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelindeki ...
Başkan Duman, gençlerle dostluk maçında buluştu
Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, gençlere verdiği sözü tutarak futbol ...
Konak’ın kursları istihdam sağladı
Konak Belediyesi’nin, Konak Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde düzenlediği ...
 
Karşıyaka'da yaz kurslarına yoğun ilgi
Karşıyaka Belediyesi tarafından, yüzme, okçuluk ve atletizm gibi 10 farklı ...
Menderes'te kilit parke seferberliği
Menderes Belediyesi tarafından Barbaros Mahallesi'nde gerçekleştirilen ...
Balçova'da çocuklara yaz etkinlikleri
Balçova Belediyesi’nin ilköğretim çağındaki öğrencilere yönelik yaz tatilinin ...
 
Bornova’da afetlere karşı ortak çalışma
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Bornova Arama Kurtarma Derneği (BORAK) ...
İzmir'in ağaçları enerji verecek!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, iklim kriziyle mücadele çalışmaları kapsamında ...
Körfezde temizlik seferberliği
İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri sadece şehrin sokaklarını değil deniz ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kim hazırsa penaltıyı o atar!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yeni bir Susurluk mu?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva